Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

zülfü livaneli serenad 268'deyim... okurken düşündüklerim...
düzen, yaşam, dengeler, hatta hayatın kendisi pamuk ipliğine bağlı... hiç umulmayan bir anda alt-üst olabiliyor her şey... ama asla bilemeyiz değil mi, belki de hayatımızın altı üstünden daha iyidir...
Ben okadar etkilenmistim ki okurken ağlaya ağlaya okuduğumu bilirim. Hele kitap bittiğinde sanki... her daim bende Seranad 'ın yeri ayrı apayrıdır..

Şuan yazarını hatırlamıyorum fakat geriye döner okuğum kitapları yazdığım mesajlara bakarım etkileneceğin bir kitapta Esir Şarkılar Vadisi.. oda birbirinden habersiz ikiz kardeşin hayat serüveni kendi ruhsal yolculukları ve birbirlerini ve gerçekleri bulmalarının yolculuğu.....

Şuan yazarını hatırlamıyorum fakat geriye döner okuğum kitapları yazdığım mesajlara bakarım etkileneceğin bir kitapta Esir Şarkılar Vadisi.. oda birbirinden habersiz ikiz kardeşin hayat serüveni kendi ruhsal yolculukları ve birbirlerini ve gerçekleri bulmalarının yolculuğu.....

fırsat bulursam okumaya çalışacağım...
teşekkür ederim...

Serenad sabah kahvesi eşliğinde bitti,
ben de bazı kısımlarda biraz gözlerim dolarak okudum gerçekten, ama çok sulu gözlüyümdür zaten
keyif aldığım bir kitaptı, hani damakta tatlı ama hafif buruk bir tat bırakır... öyle..
iyi ki okumuşum... alıntılayacak çok şey var kitapta ama spoiler olmaması açısından hikaye ile ilişkisi olmayan bir kaç tane bırakıyorum sadece

"İnsanların kendi milletini veya kendi inancını diğerlerinde daha üstün görmesi, ne korkunç olaylara, ne büyük acılara neden oluyordu bu dünyada! "

"Haklı olanı güçlü kılamadığımız için güçlü olanı haklı kılıyoruz... "

"kötümser ile iyimserin hikayesini bilir misiniz?
kötümser, 'işler daha kötü olamaz' diye feryat ederken, iyimser 'olabilir, daha kötü de olabilir' dermiş. "

"Adil olanın peşinden gidilmesi doğrudur, en güçlünün peşinden gidilmesi ise kaçınılmazdır. Gücü olmayan adalet acizdir; adaleti olmayan güç ise zalim. Gücü olmayan adalete mutlaka karşı çıkan olur, çünkü kötü insanlar her zaman vardır. Adaleti olmayan güç ise töhmet altında kalır. Demek ki adalet ile gücü bir araya getirmek gerek; bunu yapabilmek için de adil olanın güçlü, güçlü olanın ise adil olması gerekir. "

"Coĝrafya kaderdir. Coĝrafya kader olduĝu gibi tarih de kaderdir. "

ve beni en çarpan

" Burası özel bir mezarlıktır.

Buraya gömülen insanlar mezar taşlarının üstüne gerçek yaşlarını değil, hayatta mutlu oldukları günleri yazarlar.
Kimi 21 gün mutlu olmuş, kimi 37 gün. 52' yi geçen çıkmadı daha."

Zülfü Livaneli- SERENAD

merhaba kitapsever hatunlar
:KK200:

Gabriel García Márquez - Yüzyıllık Yalnızlık
sayfa...210
:KK200:
Çok güzel bir topik :KK200:
Aranıza katılmak isterim :KK36:
Aramıza hoş geldiniz. Keyifli okumalar dilerim. :KK66:
Herkese merhaba.Buraya gelemeyeli sanırım bir yıldan fazla oldu. Kimler var kimler yeni geldi hiç bilemiyorum.
Bildirim yapayım o zaman:)
Karamazov Kardeşler-752
Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler-80
Skosnob bebek bekliyorsun. :anneadayı: Ne güzel! :) Sağlıkla tamamına erdirsin Allah

Merhaba. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı bitti

Dostoyevski-İnsancıklar okuyorum

Aynı zamanda 2 yarım bıraktığım kitabım var :KK43:
Ustalık gerektiren kafaya takmama sanatı nasıl bir kitap beklentinizi karşıladı mı ?

Nette bazı yorumlar iyiyken bazılarının beklentisini karşılamamış merak ettim :)

Ustalık gerektiren kafaya takmama sanatı nasıl bir kitap beklentinizi karşıladı mı ?

Nette bazı yorumlar iyiyken bazılarının beklentisini karşılamamış merak ettim :)
Okuduğuma pişman değilim ama aman aman da bir kitap değil açıkcası bence abartıldığı kadar :KK53: Çok fazla argo var bu da beni kitaptan soğuttu biraz sanırım

X