- 7 Ağustos 2014
- 1.372
- 2.169
- 133
- 41
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
yorumunuz icin teşekkür ederim. zaten iki aydır ilk günden beri bu konular gündemde ve her aksam kavga ediyorum. son radde bavulumu toplucam artık ama bu iş karsı tarafların inatlaşması gibi oldugu için babam gurur meselesi haline getirdi.
sevgilim 3 kez annemle görüstü. annem cocuga neler neler söyledi onca insanın içinde ama sevgilim okadar güzel acıklamalar yaptı okadar güzel seyler söylediki bir kere daha asık oldum. yeterince cocugu sıkıstırdılar zaten. aynı zamanda onun ailesi bana okadar iyiki hergün arayip soruyolar aşkım bitanem diyolar aşırı üstüme düsüyolar halasına kadar. kimse bana burun kıvırmıyor. benim ailemle karsısna gecip cocugu aglatıcak raddede seyler söyledi. sevgilim dün kafenin ortasında dayanamayıp agladı. çok üzülüyorum çok.
Yabancı bir ülkeye gelin gideceksiniz babanızın sizin rahatınız için bazı güvenceler istemesi normal ama isteklerinde uçmuş. İnsanlar da sırf oğlan evlendiriyoruz diye koca evi yeni tanıdıkları bir kızın üstüne neden yapsınlar sonuçta yarın ne olacağı belli değil hem sizin için hem onlar için. Olur da eşinizle anlaşamazsanız bilmediğiniz bir ülkede parasız kalmamak için makul sizi bir kaç ay geçindirecek ya da Türkiye’ye huzurla dönmenizi sağlayacak bir güvenceniz olması yeterli ha bunları da sizin şahsi paranız olmadığını varsayarak söylüyorum. Onun dışında haklısınız mal gibi sizi pazarlık nesnesi haline getirmek nedir. Seviyor güveniyorsanız ailenize resti çekin evlenin
Koskoca insanı ağlayacak raddeye getirmiş olmaları ne kadar çirkin. Sanki peri padişahının kızını almak için ejderhalarla savaşması gerekiyor adamın. Aileniz böyle devam ederse sizde tehdit edin kaçıp gidicem o zaman ne altın, ne düğün kalıcaksınız öyle diye. Ama sakın kaçmayın haaa. Bir babanın kızı üzerinden mal alıp satar gibi pazarlık yapması çok çirkin. Sizin geleceğinizi gerçekten düşünselerdi sizin için birikim yaparlardı, başkasından talep etmezlerdi.
kacıcam diye tehtit edince kaç diyolar bişey değişmiyorki
KP siz bilirsiniz diyip kestirip atmis şimdi nasıl lehinize cevireceksiniz ki sanki kopmuş burda. Karşı taraf ne istediğini söylemiş pazarlığı kapatmış babanız tekrar nasıl açacak? Bir de iki ay sizin için çok erken biraz daha tanıyın
Haklısınız ve sizi cok mantıklı ve düzgün karakterli buldum allah gönlünüze göre versintam ne konuşuldu bilmiyorum sevgilim babasıyla konuşup beni bilgilendirecek. ama babamın anlattıgı kadarıyla böyle. BABAM zaten bişey olsunda bi aksilik cıksında kızımı vazgeciriyim diye an kolluyor. biz birbirimizi aynı evin içine girmeden nekadar tanına bilirse okadar tanıdık.. geri tanıma işini söz nişan sürecinde gecirmek istiyorum. çünkü ciddi biseylere adım atmadan bir alisveris-yolculuk olmadan insan biyere kadar tanıyabiliyo karsındakini.
Babanızı ikna etmek istiyorsanız şöyle deyin: “böyle yaparsanız, görgüsüz ve paragöz olduğumuzu düşünürler ve iş sizin yüzünüzden bozulur. Damat adayınızı elinizden kaçırırsınız. Sonra da ben yıllar sonra ondan çok daha fakir biriyle evlenirim veya belki hiç evlenmem. Siz de ‘ne iyi kısmet çıkmıştı, bizim yüzümüzden bozuldu’ diye üzülürsünüz. Şimdi olgunluk gösterin, söz olsun. Yapmaları gerekenleri yapmadıklarını, bir saygısızlıklarını görürsek, o zaman tepki gösterirsiniz. Baştan bozulmasına siz sebep olmuş olmayın”
Ayrılma ihtimalimiz çok düşük ayrılsak da Şeref’iyle davranır filan güzel sözler ama hayatını bunlara bağlama insan kaç yıllık eşinden öyle bir hareket görüyor ki şaşıp kalıyor. Ama tabii ki insan ayrılıcam diye hesap yaparak başlamaz bit evliliğe haklısın. Ayrıca olmasın tabii ama en kötüsü olup ayrılırsanız da sen çocuk değilsin bakımını geleceğini eşin düşünecek değil. Ev Takı mal mülk de konulmaz bir evliliğin temeline sevgi saygı önemli olan. O yüzden ailenin bu isteklerini kabul etme karşı tarafa yansıtmalarına da engel olmaya çalış çok çirkin gerçekten. Yalnız yine de tanımadığın bir ülkeye giderken bankada sadece senin şahsına olacak bit miktar paran dursun kendinin yoksa düğünde filan takılacak olanlardan ayır. Yabancı bir ülkede parasız kalmak çok moral bozucu insanın daima kapıyı çekip çıkacak imkanı özgüveni olması lazım. Umarım çok mutlu bir evlilik yaparsınbaştan ayrılma ihtimaliyle bişeylerin başlanılması ne kadar samimi ki. bizim ayrılma ihtimalimiz çok düşük bir ihtimal, öyle olsa bile o inançli biri üstüne düseni fazlasiyla yapar. bir de kızın güvencesini önce kızın ailesi saglasın, resmen bosandıktan sonra kalacak ev istiyolar bana. bizde kalacak yerin yok bastan evini alsınlar gibi. ben artık bunu böyle görüyorum. birde ben bosandıktan sonra yuvam yıkılmıs napıyım parayi, yada o adam sırf üzerime yaptıgı bir icinmi benimle senelerce evli kalacak beni bırakmayacak. böyle sacmalıkmı olur.. haksizmiyim
bunları fazlasıyla söyledim, söz verildikten sonra geri dönüşü yok isteklerimizi yapmasalar bile sözü kestikten sonra bozamazsin bastan kabul ettiriceksin diyorlar. bunlar adetlerimiz herkes istiyor herkes yapıyor diye normallestirmişler. görgüsüz demek islemiyor.
hiçbirşey yapmamış kaçarak evlenmişler. bende herseferinde yüzlerine vuruyorum ama ben romanyaya kız veriyorum tr sınırları icinde olsaydı istemezdim gözümün önünde olurdun diyor. herkes romanyaya kız vermez ben verceksem bunnları yapcaklar bık bık bık....BİŞEYİ ÇOK MERAK ETTİM. . Babanız annenizle evlenirken annenize neler yapmış? ? Annenizin üstüne olan evi varmı altın kaç gram yapmış peki? ?
Ayrılma ihtimalimiz çok düşük ayrılsak da Şeref’iyle davranır filan güzel sözler ama hayatını bunlara bağlama insan kaç yıllık eşinden öyle bir hareket görüyor ki şaşıp kalıyor. Ama tabii ki insan ayrılıcam diye hesap yaparak başlamaz bit evliliğe haklısın. Ayrıca olmasın tabii ama en kötüsü olup ayrılırsanız da sen çocuk değilsin bakımını geleceğini eşin düşünecek değil. Ev Takı mal mülk de konulmaz bir evliliğin temeline sevgi saygı önemli olan. O yüzden ailenin bu isteklerini kabul etme karşı tarafa yansıtmalarına da engel olmaya çalış çok çirkin gerçekten. Yalnız yine de tanımadığın bir ülkeye giderken bankada sadece senin şahsına olacak bit miktar paran dursun kendinin yoksa düğünde filan takılacak olanlardan ayır. Yabancı bir ülkede parasız kalmak çok moral bozucu insanın daima kapıyı çekip çıkacak imkanı özgüveni olması lazım. Umarım çok mutlu bir evlilik yaparsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?