Kiz Evlatlari iN..Erkek evlatlari OUT!!

benim erkek kardeşimle annem yakın yerde yaşıyorlar,işi de annemin olduğu yerde.yani her gün annemin yaşadığı yerde.ama ne gider,ne arar ne de sorar.biz kızlar ise uzakta yaşıyoruz.annem hastalanır,uzaktan biz ilgileniriz.para ihtiyacını biz kızlar karşılaşırız.sorunları olur biz çözeriz.ev taşır biz ilgileniriz.daha neler neler........annem bir işi için telefon etmiş kardeşime şimdi sırası değil diye azarlayıp telefonu kapatmış.o işin sırası olmasa,acelesi olmasa zaten aramazdı.biz uzaktan halletmeye çalışırdık.bir daha da aramadı annem.allah razı olsun komşuları oğlunun yapmadığı işi halletti.acil hastalandığında komşuları ilgilenir.eeeeee bu kadın neden oğlunu dinlesin damatları el üstünde tutarken:ssz:

haaa bu arada annemin bize gelip gitmesini sorun yaparlar,annem onlara gittiğinde de 2. gün aç karna geri gönderirler.orda burda da bize gelmez derler........

bizimkide tam tersi canım ,her işlerine eşim koşar ailesinin ama onlar yine ezik büzük kızını tutarlar...:19:

Bence kiz evlat erkek evlat ayrimi degildir bu karakter meselesi belki karsidan alinan elektrik belki araya giren uzaklik belki farkinda olmadan yapilan hatalar...ama su varki onlar esinizin ailesi bu kadar kafaniza takilacak bi sorun olarak gormeyin bazilari esinin ailesine herseyi yaptirir maddi manevi ama evine istemez surekli kotuler nankorluk eder,bazilari sizin gibi iyi iletisimde olmak ister karsiligini goremez iliskiler aileler turlu turlu onemli olan kendi kurdugunuz ailedeki huzurunuz.
Çok haklısınız ..

Ben ne kadar iyi iletişim içinde olmak istesemde olmuyor bende kendimi daha fazla yormama kararı aldım zaten..

Eşimi her bayramda her özel günde bir problemde ailesine yönlendirmekten yoruldum :( bende insanım ya herşeyi ben mi düşünücem eşim benim kadar düşünmüyor ailesini ama gidin sorun el kızı kötü dolduruyor derler.

Oysakı benim eşim soğuk buz gibi onlara karşı ..
Ama ya biz?
Ben ve çocuklarım aranılmayı sorulmayı hak etmiyor muyuz ?

Neyse doldum ben..
Eşimin baba tarafıda böyle soğuktur.. Irsi sanırım genetik.

Eşimin ailesi oğlunun biliyorlar huyunu onun için onlarda ona değer vermiyor sormuyorlar diyelim ama biz? Ben ve çocuklarımda onların arasında harcanıp gidiyoruz.

Ki; bir gelin olarak ben bunu haketmiyorum. Oğullarından çok benimle iletişimde oldular hep yıllarca hadi oğlunuz böyle benimle niye kopuyorsunuz diye insan merak ediyor işte.

Neyse kafanızı şişirdim

Son düzenleme:
Arkadaşım ısrarla senin beni anlamadığını düşünüyorum kesinlikle.
Benim başlığın amacı şuydu;
Kız çocukları ve damatlar popüler olmuş bu devirde onlara daha düşkünler oğullarına ve gelinlerine hep bir mesafe uzaklık..
Bu anlamda öyle bir başlık attım..

Benim eşim evlenmeden öncede böyle imiş. Uzak soğuk mesafeli.. Ailesi söylüyor bunu annesi ablaları.
İletişim zayıf insanlarla..
Yani dediklerini ben üstüme alınmıyorum..
Ben eşime göre daha girişken ve sıcakkanlıyımdır.. Ben onlarla herşey paylaşmışımdır msn de oğullarından çok.. Ama değer göremiyorum Buda benim şansım..

Kızlarını atsın demedim ben Allah aşkına konuyu başka yere çekmeyin şurada güzel güzel dostluk tadında muhabbet edip konuşuyoruz sorunları ..

Kız-erkek çocuk ayrımı yapmasın kimse evlat evlattır diyorum soğukda olsa, sıcakda olsa ..

Çocuğu arama sormazsa ana babada yakın olmaz diyorsunda bu evladı yetiştirende o ana baba değil mi? Yoksa herşey insanın karakterinde mi bitiyor?

Eşinle senin ailenin arası nasıl peki??

Canim bende derine girmek istemiyorum ama emin ol kafaya takilcak bisey degil esin onemsemiyorsa sende onemseme!deger gormek istemen normal ama karsindaki vermek istemiyorsa yok say emin ol daha iyi hissedeceksin kendini tatilde gitme bile kendileri bilirler!

Eşinle senin ailenin arası nasıl peki??

Ailemde biliyor eşimin donukluğunu. Öyle herzaman iletişimde olmaz onlarla da.. Ama annemi çok sever eşim senin annenin yanında çok özgür ve rahatım der ..

Kendi annemde bu kadar rahat olamıyorum der.
Eşimin ailesi çok otoriter ve ataerkil bir yapıda. Babasından çok çekinir eşim. Fikir ve hayata bakış açıları çok farklı onlarla.

Dedikleri olsun ister kp,kv.. Her konuda tutucular. Benim ailem her konuda esnek anlayışlıdır ve eşimi de el üstünde tutarlar. Fikir ayrılıkları çok var oğulları ile belki Buda bir sebeptir..

Ama benim ailem damatlarına nasılsa, gelinlerini de öyle severler. Ayırmıyorlar

Son düzenleme:
benim facem felan yok ama nediye faceden engellerler yaa bi tatil yuzunden eyer sade bu bi tatil yuzundense cok ayip etmisler , herkezin tatile ihtiyaci var bi kere herkezinde ailesi ayri kimin cani nereye gitmek isterse oraya gider nedir bu yani sanki kendileri gitmiyormus gibi , aslinda onlarinda kiskancliyi var gurbettekilere biliyormusun , bendede bir gorumce var ama cok souk 20 senede iki uc kere konusmussuktur aslinda o da ben acarim nasilsin felan gibi ama birde insana laf dokundurmazmi , hic tel felan da acmiyon bi hasta bayramlarda bali acar insan , ama nerde siz gurbette yasiyorsunuz siz daha fazla acin gibi , tel parasi gidecek diye otleri kopuyor , aman gorumce deyilmi bos ver gorumce goz yasi gordun yerde bas tasi gibi :)) ama sade gorumce olsa hatta kendi kardeslerim bile acmaz tel kiptilikten , sade bir ablam var o haric ama bende acana acarim acmiyanada canlari sa olsun yinede bayram hayran arada acar hallerini sorarim iste napalim ...

Son düzenleme:
Ailemde biliyor eşimin donukluğunu. Öyle herzaman iletişimde olmaz onlarla da.. Ama annemi çok sever eşim senin annenin yanında çok özgür ve rahatım der ..

Kendi annemde bu kadar rahat olamıyorum der.
Eşimin ailesi çok otoriter ve ataerkil bir yapıda. Babasından çok çekinir eşim. Fikir ve hayata bakış açıları çok farklı onlarla.

Dedikleri olsun ister kp,kv.. Her konuda tutucular. Benim ailem her konuda esnek anlayışlıdır ve eşimi de el üstünde tutarlar. Fikir ayrılıkları çok var oğulları ile belki Buda bir sebeptir..

Ama benim ailem damatlarına nasılsa, gelinlerini de öyle severler. Ayırmıyorlar
Belki gorumcenler ve kayınpederin de şöyle düşünüyordur
"abimiz, oğlumuz kaynanasına kayınbabasına gösterdiği ilgiyi alakayi bize göstermiyor." karşıdan bakıldığında da böyle görülebilir işte.. Sen anneni aramasan sormasan soğuk olsan annen damadına böyle olabilir mi sence? Bence sen eşine değiştirmeye çalış anne babası yerine..

:9:
Doğru diyosun katiee valla öle kocan senden boşanıp başkasıyla evlenince yeni karısını ne kadar seversen o kadar sever kaynanalar gelinlerini :))piskoloji böyle itiraf edmiyo kimse etik değil diye:) ama hisleri bu benim kaynana itiraf etmişti ucundan kıyısından nişanlıyız nişanlık almaya gitmiştik yorulduk oturduk kv ben eşim eşim biyere gitmesi gerekti hatırlamıyorum otururken kv bi başladı işte erkek çocuk evlenmesi çok başka birşey gücün gidiyor sanki babaya karşı bir güç erkek çocuk her zman( bana sinir olmasına şaşmamalı bindiği dalı kesmişim)şimdi işler değişmiş artık eskiden gelin alınırmış şimdi damatlarda gelin gibi oldu birtek gelip istenmediği kalıyo dedibende iyi niyetimden valla öle olmuş isteseydik haha falan diye gülümsüyorum kadına saf saf o da olurdu valla yaşamak isterdim dedi ben de Allahın emri peygamberin kvliyle oğlunu istiyorum veriyomusun dedim güldü vedim verdim dedi.bana çok hoş bir muhabbet gibi gelmişti amaaaa sonra bunu kaynımın ve kendi akrabalarının yanında habire "gelin benden oğlumu istedi valla geldi bizzat istedi ben öle verdim " demesi bana gına getirmişti en son bikere daha böyle dediğinde evşmize bir çöp almamalarına ithafen "valla doğru söylüyosun başlık parasını da babam ödedi biz damat aldık ben gelin olmadım dedim:)) sonra sustu
gelinleri rakip olarak göruyorlar herkes aynı görüşte olmıyabılır sonuçta herkes ayrı şeyler yaşıyor oyuzden yok kızlar yok erkkeler dıye kımse savunmasın hepsine eşit yaklaşılmalı bukadar basıt saygısız evladada ayrım yapılınca iletişim zayıflayınca aa sizde bunu nıye ayırıyorsunuz diye kımse sormaz ama bakıyorsun erkkete peşinde koştruryor işte yaranamıyorsun olmuyor
erkek evladın bı tarafı elde kız evladınki kanı canı gibi gören aileler çok

Bizim sülalede yok böyle bir şey, hala en kıymetliler erkek evlatlardır.

Teyzem yakın zamanda kocasından boşandı. Bir evleri bir yazlıkları var. Boşanınca teyzem bizim yazlıkta kaldı, kendi yazlıklarında kocası kaldı, evlerinde ise uzun zamandır oğlu, gelini ve iki çocuğu oturuyor. Bir kızı ise sokaklarda yaşıyor resmen, boşanmış dul kadın, araba kazası geçirdi, kaç kere iş değiştirdi, biriyle evlenmeye kalktı adamdan dayak yedi vs. Boşandığı eşinden olan kızı bu sene üniversiteyi kazandı, kadın kaç kere kızım üniversitede okuyor ben ona harçlık gönderemiyorum diye ağladı... Hiç bir şekilde umursamadılar. Ama kocaman evde oğulları gerim gerim oturuyor. Yani bizim sülalede kız-erkek evlat farkı hala fazlasıyla mevcut.

Bu damadın çok sevildiği yer nereyse ben de oraya gideyim:9:

Ne yazık ya..
Benim eşimin ailesi hatta sülalesi bile kızlarına ve damatlarına bayılıyorlar..
Bu ailede erkek çocukları değer görmüyor fazla. O nedenle erkek evlenincede hanımı böyle isyan eder işte ..Belkide erkek çocukları ailelerinden değer görmedikleri için soğuk duruyordur onlara karşı? Kimbilir

Damatların çocukları çok tatlı geliyor bu sülaleye ama kendi öz oğullarının ki basit ve önemsiz geliyor..

Yemin ederim durum aynen böyle..

Damatların sevilmediği yer var mı ki :) ama gelinler sevilmiyor

Son düzenleme:
Bence kendi yaşadıklarımızdan yola çıkıp böyle konularda genelleme yapmamak lazım. Allah ananın babanın, kız ve erkek evladın da hayırlısını versin.

Gelinler de zaten kayınvalide delisi değil mi ?

gelinler tecrubesız evlenıyor eğer kayınvideler surekli eleştırısel yaklaşıp sız bılmezsınız deyıp her işine karışırsa bu kişi annen olsa sevemezsın yanı demek istediğim kayınvalideler bızamanlar gelindi eğriyi doğruyu yaşayıp gördüler

hee bakarsın ıyı nıyetıne rağmen gelin hala dık kafalı ozaman bırak kendı haline ama kaç kvde bırakıyorki sürekli oğluna çevresındekine şikayet bıde bıre bın katıp genellemk yalnış bu konuda ama yanı tecrubeli insanında bıraz hoşgörü vicdan sahıbı olması gerekır

Belki gorumcenler ve kayınpederin de şöyle düşünüyordur
"abimiz, oğlumuz kaynanasına kayınbabasına gösterdiği ilgiyi alakayi bize göstermiyor." karşıdan bakıldığında da böyle görülebilir işte.. Sen anneni aramasan sormasan soğuk olsan annen damadına böyle olabilir mi sence? Bence sen eşine değiştirmeye çalış anne babası yerine..

Bunun aynısını kayınpeder dedi bana telefonda birkez .. Kıskançlık yapıyor diye düşündüm o an. Eşim benim ailemi arayıp sormaz ki? Ama benim ailem eşimi böyle kabul etmiş alttan alıyorlar çünkü biliyorlar ki özünde iyi insan. Çok yoruluyor çalışıyor normaldir aramasa da diyorlar .

Yani eşimi olduğu gibi kabul etmişler benim ailem ne yapalım huyu bu diyorlar.. Eşimde onun için ailemi çok seviyor anlayışlıdır oldukları ve ondan çok şey beklemedikleri için aranma konularında yani.

Yoksa benim eşim ailem ile özel olarak ilgilenmiyor yani yine aynı buz :)))

Eşimin öz ana babasıda huyunu biliyorlar oğullarının özünde ne iyi ne merhametli yardımseve olduğunu bilirler. Onlarda öyle kabul etmiş oğullarını zaten ama yinede aynını onlarda oğluna bize yapıyorlar. Yahu bu adamın huyu bu işte kasıtlı birşey yok .. Bari siz hırs yapıp tavır almayın.

Son düzenleme:
Canim bende derine girmek istemiyorum ama emin ol kafaya takilcak bisey degil esin onemsemiyorsa sende onemseme!deger gormek istemen normal ama karsindaki vermek istemiyorsa yok say emin ol daha iyi hissedeceksin kendini tatilde gitme bile kendileri bilirler!

Bende önemsemeyeceğim zaten artık. Bizi yoksayanı bende yok sayarım..

Bu kadar basit ..
Tşk ederim canım

benim facem felan yok ama nediye faceden engellerler yaa bi tatil yuzunden eyer sade bu bi tatil yuzundense cok ayip etmisler , herkezin tatile ihtiyaci var bi kere herkezinde ailesi ayri kimin cani nereye gitmek isterse oraya gider nedir bu yani sanki kendileri gitmiyormus gibi , aslinda onlarinda kiskancliyi var gurbettekilere biliyormusun , bendede bir gorumce var ama cok souk 20 senede iki uc kere konusmussuktur aslinda o da ben acarim nasilsin felan gibi ama birde insana laf dokundurmazmi , hic tel felan da acmiyon bi hasta bayramlarda bali acar insan , ama nerde siz gurbette yasiyorsunuz siz daha fazla acin gibi , tel parasi gidecek diye otleri kopuyor , aman gorumce deyilmi bos ver gorumce goz yasi gordun yerde bas tasi gibi :)) ama sade gorumce olsa hatta kendi kardeslerim bile acmaz tel kiptilikten , sade bir ablam var o haric ama bende acana acarim acmiyanada canlari sa olsun yinede bayram hayran arada acar hallerini sorarim iste napalim ...

Bende öyleyim beni arayanı bende ararım sorarım ki zaten öyle son 1 yıldır. Yahu görümcelerimle sorunum yok benim yüzüme gülüyorlar bir bakıyorsun sonra düşman olmuşum ben. Suratıma bakmıyorlar hoppala diyorum! Dengesizlik onlarda bende değil bacım :)
Ciddi ciddi engellediler beni facebookdan şaka gibi

gelinleri rakip olarak göruyorlar herkes aynı görüşte olmıyabılır sonuçta herkes ayrı şeyler yaşıyor oyuzden yok kızlar yok erkkeler dıye kımse savunmasın hepsine eşit yaklaşılmalı bukadar basıt saygısız evladada ayrım yapılınca iletişim zayıflayınca aa sizde bunu nıye ayırıyorsunuz diye kımse sormaz ama bakıyorsun erkkete peşinde koştruryor işte yaranamıyorsun olmuyor
erkek evladın bı tarafı elde kız evladınki kanı canı gibi gören aileler çok

Ne yazık ki öyle ...

Bence kendi yaşadıklarımızdan yola çıkıp böyle konularda genelleme yapmamak lazım. Allah ananın babanın, kız ve erkek evladın da hayırlısını versin.

Zaten ben genelleme yapmadım canım. Allah ne verirse hayırlısını versin herşeyin

yakomozcim senin gorumcelerden sorunun yoktur belki ben kendimden bassettim biraz ama anneler her nede olsa kizlarini cok tutarlar anliyorum ama erkek evlatlarinida tutarlar , bunlari hissedebiliyor insan bazilarinin anneler sert olur bazilarininda babalar sert olur esiniz babasiyla rahat olamiyor diyorsunuz belkide babasinin sert konusmalari yuzunden cok derdini anlatamiyor cekiniyor sanki donuksu diyorsunuzya belkide ondan kaynaklaniyor esiniz belliki sizin kadar konuskan deyil insan cok konusmaz derdini anlatmaz sicak yaklasmasa ozamanda pek umursamiyorlar ..

Ben verdigin ornekleri kiyasladim bilmem farkindamisin
Onun disinda baska bi konu hakkinda yorum yapmadim

Karsindaki insan heleki evladin sana soguk mesafeli duruyorsa anne baba buna daha cok alinir kirilir

Evlat olmayi haketmiyormu demissin cok merak ediyoruk bu sonuca nerden vardiniz
Neden evlat yerine konmadiguni dusunuyorsunuz

Arkadasim baska derin konulariniz vardir tamam haklisinizdir

Ama saydiguıniz bikac ornek kendinuzi bu kadar uzmenize degecek konular degil
Azonce arkadasinda yazdigi gibi ne guzel damatlar sahip cikmis ne hos

Canım neden mi bu kanıya vardım?
Canım eşimin ailesi içinde sosyal ve siyasi görüşler açısından tek farklı olan eşim. Ailesi ile taban tabana zıt dünya görüşlerine sahip ..
Diğer kardeşleri ailesi ile o sinerjiyi yakalamış çünkü hayata aynı pencereden bakıyorlar.. O yüzden uyumlular Belkide ,damatlarda aynı görüşteler hepsi her konuda hemfikir.

Ama eşim farklı bakış açısına sahip
Bu bile aralarında ister istemez mesafe yaratıyor. Ama görüşleri ve hayata duruşu ne olursa olsun bir evlada saygı duyulmalı .. Dışlanmamalı .

Ki eşim çok saygılıdır ailesine bu da gerçek. Ama siyasi fikirler,duruş onları ayıran önemli bir konu.

Onlar eşimin (ben aleviyim. ) benimle evlenmesine bile soğuk baktılar zamanında ama eşim herkezi her insanı sever ayırım yapmaz. Bunun gibi daha neler var

Onlar öyle düşünmez işte.

Son düzenleme:
Bizim aile gayet dengeli bu konuda :1: gerçi abim 3 yıl gurbete gitmişti döndü şimdi değeri katlandı annesinin gözünde:33:

yakomozcim senin gorumcelerden sorunun yoktur belki ben kendimden bassettim biraz ama anneler her nede olsa kizlarini cok tutarlar anliyorum ama erkek evlatlarinida tutarlar , bunlari hissedebiliyor insan bazilarinin anneler sert olur bazilarininda babalar sert olur esiniz babasiyla rahat olamiyor diyorsunuz belkide babasinin sert konusmalari yuzunden cok derdini anlatamiyor cekiniyor sanki donuksu diyorsunuzya belkide ondan kaynaklaniyor esiniz belliki sizin kadar konuskan deyil insan cok konusmaz derdini anlatmaz sicak yaklasmasa ozamanda pek umursamiyorlar ..

Esimin babasi serttir..Ogluna karsi cok soguk ve donuk o da..
Bunuda belirtmek isterim.. Annesi daha sicakkanlidir babasina gore, zaten bizi en cok arayip soranda annesidir..
Babasi ve 3 kiz kardesi kesinlikle aramazlar zorunlu olmadikca..
Esimde evet cekiniyor babasindan, derdini sormaz ki babasi ogluna, ogluda ona anlatsin..
ogluna karsi hep bir mesafede duruyor kayinpeder..
seninde dedigin gibi esim ondan dolayi donuktur belkide..

Aynen dedigin gibi canim..
esim derdini yanmaz, anlatmaz.. onlarda boyle icine kapanik diye esimi umursamiyorlar iste..
sen cok guzel ozetledin durumu..

suana kadar en guzel anlatilan yorum bu bence..
cok tsk.ederim canim...

Bizim aile gayet dengeli bu konuda :1: gerçi abim 3 yıl gurbete gitmişti döndü şimdi değeri katlandı annesinin gözünde:33:

Ne guzel ne mutlu size..
Biz de gurbetten gideriz onlarin yanina..
ogullarinin yaninda iken kayinpeder suskun,sert,soguk,buz gibi durur..
ama iceri damatlari girince adam ayaga kalkar onlari karsilar hazir olda, bir guleryuz bir samimiyet..bir sicaklik..

benim ve esiminde uzuldugu nokta bu..
nedir bu ayirimcilik..
arkadas senin oglun bu oglun! Gurbetten gelmis.. ona deger vermiyorsun, hatta damatlarinin yaninda asagiliyorsun koskoca adami.. ama damatlarin icin canini veriyorsun..en zoruma giden bu...

Allah herkezin gonlune gore versin insallah ne diyeyim..

Son düzenleme:
Bize karsi soguk ve mesafeli oluslarinin bir sebebide ise su olabilir:

Benim esim alevi bir kiz ile (yani benimle) evli ya onun icin sevmiyorlar iste bizi..sulalede tek alevi benim cunku.. esim nasil olurda bir alevi kizi ile evlenirdi oyle ya? bundan dolayi giciklar sanirim esime.. ve uzak duruyorlar bizden.. Bizde amcamin gelini fransiz mesela.. biz kizi dislayalim mi simdi? Fransiz diye?
Asla! bunu yapmiyoruz, yapmayizda.. tam tersi kizi bagrimiza basiyoruz hepimiz son derece saygili ve seveceniz ona karsi.. o bize her ne kadar soguk dursada, biz onu kizimiz gibi seviyoruz sayiyoruz..Amcamlar oglunuda dislamiyor fransiz bir kiz aldi diye.. sevmisler diyor saygi duyuyoruz hepimiz..Benim kaynanam bunu duyunca amcamin fransiz gelin aldigini, "AAAAA BENIM OGLUM FRANSIZ KIZINI GELiN GETIRSEYDI, EVLATLIKTAN REDDEDERDiM" dedi bana.. yani bu insanlar Irkcilik yapiyorlar ne yazik ki..Alevi-sunni-turk-kurt-laz diye insan ayiriyorlar.. iste benim esim bu zihniyette degil.. Taban tabana zitlar..

Biz esimle bastan 1-0 baslamisiz bu evlilige...
Ama Allah yardimcimiz olsun insallah...ne diyeyim.

Back
X