Öncelikle şunu belirteyim ki yanlış anlaşılmalar olmasın. Babam bana mal mülk vermek zorunda değil, ya da abimler. Vermesi tamamen kendisinin ikramı, bunun farkındayım. Ben burda bir ayrımcılıkla ilgili konuşacağım ve fikrinizi almak isteyeceğim.
Annem yaklaşık 8 sene önce vefat etti ve babam aile apartmanının tapularını iki abim ve benim aramda böldü. Hepimize üçer daire verdi. (Duyanlar o kız, neden ona da eşit verdin diyince o benim evladım değil mi demiş.)
Onun dışında o dönem üç adet işyeri vardı ve vasiyet yazıp bu iş yerlerini de bölüştürdü. Bir tanesi çok çok iyi getirisi olan, birisi daha orta, birisiyse ondan biraz daha aşağı kalır bir yer. Bana normalde en aşağı olanını vereceğini söylemişti. Sonrasında fikir değiştirmiş ve tüm iş yerlerini abilerime verdi. Üstelik bunu yaparken de kendisine gönül koymayayım diye abilerimi harcamaya çalıştı
(güya abilerim söylemiş iş yerlerini kendi üzerlerine istemişler sonuçta ben evlendim mi damada kalmasın etmesin diye. Ben bunu yarım ağız abime sorduğumda şok oldu ve babamın esas bunları söyleyerek bana başka mal vermekten vazgeçtiğini öğrendim)
Abilerim arasında da şöyle bir şey yaşadık. Biz araba değiştirecektik ve borç verebilir mi diye sorduğumda şu anda veremem müsait değilim dedi, sonrasındaysa diğer abim araba değiştirdi ve ona verdiğini öğrendim. Bana olmayan borç diğer abim için vardı yani.
Şimdi de babam iki abime bi işyeri ve daireler aldırttı. Büyük abim zaten benim gelirim daha çok, diğer kardeşim kiraları alsın etsin falan demiş. Babam da bu yeri onlara aldırırken zaten malları mülkleri olsun, özellikle devlet memuru olan abimin diğerine göre daha az şeyi var, onun da artsın diyerekten aldırmış.
Şimdi ben bu konuların hiçbirinde yokum. Ciddi bir görmezden geliş var bana karşı. Üstelik abilerim babamın onlara verdiği dairelerde oturuyorlar bense başka bir şehirde kiradayım. Ona rağmen onların üstüne bu kadar düşülmesi ama benim üç kuruş borç isteme durumum olsa yerin dibine geçerek çekinerek isteyecek olma durumum beni haliyle çok üzüyor. Maddiyat değil; düşünülmemek, görmezden gelinmek kalbimi kırıyor.
Güzel düşünmeye çalışıyorum. Atandığımda babam bana araba aldı ve normalde borç olarak ödeyecekken hibe etti evlendiğimde. Eşimin de arabası vardı. Birini sattık altınları da bozdurup 1+1 ev aldık onun kirasını alıyoruz. Acaba böyle bir jest yapıldığı için mi şimdi ben böyle yoksayılıyorum sizce?
Tekrar altını çizeyim konu babam mal mülk versin değil. Evlatlar arasındaki ayrım.