• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Şu an 3 kitap var devam ettiğim. Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz bitmek üzere. Turgut Uyar Büyık Saat çok kalın ve şiir olunca günlük bir limit oluşturuyorum 40-50s. geçmek istemiyorum ve hala Angels and Demons sürünüyor elimde kitap fena değil ama hep arada başka kitaplara başlıyorum kalıyor. Siparişlerim ulaşırsa bu akşam Charles Dickens Bleak House'a başlayacağım bakalım.

Herkese merhaba,
Notre Dame' ın Kamburu bitti. Hugo' ya kesinlikle diyecek sözüm yok ama hayatımın yazarları arasına sokamayacağım. Alenktrik alamadım ahahahff kitap ile ilgili fikrimi buraya kopyalıyoruım.
Bu zamana kadar sadece Bir İdam Mahkumunun Son Günü' nü okumuştum Hugo' dan. Araya bir dolu meşguliyetin girmesi sebebiyle hayli uzun bir sürede okuyabildim. Bunda ilk 200 sayfadaki Paris tanımının sokak sokak, bina bina detaylar verilerek anlatılmış olması da yatıyor. Ne yazık ki bir okur olarak bu detayları kafamda canlandıramadım ve bu bölümlerde çok sıkıldım.
Kitabın konusunu herkes üç aşağı beş yukarı biliyor. Bu trajediyi anlatıp kahramanalarımızın başından geçenlerden bahsetmek yerine Hugo' nun tüm metne yaydığı zengin-yoksul ayrımı ve bu ayrımın altında, krallığın ve kilisenin baskısında ezilen, sefalet çeken veya canından olan garibanları resmettiğine dikkat çekmek istiyorum.

Adaletin gücünün nereden geldiğinin günümüz dünyasında da pek değiştiğini düşünmüyorum.

Din kavramına körü körüne saplanıp kalan milletlerin en basit doğa olaylarında, her türlü aksilikte inandıkları din her ne ise o dindeki günahkarı suçlayarak ve vahşet içeren yöntemlerle cezalandırarak kendilerini temize çıkarmaya çalıştıkları da halen devam eden bir olgu ne yazık ki. Küçük bir örnek olsun diye paylaşmak isterim hiç unutmam toprak kayması videosuna denk gelmiştim başlığı ise ''dağ yürüdü'' idi :) İnançlarına bağlı insanları eleştirmek asla haddime olmamakla beraber bu inançlar masumlara zarar veriyorsa mevcut sistemde bir sorun var demektir diye düşünüyor, zarar gören tüm masumları (insan, hayvan ya da doğa) koruyabilecek güçlü bir adalet sistemi diliyorum tüm insanlığa.
Sevgiler.

Yeni kitabım çooook merak ettiğim Yarınki Yüzün olacak ama henüz başlayamadım.

2018 yılında okuduğum kitap sayısı : 25 :KK53:

Dostlarım arasında gerçekçi hedeflerim (!) ile tanınırım. :KK70: :KK48:

- her sene 50 kitap okuma hedefi koyup yakınına bile gelememek nasıl bir şey (his, duygu,) Filocum? :KK64:
+ em, üm , kem, küm! mühim olan katılmaktı hocam! :KK30::confused::deli::ıslık:
:KK70::KK70: bence de önemli olan katılmak
Hep o danalar yüzünden kismetlerini kaçırıyorsun :)))))) (bu arada medeni durumunu bilmiyorum) eşarp bağla ,tercihen koyu kırmızı ruj, uzaklara bakar gibi yap derin derin birkaç filtreyle nostaljik bir görüntü yakala gör bak neler oluyor :))))))Sabah günaydın gece de iyi geceler yazmayı unutma :))) ama yine de benim tercihim danalar olur :)

Bahsettiğin kitaba goz gezdiriyorum charity shoplarda falan denk gelemedim ama henüz. Gerçi iyi kitapları pek bırakmıyorlar her şeyin 2.elini sattıkları için hep Fifty Shades of Grey'e denk geliyorum nasıl ola okuyan var mı?
ahahhaahfa evliyim ben. İskoçya Sokagı' nı mı kastettin ben de gecen yıl kesfettim ilk olarak gazetede tefrikalar halinde yayınlanmış belki o yüzden yoktur.
Kendi fotomu kullanıyorum yine olmadı :)
''S(e)bahattin Ali Kürk Mantolu Madonna koy :))) gerçi şimdi trend kitabı beğenmemek :))

O zaman sen Cicoretti Cicoretti ve ben şubatta Karamazov Kardeşler okuyalım :KK19:
Var mı başka katılmak isteyen?
varım ;)

Kitabı temin edebilirsem katılırım ben de..
hadi gel ;)

Kitabım geldi Bleak House "Kasvetli Ev". 1000 sayfaymış :olamaz:
Ayyhh gözüm korktu...:KK57:

Günaydın arkadaşlar pdf formatında kitap lazım bana fikri olan kindle amazonda kullanacağım maalesef Türkçe kitap yok storunda. Kirpinin zerafetine ve Kasvetli eve başladım bu arada.

Herkese merhaba ,

1 haftadır hastayım,dinlenemediğim için iyileşemiyorum da,ama inat ettim antibiyotik içmeyeceğim.
Kitabım da ağır ilerliyor,akıp giden bir kitap değil ama yine de sevdim kendisini :) bkz: Saklı Seçilmişler :)

Şimdiden iyi haftasonları diliyorum sizlere.

Back