• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Herkese merhaba,
Victor amcanın Notre Dame'ın Kamburu kitabında hız kazandım sonunda 400lerde bir yerlerdeydim.

Hakan Günday - Daha'nın bitmesine yaklaşık 100 sayfa kaldı.
Daha önce hiç bu tarzda bir kitap okumamıştım ki zaten çok sevdiğim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine okudum.
Bence çok etkileyici bir kitaptı. Eskiden olsa bu tarz konulara ancak filmlerde ve kitaplarda olur derdik ama günümüzde artık resmen her yerde bu ve bunun gibi birçok talihsiz kaderlere rastlıyoruz ne yazık ki.
Yazarın anlatımını da çok beğendim.
Oluşturmuş olduğu karakter sanki gerçekten de var gibi hissettiriyor. Tabii kitap gerçekten de olmuş mu bilmiyorum, birini anlatıyor da olabilir.
Ama benim için Gazâ gerçekten var. Yaşıyor, nefes alıyor bir yerlerde.
Bence kesinlikle okumalısınız. Kitabı çok anlatmak istemiyorum, okuyarak görün.
Hakan Günday hiç okumam diyeceğim bir yazardı ( ama begenmedigim icin değil) bu aralar yeşil ışık yakmış gibiyim ona :)

Yakup Kadri Ankara bitti. Aziz Nesin "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" yeni kitabım. 4-5 tane ingiliz klasiklerinden sipariş verdim hazır burdayken hem de kitaplığımda bulunsun diye gelince onlara başlayacağım. E-kitap okuyucum da kargoda bakalım nasıl olacak. Bu arada 1000k ya üye oldum arkadaslar hangileriniz üyeydi? Ama ilk başta tuhaf geldi ozel mesaj atanlar falan oldu hemen orayı da sabote eden tipler çok sanırım ama sorun yok şimdi profil fotomu degistirdim :) sevdim motive edici bir yer gerçekten hem çeteleni tutuyorsun. Cicoretti Cicoretti seni buldum takipteyim . :))
oysa kullanıcı adım çok zor tahmin edilebilirdi. Senin kullanıcı adın nedir?
Bir de bana mesaj pek gelmiyor,bunda Lisbeth Salander' ın gudubet suratının yardımı oldu baya sanırım ahahaha canım Lisbeth

Merhaba ,

Saklı Seçilmişler sayfa 338.
Sanırım bu kitap bittikten sonra yemeden içmeden kesileceğim.
Bu kitabı HERKES okumalı.
Aslında benim de listemdeydi ama gecenlerde bir köşe yazısına denk geldim. Eleştirel bir yazı yazmak için resmen kasmış. Bu sevgili yazarlarımız bazen çok manipülatif ve zorlama yazıyorlar beni rahatsız ediyor bu. Kitaba da önyargı eliştirdim ister istemez. ,Yine de incelemelerine bir bakayım.

Maymunlar Gezegeni'ni okurken maymunlarin insanlar uzerinde deneyler yaptigi kisimlari okurken aklima nedense Cicoretti Cicoretti geldi. Kitabi okumamis ya da filmini izlememis olanlar icin fazla spoiler vermeyeyim ama ilginc bir kitapti. İyi ki filmini izlemeden once kitabi okumusum:)
Benim hiç aklımdan çıkmıyorlar ki. Her gün binlerce zavallı o minicik kafeslerinde ''durun nolur yapmayın'' diye yalvardıkları ama kendilerini anlatamadıkları korku dolu çığlıklar atarak kurban ediliyor kimi zaman hiçbir yere varmayacak uyduruk araştırmalar kimi zamansa yine rimel ruj krem gibi kimseye faydası dokunmayan malzemeler için.... insanın dünyadaki en vahsi ve aptal yaratık olduğunu anladıgımızda yaşayacak bir gezegen bırakmamış olacagız kendimize...

Merhabalar Baykuşlar
Elimde sürünen Benim Adım Kırmızı kitabımı nihayet bitirebildim. Zamanı müsait olan için çok da uzun sürecek bir roman değil aslında benden kaynaklanan sürünme oldu.
Müthiş emek verilmiş bir kitap, en çok da hoşuma giden her şeyin konuşuyor olması ölüler, renkler, eşyalar ve tabi ki romanın kahramanları.
Orhan Pamuk son sözünde romanını "Bu roman gerçek resimlere, kitapların sayfalarında unutulmuş binlerce minyatürüne bakılarak yazılmış gerçekçi bir masaldır" şeklinde tanımlıyor.
Tarihi romanlara ilginiz varsa tavsiye ederim.
Yeni kitabım Nermin Yıldırım- Dokunmadan bu gün başlarım diye düşünüyorum.
Benim adım Kırmızı' yı öğrenciyken okumuştum, çok begenmiştim. hey gidi günler. Hala tek sevdigim kitabı o dur Orhan Pamuk' un.

Cicoretti Cicoretti , 1000kitaba ben de yeni üye oldum henüz kavrayamadım fırsatım olmuyor incelemeye ama bu mesaj kutusu kapatılmıyor mu yahu?
İnsanlar tuhaf, bu sefer de kitap üzerinden yürümeye çalışıyorlar:deli:
Selam aziZim demek bu kitabı okuyorsun nedir yani:KK70:
Azizim deyince daha entellektüel olduğunu sanıyor sanırım:KK30:

Albert Camus okudum Sürgün ve Krallık bayıldım. Bakalım gazım bitmezse iyi okuyorum bu aralar. Cicoretti Cicoretti :)))) güldürdün beni , Z. _sisyphos_ değiştireceğim ama çok sisifos var :)
buldum :) evet sisifos çok gördüm ben de.

Cicoretti Cicoretti , 1000kitaba ben de yeni üye oldum henüz kavrayamadım fırsatım olmuyor incelemeye ama bu mesaj kutusu kapatılmıyor mu yahu?
:KK70::KK70::KK70: ay çok komik :)) Ben gizledim bilgilerimi, mesaj sıkıntım olmadı hiç. Mesaj kutusu kapanıyor mu bilmiyorum valla . Tavsiyem gudubet bir fotograf kullanılması :):confused:

1k da ayarlar kısmında özel mesaj herkese açık olabilir veya sadece takip ettiklerime açık olabilir diye bir ayar var.
Ben sanal alemde her yerde gereksiz, sapık insanların olduğunu tahmin ettiğim için 1k ya üye olur olmaz özel mesaj ayarını değiştirmiştim.

1k da ayarlar kısmında özel mesaj herkese açık olabilir veya sadece takip ettiklerime açık olabilir diye bir ayar var.
Ben sanal alemde her yerde gereksiz, sapık insanların olduğunu tahmin ettiğim için 1k ya üye olur olmaz özel mesaj ayarını değiştirmiştim.
Bu çok güzel bilgi teşekkür ederim. Pek çözemedim dediğim gibi baktım ama görememiştim böyle bir ayar

Hiç 1000kitapta böyle bir sorunum olmadı. Kendi fotoğrafımı kullanmadığım için olabilir

Hahhahahahhaa hiç güleceğim yoktu :D :D

Vay be kralın dönüşü de bitti sonunda. Fena gaza geldim bu gece film serisini bi daha izleyeceğim

İki kuledeki Entlerin Isengard Savaşı'nı rüyamda görmüştüm. Benim hayatımda okuduğum en canlı tasvirlerden biridir. Bir kitap rüyama girmişse tamamdır zaten

İki kuledeki Entlerin Isengard Savaşı'nı rüyamda görmüştüm. Benim hayatımda okuduğum en canlı tasvirlerden biridir. Bir kitap rüyama girmişse tamamdır zaten
Ben filmlerinin hastasıyım kitabını okuyunca hayranlığım daha da arttı o tasvirler şiirler anlatım mükemmel

Aylardır doğru düZgün hiç kitap okuyamadım. Elim gitmiyor elim gitse aklım gitmiyor. Hem hamilelik hem ailevi durumlar kafam çok dolu oluyor. Odaklanamaz oldum. :KK51:
Başladığım kitaplar hep yarım kaldı.
Okumayı o kadar çok istiyorum ki hazır Doğum iznine de çıkmışken aslında okuması kolay; beni bu okuyamama durumundan kurtaracak kitap tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Aylardır doğru düZgün hiç kitap okuyamadım. Elim gitmiyor elim gitse aklım gitmiyor. Hem hamilelik hem ailevi durumlar kafam çok dolu oluyor. Odaklanamaz oldum. :KK51:
Başladığım kitaplar hep yarım kaldı.
Okumayı o kadar çok istiyorum ki hazır Doğum iznine de çıkmışken aslında okuması kolay; beni bu okuyamama durumundan kurtaracak kitap tavsiyelerinizi de bekliyorum.
Bilemedim şimdi herkesin zevki farklı oluyor sadece birden aklıma Orhan Pamuk geldi hamilelik falan deyince. Kitabın hamilelikle alakası yok tabi :)) "Kafamda Bir Tuhaflık". Doğumdan sonra sıkıntılı bir süreç geçirmiştik bebegimle hastanede kalırken okumuştum tam 3 yıl olmuş.

Back