Kiz Evlatlari iN..Erkek evlatlari OUT!!

Sebebi varmis demekki ama felaket sacmaymis tabii bana gore bazilari icin bazi seyler insanliktan bile onde.sanirim esin seninle evlenip geldi yurtdisina seni secti ve bitti!fransizca da ne denir cokta je me f..

Sebebi varmis demekki ama felaket sacmaymis tabii bana gore bazilari icin bazi seyler insanliktan bile onde.sanirim esin seninle evlenip geldi yurtdisina seni secti ve bitti!fransizca da ne denir cokta je me f..

Evet bencede cok sacma tabi bunu dusunupte bize uzak duruyorlarsa..
Bence dil/din/irk onemli olmamali.. once insan olmak onemli. Ama bazi insanlarin kafasinda onyargilari yok edip alamiyorsunuz..
bende yurt disinda yasayan biri degildim canim..ikimiz Turkiyede evlenip, esimin ailesinin soguklugu ve laf sokmalari yuzunden buraya kactik diyebilirim..Ama onlar icin o guzelim gencligimizi yakmaya degmezmis..Baska bir sehirede gidebilirdik ama esim burayi cok istedigi icin geldik kisacasi..

Fransiz olan bizim amcamizin gelini..Sulalemiz o kiza karsi nasil iyiler bir gorseniz,kuzenimi de asla suclamadilar bir yabanci ile evlilik yapmis diye,son derece saygi duyuyorlar ogluna ve gelinine..

Hayirlisi olsun arkadasim ben sizde fransadasinizdir sanmistim onemli olan senin kurdugun aile allah herkesin gonlune gore versin

Bu durum bence ilerde yaslaninca falan damat bize bakmamazlik yapmasin diye simdidem damatin gonlunu yapma calismalari. Hani hep derler kizimiza iyi baksin diye damadi hos tutuyoruz diye ama inanmiyorum ben. Erkek cocuklari nasilsa onlar anadina babasina bakar gelin itiraz edemez ama damat el oglu bizi istemez simdiden gonlunu hos tutalim dusuncesinden kaynaklaniyor.

Bu durum bence ilerde yaslaninca falan damat bize bakmamazlik yapmasin diye simdidem damatin gonlunu yapma calismalari. Hani hep derler kizimiza iyi baksin diye damadi hos tutuyoruz diye ama inanmiyorum ben. Erkek cocuklari nasilsa onlar anadina babasina bakar gelin itiraz edemez ama damat el oglu bizi istemez simdiden gonlunu hos tutalim dusuncesinden kaynaklaniyor.

Eger boyle dusunuyorlarsa sacmalik sahidende..
Boyle dusunduklerine inanmak bile istemiyorum.. Cunku boyle ise, bu yaptiklari cok buyuk haksizlik..
Ama Turkiyede ki cogu anne ve babalar boyle dusunuyor ne yazik ki..

Eger boyle dusunuyorlarsa sacmalik sahidende..
Boyle dusunduklerine inanmak bile istemiyorum.. Cunku boyle ise, bu yaptiklari cok buyuk haksizlik..
Ama Turkiyede ki cogu anne ve babalar boyle dusunuyor ne yazik ki..

evet yaa buda olabilir dediyin gibi , ama bu cok yalnis kim olursa olsun bence insan olmali basta , ne olacak yabancisa yabanci onemli olan iyi kalpli durust biri ciktiysa insan sevmese bile saygi gosterir dimi en azindan , insan en basta soyler anlattirir cocuklarina yabanciyla evlenmemelerini , bu bir irkcilikta sayilmaz aslinda belki ana babalarda hahlilar o yonden kendilerine gore ,
ama cocuklarinada hak vermeliler eyer cocuklari sevip evlendiyseler bunada saygi duymalilar bence yeterki onlar annassinlar iyi gecinsinler de demeleri gerekiyor ama annasilan kayinpederin cok inatci birisi ozaman ,
aslinda hic iyi yapmiyor koca kisileride diyerlerine karsi azarlamasi bile iyi deyil ...

konu bambaşka bir yere gitmiş..

esas neden farklıymış sizi dışlamalarının.

ama konu başlığıyla hiç alakası olmadı şimdi.

bizi ben aleviyim diye istemediler diyorsunuz. Ama konu başlığı kızlar in erkekler out..

olmamış...

bu nedenle aranızda soğukluk var ise, yaptıkları insanlık dışı ( benim kişisel düşüncem!!!)

fakat bunu istememek de bir tercih....Saygı duyulacak bir tercih.

şahsen ben eğer mehzep farklılığı gibi bir konuda, eşim beni sevdiyse, istediyse, ailesinin bu işe olumlu bakmamasına rağmen beni bu evliliğe ikna ettiyse, uzayda yaşamıyor da maalesef Türkiye'de bu çağda yaşıyorsam, şartlarını biliyorsam, düşünce yapılarını kafaların nasıl çalıştığını biliyorsam, ilerde nasıl sıkıntıların çıkabileceğini hesaplamışsam, bile bile lades demişsem, önemli olan kendi aile huzurum ise,
beni sırf Aleviyim diye dışlayan aile fertleri için ah vah edip üzülmezdim...

bence siz de üzülmeyin,

Ne yazık ya..
Benim eşimin ailesi hatta sülalesi bile kızlarına ve damatlarına bayılıyorlar..
Bu ailede erkek çocukları değer görmüyor fazla. O nedenle erkek evlenincede hanımı böyle isyan eder işte ..Belkide erkek çocukları ailelerinden değer görmedikleri için soğuk duruyordur onlara karşı? Kimbilir

Damatların çocukları çok tatlı geliyor bu sülaleye ama kendi öz oğullarının ki basit ve önemsiz geliyor..

Yemin ederim durum aynen böyle..

Damatların sevilmediği yer var mı ki :) ama gelinler sevilmiyor

yakamozum asıl ayrımı sen yapıyorsun biliyorsun değil mi,ne demek damatların çocukları:50:
damatların çocukları kızlarının nesi acaba.damatlar aileyi el üstünde tutuyor demekki seviliyorlar.neden kabullenmek istemiyorsun.ayrıca aileden beklentim yok diyorsun ama her konunda bir beklenti içindesin,beklentini azaltmadan huzura kavuşamayacaksın:34:

konu bambaşka bir yere gitmiş..

esas neden farklıymış sizi dışlamalarının.

ama konu başlığıyla hiç alakası olmadı şimdi.

bizi ben aleviyim diye istemediler diyorsunuz. Ama konu başlığı kızlar in erkekler out..

olmamış...

bu nedenle aranızda soğukluk var ise, yaptıkları insanlık dışı ( benim kişisel düşüncem!!!)

fakat bunu istememek de bir tercih....Saygı duyulacak bir tercih.

şahsen ben eğer mehzep farklılığı gibi bir konuda, eşim beni sevdiyse, istediyse, ailesinin bu işe olumlu bakmamasına rağmen beni bu evliliğe ikna ettiyse, uzayda yaşamıyor da maalesef Türkiye'de bu çağda yaşıyorsam, şartlarını biliyorsam, düşünce yapılarını kafaların nasıl çalıştığını biliyorsam, ilerde nasıl sıkıntıların çıkabileceğini hesaplamışsam, bile bile lades demişsem, önemli olan kendi aile huzurum ise,
beni sırf Aleviyim diye dışlayan aile fertleri için ah vah edip üzülmezdim...

bence siz de üzülmeyin,

Canim benim ben ne bileyim bu insanlarin boyle insanlari ayirdigini ? Ben muneccim miyim Allah askina.?
Ben esime guvendim, esim bana onlar hakkinda ilk olarak "Alevileri sevmediklerini, boyle bir kizla evlenirsen seni oguldan saymayiz" dediklerini soyledi.. Ben aninda HAYIR! dedim ve resti cektim esime.. Kesinlikle bu is bitmistir, git ailen sana sunni bir kiz alsin o zaman, madem bu kadar istiyorlar dedim.. hic orali bile olmadim. sevdigim halde, unutmaya hazirdim..Yani hemen yargilamissinda beni bile bile lades demissin diye..

Ama esim benim pesimi birakmadi.. Daha onceden bana ailesi hakkinda anlattiklarinin kendi abartmalari oldugunu soyledi..Bende inandim..Hem ailesi geldi, ailemle tanistilar.. gayet sicak ve samimi idiler.. Biz yanilmisiz cok iyi insanlarmis demisler ogullarina..
Kayinvalidem zaten en basindan beri beni sever, saygi duyar.. onunla bir sorunum yok ki benim..
Kizlari onu dolduruyor.. Ben buna eminim.. cunku kv de agzindan kacirdi birkez.. ben cok zorladim, sana ittim onlari ama olmayinca olmuyor kizim elimden birsey gelmiyor dedi bana.. kendi dedi...

Arkadasim,

Konu basligini bosver ya,:))) ne yapalim oyle yazmisim..ne yapayim simdi.. ?
Konu acildikca konular acildi, yorumlar buralara geldi.. Elimde olsada degistirsem basligi :))))

Son düzenleme:
evet yaa buda olabilir dediyin gibi , ama bu cok yalnis kim olursa olsun bence insan olmali basta , ne olacak yabancisa yabanci onemli olan iyi kalpli durust biri ciktiysa insan sevmese bile saygi gosterir dimi en azindan , insan en basta soyler anlattirir cocuklarina yabanciyla evlenmemelerini , bu bir irkcilikta sayilmaz aslinda belki ana babalarda hahlilar o yonden kendilerine gore ,
ama cocuklarinada hak vermeliler eyer cocuklari sevip evlendiyseler bunada saygi duymalilar bence yeterki onlar annassinlar iyi gecinsinler de demeleri gerekiyor ama annasilan kayinpederin cok inatci birisi ozaman ,
aslinda hic iyi yapmiyor koca kisileride diyerlerine karsi azarlamasi bile iyi deyil ...

Valla kendileri bilir.. Ben zaten yuzlerine birkac kez dedim..
siz ve kizlariniz beni sevemediniz gitti dedim.. Gayet samimi ve cok uzgun bir sekilde soyledim bunu..
itiraz ettiler ama ben "yok yok gorunen koy kilavuz istemez" dedim.. siz rahat olun baba.. onemli degil dedim..
kizlariniz beni sevmiyor ben herseyin farkindayim.. Ama kimse sevmek zorunda degil.. yeter ki saygisizlik yapmasinlar dedim..
hic sesini cikaramadilar.. onlarda farkinda benim bazi seyleri gordugumu..

Kaynanam birkeresinde "iyi ki siz yurt disindasiniz" dedi..
Bende niye anne dedim?
"siz burda olsaydiniz, cok sorunlar yasanirdi..bizim ailemiz alevileri sevmez. problemler cikardi dedi.. (oysaki benim Babam alevi sadece, annem sunni... )
"iyi ki gittiniz, sirtimizdan bir yuk kalkti" dedi hic cekinmeden gelininin yuzune.. ?

AYIRIMCILIK yapmak, aileden saymamak, yok saymak.... inanilmaz gurur kirici seyler bunlar..
Ama ben bunu yapanlari ve beni o aileden yok sayanlari Allaha havale ediyorum zaten.. onemi yok.

yakamozum asıl ayrımı sen yapıyorsun biliyorsun değil mi,ne demek damatların çocukları:50:
damatların çocukları kızlarının nesi acaba.damatlar aileyi el üstünde tutuyor demekki seviliyorlar.neden kabullenmek istemiyorsun.ayrıca aileden beklentim yok diyorsun ama her konunda bir beklenti içindesin,beklentini azaltmadan huzura kavuşamayacaksın:34:

Sevgili Ege;

Sizin dusuncenizdir saygi duyarim..

sevgiler..

Son düzenleme:
Ne yazık ya..
Benim eşimin ailesi hatta sülalesi bile kızlarına ve damatlarına bayılıyorlar..
Bu ailede erkek çocukları değer görmüyor fazla. O nedenle erkek evlenincede hanımı böyle isyan eder işte ..Belkide erkek çocukları ailelerinden değer görmedikleri için soğuk duruyordur onlara karşı? Kimbilir

Damatların çocukları çok tatlı geliyor bu sülaleye ama kendi öz oğullarının ki basit ve önemsiz geliyor..

Yemin ederim durum aynen böyle..

Damatların sevilmediği yer var mı ki :) ama gelinler sevilmiyor

Damat çocuklarını babasının evinden getirmediğine göre, o çocukları kızları doğurduğuna göre tatlı gelmesi doğal değil mi?

Hiç anlamam şu oğuldan olan çocuk torun öz kabul edilip, kızdan olan çocuklara el muamelesi yapılmasını.

Hem ayrım yapılmasından dertleniyorsun, hem kendin ayrım yapıyorsun farkında mısın?

bizim ailede de durum bu babam bütün mirasımı kızlarıma vereceğim der.

ama gerçekten bu bir süreç işi. sen gelin olarak ailenin içinde değilsin bilmediğin şeyler olabilir eşin zamanla ailesini soğutmuş olabilir. gerçi kv kıskançlık yaptığına göre eşinin bir suçu yoktur diye düşünüyorum.

bizde böyle değil babam fıtık oldu kız halimle işine gittim koli taşıdım, iş yeri bir tarlanın ortasındaydı yemek bile yemedim çalıştığım süre boyunca. kardeşimse benim sırtım ağrıyor deyip bir daha gelmedi.

babam beni arar kızım şunu unuttum getirirmisin iş yerine, kızım kızkardeşlerini okuldan alır mısın diye, işi gücü hatta dersi bırakır giderim. kardeşimse baba işim var der gitmez.

babam bana araba almak istedi ısrar ettim alma ne gerek var benim rahatım yerinde diye, aileme yardımcı olayım diye aldı. kardeşimse bana niye almadın diye küstü babama.

babam tatile yurtdışına gitti, ne alayım sana dedi, ben ağladım baba sen gel bana yeter diye, kardeşim uzun bir sipariş listesi verdi.

kız çocuk doğduğunda babam kurban kesermiş, erkek olduğunda annem kurban kesermiş. durum bu bizim ailede. ilginç ama kızlar daha vefalı der babam.

sizin durumda sanırım şöyle olmalı, kızlar çok yağcıdır babanın huyuna gidiyodur, e babası da daha çok değer veriyordur görümcelerine.

Damat çocuklarını babasının evinden getirmediğine göre, o çocukları kızları doğurduğuna göre tatlı gelmesi doğal değil mi?

Hiç anlamam şu oğuldan olan çocuk torun öz kabul edilip, kızdan olan çocuklara el muamelesi yapılmasını.

Hem ayrım yapılmasından dertleniyorsun, hem kendin ayrım yapıyorsun farkında mısın?

Ben AYIRIM falan yapmiyorum..
Ben esimin ailesinin yani kayinvalidem ve kayinpederimin, hatta gorumcelerimin cocuklarima karsi yaptiklari degerisizliklerini,yok saymalarini, burda belirtiyorum..
Bunu yapmamalari gerektigini soyluyorum..

Ne kizindan ve damadindan olan torunlarina oz muamelesi yapip ust tutsunlar..
Ne de oglundan ve gelininden olan torunlarina oz muamelesi yapip ust tutsunlar..

Evlatlari ve torunlari arasinda ayirim yapip da, birini digerinden asagida tutmasinlar diyorum..
Bunu soylemeye calisiyorum ben sabahtan beri burda..
Bunu soylemek icin ornekler veriyorum ...

Ama onlar kizlarini ve damatlarini onemseyip, bizi aileden saymiyorlar bir turlu..
Ben bunun yanlis oldugunu savunuyorum burda.. O kizlar onlarinsa bu ogluda onlarin..
Nedir oglunun tek sucu? Gurbette olmasi ve onlara istedikleri an kosamamasi..
Ogullari orda onlarin yaninda olsaydi, eminim anasina,babasina aninda yardima kosardi (tabi bende dahil)
Ama biz uzaktayiz, nasilsa bizden hayir yok diye de, bizi umursamamalari insanin agirina gidiyor arkadasim..

Simdide konu nereye geldi? ben ayirimcilik yapiyormusum ? Ne alaka?
Hem ayrica, Ben onlari yok sayip da, bize mi deger versinler diyorum??? iki tarafida ayni ve esit derecede tutup adaletli olsunlar diyorum.. Ki, bunu istemek de bir insanin en dogal hakkidir..

Son düzenleme:
sizin durumda sanırım şöyle olmalı, kızlar çok yağcıdır babanın huyuna gidiyodur, e babası da daha çok değer veriyordur görümcelerine.

Aynen dedigin gibi..
Bu ailede kim yağcı olursa, o inanilmaz sansli..
Ama ben ve esimin yapisinda bu yok diye de, bize deger vermiyorlarsa valla umurumda da degil hani..
Kendileri bilir..

insanin yapisi,karakteri neyse odur..
ne yapalim bizde boyleyiz ... yagcilik bilmiyoruz iste.. neyse saglik olsun...:)

Ben AYIRIM falan yapmiyorum..
Ben esimin ailesinin yani kayinvalidem ve kayinpederimin, hatta gorumcelerimin cocuklarima karsi yaptiklari degerisizliklerini,yok saymalarini, burda belirtiyorum..
Bunu yapmamalari gerektigini soyluyorum..

Ne kizindan ve damadindan olan torunlarina oz muamelesi yapip ust tutsunlar..
Ne de oglundan ve gelininden olan torunlarina oz muamelesi yapip ust tutsunlar..

Evlatlari ve torunlari arasinda ayirim yapip da, birini digerinden asagida tutmasinlar diyorum..
Bunu soylemeye calisiyorum ben sabahtan beri burda..
Bunu soylemek icin ornekler veriyorum ...

Ama onlar kizlarini ve damatlarini onemseyip, bizi aileden saymiyorlar bir turlu..
Ben bunun yanlis oldugunu savunuyorum burda.. O kizlar onlarinsa bu ogluda onlarin..
Nedir oglunun tek sucu? Gurbette olmasi ve onlara istedikleri an kosamamasi..
Ogullari orda onlarin yaninda olsaydi, eminim anasina,babasina aninda yardima kosardi (tabi bende dahil)
Ama biz uzaktayiz, nasilsa bizden hayir yok diye de, bizi umursamamalari insanin agirina gidiyor arkadasim..

Simdide konu nereye geldi? ben ayirimcilik yapiyormusum ? Ne alaka?
Hem ayrica, Ben onlari yok sayip da, bize mi deger versinler diyorum??? iki tarafida ayni ve esit derecede tutup adaletli olsunlar diyorum.. Ki, bunu istemek de bir insanin en dogal hakkidir..

Dur bir sakin ol...
Ben seni tanımıyorum, ne kadar adalet istediğini de bilemem. Burada yazdıklarından yola çıkarım. Damat çocukları ifaden hani kız evlatlarını evlendikten sonra el gören zihniyet var ya tamda onları destekler gibi bir ifade, tuhafıma gitti belirttim...

Son düzenleme:
Dur bir sakin ol...
Ben seni tanımıyorum, ne kadar adalet istediğini de bilemem. Burada yazdıklarından yola çıkarım. Damat çocukları ifaden hani kız evlatlarını evlendikten sonra el gören zihniyet var ya tamda onları destekler gibi bir ifade, tuhafıma gitti belirttim...

Ben gayet sakinim..
Dogru beni tanimazsiniz, icinde bulundugum sulaleyi ve aileyi de..
Yok tuhafina gitmesin, onyargi yapmissin..
Benim bunu belirtmemde ki amacim, sadece icinde yasadigim durumu aciklamaya calismakti..
Bu ayirimi yapanlar esimin ailesi arkadasim.. Ben degilim..
Onlar biliyor musun arkadasim: Esim benimle evlendikten sonra "oglumuzu kaybettik, artik el oldu, alevilerin muzigini dinliyor,size benziyor nasilda, hanimkoylu oldu" dediler.. hemde yuzume?

Oysaki benim esim ortaokul, lise yillarindan beri Alevi kulturune karsi hep bir sempati ve saygi icinde olmustur..
onlarin muziklerini dinleyip,soylemistir.. dinlemistir..
Bunlar beni daha tanimadan esimin hayatinda olmus olan seyler..Esim seviyor benimle ne ilgisi var?
Benimle evlendi diye, sonradan degisti sana benzedi bile dediler yuzume.. Hazmedemiyorlar kendileri gibi dusunen bir ogullari yok diye..olay bu aslinda..Onlarin oglu son derece cagdas,aydin biri cunku. insanlari ayirmiyor..

Ya buna ne diyeceksin arkadasim o zaman?
iste bu da esimin ailesinin zihniyeti mesela..ne cirkin dimi..

Benim karsi oldugum konular bunlar.. Ne kizi evlendikten sonra el oldu diye gorurum.. Nede oglan cocugunu evlendikten sonra, benimdir, hanim koylu olacak, el oldu diye gorurum ve artik ailen yok! sen benim ailem ve bizim tarafin olacaksin derim esime..
Tamamen sacmalik bu..

Benim istedigim adalet icinde,ayirim yapmadan, kimsenin kimseyi ezmedigi, yok saymadigi, sevgi ve saygi dogrultusunda onyargisiz bir aile olusturmak..Gerek esimin ailesi ile gerekse benim ailem ile..

benim fikrim budur..

Ayirim yapan kim olursa olsun, yaziklar olsun...

Son düzenleme:
Doğru olanı evlat arasında ayrım yapılmaması evladında hayrlı olmasıdır ama bır gerçek var ki ; erkek evlatlar pek öyle vicdanlı,vefalı hizmetkar olmuyorlar kaldı ki bunun sebebi de yine onların yetiştirilme şekillerinden kaynaklanıyor genelde..

Ama kız evlat aile kurmuş olsa bile ana babasına yetmesini biliyor..
Etrafımda çoook var yeri gelince anasına babasına '' ben artık yuva kurdum , kendı sorumluluklarım var '' dıyen erkek evlatları..

Hastahaneler de hep dikkatimi çektirmiş, anasının babasının elinden tutup onları hastanelere taşıyan hep kız cocuklarıdır mesela..
O yuzden belkı artık anne babalar erkek cocuk tutkularının cokta matah bısey olmadıgını anlamıslardır..

öncelikle herkesin yaşadıkları aynı değildir, herkesin ailesindeki bireylerin karakterleri aynı değildir.
fakat konu başlığı; o ailenin kızları in, o ailenin erkekleri out gibi açıldı sanırım ve kv - kp gözüyle. yani genellemeden ziyade asıl demek istenen bu gibi geldi bana. ama tabi ortada başka bir mevzu varsa bu kız-erkek olmayla ilgili olmaz.. alevi olmanızı sevmemeleri gibi. mesela kız evlatları alevi ile evlense ona da mesafeli olabilirlerdi belki.. tabi bu da hoş bir şey değil. yada karakteristik bir durum varsa da aynı şekilde.. yada bu kadar ince düşünmeden sadece olanı belirtmek amaçlı bir başlık açılmış olması da mümkün bana göre.
neyse, demek istediğinizi anlıyorum, esasen olay kız evlat erkek evlat değil bunu kendiniz yapmıyorsunuz sonuçta karşınızdaki insanlar yapıyor, sıkıntı da bu ve sadece bunu belirtmişsiniz. uzakta da olsalar evlatları el olmadı ya? yani büyüük bir sıcaklık olmasa bile daha özenli davranabilirler. ve bence bu tüm insanlık için geçerliyken birde bunun evlat olması daha biri gerekli kılıyor bu özeni. hiç kan bağı olmayan, tanımadığı bir insana bile daha sıcak konuşan insanlar var. komşusuna sizde burada olsaydınız derler. ama o evlat. evladı da geçsek torun tatlıdır derler hep çevremde, zamanında kırk yılın başı gördüğüm rahmetli babaannem, rahmetli dedem ve şimdi halalarım, hatta halamın kuzeni beni gördü mü özlemişim diye sarılıyorlar. anneme bayılmayanlar var ama duyduklarım kadarıyla, galiba çevreden olsa iyi olur diye düşünüyorlardı. bende öyle çok arayan soran çok sohbet eden özleyen bi insan sayılmam, ama ters bişi düşündüğümden ettiğimden değil. yüz yüze geldik mi, sıcak bi sohbete girdim mi, bi konuşma başladı mı memnun olurum. babamda da bu vardır.
sizde sanırım hassas birisiniz, eşinizde, yakın olabilmek istiyorsunuz, eşinizin canı sıkılmasın istiyorsunuz.. her şey netse, siz gerekeni yaptıysanız, gönlünüz rahatsa ve eşinizle aranız iyiyse en güzeli olabildiğince kafanıza takmamak olacaktır...

Back
X