• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Herkese Merhaba
Mutlu Haftalar dilerim.

hayatin_anlami hayatin_anlami Mumine YILDIZ - İnce Hayat isimli kitabı sormuştun. Bence Tasavuufa , insanin kendi yolculuğuna vs vb gibi şeylere ilgi duyan insanlar okumalı. O kadar nahif anlatıyor , o kadar sohbet eder gibi anlatıyor ki ruhunu sarıyor. Gayet akıcı , gayet anlaşılır şekilde kendi hayat deneyimlerinden yola çıkarak anlam arayışından içsel yolculuğundan örnekler veriyor.
Ben kitap okurum ama iyi yorum yapamam yukarıda yazdıklarımdan anladığın gibi.

Kısacası kitabı beğendim. Okumak isteyenlere tavsiye ederim. Hatta birkaç tanıdığa hediye etmeyi düşünüyorum. :KK36:

Bilakis çok gerekli oldu. Teşekkür ederim. :oops:
Çok güzel yorumlamışsın, teşekkür ederim.

Selamlar:KK68:
Kafka Oteli’ni bitirdim, anlatım bana çok kopuk geldi bazı yerlerde bağlantı kurmakta zorlandım
Kurgu Murat Menteş’i anımsattı bana (çok severim) ama biraz zayıftı tabii ona göre (benim kanaatimce )
Ardından Bay Muannit Sahtegi’nin Notları’nı okudum, Vüs’at O. Bener yıllardır okumak istediğim ama nedense çok çekindiğim bi yazardı, korkacak bişey yokmuş hatta rahmetliye aşık oldum diyebilirim:eek:
Genç Werther’in Acıları’na başlıyorum:KK55:

Ömer Hayyam- Rubailer bitti. Eseri ikinci kez okudum ve tekrar tekrar okuyacağım bir eser. Benim için Şark klasiklerinin en nadidelerindendir. Hayyam’ı okumadan önce yaşamı hakkında kısa bir araştırma özellikle Nizamülmülk ile arasında geçenleri bilmekte fayda var diye düşüyorum. Çünkü eserdeki bazı unsurlar nedeniyle yarıda bırakılabilmekte ve eleştirilmektedir. Bu arada Nizamülmülk’ün Siyasetname eserini de tavsiye ederim.

Hayyam bilgelik çadırları dokundu;
Sonra dert potasında yandı kül oldu.
Bir pula satıldı kader çarşısında,
Ölüm cellâdı geldi, boynunu vurdu. (s.57)

Bernard Lewis- Tarih Notları, s.33:kahve:

Ömer Hayyam- Rubailer bitti. Eseri ikinci kez okudum ve tekrar tekrar okuyacağım bir eser. Benim için Şark klasiklerinin en nadidelerindendir. Hayyam’ı okumadan önce yaşamı hakkında kısa bir araştırma özellikle Nizamülmülk ile arasında geçenleri bilmekte fayda var diye düşüyorum. Çünkü eserdeki bazı unsurlar nedeniyle yarıda bırakılabilmekte ve eleştirilmektedir. Bu arada Nizamülmülk’ün Siyasetname eserini de tavsiye ederim.

Hayyam bilgelik çadırları dokundu;
Sonra dert potasında yandı kül oldu.
Bir pula satıldı kader çarşısında,
Ölüm cellâdı geldi, boynunu vurdu. (s.57)

Bernard Lewis- Tarih Notları, s.33:kahve:
Ben de Rubailer'i çok sevmiştim. Hayyam'ın dik başlılığı, birşeyleri söylerken ki rahatlığı ( o yıllarda bu gelin beni idam edin demek gibi bir şeyken ) ve şiirlerin genel havası çok güzeldi. Bir de bu dünyaya bir kere geleceğiz, onda da kendini üzüp, dertlenip, tasalanmaya ne gerek var temasındaki şiirler bildiğin insanı depresyondan bile çıkarır :) O yıllarda yaşayan başka şairler de bu tarz şiir yazınca, kendini ifşa etmekten korktuğu için Hayyam"ın şiiri bu deyip yayıyormuş. Ben Semerkant'dan sonra Rubailer'i okumuştum, Hayyam'ı tanımak adına daha mantıklı oldu.

Günaydın arkadaşlarım,dün hiç okuyamadım hesapta olmayan şeyler çıktı Kafka oteli sayfa 30dayım.

Siz beğendiyseniz kitabı mutlaka okusun ben de faydalı olacagına inanıyorum.
Malesef yok ama Madalyon Psikiyatri Merkezi alanında gayet basarılıdır. Dilerseniz oradan tavsiye edilen bir hekim olabilir.

var tabi :) uçucu yağlardan oluşan bir formul var. Diffuser denilen alete belli miktarlarda damlatıp evde, ofisteki havaya salınımı ve teneffüsü ile ya da yakaya minik sürülerek koklanabilir. Koku ne alaka ya diyecek olursanız şöyle açıklayayım koku duyusu ile etkilenen limbik sistem bölgeleri var amigdala, hipokampus, hipotalamus vs bunlar üzerinden etki gösteriyor.Kullanacak olursan özelden yazarım. Bunun harici mutlaka meditasyon. Hatta meditasyon esnasında koku duyusu uyarılırsa enfes olur :)
Depresyon geçmişle , anksiyete ve panik ise gelecekle fazlasıyla mesgul olma sonucu ortaya çıkıyor. Şimdide kalmayı ögrenmeliyiz bunun için idman yapmalıyız. Meditasyon esnasında bunu yapmayı ögreniyoruz ,simdide kalarak hayatın güzelliğini, yaşam enerjisini, içimizdeki güç ve enerjiyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz . Nasıl ki spor icin düzenli antrenman gerekir meditasyon da öyle birsey, pek tembelliğe gelmiyor. :)
Hayata daha olumlu bakmaya baslamak icinde bir günlüge her gün hayatınızdaki 3 iyi şeyi yazmalısınız. Bu illa o gün yasadıgınız olumlu bir olay olmayabilir. Ben hicbir şey bulamazsam Nefes alıp verebiliyor oluşumu yazarım mesela. Bir süre sonra daha olumlu düsünmeye baslıyor insan.
Şimdilik aklıma gelen zararsız yöntemler bunlar.
Çok güzel bilgiler vermişsin çok teşekkür ederim ❤️
Kesinlikle ben geçmişte çok kalan ve geçmişte yaşadığım kötü şeylerin gelecekte de tekrarlanacağı kaygısını sürekli yaşayan biriyim.
Her gün üç şeyi yazma önerini uygulamaya bugünden başlıyorum.
Koku için de hamilelikte de kullanılabilen şeyler mi?
Evet her türlü önerini, tavsiyeni özelden yazarsan da memnun olurum :KK200:

Ben de Rubailer'i çok sevmiştim. Hayyam'ın dik başlılığı, birşeyleri söylerken ki rahatlığı ( o yıllarda bu gelin beni idam edin demek gibi bir şeyken ) ve şiirlerin genel havası çok güzeldi. Bir de bu dünyaya bir kere geleceğiz, onda da kendini üzüp, dertlenip, tasalanmaya ne gerek var temasındaki şiirler bildiğin insanı depresyondan bile çıkarır :) O yıllarda yaşayan başka şairler de bu tarz şiir yazınca, kendini ifşa etmekten korktuğu için Hayyam"ın şiiri bu deyip yayıyormuş. Ben Semerkant'dan sonra Rubailer'i okumuştum, Hayyam'ı tanımak adına daha mantıklı oldu.

Dönem ile ilgili okumalar yapmadan önce bende sizin gibi nasıl idam edilmemiş diye düşünüyordum. Fakat Selçuklu Devletinde liyakatlı devlet ve ilim adamları devlete ihanet etmediği sürece daha düşük görevlendirme ya da sürgün gibi seçenekleri kullanmışlar. Bu konuda en çok dikkatimi çeken olay ise vezir Amidülmülk’e yapılan uygulama olmuştur. Bu konuda bilgi sahibi değilim fakat ben Hayyam’ın rubailerinde dik başlılıktan çok kalenderî meşrep unsurlar olduğunu hissediyorum.

Dönem ile ilgili okumalar yapmadan önce bende sizin gibi nasıl idam edilmemiş diye düşünüyordum. Fakat Selçuklu Devletinde liyakatlı devlet ve ilim adamları devlete ihanet etmediği sürece daha düşük görevlendirme ya da sürgün gibi seçenekleri kullanmışlar. Bu konuda en çok dikkatimi çeken olay ise vezir Amidülmülk’e yapılan uygulama olmuştur. Bu konuda bilgi sahibi değilim fakat ben Hayyam’ın rubailerinde dik başlılıktan çok kalenderî meşrep unsurlar olduğunu hissediyorum.
Dik başlılıktan kastım şöyle, bir rubaisini kopyalıyorum:
Var mı dünyada günah işlemeyen söyle:
Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle;
Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle.

Bence adam tanrıya bile dikbaşlı :) bir de bu sözleri söyleyebilmek şu an bile cesaret ister. Olayı kadı çözsün falan demezler, linç ederler o dönemde.

Günaydın,
Kafka Oteli 94. Bana da çok kopuk kopuk geldi. Acaba kafamı mı toparlayamıyorum dedim .

Çok güzel bilgiler vermişsin çok teşekkür ederim ❤️
Kesinlikle ben geçmişte çok kalan ve geçmişte yaşadığım kötü şeylerin gelecekte de tekrarlanacağı kaygısını sürekli yaşayan biriyim.
Her gün üç şeyi yazma önerini uygulamaya bugünden başlıyorum.
Koku için de hamilelikte de kullanılabilen şeyler mi?
Evet her türlü önerini, tavsiyeni özelden yazarsan da memnun olurum :KK200:
gebelikte kullanımı konusunda emin değilim. onu bir sorayım canım.

Hayyam aklıma gelmişken şu dörtlük de çok hoştu, sizlerle de paylaşayım dedim:

Sevgili, seninle ben pergel gibiyiz:
İki başımız var, bir tek bedenimiz.
Ne kadar dönersem döneyim çevrende:
Er geç baş başa verecek değil miyiz?
çok çok hoş. Arada böyle paylasımlar isteriz.

Şu an elimde sürünen iki kitap var. Birini bitirebilirim. Ama diğerini hemen bitiremem. O yüzden onu yavaş yavaş okuyacağım, çünkü yarım bırakmak istemiyorum.
Siz de benimle aynı durumu hiç yaşadınız mı? Benim yazdıklarım dışında bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

hepimiz dağıldık zaten bu ay temmuz bizi vurdu :)) o yüzden mahcup olmana gerek yok . Mutlu olacağın mesleği yap da bir yıl geç bir yıl erken olsun inan farketmiyor. Önemli olan hem mutlu olman hem de dünyaya topluma faydalı bir iş yapman canım. Allah güzel kabine göre vereir inşallah.
Amin inşallah güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :KK200::KK60:

Herkese Merhaba :KK68: Hayırlı cumalar dilerim.

Mümine YILDIZ - İnce Hayat
sayfa...111:KK69:
Koza16 , Allah gönlüne göre versin canım, mutlu olacağın bir mesleği yapma şansın olur inşallah. :KK37:
İnşallah çok teşekkür ederim :KK200::KK200::KK36:

Back