kız isteme, ailemin abartı istekleri, tarafların anlaşamaması

aslında anlatmaya çalıştığım herkesin birbirinden nekadar uzak yasadıgı ve her kız istemede toplasıp gelmelerinin zor oldugunu anlatmaya calısmaktı. öyle aksam cayına her aksam cıkıp isteyelim durumu olamıyor herkes önceden işini iznini ayarlıyor. buna ragmen babam sürekli gelip istesinler hadi gelsinler konusalim öyle pat diye kız verilmez diyor. ama detaylari düzeltmeye calısıcam

Son düzenleme:
Baban seni gozunde cok buyutmus galiba adina neden ev yapilsin neden 300 gr altin alinsin dolandiricilik bu kusura bakmayin

Fazla naz aşık usandırır babanız varlıklı diye onlara böyle seulyler yaptırmak istiyor ama karşı tarafın gözünde değerinizi düşürüyor bence babanızla konuşun eğer bir garanti istiyorsa size bir ev alsın ve sizin adınıza yapsın bi tanıdığım yakın zamanda bu mevzu yüzünden nisan attı onlar da çok varlikliydi ama saçma teklifler olunca kimse katlanmak zorunda diil ayrıca ev kimin üstüne olursa olsun artık ortak oluyor evlendikten sonra alınırsa babanıza bunu hatirlatin

merhaba. biz doğuluyuz ama trakyada yasıyoruz. yalnız trakyada da bunlar normal karsılanıyor kız arkadaslarımla konustugumda tabi baştan konusuluyor demislerdi. size cok hak veriyorum. kimsenin hiçbiseye garantisi yok. sevgilim çok vicdanlı ve merhametli bir insan. onun için ailesinden vazgecen birine kötü davrancagını düsünmüyorum. ailem barısır küs kalmazlar, ama herkeste kınadıgım bunlar neden kacıyor ya diye anlamlandıramadığım şeyi kendim yapcak olmam beni çok üzüyor..

Kimse on kere gelip gidip kız istemez babanız fazla havalanmış galiba zenginler diye. Bu devirde hem ev hem 300 gr altın hem düğün kim alabilir de babanız onlardan istiyor? Zengin mengin normali neyse onlar istensin. Gerisi onu bağlamazki. Çok ayıp gerçekten. Zaten karşı tarafında sizin peşinizden koşası yok kestirip atmışlar anlamışlar olayı.

babam bunu biliyor da, o uyanıklık yapar şirketin üstüne alır diyor. sana alsınlar senden kolayca vazgemesinler seninde bir agırlıgın olsun diyor. ama onlar bir ev icin bana minnet olacak insanlar değil. aynı şekilde seviglimde bana bir arkadasının nişan attıgını söylemisti. arkadasım zaten cok varlıklıydı herseyı fazlasıyla yapıyolardı ama kız tarafı erkekte var oldugunu görünce isi cok abarttı cocukta nişanı attı demişti. yani böyle şeyler oluyor

Adam zaten araba Alcam okulun içinde yardım edicem demiş ee araba alan size zaten senin için değilse bile oğlu için evde dayar doser. Kusura bakma canım ama ailen biraz fazla şeyler istiyorlar Türkiye'den olsaydı bu kadar istemezdi varlıklı görünce bir de abartmis.

Karşı tarafın bunları duyduğunda ne yaptığını da yaz buraya cok merak ettim sonucu.

Ticaret yapar gibi davranışlar hiç hoş değil. Bir yazınızda şunu demişsiniz “Ailem modern aile iken birden değişti”.. modern insan kendisini belli eder, değişmez. Görgüsü, kişiliği karakteri temelden girer. Maalesef ailenizi modern sanmışsınız.

Sevgilinizin babası da “Kendiniz bilirsiniz” deyip kestirip atması da tam yerinde olmuş. Şahsen kimse istemez bu tür aileden kız almak. Öyle gelip gitmek kolay değil adama hak vermemek elde değil, kız evi naz evi demişler ama sizinkilerde abartmış.

Yanlışınız var,yani eskiden trakya da bunlari konusurlar hatta liste yapip verirlerdi. Trakya nasil turkiyenin en batısı ise,dogulu gibi adetlerine cok sahip çıkılan bir yer. Ama bu dedigim cok eskiden köy yerlerinde olurdu hala devam ediyorsa bazi aileler cok cok vahim.

Sevgilinize de cok güvenmeyin,ailenize de.yapmaz dersiniz yaparlar o asla etmez dersiniz ederler cok hayat tecrubem var ama inanin durumunuza cok üzüldüm

Hayatin bize neler getirecegi neler yaptiracagini malesef ki hicbirimiz bilmiyoruz keske bilebilsek ama hayatin cilvesi bu da

Adımlarınızı cok dikkatli atmaniz lazim bende evlenirken,ailemle cok buyuk sorunlar yasadim ve cok buyuk kavgalar ettim benim sebeplerim bunlar degildi ama baskaydi .

Cok ince düşünüp sık dokumaniz lazim yasinizda hata yapmaya cok musait bir de ask insana harbiden hata yaptiriyor mantik olarakda cok uyustuysaniz o zaman amenna derim ailenizle didismeyin. Orta yolu bulun gerekirse araya cok guvendiginiz amca,hala gibi birileri girsin ama yakin olsun bu kisiler laf tasiycak ya da terbiyesizlik yapcak insanlar olmasin. Mesela komsu .

Kimseye guvenilmiyoe gerci memlekette. Umarim cok mutlu olursunuz

Birakin tum gelenekleri vs bir yana , kesin sozu , yapin dugununuzu evlenin
Cidden cildiriyorum boyle aileleri gordukce , ayip yahu

Kimin ne garantisi var ayrica. Yarina çıkacağımız belli değil. Kaldi ki 1 dk sonrasını bile bilmiyoruz. Ne garantisiymis. İnsan nasıl biri onu ogrenir. Nasil bir adama kızımızı emanet ediyoruz der ona bakar. O kadar ev, arsa olup da kötü davranirsa ne olacak?

Ne güzel teklifte bulunup araba bilmem ne alırım bile demisler. Bu durumda onu bile hak etmiyorsunuz

ailem şimdiye kadar bu altın isteme olaylarını hor gören yadırgayan ailelerdi. ben şanınıza göre istediğini yapın ne yaparsanız kendi oglunuza yaparsiniz derim diyolardi. ama son dk iş değişti. dedemlerin daymların teyzemlerinde gazıyla, böyle kızmı verilir sizin kızda bedava gitti eheheh gibi itici sakalara maruz kalmamak için topluma ayak uydurmak zorunda kaldılar. sevgilim babasıyla ne konusacak bilmiyorum. ayrica ben istiyorsam ne önemi var ki kaç kere gidip geldiklerinin. zaten eninde sonunda vercekler. ilerde sizin kızda ne meraklı yanmış kudurmuş gibi hemen ilk istemede verdiniz derlermişmişmiş. bunlar bile konuşuluyor.

Ben iştenen dolap alinmadi diye düğün arifesinde nisan atani gördüm.. Senin isin zor be gülüm, çünkü baban yalnis yaklasiyor olaya. Sanki vazgecmelerini de istiyor

Ay allah aşkına ne alaka yaaa ☺

Anladım. Böyle genel yazarsanız sizin için daha iyi olur.

Benim isteme söz aşamasında da ailemin yok ana sütlugu yok kıza 10 bilezik gibi istekleri olmuştu ve eşimin ailesi böyle diretme mi olur biz gelinimiz yapacağımız kıza 10 da takariz 15 de bu bizim verdigimiz değeri gösterir bizim şerefimizdir dedi ve tam olarak ailemin istedigi miktarlar da yapmadılar bende bizimkilerin abartılı isteklerde bulunabilecegini eşime ve ailesine söylemiştim öncesinde.. (gerçi ailemin isteklerinden dolayı ailemi küçümseme gibi düşüncelerin başlangıcı olmuştu bu ama ben gizlesemde görecekler di ailemin böyle istekler içerisine girip ceyizime hiç yardım etneyeceklerini) sonuç benim istediğim şekilde olup düğünlu dernekli ailemin gönlü hoş olmasa da evlendim ailelerimiz görüsmüyor..

Önce söz mu konuşma mi diye sorarsanız isteme aksami cekirdek aileyle konuşuldu ne takılıp ne verileceği isteme akşamı yüzük takılmadi başka yakın bi tarihte takıldı geniş aileyle.
( kendi Yaşantım üzerinden yardimci olmak istedim )

Ben hayatta neler gördüm, duydum ve yaşadım...
Fakat sizin konunuzu ağzım açık okudum.
Sizin babanız sizi değil kendini garanti altına almak istiyor.
Bu nasıl bı babalık yeminle şaştım.
Söz olmadan hiç bir şey olmadan karşı taraf size bir ev verecek tapusuyla ve 300 gram altın.
Pardon da baban ne yapacak damadına.
Ben bir erkek olsam kız tarafı bana bunu söylese arkama bakmadan kaçar, bir daha kadının telefonlarını açmazdım.
Uyanık çok gördüm de bu şekilde kurnazını ilk kez görüyorum.
Erkek arkadaşınızın babası haklı baban işi iyice kendi üzerinden atıp size söyletip karşı taraf celallenince ortalıktan sıyrılmak istiyor.
Madem size bu değeri biçmiş tanışmaya geldiklerinde neden baban kızıma tapusuyla ev, 300 gram altın yapın ondan sonra söz yaparız dememiş de, şimdi böyle sizin üzerinize oynayarak ortalığı karıştırıyor.
Pes diyorum valla bişey demiyorum.
Romanya da hayat gayet yaşanabilir düzeyde arkadaşımın eşi iş kurdu Romanya'da.
Türkler iş kurup gayet rahat yaşıyor hayat buradaki gibi pahalı değil.
Okullarda ucuz orda okuturlar.

2 ay söz için erken değil mi?
Bence bu süre birbirinizi iyice tanımanız için yeterli değil.
Ayrıca hiçbir oğlan anne babası gelinine ev vermek zorunda değil.
Tapuyu gelinin üzerine yapılmasını istemek hele çok çok rezalet bi durum olur.
Neden bu kadar abartılı istekler?
Yurtdışına gelin gidiyorsun diye vurun kırbacı durumu olmuş.
O insanlara böyle konuşursa sizin iş bozulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…