Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

Ruhun Ateşi - Rita Hunter Ahhhhhh Brendan Blackmore ahh Stephan Ramsey'inkinide merakla bekliyorum <3

Sürükleyici bir kitap, tavsiye ederim.
https://www.facebook.com/melisbuyukplevne
$hayal-i rüya (4).jpg

Açıklama
Geçmiş ile günümüz arasında gidip geleceğiniz ve kendinizi kaybedeceğiniz gerilim dolu,Gelibolu'nun tarihi kokan sırlarla dolu bir hikayeye hazır mısınız?
“Gelibolu tutkudur, bir kez gelen, bir daha gelir!” sözleri doğruydu. Eylül arkadaşları ile yeniden Gelibolu’ya gelmişti.
Ailesi Gelibolu’lu olduğu için zaten her sene gelen Eylül için kızlarla gelmek çok farklıydı.
“Bu tatil de farklı ve güzel olacak!” diye düşündü; fakat yanıldığını kısa sürede anlayacaktı.
Anzaklar koyunda gözünün takılacağı mezar taşı büyük bir gerilimin henüz başlangıcı olacaktı. Göreceği kabuslar,tanışacağı esrarengiz yabancı ve başka olaylar geliştikçe Eylül gerçek ile hayali ayırt etmekte zorlanacak ve kendi ailesiyle ilgili çok önemli şeyler öğrenecekti.
Eylül bu kadarını hayal bile edemezdi.

Kitaptan ufak bir bölüm:
Eylül bütün gece yatağında dönüp durdu. Tanışmış olduğu çocuk aklından çıkmıyordu. Her defasında bir yerden çıkartacak gibi oluyor, bir sonraki saniyede ise hayal kırıklığına uğruyordu. Peter çok hoş birisiydi. Kumral saçları, yeşil gözleri, uzun boyu ve ince fiziğiyle adeta göz kamaştırıyordu.
Eylül uyumaya çalıştı. Uzun bir süre daha yatağında dönüp durduktan sonunda uyuyabildi ama uyumasıyla birlikte kabusları o gece başladı.

Eylül uzun bir süre yatağında dönüp durduktan ve tavanı izledikten sonra uykuya dalmıştı.

Eylül rüyasında tek başına Çilehane’ye giriyordu.
Çilehane Gelibolu’da bulunan tarihi bir yerdi. Yazıcızade Mehmed-i Bican Efendi ’nin “Kitab-ı Muhammediye” adlı dini kitabını yazdığı yerdi. Kitabı kendisine tam yedi yıl boyunca çile çekerek yazmıştı. Kaldığı bu süre zarfında ise sadece zeytinlerle beslendiği söyleniyordu. Çilehane kaya içine gömülü ufacık bir alandı ve gündüz gözüyle bile çok ürkütücüydü.
Eylül Çilehane’nin önüne durdu.Gece saatiydi ve kimseler yoktu. Çilehane gece çok korkutucu gözüküyordu.
Korkusuzca ilerlemeye başladı, sanki bir güç onu içeriye doğru çekiyordu.
Çilehane’den bir anda ışık yükseldi.
Eylül duraksadı ve geri dönmek istedi ama sonra içeriden müzik sesi gelmeye başladı ve Eylül’ ü hipnotize edermişcesine kendisine doğru çekti.
Eylül yavaş yavaş Çilehane’ye doğru ilerledi.
Kapısına geldiğinde aniden bir el çıktı.

Eylül yerinden fırladı.
Kabus görmüştü.
Ter içinde kalmıştı, yatakta dikildi ve bir süre öylece kaldı.

Daha fazlası için: http://www.kitaphobim.com/kitap-der...is-buyukplevne-hayal-ruya-8984/#ixzz33mjaqRrB
Bu yazı " www.kitaphobim.com " adresinden kopyalanmıştır.
Follow us: @kitaphobim on Twitter

Yüzyıllık yalnızlık ~ Gabrìel Garcìa Marquez
Büyülü gerçekçilik türünde bir kitap . Genelde yavan anlatımları beğenmem dilin biraz ağır olmasını isterim ben klasikler gibi . Belkide bu yüzden çok etkilendim bu kitaptan yazarın üslubu muhteşem eğer sizde benim gibi bu tarz romanlardan hoşlanıyorsanız kesinlikle okuyun derim .Yanlız soy ağacı çizmek gerek anlamak için çok fazla isim var kafa karıştırabilir birazcik .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Piraye-Canan Tan Sevdalinka-Ayşe Kulin Ilgın Olut-Neva dizüstü edebiyat kitaplarina sardim edebi olarak bir katkisi var diyemem ama eglenceli yaz icin ideal kitaplar Pucca'nin 4 kitabini da okudum. French Oje'nin Keşke Ben Uyurken Gitseydin 1-2 kitaplari da boş zamani degerlendirmek icin okunulasi bunlar haricinde Dublin Caddesi 'ni okudum en son romantizm,tutku had safhadaydi.. Grinin Elli Tonu serisini söylememe gerek yok sanirim cinsellik cok ön planda olsa da o kitapta beni çeken şeyler vardı. Kahraman Tazeoglu"nun Bukre"si bana agir gelmisti cok isteyerek basladim okumaya ama dildeki şiirimsi yogunluk beni bogdu nedense. İnci Aral"da bende önemli yere sahiptir mesela Taş ve Ten adli kitabini cok begenmistim. Melankoli hakim olsa da kitaplarinda beni etkiliyor.Yine İnci Aral"ın Sadakat isimli kitabini tavsiye edebilirim. Buket Uzuner"in İki Yeşil Su Samuru kitabi da güzeldi bes yil once okumustum zihnimde hala bir tadi vardir. Aklima gelenler simdilik bunlar :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İngilizce kitap okumayı seven arkadaşlarıma çok güzel bir kaç kitap tavsiye edebilirim.

* The Rosie Project - Graeme Simsion

Bu kitap gerçekten çok eğlenceli ve bir o kadar da sevimli bir aşk hikayesini anlatıyor. Alışılagelmiş aşk romanlarından farklı tarzıyla eminim sizi de benim kadar eğlendirecektir. Ayrıca önümüzdeki aylarda ikincisi çıkacakmış.

* The Baby Trail - Sinead Moriarty

Çocuk sahibi olmakta güçlük çeken bir ailenin hikayesini anlatan yine çok tatlı bir kitap serisinin ilk kitabı. Serinin ilk kitabından son kitabına kadar okudum, hepsi çok güzel. Kesinlikle tavsiye ederim.

henuz bıtırdıgım amın maoulofun yuzuncu ad ısımlı kıtabından sonra, o tarza uygun kıtap onerısı olan varmı arkadaslar. tesekkurler

Kemal sayar / beni sessizde sevebilir misin
Hakan gunday / cokk büyük hayraniyim o yuzden bütün kitaplari ama özellikle kinyas ve kayra
Filibeli ahmet efendi/ amak-i hayal
Chuck palahniuk/ dövüş kulübü

Mustafa ulusoy/ aynalar koridorun da ask
Paulo coelho/ simyaci
Sarah jio/ yağmur sonrasi

İnci Aral/içimden kuşlar gocuyor
Zülfü Livaneli /kardeşimin hikayesi/ serenad

Tezer özlü / bütün kitaplari
İnci Aral/ sadakat
Sevda sözleri/ cemal sureya
Mustafa kutlu/uzun hikaye
Sarah jio/ mart menekseleri
Küçük prens
Sabahattin ali/kürk mantolu Madonna
Sema marasli/ Esim askim olsun

Şuan aklima gelen bunlar ***

Suç ve ceza-dostoyevski,
Rosa-knut hamsun
nıetzsche agladığında-ırven yalom,
çanlar kimin için calıyor-ernest hamingvay,
vadideki zambak-balzac,
serenad-zülfü Livaneli
Kürk mantolu madonna-sebahattin ali
bir gün tek başına-vedat türkali
semerkand-amin malof
Seker portakalı-jose mauro de vasconcelos
monte kristo kontu-aleksandra dumas

Aklıma ilk gelenler bunlar.

suç ve ceza - dostoyevski
uçurtma avcısı - khaled hosseini
kürk mantolu madonna - sabahattin ali
aşk - elif şafak
aynalar koridorunda aşk - mustafa ulusoy
giderken bana birşeyler söyle - mustafa ulusoy

SARAH JİO - Böğürtlen Kışı :KK9:
Son Kamelya

Lise çağlarımda İpek Ongun - Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisini çok severek okumuştum.

X