• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Son Kitabı'nı okumadım. Okurken yormuyor dinlendiriyor ama benim okuduğum Kitapları demek ki biraz daha Öykü tarzındaydı.
Tutsak Güneş kitabını okumanızı tavsiye ederim. Son kitaplarından ve çok etkileyici gelmişti bana. Son zamanlarda ilgimi çeken fütürist kavramını işlemişti.

İki Şehrin Hikayesi -100
Cicoretti Cicoretti can yayınlarından okuyorum şimdilik çeviri ile ilgili bi sıkıntı çarpmadı gözüme, bakalım bitirince ne hissedeceğim :KK51:
Benim de elimde var. Pachinko'yu bitirebilirsem onu okumak istiyorum. Tabi ingilizcesini okuyacagim. Aslinda turkce okumayi cok ozledim ama hazir isinmisken ingilizce okumaya birakmak istemiyorum.

Adamın arabadan inip intihar etmesi olayı değil mi ??? Benim içinde biraz tuhaf bir son olmuştu :KK43: şaşırtmıştı beni :KK43: ama baba ve piç çok güzel bi kitap akıcı ve heyecan verici. Elif şafağı seviyorum ❤️ Havva’nın 3 Kızı da çok güzel bi kitaptı ❤️

Henüz okumayanlar ve okumak isteyenler olduğu için pat diye kitabın sonunu söylememek daha iyi değil mi?
Biraz yanlış hatırlamışsınız ayrıca

Cicoretti Cicoretti @Welldone1331 Safransari Safransari ben de Zülfü Livaneli için benzer düşüncedeyim. Klasik güncel zaman geçirmelik kitaplar yazıyor fazlasını beklemiyorum. Türkü söylesin dinleyeyim daha iyi benim için
katiliyorum :)

İki Şehrin Hikayesi -100
Cicoretti Cicoretti can yayınlarından okuyorum şimdilik çeviri ile ilgili bi sıkıntı çarpmadı gözüme, bakalım bitirince ne hissedeceğim :KK51:
tebrik ( ya da kutlama) bolumunde galiba 4. Bolumdeydi. Mr. Stawyer' in ilk tanimlandigi cumleye geldin mi? :)))) taktim oraya ya.

Kişisel gelişim açısından size bir şeyler katan tansiye edeceğiniz kitaplar var mı arkadaşlar?
Eckhart Tolle, Ahmet Serif Izgoren

Oncelikle sunu soyleyeyim birisi tarafindan, bir yanlisin duzeltilmesi kesinlikle terbiyesizlik ya da dusuncesizlik degildir. Uslubda da herhangi bir kucuk dusurme veya sertlik soz konusu yok. SPOILER en nefret ettigim seydir. O kitabi okuyacak olan, o filmi, o diziyi izleyecek olanlara yapilmis bir haksizliktir.
Bu topikde cok nadiren polemik oluyor o da genelde bir iki gunlugune gelen kisiler tarafindan ve cok da sasirdigim bir sekilde gereksizce yasandi. Bir ya da iki kere, o kadar nadir yasandi yani. O sebeple yeni gelen kisilere biraz temkinli olmak ve yillarca birbirleriyle hep pozitif sekilde iletisimde olmus arkadaslarin topigi sahiplenmesi son derece dogal.
Umuyorum daha dusunceli, daha az alingan ve cokca kitap dolu paylasimlar yasariz.
Bu arada evet sonu yanlis hatirliyorsunuz :) okuyacak olanlar yirtti.

Elif şafakın Kitapları güzel Akıcı ama çok fazla Eğitici yönü yok bence. Ayşe Kulin de öyle. Daha çok kafa Dağıtmaya yarıyor.
Ben okurken Öğrenmekte istiyorum aynı zamanda :)
elif şafak iyi bir kalem... ama her kitabında bir cin muhabbeti... 3 - 4 kitaptan sonra araf ı okudum... konu itibari ile aha dedim... bunda cin geçemez... ancak. heyhat... kahramanın arap kökenli ev arkadaşı üzerinden yine sokuşturmuş kitaba cinleri... bu yönlerden tekrar gibi gelmeye başladı kitaplar...

Merhaba arkadaslar,
Yeni gelen arkadaslar hosgeldiniz. Herkes olmayacak elbette ama daimi olmanizi ve beraber guzel paylasimlar yapmayi temenni ederim.
Ben sadece Serenad' i okudum konusu ve islenisine birsey diyemem ama dili cok basit geldi. Belki de Livaneli' nden cok sey bekliyordum bilemiyorum Livaneliye ayiracagim vakti baska bir kitaba ayiririm sanirim, suanki dusuncem bu.
bana da aynısı oldu leylanın evi kitabın da sanırım livaneli bizi kesmiyor :)
ben farklı yazarların kalemlerinin gücünü karşılaştırmayı seviyorum sanırım batı kilasiklerinin bir dönem müdavimi olmuştum rus yazarların ingiliz fransız yazarların hepsinin ayrı bir gücü var boşuna klasik olmamışlar edbi yönü de gerçekten güçlü kitaplar betimlemeleri bile ayrı sanat olan yazarlar var aynı güçte bizim çok yazarımız var elbette okumaya ömür yetmez :) artık roman tarzı pek okumuyorum bana ekstra bir şeyler katsın yeni şeyler öğreneyim diye farklı ilgi alanları oluştu ben de:9

elif şafak iyi bir kalem... ama her kitabında bir cin muhabbeti... 3 - 4 kitaptan sonra araf ı okudum... konu itibari ile aha dedim... bunda cin geçemez... ancak. heyhat... kahramanın arap kökenli ev arkadaşı üzerinden yine sokuşturmuş kitaba cinleri... bu yönlerden tekrar gibi gelmeye başladı kitaplar...
Baba ve piçte cin yok, siyah süt güzel onu da okuyabilirsin okumadıysan.
Evet çok fazla yazınca kendini tekrar ediyor ister istenez.

Venedik yayınlarını okudum yazın. Bilmediğim bir yayın diye tereddütle kaldım ama kitap akıcı guzeldi
Aa onu dutmadim ben bir kitapci gezmesi yapicam ama Alfa yayinlari iyi olabilir diye dusunuyorum , Venedik yayinlarina da bakayim.
guzel tespit :)

ben farklı yazarların kalemlerinin gücünü karşılaştırmayı seviyorum sanırım batı kilasiklerinin bir dönem müdavimi olmuştum rus yazarların ingiliz fransız yazarların hepsinin ayrı bir gücü var boşuna klasik olmamışlar edbi yönü de gerçekten güçlü kitaplar betimlemeleri bile ayrı sanat olan yazarlar var aynı güçte bizim çok yazarımız var elbette okumaya ömür yetmez :) artık roman tarzı pek okumuyorum bana ekstra bir şeyler katsın yeni şeyler öğreneyim diye farklı ilgi alanları oluştu ben de:9
evet kesmiyor beni de. Ben de bu ara sosyolojik kitaplara ilgi duyuyorum ama romandan da vazgecemem. Salt bilgi verme disinda edebi degeri olan yazilari da cok seviyorum cunku ve her kitabin bize birsey kattigini dusunuyorum. Yakinlarda okudugum icin ornek vereyim Jack London Martin Eden' i kesela asla sadece roman olarak degerlendirmemek lazim. Sizden de guzel tavsiyeler alacagimiza eminim hosgeldiniz.

Artik okumuyorum kendisini, zevkine guvendigim birinden tavsiye gelirse sans veririm yine tabiki. Cunku mahrem, araf begendigim kitaplardir. Cin olayina gelince hani kucuk parcalar halinde yapsa gercekten yazarin imzasi gibi olur ve hos da olur. Alfred hithcock' un filmlerinin bir yerinde anlamsizca kendini gostermesi gibi. Ama dunya genelinde yayginlasan spirituel, oryantalist egilimlere bir el sallama gibi geliyor.

roman tarzı sevmiyorsanız birkaç kitap önerebilirim

keyif verici maddeler tarihi Wolfgang Schivelbusch
insanat bahçesi desmond morris
acı çikolata carol off

ben beğenerek okumuştum

Aa onu dutmadim ben bir kitapci gezmesi yapicam ama Alfa yayinlari iyi olabilir diye dusunuyorum , Venedik yayinlarina da bakayim.
guzel tespit :)

evet kesmiyor beni de. Ben de bu ara sosyolojik kitaplara ilgi duyuyorum ama romandan da vazgecemem. Salt bilgi verme disinda edebi degeri olan yazilari da cok seviyorum cunku ve her kitabin bize birsey kattigini dusunuyorum. Yakinlarda okudugum icin ornek vereyim Jack London Martin Eden' i kesela asla sadece roman olarak degerlendirmemek lazim. Sizden de guzel tavsiyeler alacagimiza eminim hosgeldiniz.
çok güzel cidden insanın kendini geliştirmesi için bir şeylere merak duyup araştırması okuması gerekiyor yoksa her gün aynı gibi rütine geçiyor boş hissediyor insan kendini .
benim hiç roman okumaya vaktim yok şu sıralar aç kurtlar gibi ilgi alanlarımla ilgili ne varsa okuyorum ,birini okurken gözüm diğerin de kalıyor :)

Kızlar zeynepppppppp zeynepppppppp benim başka bir topikten tanıdığım bir arkadaş, evet düşünmeden kitabın sonunu söylemiş ama art niyetle yapmadığına eminim. Biraz daha sevecen bir yorumla söylense silerdi ya da özür dilerdi gerçekten. Özel durumlarını da bildiğim için onu bu topikte gördüğüme sevinmiştim aslında _meLinDa_ _meLinDa_ seni de seviyorum, spoiler konusundaki hassasiyetini biliyorum, seni tanıdığım için üslubun sert gelmedi bana ama ilk defa yorumunu okuyan biri için sert gibi biraz. İkinizi de tanıdığım için yorum yazmak istedim.

roman tarzı sevmiyorsanız birkaç kitap önerebilirim

keyif verici maddeler tarihi Wolfgang Schivelbusch
insanat bahçesi desmond morris
acı çikolata carol off

ben beğenerek okumuştum
aslın da çok severim yeter ki beni alsın götürsün binbir gece masalları kitabının tam çevirisi 11 ciltten oluşuyor bundan 12-13 sene önce eşim hediye olarak almıştı bir ay dolmadan hepsini okumuştum bittiğin de de tadı damağım da kalmıştı ,davincinin şifresi de aynı öyleydi , severim yani de bu ara araştırıp okumam gereken çok kaynak kitap var onlardan başımı çeviremiyorum ama tavsiye için çok teşekkürler 3 kitabı da okumadım ilk fırsatta okurum inşallah

katiliyorum :)

tebrik ( ya da kutlama) bolumunde galiba 4. Bolumdeydi. Mr. Stawyer' in ilk tanimlandigi cumleye geldin mi? :)))) taktim oraya ya.

Eckhart Tolle, Ahmet Serif Izgoren

Oncelikle sunu soyleyeyim birisi tarafindan, bir yanlisin duzeltilmesi kesinlikle terbiyesizlik ya da dusuncesizlik degildir. Uslubda da herhangi bir kucuk dusurme veya sertlik soz konusu yok. SPOILER en nefret ettigim seydir. O kitabi okuyacak olan, o filmi, o diziyi izleyecek olanlara yapilmis bir haksizliktir.
Bu topikde cok nadiren polemik oluyor o da genelde bir iki gunlugune gelen kisiler tarafindan ve cok da sasirdigim bir sekilde gereksizce yasandi. Bir ya da iki kere, o kadar nadir yasandi yani. O sebeple yeni gelen kisilere biraz temkinli olmak ve yillarca birbirleriyle hep pozitif sekilde iletisimde olmus arkadaslarin topigi sahiplenmesi son derece dogal.
Umuyorum daha dusunceli, daha az alingan ve cokca kitap dolu paylasimlar yasariz.
Bu arada evet sonu yanlis hatirliyorsunuz :) okuyacak olanlar yirtti.
Yok o bölüme gelmedim henüz, özellikle dikkat edeceğim ;)

İki Şehrin Hikayesi -100
oo harika bir kitaptır güzel bir film izler gibi o dönem ingilteresini fransasını beynimde canlandırabilmiştim okurken ,bittiğin de üzüldüğüm kitaplardan biridir , zevkli okumalar :)

Back