Merhabalar,
Sadece kitaplardan bahsedilen bir bölüm arıyordum birkaç gündür, sanırım doğru yeri buldum sonunda. :)
Ben de önemli bulduğum bazı kitaplar için başlıklar açmayı düşünüyorum zamanla ama önce, (kafe kitaba yazdığım )okuduğum son iki kitapla ilgili paylaşımımı burada da paylaşmak isterim:
İlk kitap,
Simone de Beauvoir'dan Konuk Kız. Bir kadın erkek ilişkisinin, o ilişkideki iniş çıkışların bu kadar keskin ele alındığı başka bir roman hatırlamıyorum. Sürükleyici ve psikolojik açılımları sıkıcı olmayan, çok güzel bir kitap.
İkinci kitap ise, bir sitedeki yorumdan yola çıkarak aldığım,
Dünya Varmış'tan Güneş Çavması. Kitaptaki "Kendine uğramadan gitme bu dünyadan!" cümlesine gönderme yapılan yorum ilgimi çekmişti. Konusu hakkında ne yazsam kitabın büyüsü bozulur gibime geliyor. Hayata dair pek çok konuyu barındıran zengin ve mutlu eden bir kitap, demekle yetineyim.:) Bir sayfada kahkaha atıp, birkaç sayfa sonra boğazım düğümlenerek okuduğum çok değişik bir kurgusu vardı. Karakterler o kadar hayattan ki, ilk sayfadan sonuna kadar kitabın içinde kaldım ve bitmesin istedim ama maalesef bitti.
Hafta sonu okumanızı öneririm, bulaşık yemek çocuk hepsi kalıyor.:)