Kiz Evlatlari iN..Erkek evlatlari OUT!!

Yıllarca erkekler in olurken kızlar ezildi .
Şimdi in olanlar görümce diye mi bu isyan ?
Kız evlat herzaman daha hayırlı anne babaya
Bugün gelinler damat ailesiyle bilinçli olarak mesafeli oluyor .
Ailelerin çoğu da uzak olsun diye bakıyor.
Mesafe mesafe diye yırtınırken erkek ailesinden istemsiz uzaklaşıyor.
Ben ailemi ölsem bırakmam , bugün erkekler böyle olmuyor .
Çünkü kadınlar gitmekle bırakmakla tehdit ediyor.
Surat asıyor huzursuzluk çıkartıyor .
Sonra da burda neden diyorsunuz : )

Arkadasim Lutfen benim actigim konuyu iyi okumani tavsiye ediyorum.
Ben burda ne anlatiyorum, sen ne anlayip yaziyorsun..
Rica ediyorum konuyu yine herzaman ki gibi bambaska yerlere cekmeyelim..
Ben de gelinim.. Ama ben asla bilincli olarak mesafeli olmadim su zamana kadar..
"Arkamdan neler dediler, ne iftiralar ettiler, ne sozler soylediler, beni hice saydilar,facebooklardan engellediler cocuk gibi!" yinede Allahin selamini verdim.. yinede iyilik bende kalsin dedim..
Ama bende bir insanim..
Onca sususlarim gormezden gelmelerim uzerine dahada azdilar.. Beni ve esimi islerine gelince aradilar sordular..
islerine gelmeyince arayip sormadilar.. cunku niye biz susuyorduk..
Asla bilincli olarak onlara mesafe yapmadik biz..

Benim esim Gurbette oldugu icin ailesinden uzak..
Benim esimi ve kendimi bu saydiklariniza dahil etmiyorum
sizing yazdiklariniz gibi olan ciftlerde vardir, onu bilemem! kendi vicdanlari..

Peki siz de bir kız evlatsınız..
Aileniz size olan tutumu nasıl??

Ailem....
Benim Annem ve Babam cocuklarini asla ayirmazlar..
Kizlara nasilsa ogullarinada oyleler.. birbirimiz arasinda su daha ustun, bu daha iyi demezler..
kimin SIKINTISI sorunu varsa, ona giderler..
Damatlarina ne kadar aciyorlarsa, gelinlerinede acirlar..
Bana ne aliyorsa hediye, gelinine de alir.. Hatta Gelinini once tutar, "kizim ayip olmasin o gelin" der.. Bana almaz gelinine alirlar bazen..
onu memnun etmek isterler.. Ama gelgelelim "Gelin buz gibi anneme babama karsi.. oyle bir mesafeli ki, annem-babam ne yapsa yaranamiyor"

Esitlik soz konusu.. Hatta cogu zaman biz kizlarindan bile bir adim onde tutarlar..
Benim ailem boyle..

Son düzenleme:
benim erkek kardeşimle annem yakın yerde yaşıyorlar,işi de annemin olduğu yerde.yani her gün annemin yaşadığı yerde.ama ne gider,ne arar ne de sorar.biz kızlar ise uzakta yaşıyoruz.annem hastalanır,uzaktan biz ilgileniriz.para ihtiyacını biz kızlar karşılaşırız.sorunları olur biz çözeriz.ev taşır biz ilgileniriz.daha neler neler........annem bir işi için telefon etmiş kardeşime şimdi sırası değil diye azarlayıp telefonu kapatmış.o işin sırası olmasa,acelesi olmasa zaten aramazdı.biz uzaktan halletmeye çalışırdık.bir daha da aramadı annem.allah razı olsun komşuları oğlunun yapmadığı işi halletti.acil hastalandığında komşuları ilgilenir.eeeeee bu kadın neden oğlunu dinlesin damatları el üstünde tutarken:ssz:

haaa bu arada annemin bize gelip gitmesini sorun yaparlar,annem onlara gittiğinde de 2. gün aç karna geri gönderirler.orda burda da bize gelmez derler........

Egem arkadasim,

Sizin kardesinizin yaptiklarini bende dogru bulmadim..
Takdir ettim sizide gostermis oldugunuz sagduyudan dolayi..
Ama her erkek ayni degil..
Benim esim ailesine karsi son derece saygilidir..
Gurbette yasiyoruz biz haliyle uzak kaliyor esim herkezden..
Dolayisiyla meydan orda damatlara kaliyor. yani bu bir sanssizlik belkide esim acisindan..
Uzak kaldigi icin, el atamiyor.. biz orda olsaydik emin olun esim cok vefali bir insandir yardima canla, basla kosardi..

siz kendinize gore haklisiniz.
anlattiginiz duruma gore, pek tabi anneniz ogluna kirilip onu dinleyip, soru sormaz kendi bilecegi is..

Ama benim anlattigim durumum cok farkli..

Siz kendi tarafınızdan bakıyorsunuz ama, belki de onlara göre yanlışlarınız vardır..
Hangi anne baba özellikle de anne göz göre göre oğlundan vazgeçebilir ki?
Uzakta olduğunuz için görümceleriniz her zaman yanlarından oluyordur o ayrı..
Şu da bir gerçek ki ben kadın olarak tatillerimi daha çok kendi ailemin yanında geçirmek isterim..
Bu demek değildir ki annem oğullarını atmış bir köşeye damatlarına sahip çıkmış..

aynen böyle oluyor aslında....

ve bir de bu forumda da binlerce mesaj var...

eşimin ailesiyle mesafeyi koruyacağım, ay zırt pırt arıyorlar, ay tatile geliyorlar bizimle,

ay bize geliyorlar, ay kaynanam arıyor, soruyor, ay da ay, ay da ay...

eee sonra sen uzaklaştırıyorsun kendinden eşinin ailesini,

ondan sonra da ayırım yapıyorlar diyorsun...

hep bana hep bana tamam da,

biz buna " bu ne perhiz bu ne lahana turşusu "diyoruz...

örneğin ben,

eşimin ailesiyle seviyeli bir samimiyet yada mesafeli olmayı tercih edenlerdenim.

yaşanmışlıklar nedeniyle.

e hal böyle olunca da ay niye görümcemle sıkı fıkılar, ay niye onun çocuklarıylalar demiyorum.

hastalandıklarında görümcem hastaneye götürüyor, kalıyor yanında. Biz onun kadar iş nedeniyle müsait değiliz.

e tabi maddi olarak da ona yardımcı oluyorlar.

ya da eşim benden bile az arar annesini, kızları ise günde belki 10 defa arar...

bu durumda pek doğal olarak onlar da kızları ile daha samimi bir ilişki içerisindeler.

bundan daha doğal ne olabilir ki...

Bende sizin gibi seviyeli bir mesafe icindeyim..
yasanmisliklarimdan dolayi.. zamaninda bana onca kotuluk eden aileye, yok sayan aileye karsi yinede hep guleryuzlu oldum..
Birgun yaptiklarini yuzune vurmadim.. Ama baktim hep ben arayinca onlar konusuyormus meger benimle.. Ben azcik kendmi cektim ne arayan var, ne soran.. Gerci benim esimin ailesinden gorumcelerim hicbir zaman aramamislardir mecburi bir konu olmadikca..
Esimin annesi arar duzenli 2 haftada bir.. Tabiki ben hicbir ozel gunu, bayrami, kandilleri atlamam.
Ama yinede yaranamiyorsunuz ne yazik ki..

Kv mi buraya bile davet ettik kac kez, gel bizimlede kal..
kadin gelmiyor.. Bizimle samimi olmayi istemiyor.. Biz ne yapabiliriz ? anlamadim ben..

Benim icin sorun yok zaten..
Ama bu oz ogullari, oz abisi, oz kardesleri.. Resmen bildigin yok sayiyorlar esimi..

Ben sizin yorumunuzdan sunu anliyorum..

"Nerde ve kimden menfaatin varsa, oraya ve ona yoneleceksiniz" demek ki Anne-Babalarin yaptigi bu....
Sahsen benim esimin ailesinin yaptigi olay budur ozetle..

Son düzenleme:
Bence olay kiz erkek evlat degil
Belkide onlarinkendilerine daha sicak daha yakin buluyorlar

Birbirlerine benzeyen insanlar birbirlerini cok severmis..
Kendilerine sicak ve yakin bulduklari icin oldugunu sanmiyorum.. kizlar yanlarinda diye, her islerini onlar hallediyor diye onlari el ustunde tutuyorlar.. Ama sunu anlamiyorlar..
Ben ve esim herzaman deriz anne-babasina..
bizim kapimiz herzaman aciktir size..
Onlar kiziniz damadiniz ise, bizde gelin ve oglunuzuz..
Bir sorununuz oldugunda, elden ayaktan dustugunuzde ilk geleceginiz yer bizim yanimizdir diyoruz..
kac kere annesini cagirdik gel bizimlede ol, kal..
kadin gelmedi..
Kayinvalidem bana defalarca tesekkur eder.. sanki sen oz kizimsin.. beni hep arar sorarsin, komiksin..neselisin der..
bence durum farkli.. kiskanclik kokusu seziyorum ben.. hepsi bu..
bide istenmemezlik...kizlari tarafindan yani.

Ben burda kesinlikle art niyet sezerim..
kizlari birakmiyor bizimle iliski icine girmelerini.. Bu kadar basit..
ne cikarlari var bu olaydan anlamiyorum..

Anne-Babalarinin esim-ben ve cocuklarimla birlikte zaman gecirmesini kiskaniyorlar resmen...
o yuzden ilgiyi hep kendini cekiyorlar..
oz abilerine haksizlik ediyorlar..

Son düzenleme:
Siz kendi tarafınızdan bakıyorsunuz ama, belki de onlara göre yanlışlarınız vardır..
Hangi anne baba özellikle de anne göz göre göre oğlundan vazgeçebilir ki?
Uzakta olduğunuz için görümceleriniz her zaman yanlarından oluyordur o ayrı..
Şu da bir gerçek ki ben kadın olarak tatillerimi daha çok kendi ailemin yanında geçirmek isterim..
Bu demek değildir ki annem oğullarını atmış bir köşeye damatlarına sahip çıkmış..

Annesi oglundan vazgecti dedim mi ben yorumlarimda? hatirlamiyorum. ben genel anlamda yazmisimdir anne,babalar icin..
Bizi annesi ariyor birtek zaten dedim..
Kendi acimdan bakmiyorum olaya.. Kendi kayinvalidem bile yuzume dedi, "kizim seni sevmediler ilk bastan, cok zorladim,cok ugrastim ama sana yaklasmadilar" elimden birsey gelmiyordu dedi..

Benim hicbir yanlisim oldugunu sanmiyorum.. yanlisim olsa esimde beni uyarirdi..
tek yanlisim nedir biliyor musunuz?

haddinden fazla iyi olmak, insanlara kucak acmak..
Vede bana yapilan yanlislari saf gibi unutup kin tutmamak..
iste yanlislarim bunlardi..Ama artik boyle olmamaya yemin ettim..

Peki sizin aileniz anne-babaniz ogullarina karsi nasillar ???
veya siz? abinize karsi nasilsiniz? cok merak ettim..

Son düzenleme:
Birbirlerine benzeyen insanlar birbirlerini cok severmis..
Kendilerine sicak ve yakin bulduklari icin oldugunu sanmiyorum.. kizlar yanlarinda diye, her islerini onlar hallediyor diye onlari el ustunde tutuyorlar.. Ama sunu anlamiyorlar..
Ben ve esim herzaman deriz anne-babasina..
bizim kapimiz herzaman aciktir size..
Onlar kiziniz damadiniz ise, bizde gelin ve oglunuzuz..
Bir sorununuz oldugunda, elden ayaktan dustugunuzde ilk geleceginiz yer bizim yanimizdir diyoruz..
kac kere annesini cagirdik gel bizimlede ol, kal..
kadin gelmedi..

Ben burda kesinlikle art niyet sezerim..
kizlari birakmiyor bizimle iliski icine girmelerini.. Bu kadar basit..
ne cikarlari var bu olaydan anlamiyorum..

Anne-Babalarinin esim-ben ve cocuklarimla birlikte zaman gecirmesini kiskaniyorlar resmen...
o yuzden ilgiyi hep kendini cekiyorlar..
oz abilerine haksizlik ediyorlar..

Cnm anlamiyorum ki neden bu durrumda kizlarini sucluyorsun ki neden sizinle iliski icine girmelerini engellesinlerki onlarministemis illa uzakta oturun diye meydan onlara kaldi diyorsunuz
Benik fikrimce uzakta olmanin yanliz olmanin onlarin birarada olmud olmasi elinizde olmadan onlarin iliskilerine kiskanmaniza sebep olmus
Onceden actigin konularida okumustum.esinin cok soguk bikisilik oldugundan bahsetmissin belki o sogukluk onlari uzaklastiriyordur

yazıma şunu da ekleyeyim k.validmin kızı yok oğlu var..bir oğlunu bence diğerlerinden daha çok seviyor onun eşini de tabii..bize hiç yakın davranmaz oğullarına bile ama diğer oğlu ve gelinine sarılır öper,iltifat eder..biz diğer iki gelinine daha 1 kez kızım dememiştir mesela.çünkü bizim evliliklerimiz de sorun çıkardı,olaylara neden oldu ama diğer oğlunda birşey yapmadı..e tabii yapacağını iki oğlunda yapmıştı..hatta hep şöyle der; son gelin tatlı olurmuş,daha çok sevilirmiş :27:

biz iki elti de ona tavır aldk yıllardır tabii,çok gidip gelmiyoruz çok arayıp sormuyoruz aramıza mesafe koyduk..diğeri ise annesi gibi günde 1-2 kez bile dakikalarca konuşabilir..gider gelir uzun zaman kalır,ne var ne yok her konularıyla ilgilidir..e şimdi tabii ki onu daha çok sevecek daha yakın bulacak..etki-tepki meselesi..

Bu arada bugun benim dogumgunum kayinvalidemle konustuk ama dogumgunum oldugunu bilmiyor ama hic alinmam mesele yapmam

Eltim kaynim.yurtdisinda kv onlari arayamiyor yurtdisi oldugundan onlar ararsa konusulrar bi guj olsun eltimden bu tarz konusmlar duymadim
Malum burdan yurtdisi aramak ole hergun yapilabilcek bisey degil

Gelinler sevilmez , rakip kabul edilir ve genellikle hakimiyet kurulmak istenir, erkek evladın evi ayrı dahi olsa , gelinden daha fazla söz sahibi olmak istenir.
Damat ise sevilir , çünkü aman kızımla iyi geçinsinler , hır gür çıkmasın istenir. Damat çoğunlukla alttan alınır ,kıza kötü davranmasın , huzursuzluk çıkmasın diye .

Kimse kızım boşandı demek istemez ama oğlu söz konusu olunca önemsemez hatta burda ön ayak olanlarıda okuduk.

Genel konuşmuyorum ama böyle düşünüp davranan insanlardan az değil bana göre.

Cnm anlamiyorum ki neden bu durrumda kizlarini sucluyorsun ki neden sizinle iliski icine girmelerini engellesinlerki onlarministemis illa uzakta oturun diye meydan onlara kaldi diyorsunuz
Benik fikrimce uzakta olmanin yanliz olmanin onlarin birarada olmud olmasi elinizde olmadan onlarin iliskilerine kiskanmaniza sebep olmus
Onceden actigin konularida okumustum.esinin cok soguk bikisilik oldugundan bahsetmissin belki o sogukluk onlari uzaklastiriyordur

Kizlarinin hepsini suclamiyorum tabikide.. Ama bir gorumcem haric.. o bariz kiskan bir yapisi var cunku..
Anne-babasinin hep onunla ve esiyle ilgilenmesi icin elinden geleni yapar.. simarik buyutulumus birisidir..
Yok ben asla kiskanmiyorum.. kesinlikle..

iyi olsunlar tabiki ... Ama gozumuze sokmasinlar..
Biz iyiyiz,biz bir aileyiz,surdayiz,burdayiz diye bizi yok saymasinlar..
Abilerini asla aramadilar onca kandil,bayram gecti..
Bizim derdimiz kiskanclik degil.. En azindan gonul almayi bilsinler.. agizlarindan bir tatli laf ciksin..
Keske sizlerde burda olsaydiniz, birlikte eglenirdik ne guzel olurdu, aklimizdasiniz..... gibi..

Bilmem anlatabildim mi?

Annesi oglundan vazgecti dedim mi ben yorumlarimda ?
Bizi annesi ariyor birtek zaten dedim..
Kendi acimdan bakmiyorum olaya.. Kendi kayinvalidem bile yuzume dedi, "kizim seni sevmediler ilk bastan, cok zorladim,cok ugrastim ama sana yaklasmadilar" elimden birsey gelmiyordu dedi..

Benim hicbir yanlisim oldugunu sanmiyorum.. yanlisim olsa esimde beni uyarirdi..
tek yanlisim nedir biliyor musunuz?

haddinden fazla iyi olmak, insanlara kucak acmak..
Vede bana yapilan yanlislari saf gibi unutup kin tutmamak..
iste yanlislarim bunlardi..Ama artik boyle olmamaya yemin ettim..

Peki sizin aileniz anne-babaniz ogullarina karsi nasillar ???
veya siz? abinize karsi nasilsiniz? cok merak ettim..

O zaman sizin sorununuz görümcelerle?Konunuzun başlığı o zaman neden "kız çocukları in erkek çocukları out"

Konu sizin olduğuna göre benim ailem değil söz konusu ama çok merak ettiyseniz söyleyim..
Abimle annem aynı mahallede oturuyorlar.. Ben 1 saat uzaklıktayım.. Ablam 3 saat erkek kardeşim 3 saat..
Annem bir derdi sıkıntısı olunca gerekirse abimi arar, o halledemezse bizi arar...Tatillerde ablam çoğunlukla annemlerde kalır eşinin ailesi memlekette olmadıkları için.. Erkek kardeşim zaten bekar ve izinleri çok kısıtlı ama gerektiğinde annemin babamın sağlık sorunlarıyla o da ilgilenir..
Eşimin karısına gelince, annemle ve bizimle yaşamadığı rezillik kalmadığı halde hala gidip gelir ve annem ne eksikleri gedikleri varsa karşılar biz de aynı şekilde..Ve annem elinden ne geliyorsa aynı şekilde yapar her birimize..Ve yüzümüze de der bekar olan kardeşimizi en çok sevdiğini.. Çünkü o küçükten gurbete gitti ayrı kaldı.. Şimdi ne yapalım yani o evlenince ona daha fazla yaparsa (ki yapsın kardeşim sonuçta) erkek in kızlar out mu diyelim?

Kısacası ailemizde çok şükür ki kimse kimseye fazla gitti az gitti ilgilendi ilgilenmedi kaygısına düşmez ve bu yüzden de gayet mutlu mesuduz..

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim yorumlara,eleştirilere açık değilsiniz..

Bu arada bugun benim dogumgunum kayinvalidemle konustuk ama dogumgunum oldugunu bilmiyor ama hic alinmam mesele yapmam

Eltim kaynim.yurtdisinda kv onlari arayamiyor yurtdisi oldugundan onlar ararsa konusulrar bi guj olsun eltimden bu tarz konusmlar duymadim
Malum burdan yurtdisi aramak ole hergun yapilabilcek bisey degil

Ne tarz konusmalar duymadiniz merak ettim?
Ben burda ne dedim ki, kotu birsey mi dedim ?

ARKADASLAR BENIM KAYINVALiDE ile sorunum yok.. Ben anlatamiyorum sanirim..
Ogullarina karsi soguklar, ozelliklede kayinpeder ve kizlari diyorum..
Damatlari kizlari onlarin yanlarindalar diye onlarla devamli paylasim icindeler..
biz uzagiz diye gozden, gonulden de dusmusuz..

bende buna uzuluyorum.. Bu uzaklik bizim elimizde olmadi.. kader kismetmis sonucta.
ama biz uzagiz diyede bu degersizligi hak etmiyoruz ki..

ben bunu anlatmaya calisiyorum burda..
sorunum kayinvalide degil..

Bence Anne Babaların evlat ayırımı yapmaması lazım. Kızını oğlundan üstün gören anne-babalar tabiki "damadına da,oğlundan daha çok değer verir" ne yanlış ne acı ...

Kızları sırf yuvasında mutlu olsun diye damatlarına olmadık yağcılıkları yapan,saygısızlıklarını Belkide görmeyen kv ve kp; sözkonusu Oğullarının mutluluğu olunca gelinlerini hiçe saymayı,deger vermemeyi,en ufak hatalarında büyüterek gelinine ve oğluna hayatlarını zehir etmeyi marifet sayıyorlar..

Ama yine oğullarına acıyan, bağrına basan onların değimiyle El Kızları oluyor işte..

aslinda dediyin gibi evlat ayrimi olmamali , cunku bizde bir anneyiz insan evlatlarini asla ayirmaz ister kiz evlat , ister erkek evlat olsun ,nasilsin canim coktan gorup konusamamistik kimselerle , annasilan seninde derdin var , bizler gibi aslinda dertsiz bir Allahtir derlerya aslinda biz kurbette yalniz olduyumuz icin , daha cok onlari dusunuzuz belkide ama onlarin pek umurlarinda olmaz gurbetteki kisiler , nasil olsa yannarinda kizlari varya gelinlerinimi dusunurler aman bos ver gelin deyilmi derler ama aslinda oyle deyil helbette insanin gelinide kizi gibi olmali ama herkez bir deyil iste ....

Kizlarinin hepsini suclamiyorum tabikide.. Ama bir gorumcem haric.. o bariz kiskan bir yapisi var cunku..
Anne-babasinin hep onunla ve esiyle ilgilenmesi icin elinden geleni yapar.. simarik buyutulumus birisidir..
Yok ben asla kiskanmiyorum.. kesinlikle..

iyi olsunlar tabiki ... Ama gozumuze sokmasinlar..
Biz iyiyiz,biz bir aileyiz,surdayiz,burdayiz diye bizi yok saymasinlar..
Abilerini asla aramadilar onca kandil,bayram gecti..
Bizim derdimiz kiskanclik degil.. En azindan gonul almayi bilsinler.. agizlarindan bir tatli laf ciksin..
Keske sizlerde burda olsaydiniz, birlikte eglenirdik ne guzel olurdu, aklimizdasiniz..... gibi..

Bilmem anlatabildim mi?

Benim.niyetim.kimseyi suclamak.degil.fakat sizin bonlarin bile farkinda olmadigi halde fazla hassas davrandiginizi dusunuyorum
Yurt disi ile her an iketisim soz konusu degil bence gereksiz alinganlik yapiyorsunuz gezmelerinden paylasmalarindan bile rahatsizlik duyuyorsunuz

Ne tarz konusmalar duymadiniz merak ettim?
Ben burda ne dedim ki, kotu birsey mi dedim ?

ARKADASLAR BENIM KAYINVALiDE ile sorunum yok.. Ben anlatamiyorum sanirim..
Ogullarina karsi soguklar, ozelliklede kayinpeder ve kizlari diyorum..
Damatlari kizlari onlarin yanlarindalar diye onlarla devamli paylasim icindeler..
biz uzagiz diye gozden, gonulden de dusmusuz..

bende buna uzuluyorum.. Bu uzaklik bizim elimizde olmadi.. kader kismetmis sonucta.
ama biz uzagiz diyede bu degersizligi hak etmiyoruz ki..

ben bunu anlatmaya calisiyorum burda..
sorunum kayinvalide degil..
Dediğiniz gibi uzaksınız paylaşım yok ne yapabilirler ki sizinle bir yerlere gidemiyorlar, oturup kalkamıyorlarsa onlarla yaptıklarını gizlesinler mi? Biraz fazlaca kafaya takıyorsunuz inanın.. Çok birşey aramamak gerek olaylarda..Yoksa hayat çekilmez olur kendimize..

O zaman sizin sorununuz görümcelerle?Konunuzun başlığı o zaman neden "kız çocukları in erkek çocukları out"

Konu sizin olduğuna göre benim ailem değil söz konusu ama çok merak ettiyseniz söyleyim..
Abimle annem aynı mahallede oturuyorlar.. Ben 1 saat uzaklıktayım.. Ablam 3 saat erkek kardeşim 3 saat..
Annem bir derdi sıkıntısı olunca gerekirse abimi arar, o halledemezse bizi arar...Tatillerde ablam çoğunlukla annemlerde kalır eşinin ailesi memlekette olmadıkları için.. Erkek kardeşim zaten bekar ve izinleri çok kısıtlı ama gerektiğinde annemin babamın sağlık sorunlarıyla o da ilgilenir..
Eşimin karısına gelince, annemle ve bizimle yaşamadığı rezillik kalmadığı halde hala gidip gelir ve annem ne eksikleri gedikleri varsa karşılar biz de aynı şekilde..Ve annem elinden ne geliyorsa aynı şekilde yapar her birimize..Ve yüzümüze de der bekar olan kardeşimizi en çok sevdiğini.. Çünkü o küçükten gurbete gitti ayrı kaldı.. Şimdi ne yapalım yani o evlenince ona daha fazla yaparsa (ki yapsın kardeşim sonuçta) erkek in kızlar out mu diyelim?

Kısacası ailemizde çok şükür ki kimse kimseye fazla gitti az gitti ilgilendi ilgilenmedi kaygısına düşmez ve bu yüzden de gayet mutlu mesuduz..

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim yorumlara,eleştirilere açık değilsiniz..

siz "bende aileme gidip geliyorum diye ogullarini dislamis mi oluyorlar simdi?" diye yazinca bende sormak istedim..
Hayir ben elestirilere gayet acik ve sabirli biriyim..siz yanlis hissetmissiniz sanirim.
sadece anlasilamamak beni yoruyor..

Benim gorumcelerimle sorunum yok.. olsa idi, onca olanlara ragmen yuzlerine bakmazdim..
ben herkezi kendi yaptiklariyla basbasa biraktim..
Bakin ne demissiniz kendi aileniz icin..

Gelininiz sanirim? yapmadigi rezillik kalmadigi halde, annem gider gelir, eksik gedik alir.. yardimci olur.. bizde ayni sekilde demissiniz.. Ne guzel ne mutlu gelininize ki.. sizin gibi bir aileye gelmis.. Olan her turlu olumsuz seylere ragmen bagriniza basip deger veriyorsunuz ...

iste benim demek istedigimde bu..
Ben ve esim hicbir kotu niyetimiz olmadi halde, bir saygisizligimiz olmadigi halde "sogukluk ve uvey evlat muamalesi" goruyoruz..

umarim anlatabildim..

Back
X