- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.516
- 88
- 43
- Konu Sahibi _asmunikal_
- #27.941
Herkese merhaba,
Victor amcanın Notre Dame'ın Kamburu kitabında hız kazandım sonunda 400lerde bir yerlerdeydim.
Bir de bana mesaj pek gelmiyor,bunda Lisbeth Salander' ın gudubet suratının yardımı oldu baya sanırım ahahaha canım Lisbeth
Victor amcanın Notre Dame'ın Kamburu kitabında hız kazandım sonunda 400lerde bir yerlerdeydim.
Hakan Günday hiç okumam diyeceğim bir yazardı ( ama begenmedigim icin değil) bu aralar yeşil ışık yakmış gibiyim ona :)Hakan Günday - Daha'nın bitmesine yaklaşık 100 sayfa kaldı.
Daha önce hiç bu tarzda bir kitap okumamıştım ki zaten çok sevdiğim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine okudum.
Bence çok etkileyici bir kitaptı. Eskiden olsa bu tarz konulara ancak filmlerde ve kitaplarda olur derdik ama günümüzde artık resmen her yerde bu ve bunun gibi birçok talihsiz kaderlere rastlıyoruz ne yazık ki.
Yazarın anlatımını da çok beğendim.
Oluşturmuş olduğu karakter sanki gerçekten de var gibi hissettiriyor. Tabii kitap gerçekten de olmuş mu bilmiyorum, birini anlatıyor da olabilir.
Ama benim için Gazâ gerçekten var. Yaşıyor, nefes alıyor bir yerlerde.
Bence kesinlikle okumalısınız. Kitabı çok anlatmak istemiyorum, okuyarak görün.
oysa kullanıcı adım çok zor tahmin edilebilirdi. Senin kullanıcı adın nedir?Yakup Kadri Ankara bitti. Aziz Nesin "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" yeni kitabım. 4-5 tane ingiliz klasiklerinden sipariş verdim hazır burdayken hem de kitaplığımda bulunsun diye gelince onlara başlayacağım. E-kitap okuyucum da kargoda bakalım nasıl olacak. Bu arada 1000k ya üye oldum arkadaslar hangileriniz üyeydi? Ama ilk başta tuhaf geldi ozel mesaj atanlar falan oldu hemen orayı da sabote eden tipler çok sanırım ama sorun yok şimdi profil fotomu degistirdim :) sevdim motive edici bir yer gerçekten hem çeteleni tutuyorsun. Cicoretti seni buldum takipteyim . :))
Bir de bana mesaj pek gelmiyor,bunda Lisbeth Salander' ın gudubet suratının yardımı oldu baya sanırım ahahaha canım Lisbeth
Aslında benim de listemdeydi ama gecenlerde bir köşe yazısına denk geldim. Eleştirel bir yazı yazmak için resmen kasmış. Bu sevgili yazarlarımız bazen çok manipülatif ve zorlama yazıyorlar beni rahatsız ediyor bu. Kitaba da önyargı eliştirdim ister istemez. ,Yine de incelemelerine bir bakayım.Merhaba ,
Saklı Seçilmişler sayfa 338.
Sanırım bu kitap bittikten sonra yemeden içmeden kesileceğim.
Bu kitabı HERKES okumalı.
Benim hiç aklımdan çıkmıyorlar ki. Her gün binlerce zavallı o minicik kafeslerinde ''durun nolur yapmayın'' diye yalvardıkları ama kendilerini anlatamadıkları korku dolu çığlıklar atarak kurban ediliyor kimi zaman hiçbir yere varmayacak uyduruk araştırmalar kimi zamansa yine rimel ruj krem gibi kimseye faydası dokunmayan malzemeler için.... insanın dünyadaki en vahsi ve aptal yaratık olduğunu anladıgımızda yaşayacak bir gezegen bırakmamış olacagız kendimize...Maymunlar Gezegeni'ni okurken maymunlarin insanlar uzerinde deneyler yaptigi kisimlari okurken aklima nedense Cicoretti geldi. Kitabi okumamis ya da filmini izlememis olanlar icin fazla spoiler vermeyeyim ama ilginc bir kitapti. İyi ki filmini izlemeden once kitabi okumusum:)
Benim adım Kırmızı' yı öğrenciyken okumuştum, çok begenmiştim. hey gidi günler. Hala tek sevdigim kitabı o dur Orhan Pamuk' un.Merhabalar Baykuşlar
Elimde sürünen Benim Adım Kırmızı kitabımı nihayet bitirebildim. Zamanı müsait olan için çok da uzun sürecek bir roman değil aslında benden kaynaklanan sürünme oldu.
Müthiş emek verilmiş bir kitap, en çok da hoşuma giden her şeyin konuşuyor olması ölüler, renkler, eşyalar ve tabi ki romanın kahramanları.
Orhan Pamuk son sözünde romanını "Bu roman gerçek resimlere, kitapların sayfalarında unutulmuş binlerce minyatürüne bakılarak yazılmış gerçekçi bir masaldır" şeklinde tanımlıyor.
Tarihi romanlara ilginiz varsa tavsiye ederim.
Yeni kitabım Nermin Yıldırım- Dokunmadan bu gün başlarım diye düşünüyorum.