Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

balzac- goriot baba
umberto eco- gülün adı
patrick süskind- koku
jane austen- gurur ve önyargı
john steinbeck- gazap üzümleri
dostoyevski- suç ve ceza

tavsiye edeceğim kitaplar:KK16:

Nadia'ya sözüm var,

Mavi Saçlı Kız,

Adı Aylin.. şimdilik aklıma gelenler daha gelen olursa yazarım buraya ama bunları tekrar tekrar okudum...

Agatha Christie On Küçük Zenci
Halit Ertuğrul Aşk Böyle Yaşanır
İskender Pala Od
Alexandre Dumas Siyah Lale
emine şenlikoğlu çin işkencesi daha bir sürü var ama şimdilik aklıma gelenler bunlar :KK9:

Reklamcı bir kadının aşk hikayesini çok güzel anlatmış yazar. Çok akıcı bir dili var. Kitaba başladım ve bitirdim 1 gün içinde. Herkese öneririm.

Ahmet ÜMİT'in Sultanı Öldürmek ve Kavim kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.Polisiye roman sevenler için muhteşem kitaplar elimden bırakamadım ve ikisinde de katili bulamadım maalesef. Aklından Bir Sayı Tut, Gözlerini Sımsıkı Kapat ve Şeytanı Uyandırma(John VERDON) adlı seri kitaplarda polisiye romanlar içinde önemli yeri var. Aklından Bir Sayı Tut gerçekten çok iyiydi.
Zülfü Livaneli Serenad---Elif ŞAFAK Aşk--- Ece TEMELKURAL Kayda Geçsin--- Aziz NESİN'nin tüm kitapları muhteşem ama 70 Yaşım Merhaba Kitabının ayrı bir yeri var bende.

Kitap_961954.jpg

63709-Nester-Muzigi.jpg

Polisiye-gerilim seven arkadaşlar varsa almalarını öneririm. Çok beğendim ben.Özellikle Alexi

Son düzenleme:
son okuduklarım ve okuyacaklarım;

JOJO MOYES IN SENDEN ÖNCE BEN KİTABI - ÇOK GÜZELDİ....AĞLARKEN BULDUM KENDİMİ...
DUYGU ÖZLEM YÜCELİN DENGESİZ BİR AŞKIN ANATOMİTİSİ - FENA DEĞİLDİ..
AHMET BATMAN IN SABAH UYKUM - BENİM İÇİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU :KK43:
ZÜLFİ LİVALEİNİN SERANADI ALDIM AMA HENÜZ BAŞLAMADIM.. HERKES ÇOOOOOK TAVSİYE ETTİ..

cogunlukla gerilim ve polisiye okurum.okudugum kitaplardan en cok hosuma gidenler:
-Aklindan bir sayi tut
-Caylak ajan & sakli hayat
-Gozlerini sımsıkı kapat
-Kiralik nisanli
-Saklambac
-ve en son okudugum Psikopat.Bunlar gerilim ve polisiye olanlar.

romantik komedi olarak Pasakli Tanrica yi sevdim.

yine hamile bayanlar icin Alisveriskolik ve bebegi ni tavsiye edebilirim.hamilelik surecinde kadinlarin nasil bi ruh halinde oldugunu anlatan komiksayilabilcek bi kitap.

tabi bi de begenmediklerim var;
-Olasiliksiz, romanin ilk bolumleri akici diildi ve karisik geldi bana.sonradan guzellesti ama cok begenmedim.
-İhanet,cok sıkıciydi yazar cok agdali bi anlatim yolu secmis fakat sonu guzeldi tahmin ettigim gibi bitmedi cunku.sonunu tahmin edebildigim romanlari basarisiz buluyorum biraz.sonuc iyiydi ama kitap akici diil zor bitirdim valla:)

-Araba sevdasi,vadideki zambak cok edebi oldugu icin zorlandim okurken.
-Ayse Kulin in Gece Seslerini begenmedim cok net soyluorum yani bunu.Akicilik, anlatim vs guzel ama konudan hoslanmadim.Kadinin kucuk cocukla olan iliskisi beni soguttu romandan.yani kucuk cocugu sallarken topugunun seyine degmediyle tahrik olmasi falan itici geldi bana.

Son düzenleme:
son dönemlerde çok beğendiğim bir kaç kitap;
abzurd komedi olarak; alper canıgüz'ün kitapları 4 kitabı da güzel ama birbirinin devamı niteliğindeki,
oğullar ve rencide ruhlar ile alper kamu cehennem çiçeğini bir solukta okunabilen çok keyifli kitaplar.
jung chang 'ın yaban kuğuları adlı kitabı; çinli bir ailenin nesilden nesle hikayesini anlatmakta.Çin'in siyasi tairihi, Mao, Çin Kominizmi, Çin kültürü gibi konular ilginizi çekiyorsa; gerçi ilginizi çekmese de kitaba başladıktan sonra merak etmeye başlıyor insan.
bernard werber'in 'les fourmis' serisi tek kelimeyle muhteşem, giriş kısmı bildiğimiz girişlerden değil.falso çıkacağını umduğum bir özgünlük havası demiştim,değerli önyargılarım saolsunlar yine yanımdaydılar.
girişi şöyle.

her şeyin özü birdir (ibrahim).
her şey sevgidir (isa).
her şey iktisadidir (karl max).
her şey cinseldir (sigmund freud).
her şey görecelidir(albert einstein).
ya sonra?

edmond wells(göreceli ve mutlak bilgi ansiklopedisi).

konusunu merak edenler için;canlılar arası hologramik yapının bilimle desteklenmiş bir kurguyla anlatımı diyeyim.
şimdilik aklıma gelenler bunlar..

şu anda uğur koşarın Allah de ötesini bırak adlı kitabını okuyorum. çok güzel ve akıcı bir kitap.1 veya 2 günde çabucak bitirilebilir ama ben bitmesin diye yavaş okuyorum :) okumanızı tavsiye ederim

Hayatımda okuduğum en güzel kitap Uçurma Avcısı. İnanılmaz bir kitap. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Okumamak eksiklik bence.

şu sıralar sinan yağmur " ibrahim ve hacer" i okuyorum. çok güzel ve akıcı bir kitap

Merhabalar,
Sadece kitaplardan bahsedilen bir bölüm arıyordum birkaç gündür, sanırım doğru yeri buldum sonunda. :)
Ben de önemli bulduğum bazı kitaplar için başlıklar açmayı düşünüyorum zamanla ama önce, (kafe kitaba yazdığım )okuduğum son iki kitapla ilgili paylaşımımı burada da paylaşmak isterim:

İlk kitap, Simone de Beauvoir'dan Konuk Kız. Bir kadın erkek ilişkisinin, o ilişkideki iniş çıkışların bu kadar keskin ele alındığı başka bir roman hatırlamıyorum. Sürükleyici ve psikolojik açılımları sıkıcı olmayan, çok güzel bir kitap.

İkinci kitap ise, bir sitedeki yorumdan yola çıkarak aldığım, Dünya Varmış'tan Güneş Çavması. Kitaptaki "Kendine uğramadan gitme bu dünyadan!" cümlesine gönderme yapılan yorum ilgimi çekmişti. Konusu hakkında ne yazsam kitabın büyüsü bozulur gibime geliyor. Hayata dair pek çok konuyu barındıran zengin ve mutlu eden bir kitap, demekle yetineyim.:) Bir sayfada kahkaha atıp, birkaç sayfa sonra boğazım düğümlenerek okuduğum çok değişik bir kurgusu vardı. Karakterler o kadar hayattan ki, ilk sayfadan sonuna kadar kitabın içinde kaldım ve bitmesin istedim ama maalesef bitti. :KK43:
Hafta sonu okumanızı öneririm, bulaşık yemek çocuk hepsi kalıyor.:)

Yeni çıkan: "İnsan milleti" Mustafa Karnas'a ait. Kitap kapağında da yazdığı gibi: Kadınlar, Erkekler, Herkes ve Her şey Hakkında Her şey... Karanlık gecelerde uzanan bir dost eli gibi.

kızlar merhaba, okuduklarım arasında Canan Tan Piraye, Sinan Akyüz'ün tüm kitaplarını okuyabilirsiniz. tavsiye ederim, yabancı yazar istersenizde eğer aşk olsun geçmiş olsun diyorsanız Judith Mcnaught olabilir :)

Mehmet ali gönül şeyh Ahmet yasinin hayatını anlatan piri intifada kitabını bence Müslüman olan herkesin okuması gerekiyor.kendimi çok sorguladım ve hala etkisindeyim

X