Kişisel tarihime bir not düşmek istedim

Sabah KKK. KURUYEMİŞ YOK.

2.öğün tam 5 saat sonar
2 kase kısır, bolllll marul.2 kaşık bamya.Bamya çok güzeldi ama kısırla şişince ona yer kalmadı.( 2. kısırın olmaması gerekirdi ama çooooooooooook uzun zamandır yememiştim, özlemiştim.Pişman değilim.akşama telafi ettim tabiki. )
Yine tam 5 saat sonar : 2 kepçe bamya ,1su bardağı ev yoğurdu. 1 kupa yeşil çay.
bu arada akşam üstü sütlü türk kahvesi içtim,şekersiz.evde paketi açılmış eti form çikolata kaplı bisküvi var.Açalı 1hafta oldu.Eskiden olsa,uzun süre açık kaldı,fazla beklemesin diye yerdim.( açık değil aslında,hava almayacak şekilde paketledim ama eskiden paketi açılan bir aburcubur en fazla aynı gün içinde biterdi,şimdi bisküviyi bile tek tek yemeyi öğrendim.Diyetisyen serap sayesinde.MUTLUYUM.
Canımın istediği herşeyi yiyip sonrada pişman olmamak çok güzel bir duygu.sonuçta bir tanede yesen, bütün paketi dibine kadar bitirsende damağın hemen alışıyor ve aynı hazzı alıyorsun.)
sonar, 2 tabak kısır yediğim aklıma gelince vazgeçtim. yaklaşık 50 kalori. ne gereği var dedim.
birde yarın misafirlikte beni nelerin beklediğini bilmiyorum ,birazda onu düşününce bu akşamı çok hafif geçirdim.Yarınki kahvaltıyıda hafif geçirmeyi planlıyorum.Yarın görüşeceğim arkadaşım ablam sayılır,uzun zamandır görüşmedik.güzel vakit geçireceğiz...

güya bu Sabah çok hafif bir kahvaltı yapacaktım.Amaaaaaaaaaaaa, yeğenim köyden geldi.mis gibi köy tereyağı,peynir ve taze fındık getirmişti. hiçbirini affetmedim.
Misafirlikte porsiyon kontrollerim oldukça başarılıydı ama 5 saat kuralını uygulayamadım.Sanırım öğün araları 3 saat oldu.
Ama giderken ve dönüşte yarım saatten fazla hızlı tempolu yürüdüm,iyi oldu.
Sohbet ortamı çok güzeldi zaten, diyet açısından; misafirlikte olduğumu hesaba katarsak çok başarılıydı.
son yemeğimi 16.30- 17.30 arasında yemiş oldum.
eve gelince 2tane incir yedim.5-6 kaşıkta ev yoğurdu yedim.Bugün wc yoktu.dün kısır yemiştim,bugünde 1 tabak yedim.Kısır ve mercimek köftesi(aslında daha bir sürü şey)benim bağırsaklarımı çok zorluyor.bu Sabah aç karnına incir yemiştim ama işe yaramadı.
olmazsa yarın kahvaltıdan sonar form çay içerim :KK43:(((((((

bu yazıyı tartı sonucumla birl,ikte yazmak isterdim ama evde tartı yok.
Olsun bende 2.eylülde tartılınca yazarım.zaten benim tartı günüm pazartesi :)))))))))

eylül....

hem öğrencilik yıllarımda,hem öğretmenlikte yılın başalngıcı gibi gelmiştir bana eylül....
1 ocak yılın ortaları gibi gelir......
haziranın sonlarına doğru ; o yıl biitmiştir ama yeni bir yıl başlamamıştır...
31 aralıktan 1 ocağa geçtiğimiz zaman kavramı biraz uzamıştır sadece....
ZAMAN GÖRECELİ BİR KAVRAMDIR ASLINDA......
temmuz ve ağostos 2 aylık uzuuuuuuuuun bir geceymiş gibi geçer veeeeeeeeeee .....
eylül de yeni bir yıla merhaba deriz.......
benim kişisel takvimimde durum böyledir......

en sevdiğim ay eylül....
yeni başlangıçlar, yeni heyecanlar, yeni kararlar, yeni oluşumlar...
ve; eylül = düzen demektir...
düzenli uyuma,düzenli uyanma , düzenli beslenme,düzenli yemek yapma,düzenli temizlik,düzenli beslenme...,
saatlerin biri kayarsa herşey kayar,birbirine karışır....
benim gibi düzen hastası birisi için felaket demektir bu...

tatilin verdiği rehavetten ayrılacağım için azcık üzülmüyor değilim.....
Çalışan insan için evde yayılmanın keyfi paha biçilemez..
en çok salonda ,tv karşısında çocuklarımla yer sofrasında yayıla yayıla 2- 3 saat kahvaltı yapmayı ve bir demlik çayı kendi başıma içmeyi özleyeceğim:KK43:((((

HOŞGELDİN EYLÜL....
GÖZÜMÜZ YOLLARDA KALMIŞTI....
bugün ayaklarım üşüdü ve çorap giydim.....
serinliği özlemeye başlamıştım...
Lahana sezonunu açtım.
kendi damak tadıma gore kapuskamı ve kendi özel turşumu yapacağım...Hane halkına da koca bir tencere lahana sarması...
( geçen kış içim dışım lahana olmuştu ama çok seviyorum.hiç bıkmadım.ve yazın çok özlemiştim)konservelerimi yaptım.
buzluğa kış için birşeyler koydum..
haftaya biraz daha birşeyler koyacağım,hızımı alamadım....

veeeeeeeeee. bu yıl ilk kez kendi başıma tarhana yaptım.Pişirdim bile, tadı çok güzel oldu.....

Köydende annemden de kayınvalidemdende mutlaka birşeyler gelir....fındık ve ceviz yeter zaten...kahvaltı için...

kış için bomba gibi hazırım yani :)
bekle bizi kış baba gümbür gümbür geliyoruz !!!!!!!!!

1. Karatay diyeti candır…
2. Yaşasın Karatay diyeti ve kkk.
3. Yaşasın Karatay Kardeşliği
4. Diyet kaçınılmazsa zevk almaya bak
5. Sabah krallar gibi, öğlen dükler gibi, akşam fakirler gibi yiyeceksin
6. 2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır.
7. Ağızda bir dakika ,midede bir saati göbekte / basende bir ömür boyu
8. Şeker en tatlı zehirdir
9. Nerde hareket, orda bereket
10. Walk, walk, walk
11. Yağlardan korkma; şekerden kork
12. Porsiyon küçültme antrenman gerektirir
13. Ne yemezsek kardır
14. Midemiz çöplük değildir

çoooooooook işim var.
mutfağım savaş alanı gibi...
yarın 2 aylık mutlu mesut,bahtiyar tatilimiz sona eriyor. İşbaşı....
en sevindiğim yanı her yönden tam anlamıyla düzene gireceğiz :)))))))

sabahtan beri çoooooooook saçma sapan beslendim.Kendime ceza veriyorum.bugün ağzıma tek lokma dahi atmayacağım.akşam dayanamazsam sadece salata yiyeceğim.
ve inşallah erken yatacağım.çok işim var çooooooooooook.....

buraya yazarak kendime vermiş olduğum sözü tutmadım.
saat 3 e doğru sofraya oturduk.ve ben saat 3.30 itibariyle dükkanı kapatmış bulunmaktayım.
bu kez daha gerçekçi oldu.önceki sözümü de tutardım ama evde alıngan bir misafir olunca olmuyor ....
yarın tartı günüm....sonucu merakla bekliyorum...

bu gün içime canavar kaçmış gibiydi.
ve bu canavarın karnından çok gözü açtı..
ah bu kadınlık hormonları yok mu hep onun suçu...
ayda 10 günümüz geldiydi gelecekti gittiydi bittiydi diye hep onunla mücadele ederek geçiyor.
20 gün rahat ediyoruz...
erkeklerin kas kütlelerinin fazla oluşu yetmiyormuş gibi bu açıdan da bizden bbir adım öndeler...napalım,takdir-i ilahi...
yarın tartı günü, yazmıştım ama bir kere daha yazmak istedim.8 günlük oruçtan çıkınca 52 lerdeydim ya hani...o sonuç yanıltıcıydı tabii.o yüzden gerçek sonucu merak ediyorum...oruçtan çıkınca karbonhidrat alımım çok fazla olduğu için korkuyorum aslında birazcık..
korkuyla karışık bir merak yani benimkisi.....

geçen hafta sağlık ocağında tartılmıştım.orda yine tartıldım.dün 15.30 dan sonar bir lokma dahi yememiştim.ve dün Sabah 2 büyük incir yedim.İçim tertemizdi yani:))))))
sonuç : 52,8
geçen haftayla milimimilimine aynı.
sonuç : oradan okula geçip 2 ay önceki yerimde tartıldım.halıda 900gr fazla çıktım.taş zeminde halıdakiyle aynı sonucu gördüm.Normalde taş zeminde her zaman tam 2 kilo fazla gösterirdi.Bugün aynı gösterince tartıya güvenemedim.okuldaki tartı bir iki kere tartılıdıktan sonar şaşırmaya başlardı hep. ilk tartıldığım doğruydu yani.
kısacası 2 aylık yaz tatilinde 1 kilo almışım.
okuldaki tartı sonucum : halıda ve taş zeminde 52,4.

Gerçekten tebrik ederim:KK9: harika bir şey bu, ki şimdi okul açıldı evden çıkıyosuni biraz daha hareket geliyor hayatına, istemeden de olsa o bir kilondan kurtulup üzerine daha da verirsin gibi geliyor :)

bence sen bu işi bitirdin... çok istikrarlı uzun bir süreçten geçmişsin... daha da saçmalamazsın heralde :)))

saçmalamam.çünkü gerçektende kilo verip verip sonar da yavaş yavaş geri almaktan bıktım.
eskiden üst limitim 60 dı.hep 55 olomayı hayal eder,57-58 olunca abur cubur ve hamur aşkım depreşir;yavaş yavaş kilo almaya başlardım.61-62 olunca giydiklerim yakışmamaya başlar ve tekrardan ya hep ya hiç moduna girer yine yavaş yavaş 5-6 kilo verir,40 bedenin sınırları içinde gezinirdim. özel durumlar haricinde genel durumum böyleydi.
şimdi Sabah ve öğlen canım ne çekiyorsa yiyorum,çok abartmıyorum ama... akşam karbonhidrat tüketmemeye çalışıyorum.
bence sen kilo verme sürecinde gece meyve yeme.sabah yada öğlen ye.kilo vermeni yavaşlatabilir.
mümkünse akşam yemeğinde asla karbonhidrat alma.kilo korumaya geçince 4 kaşık pilav tüketebiliyorsun.ben işte bu porsiyon işini hala ayarlayamıyorum ama neyse bu hareketsizlikle + 1 kilo iyi bir sonuç.genelde yazın2,3,4 kilo alırdım.

Sabah kan vereceğim için aç bilaç(çokda aç değildim aslında. dünkü sarma ve sararken yediğim iç toplamda bir dolu tabak vardır.beni çok çok tok tutu.) sağlıkocağına gittim.
dönüşte okula götürdüğüm; 2sb yogurt ve 5-6 kaşık kadar yulaf ezmesini ve 2 inciri yedim.( bu yulaf ezmesini geçen yılbaşına doğru almıştım.paketi açmamışım bile.aslında tadını seviyorum ama çalıştığım dönemlerde karaty kahvaltısı müthiş enerji veriyor.o zamanlar okuldan çıkıp koşa koşa parka gidip yarım saat suyum çıkanana kadar spor yapıyordum.gidiş dönnüş yolu + 20 dakika.sıkı bir kahvaltı yapmam şarttı yani.ayrıca Sabah 5-6 bardak çay içmeden ayılamıyorum.çayla yoğurtlu yulaf ezmesi yiyemeyeceğime gore en güzeli klasik ahvaltı.bugün esneyip durdum zaten.bir daha işyerinde Sabah yogurt yemem.)
saat 1de (çok acıkmıştım.ben karatay kahvaltısı olmadan doyar mıyım hiç?) kahvaltılık birşeyler yedim.yumurta yoktu sadece.bir lokma da ekmek yedim,pekmeze banarak.çocuklara yedirirken canım çekti.
gelelim akşama.... zurnanın zırt dediği yere.
1 kilo almışım ya, hemen diyet psikolojisine girdim.koca bir kase yeşil salata yaptım.ve yemeğe bu salatayla başladım.barbunya vardı, dün yemek çoktu,yiyememiştik.ondan 1 kaseye yakın yedim.çocuklar çubuk makarna istemişti,patlıcan soslu yaptım.bir çatal tadına baktım sadece.
önceden benden başka kimse yemiyor diye salata yapmaya üşenirdim ve sofradaki diger yemeklerden çok yerdim.
şimdi akşamları kendime özel salata mutlaka yapıyorum.Eşime ve çocuklarıma da sevdiği yemeklerden mutlaka yapıyorum.
zor oluyor ama kilo alıyorum diye millet aç bırakamam.yapıpn yapıp yememek çok zor.yapmasa insanın aklına bile gelmiyor.yalnız yaşayan bir insan olsaydım,salata ve sebzeden başka birşey pişirmezdim ama... çocuklar börek istiyor, gelde yapma şimdi....muhtemelen yarın yapacağım...Eşimd eçok seviyor ve sadece misafir gelince pişiriyorsun diye çok kızıyor....aslında kendisine özel yaptığım zamanlarda oluyor ama her gün yapsam bayılır.Her gün yapamam,karbonhidrat zararlı sonuçta...
böyle işte....
bugün makarna yemedim canım bile istemedi.salatam çok güzel olmuştu.yağı azcık fazla kaçmış, ondan sanırım.
bu 1 kilo azvık dikkat etmeyle gider bence...1 kilo 2 olmadan önünü almam lazım...

8.30 - 9 arası
aç karnına 2 incir + su
2kk peynir,9-10 zeytin,domates,salatalık,kapya (yarım) bir avuç fındık, çayyyyyyyy

14.25
1dolu yemek tabağı kısır,kıvırcık,domates,salatalık,bir çatal makarna,patlıcan ezme

19.30
4 tavuk köftesi,2-3 parça patates,3 kaşık kısır,yeşil salata,3orta boy incir,1 çorba kasesi kavun.yarım kk peynir

regl yaklaştı,iştah tavan yaptı.... vay halime :KK43:((((((((

bakalım bugün neler yemişim.bol bol hamur yedim...

8.30-9.00
1yumurta.1,5 kk peynir,7 zeytin.1 avuç fındık.domates,salatalık,kapya,bir banım pekmez,çayyyyyyyyy
2 çorba kaşığı irmik helvası
11.00
1 kıymalı kapallı pide(okulda),2 lokma peyirli pide
14.30
1 kase mercimek çorbası,2 lokma pide,1 y.t. yeşil salata,2 kaşık yogurt,10 tane etibör,1 avuç fındık,çayy
18.00
3 tane küçük ( bir tanesi yarım avuçiçi kadar) tahinli, yeşil mercimekli börek (pişmiş mi diye control etmek için yarım yiyip bırakacaktım ama irademe ancak bu kadar hakim olabildim.öğlen hamur yemesem iyiydi ama napalım olan oldu artık.regl yaklaşınca gözüm hiç doymak bilmiyor :KK43:((((((

53,9 geldim.
geçen salı sabahı da 54.1 dim.(internet yoktu,buraya yazamadım.
yazın okula gittiğim son gün tartıldığımdan 2 kilo fazla çıktım.
bu hızla öğlen okul çıkışı kendimi parka attım.hızlı tempoda yarım saat yürüdüm.havalar iyice soğuyana kadar böyle olacak.her gün okul çıkışı doğru parka.bu 2 kilodan bir an evvel kurtulmalıyım.2 kilodan birşey olmaz,1 kilodan birşey olmaz diye diye yıllarca eziyet ettim vücuduma.... ama aynı hataları tekrarlamayacağım artık.....
beslenme durumum fena değil ama geçen hafta regl mağduru oldum,irademe hakim olamadım.spor yapmadan olmuyor;ne kilo veriliyor.ne kilo korunuyor.sporu bıraktıktan sonar 1 gram bile veremedim.Üstüne de 2 kilo almışım,hiç farkında olmadan.dikkat ettiğim halde.Akşamları sadece salata,yoğurt veya sebze yemeği yediğim halde...
zor bu işler zooooooooooooorrrrrrr.........

21. eylül. 2013. cumartesi

diyet açısından Sabah ve ogle yemeğim çok iyiydi ama ogle yemeğinden sonar gözüm o kadar açtı ki içime canavar kaçmış gibiydi...
öğlen 3 te yeme faslını bitirdim.,akşam 8 gibi 1 kase yogurt yemeyi planlamıştım.son bir aydır yeme düzenim genelde böyle.çokda rahatım.bazen pek açlık hissetmeyip akşam yemediğim de oluyordu.Tabii Sabah kurt gibi aç oluyorum :KK66:)
dün akşamüstü 16.30 da b 12 iğnesi vuruldum.bugünkü pisboğazlığım ve aç gözlülüğümün tek sebebi odur.son 4 iğne kaldı.haftada bir vurulmam gerekiyormuş ama ayda bire yayacağım...belkide hiç vurulmam.tekrar tahlil yaptırıp kan değerlerimi öğrenirim, ona gore vurulursam vurulurum....
bugün sıfır hareket ve bollllllllll kalorili geçti....
genelde bilgisayarın başından kalkmadım.2 makine çamaşır yıkandı.balkonu yıkayıp,onları astım.mutfağı sildim.yemek yaptım,yedik.hepsi bu kadar.canım hiç iş yapmak istemedi... eşler evdeyken iş yapılmıyor zaten....
bugün tamamen tuhaftım ben ....
oysa hafta içi ne kadar enerjiktim.
4 gün,okul çıkışı parka gidip ortalama yarım saat hızlı tempoda yürüdüm.dün gece yatarken bacaklarım ağrıyordu.gidiş-dönüş 20 dakika sürüyor.toplam 50 dakika yürümüş oldum.kabızlık sorununuda çözersem,pazartesi sabahı tartıda 500-600 gr eksik göreceğimi hayal ediyordum ama olmadı.

bugün bana kalsa; avm ye gidecektim.spor müziksiz çekilmiyor.kendime mp3 alacaktım.birazda sezon sonu indirimlerine bakacaktım ama eşim düğüne gidecekmiş; aslında geçen hafta söylemişti ama unuttum( b 12 iğneleri bir işe yarasaydı, onca kilo aldığıma üzülmez 10 şişe daha vurulurdum:KK66:)))))
Aslında Sabah erken kalktım.avm yakın sayılır.dolmuşla yarım saat.gitsem gider,çabucak dönerdim.evden uzak olunca bu kadar pisboğazlık yapamazdım ama olan oldu artık.
hafta içi okul çıkışı sporumu aksatmamak için avm ye gitmedim.haftasonu rahat rahat gezerim diye düşündüm ama; kendi beynimde oluşturduğum plan olmayınca beynim ne yapacağını şaşırdı sanırım.bütün düzenim alt üst oldu.dedim ya bugün bende bi tuhaf haller vardı zaten...yeni yeni kendime gelmeye başladım...
BU GÜNÜ HİÇ YAŞANMAMIŞ SAYIYORUM.....
bugünlük dükkanı kapattım.gırtlağıma kadar yedim zaten....
yarın Sabah yeni bir sayfa açıp; sıfır kaçamak, minimum karbonhidrat,maksimum hareketle bu 2 kiloyu üzerime yapışmadan bir an once def edeceğim....
walk, walk, walk....
başka yolu yok.....

30 günü tamamlayacağım...
bugünkü mutsuzluğum iyi birşeye vesile oldu,ne güzelll.
geçen yıl akşamları hiç üşenmeden pilates yapıyordum.100- 150 mekik çekiyordum; aralarda bolca dinleniyordum tabii.
jıllıan iyi geldi.saçlarım ter içinde kaldı.
bacaklarım ve kollarım ağrıyor.bu mutluluk verici yorgunluğu özlemişim.....

jıllıan üstüne 5-6 dakika bel bölgesi çalışacaktım ama boynum çok ağrıdı.ilk günden yüklenmeyeyim,hamladım sonuçta.bir yerimi sakatlamak istemem....
egzersizimi ilerde arttıracağım.

1) günde sadece 1 meyve yenecek.o da Sabah aç karnına yediğim incir olacak.başka yok, yasak !
2) lahana çorbası sık sık tüketilecek
3)günde 1 kupa limonlu yeşil çay içilecek
4)minimum karbonhidrat, maksimum haeket ilkesinden şaşılmayacak
5)kurban bayramında çizelgedeki kiloya inilecek.....
6)birde yağı kası ölçen tartı bulsam super olurdu....( jıllıan ın etkisini görürdüm. mezurayla ölçü aldım.jıllıan bitince de alacağım)
7)menüler azaltılacak.karatay diyeti yapanlar kilo vermek için serbest olan yiyecekleri bile dikkatli tüketiyor.işin sırrı az yemek çok hareket....

dün gece boynumun ağrısından uyuyamadım.bir sağıma yattım,bir soluma.Bu kadar hamlayacağımı düşünmemiştim.neyime güvendiysem artık.Hayatımda İlk kez ağırlıkla çalıştım.dambıl yoktu; 1,5 litrelik petşişeye su doldurdum, onlarla çalıştım.İyi geldi.
bacaklarım da ağrıyor ama çok sıkıntı vermiyor.omuz eklemlerim de çok ağrıdı.Normalde kaslarım çok zayıf, ve güçsüzüm.sporla biraz güç kazanmak istiyorum.inşallah bir aksilik olmaz da; şu 30 günü tamamlarım. 30 günde alışkanlık kazanmış olurum zaten; sonrada mekiği falan aksatmadan yaparım.
Aldığım 2 kilo direk bel bölgemde toplandı :KK43:(((((

X