Kişisel tarihime bir not düşmek istedim

9 : 2 taze kayısı , suuuu ( 2 gündür wc yoktu)
1avuç siyah üzüm, 1 küçük kırmızı elma, 1 kase yayla çorbası
1,5 kk peynir,çeyrek yumurta.1 minik zeytin.domates,salatalık,kapya
1 burçak, 5-6 tane minik kakaolu kurabiye.Çocuklar ve eşim pek yemediler. Bir daha yapmayacağım.Çok seviyorum ve çok yiyiorum.Kimse yemeyince hepsi bana kalıyor.Tam 70 tane vardı.Yarısından fazlasını ben yemişimdir herhalde.

bir önceki yazımı okudumda, 3 gündür gidip gelip yarım paketten fazla margarin yemişim. İğrencimmmmmmmmmmmm.
Neyse olan oldu artık .Şu an çok açım.Saat 4 ü bekliyorum. 1 saat buralarda takılıp zamanın geçmesini bekleyeceğim.Oruç tutanlara Allah bolllllllllllllllllllllllllll sabır versin.

16- 17 arası
1 kase pirinç pilavı
yarım kase sabahtan kalan çoban salata
1 tabak taze barbunya
1tabak sarımsaklı yoğurtlu kabak
1 avuç siyah üzüm
çayyyyyyyyyyyyyyy

yemekten once tartıldım. komşumda.
En son tartıldığıma gore 1kilodan fazla vermiş görünüyorum.

Benim için esas olan işyerindeki baskül. Çünkü kilomu hep onunla takip ettim.Tatil dönüşü işe başlayınca ilk işim tartılmak oluyor zaten....
Eskiden üst sınırım 60 olurdu. 40 beden giyerdim. Kalıbı azcık genişse kumaşı esnekse falan; 38 de olurdu, nadiren ama.... 57- 60 arasında dolaşırdım hep.60 lı rakamları görünce moralim çok bozulur kendime çekidüzen vermeye başlardım.
Bundan sonra üst sınırım 55 olacak. 38 beden giymek çok güzel bir duygu.36 beden kaprim, kotum bile var.Azcık sıkıyor ama bilerek aldım.Kilo control etmeme yardımcı olacak.
Geçen yıl çalışmıyordum.Evde eşofman giyordum.Dışarı çok az çıkabiliyordum, çocuklarım çok küçüklerdi. Hamileyken aldığım beli lastikli bir eşofmanım vardı. Hamileliğimin en son haftalarına kadar giymiştim.Doğumdan sonrada dışarda genelde onu giyordum.
Lastikli olduğundan çok rahattı. O kadar çok kilo aldığımın farkında bile değildim.
Bir diyetisyenin sitesinde okumuştum, kilo kontrolü için;bol kıyafetler giymeyin, dar olursa daha çok farkındalık yaratır diyordu. O yazı aklıma geldi. Birde alışverişte 2 küçük çocukla fazla seçme şansım olmuyor. aldığım kapri ve kotun 38 bedeni kalmamıştı. Başka mağazaları gezme şansım o gün için yoktu. Hem o gün bu kiloda değildim. 3-4 kilo daha fazlaydım. Birkaç kilo verince daha rahat giyerim diye aldım İyiki almışım. Eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyordu.42 bedene kadar çıkmıştım . Çok iğrenç duruyordu.Popomdan düşüyorlardı. Giyecek birşeyim yoktu yani.Her şeyimi yeni aldım.Güzel oldu.
İyiki diyet, spor yapmışım .İyiki kilomu kafama takmışım..68.8 rakamı gözümün önünden hiç gitmiyor. Üstelik halıda.Taş zeminde tam 1900 gr fazla gösteriyor. Ama ilk başlarda moralim bozulmasın diye hep halının üstünde tartıldım .(Yani esas başlangıç kilom 70.8 miş. Bu zemin farkı olayını kk yı okumaya başalyınca öğrendim zaten. Birde kilo çizelgesi yapmayı becerebiilseydim, super olacaktı. Birkaç sefer uğraştım ama henüz yapamadım.)
Ya diyet yapmasaydım. 10 ayda 80 kilo sınırına dayanırdım herhalde.Neyse, İyice zayıflayınca, hedefiminde altına düşünce korkmadan taş zeminde tartılmaya başladım. ( başlarken hedefim 55 ti. Hayatım boyunca her diyete 55 kg olma hedefiyle başladım ama hatırlayabildiğim kadarıyla gördüğüm en düşük rakam 58 olmuştu. Bir kaç ay 50 li rakamlar birkaç ay 60lı rakamlar sonra tekrar geri dönüş. Böyle saçma sapan bir kısır döngü içindeydim hep.

Şimdi çok mutluyum.
32 yaşındayım.İki tene çocuk doğurdum. Ve genç kızlık kilomdan bile zayıfım . Kendimle gurur duyuyorum. Demekki insan isteyince başarabiliyor.
şimdi 38 bedenim.Yaşlanıncada 40 olurum . Allah sağlık sıhhat verdiği sürece tabiiki.Burda sağlık sorunları nedeniyle kilo veremeyenleride okuyorum çünkü. çok şükür iyiyim.
Bundan sonraki hedefim sporu yaşam şeklne dönüştürüp, düzenli spor yapmak.
Tatil dönüşü bir spor salonuna yazılıp kışa kadar biraz profesyonel destek alıp sıkılaşmak istiyorum.Kışın salona gitmek zor gelir. o zamanda hocadan öğrendiğim kadarıyla evde sporumu yaparım.
Eve eliptik bisiklet ve dambıl almayı düşünüyorum. Karın ve kol kaslarım beni çok rahatsız ediyor.
Hem evde olursa eşimde çalışır. O da çok hareketsiz.
Hem çocuklarımzın bizi bu şekilde görerek yetişmelerini istiyorum.Yaşalrına uygun bir yer bulursam onlarıda spora ucundan kıyısından başlatacağım artık.
Tatilde böyle oluyor.
En güzeli işe başlaynca . mecburen hepimiz düzene giriyoruz.
Şimdi üstümüze rehavet çöktü. Evde çocuklarımla yayıla yayıla kahvaltı yapmak, tv karşısında 2 saat yemek yemek çok keyifli.
İstediğim saatte istediğim yemeği pişirmek, sıcak sıcak, taze taze kendi yaptığım yemeği yemek çok güzel. Ev işlerini yayıla yayıla yapabilmek, hep bir yerlere ; birşeylere yetişme telaşı olmadan kkafan rahat bir şekilde evinle ailenle ilgilenmek HUZUR VERİCİ.....
ÇOK ŞÜKÜR BU GÜNLERİMİZE.........

O kadar diyet yaptım, o kadar kilo verdim, şu yaşıma geldim.
Hala daha porsiyon küçültme işini öğrenemedim.
İşin kötüsü artık midem küçülmüş.Zaten reflüyüm. Yemeği biraz fazla kaçırsam boğazıma acı su gelmeye başlıyor.
Bu akşam bulgur pilavı yapmıştım. Tereyağlı,çok güzel olmuştu. Uzun zamandır yememiştim. Dinlene dinlene 2 tabak yedim. Üstünede 1 kase yogurt yedim.en son iki ısırık yeşil ekşi elma yedim.Onun ekşiside beni mahvetti.Hemen üstüne parka spora gittik.Koşunca da midem iyice çalkalandı ve sonuç mis gibi bulgur pilavı burnumdan geldi. 4- 5 kaşık ye bırak;çok mu zor yani!!!!!!!!
koca 2 tabak yedinde ne oldu. AÇ GÖZLÜLÜK BAŞKA BİRŞEY DEĞİL. BU HUYUMDAN NEFRET EDİYORUM.
birde bugün öğlen türk kahvesi içtim. Kahveyi çok koymuşum.Çok acı geldi ama koca kupayı ziyan olmasın, nasılsa türk kahvesi zararsız diye kendimi rahatlatarak içtim. Midem çöplük sanki.
Zavallı midem.Bugün mideme hiç iyi davranmadım.Yarın hafif beslenerek bugünü telafi edeceğim.
Buraya yazdım ya artık kesin dikkat ederim.
Kilo koruma evresinde en çok dikkat etmem gereken PORSİYON KÜÇÜLTME olacak.Bunuda öğrenirsem evelallah bir daha kilo sorunum olmaz.
Her şeyi ye ama azar azar. Küçük kaseler bu iş için iyi oluyor.
Herşeyden once beynimi şartlandırmalıyım..NAsılsa zayıfım, İstediğim kilonun bile altındayım diye gevşek davranırsam eski halime dönmem an meselesi olabilir........
Birde ortadan yeme huyumu bırakmalıyım.
Evdeki küçük kaselerden birini yemek saati boyunca kendimi sınırlamak için kullanabilirim.
Ne kadar az yersem midem o kadar rahat oluyor........

bugünde tahin helvayı abarttım.
Balığın yanında yenirse amega 3 kullanımını etkiliyormuş.Balıkla birlikte mutlaka yenilmeliymiş diye öğrendim ya....balık alınca yanına helva almadan edemedim.1 kk yenilmesi yetiyormuş benimki 3 kk olmuştur.Hemde fırından yeni çıkmış mis gibi kepek ekmeğiyle....
Porsiyonu ayarlayabilseydim hiç pişmanlık duymayacaktım aslında, kendimi frenlemeyi becere bildim diye mutlu bile olcaktım ama çok yediğim için pişman oldum. Hemde içim bayıldı, midem bulandı. Yemekten sonar dolmuşa bindim.Sıcak havalarda dolmuş midemi bulandırır zaten onca tatlının üstüne iyice bulandırdı ama çıkarmadım.Çıkarmak iyi değil sonuçta.
Neyse hatalarımın farkındayım en azından. Neyi düzeltmem gerektiğini biliyorum.
Yemekten sonar sahilde 3 saat kadar yürüdüm.Biraz aheste oldu,yanımda çocuk vardı ama hiç yoktan iyidir diye kendimi teselli etmekten başka yapacak birşey yok.....
bugünün dersi de bu olsun bakalım ...
mutluyum yinede.,güzel bir gündü......Genel olarakda, beslenme açısından da.
En azından 2 öğün olayını tam olarak oturttum : ))))))))))))))

Bugünde ramazan pidesi ve misafir mağduruyum.
1 haftadır yatılı misafirim var. Yabancı değil ama yinede evde yalnız olduğum zamanki kadar dikkat edemedim.İdare ettim yinede.
bugün ogle öğününü 3 te bitirdik. Normalde akşam hiçbirşey yemeyecektim. Tıka basa doymuştum zaten.
Akşam oğlumu parka götürdük, dönüşte pide istedi.Fırıncı fırının içinden yeni çıkarıp Verdi.
Dayanamadım eve gelir gelmez çay yaptım, salata yaptım. peynirde canım istedi.1 kk da tahin helvası yedim ve günü kapattım.
Misafir olmasa ne yapardım. Çocuklar yerken mutfakta oyalanırdım.Çay falan yapmazdım.Pide yemeden dayanabilirdim.Ama misafir olunca olmuyor. Sofra kurmasan bana yemek vermedi olur, sofra hazırlayıp oturmasan olmaz.Diyet yapıyorum desen dalga geçerler.Sofra olunca yemeden durmayı başarabilsem ömür boyu kilo sorunum kalmayacak aslında.Aaaaaaah ah, görümcem ne kadar iradeli. Canının istediği herşeyden azcık azcık yiyor; tamam. Bildim bileli filinta gibi geziyor. Ben biri ısrar ederse hiç dayanamıyorum; zaten irademe zar zor hakim oluyorum.
Neyse yatılı misafir gidince çok dikkat edicem.Tartılıcam, kilo almışsam hemen vericem.
Bunca yıllık tecrübelerime dayanarak şu sonuca vardım: Ben yemek yemeyi çokseviyorum ve mutlu oluyorum. İrademede istediğim kadar hakim olamıyorum .Bu durumda bir tek yol kalıyor. Aldığım kalorileri yakmak zorundayım. Yani yemeği fazla kaçırdığım dönemlerde sporuda çoğaltacağım. Sporu mümkün olduğunca yaşam biçimi haline getirmeliyim...
Kilo koruma programımın en önemli maddesi bu olacak.
Kışa eve eliptik bisiklet almayı düşünüyorum, bakalım......

topiğin çok hoşuma gitti ve ilgimi çekti
tebrik ederim seni

ben senin gibi 2 çocuk annesiyim ve 30 yaşındayım.
60ı görünce alarm veren beynim 58 kılodan aşağıya düşemeyen bir vücudum var.
önceden senin şu anki halin gibiydim. 52 kılo ideal kılom

şu an yaz tatili ve ramazan nedeniyle
yeme içme olayı çok abartı durumda
her gün bi yerde ya iftardayız ya da misafir alıyoruz.
benim başım tatlı ile dertte
hiç yemesem tamam ama başlayınca çılgınlar gibi yiyorum.

anlatış tarzın çok güzel
topiğini takip etmek ve sana katılmak isterim.

topiğin çok hoşuma gitti ve ilgimi çekti
tebrik ederim seni

ben senin gibi 2 çocuk annesiyim ve 30 yaşındayım.
60ı görünce alarm veren beynim 58 kılodan aşağıya düşemeyen bir vücudum var.
önceden senin şu anki halin gibiydim. 52 kılo ideal kılom

şu an yaz tatili ve ramazan nedeniyle
yeme içme olayı çok abartı durumda
her gün bi yerde ya iftardayız ya da misafir alıyoruz.
benim başım tatlı ile dertte
hiç yemesem tamam ama başlayınca çılgınlar gibi yiyorum.

anlatış tarzın çok güzel
topiğini takip etmek ve sana katılmak isterim.

Teşekkür ederim, yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum...
Ben öyle kendi kendime günlük yazar gibi yazıyorum. Amacım kendi kendimi denetlemek . Defter tutuyordum ama defteri saklamak zor oluyor.Burası hem kalıcı, hem sakalama derdi yok. Birazda hatıra kalsın diye aklıma estikçe yazıyorum birşeyler.....
Eşim kilo takıntılı olduğumu düşünüyor. Günlük yediklerimi yazdığım defterimi bir ara görmüştü, neyse fazla dalga geçmedi.Allahtan yemekle fazla arası yok. En sevdiği ve yerken çok mutlu olduğu yiyecek ev yoğurdu. Hamurişlerinede bayılıyor.Özel günlerinde yaparım kendisine.onun haricinde diyet yapmam zor olmuyor yani.
Evli, çocuklu bayanların sorunlarıda aynı oluyor genelde. Bende ya hep, ya hiççiyim. Hİç yemesem dururum ama tadını alınca içim bayıana kadar yerim. Bende buraya yazan arkadaşların tecrübelerinden çok faydalandım. İnşallah benimde birilerine yararım dokunur. burası gerçekten motive edici... Birbirimize destek olabiliriz bence de...

akşam yediklerimi yazayım sana sıkıntının nerede olduğunu kolayca tespit edersin

iftar:
2 bardak su
1 kepçe yoğurt çorbası
3 tane fırında köfte
patlıcan salatası 2 yemek kaşığı
1 servis kaşığı tavuk sote
2 yemek kaşığı pataesli salata(yoğurtlu ama mayonezsiz)
2 bardak daha su

1 saat kadar sonra çayyyyy ve yanında
tulumba 3 adet un helvası 1 yemek kaşığının içi büyüklüğünde
(iftara davetliydik orada bunları yedim)
menüde daha çok şey vardı da bu kadarla idare ettim

eve gelince 1 dilim şeftali
3 incir
3 kayısı
biraz üzümden oluşan meyve tabağı:KK17:

biraz sonra da sahur soframızıı hazırlayacağım
ramazan bana yaramadı:KK53:

ben de senin gibi defter tutsam aslında iş kolay olur
yediklerimi yazmadığım için yememişim gibi geliyor
ama yazınca bugün çok yemişim bundan sonraki öğünlerde dikkat edeyim diyor insan
kız kardeşim diyetisyene giderken her yediğini yazdırıyordu.
15 kılo verdi bu şekilde.
ben de versem keşke

58.2 kılom şu an 1 eylül itibari ile diyete başlayacağım. tatilde yapamıyorum.

akşam yediklerimi yazayım sana sıkıntının nerede olduğunu kolayca tespit edersin

iftar:
2 bardak su
1 kepçe yoğurt çorbası
3 tane fırında köfte
patlıcan salatası 2 yemek kaşığı
1 servis kaşığı tavuk sote
2 yemek kaşığı pataesli salata(yoğurtlu ama mayonezsiz)
2 bardak daha su

1 saat kadar sonra çayyyyy ve yanında
tulumba 3 adet un helvası 1 yemek kaşığının içi büyüklüğünde
(iftara davetliydik orada bunları yedim)
menüde daha çok şey vardı da bu kadarla idare ettim

eve gelince 1 dilim şeftali
3 incir
3 kayısı
biraz üzümden oluşan meyve tabağı:KK17:

biraz sonra da sahur soframızıı hazırlayacağım
ramazan bana yaramadı:KK53:

canım sofrada yediklerin gayet güzel.tam diyetlik..Ama sonrakiler gereksiz olmuş.Yinede o kadar ikrama iyi dayanışsın.Tebrik ederim.Ramazanda diyet yalan oluyor.Bizim düşmanıız içinde şeker olan herşey .Bende yıllarca masum diye canım istedikçe meyve yiyordum. Masum ama karbonhidrat sonuçta.Neyse Ramazandan sonra toparlanırsın artık.

Yine komşumda tartıldım .
2 gündür oruç tutuyorum.700 gr almış görünüyorum.dün sahurda 3 dilim kepekli ekmekle tahin pekmez yedim.Sanırım onun etkisidir.Bu akşamda bol bol karpuz peynir yicem.Buzlukta soğuyor şu anda .Uzun zamandır yememiştim.Dayanamam çok yerim bence.
Neyse, sorun değil.Ramazan özel bir dönem sonuçta.Ramazandan sonra çok almışsam vermeye çalışırım.

canım sofrada yediklerin gayet güzel.tam diyetlik..Ama sonrakiler gereksiz olmuş.Yinede o kadar ikrama iyi dayanışsın.Tebrik ederim.Ramazanda diyet yalan oluyor.Bizim düşmanıız içinde şeker olan herşey .Bende yıllarca masum diye canım istedikçe meyve yiyordum. Masum ama karbonhidrat sonuçta.Neyse Ramazandan sonra toparlanırsın artık.

az once yazmayı unutmuşum.
Defter tutmak kesinlikle gerekli.Yediğin bir lokmayı, bir ısırık elmayı bile yaz.saatinide yaz. Geri dönüp okuyunca ben bu kadar şeyi gerçekten yemişmiyim diyorsun.Yerken farkında olmasanda sonradan gün içinde yediklerini toplu olarak görüyorsun.Kendini düzene sokmana yardımcı oluyor.
Ben eskisi gibi düzenli yazmıyorum ama çoğu gece uyumadan once yediklerimi tek tek zihnimden geçiriyorum. Neyi fazla kaçırdıysam yarın telafi ederim diye zihnimi şartlandırıyorum.
Ramazan ı saymıyorum ama .Az öncede yazmıştım, özel bir dönem çünkü..

1 kase zeytinyağlı tze fasulye
2 kepçe bulgur pilavı
2 yemek tabağı karpuz + 2 kk peynir

SONUÇ : ŞİŞTİM..........
Karpuzu yarım kaseden fazla yememeliydim.En fazla 1 tabak.2. tabağı mutfağa gidip almamalıydım. Ama susuzluk hissinden gözüm birşey görmedi.
Bulgur pilavını çocuklara yedirirken atıştırdım. Buda yanlıştı. 2 tabak karpuzun üstüne yedim yani. Midemi iyice şişirdi.
Bu akşam marul salatası yapacaktım aslında. Karpuz olunca gerek görmedim.Ama salata yapmış olsaydım kalmasın diye doymadan once onu yerdim.Benden başkası yemez cope giderdi.
HATAM BU YANİ : SOFRADA SALATA BULUNDURMAMAK.
Oysaki her alışverişte kıvırcık alıyorum.Dolapta olursa ,ziyan olmasın diye yapmak zorunda kalırım. Yapınca da yerim.Eşim sevse her akaşm yaparım ama kendi başıma yemek içinde yapmaya üşeniyorum bazen.Yıllardır hep aynı hata. Sebze yememek.Birde görümcem nasıl fit kalıyor diye haıflanıyorum..Sebzeden başka birşey pişirmiyor ki. Kekin,kuabiyenin nasıl yapıldığını bile bilmez.Evlerinde kalınca ben çok yaparım.Koca tepsiden taş çatlasa 1 dilim keki zor yer.Onuda çatalın ucuyla tadına bakarken tırtıklarını toplarsan 1 dilim eder.işin sırrı PORSİYON yani.
Bana dönersek,ben bugün karpuzu küçük bir çorba kasesiyle sınırlandırabilseydim hiç bir sıkıntım olmayacaktı.
Beni zorlayan kilo alma korkusndan ziyade REFLÜ.
Midem iyice küçülmüş.Yemeği azcık fazla kaçırsam mide asidim yemek borusuna kaçıyor, oradanda ağzıma geri geliyor.Çok sıkıntılı bir durum yani.
RAMAZAN BİTENE KADAR YENİ STRATEJİM ŞÖYLE OLACAK :
Her iftarda kıvırcık yada çoban salata mutlaka olacak ve yenilecek.
Ramazan bitene kadar bulgur pilavı pişirilmeyecek.Çok seviyorum, fazla kaçırıyorum ve sonar çok rahatsız oluyorum.Kendimi kısıtlamayı başarana kadar ya hep ya hiç olacak
En önemli sorunum bu aslında.Bugün o kadar karpuzun üstüne , kendimi ço rahatsız çok şiş hissettiğim halde,birde pilav yedim.Aslında niyetim çocukları yediği tatlı kaşığının ucuyla alıp sadece tadına bakmaktı ama yine beceremedim.Bir kere tadını alınca arkası geldi.Midem şiş olmasa 2 tabak yerdim.o potansiyel var yani ........
Şimdi kendime ceza veriyorum. Ramazan bitene kadar pilav makarna yemek yok.Çocuklara yapsam bile ağzıma sürmeyeceğim.
Ekmeği sadece kahvaltıda 1 dilim yerim. Yıllarca diyetlerle haşırneşir olmanın sonucu; ekmeği pek aramıyorum.
Sahurda da domates salatalık sofraya konulacak ve mecburen yenilecek. Domates salatalık ve peynirle mide doldurulacak, tahin pekmeze saldırılmayacak.Bir banım tadına bakılabilir sadece !!!!!!!!!!

Çok mutlu oldum senin adına :) Allah bozmasın diyorum öncelikle.. Ben biraz önce dukanı terketmiş biri olarak ne kadar mutsuz olduğumu söylemek isterim. Normalde adet döneminde bile tatlı çekmezken canım, insanları profiterol olarak görmeye başladım. Artık dayanılmaz bir hal aldı ve bıraktım.
Yarın herşey dahil sistemde bir otele gidiyorum. Aslında bana daha iyi gelir gibi geldi. sonuçta açık büfe kocaman bir salata meze ve zeytinyağlı kısmı var.. Et tavuk balık salata ve sebzeler yeterince güzel. Kitabını aldım ama okumadan kaybettim o yüzden soruyorum; meyve, tatlı, ekmek kısmı için nasıl hareket etmeliyiz? Tatilde bol bol yüzme sansım olduğunu da varsayıyoruz tabi. Zaten ne zaman yüzmeyi bıraktım o zaman aldım kiloları.. ay bir de şöyle bir durum var bilmiyorum aranızda kullananınız oldu mu ama adet geciktirici içiyorum suan.. Şişlik kilo alımı vs herkes birşey diyor.. Ama içmek zorundaydım.. O ödemi de maydonoz ve yeşil çayla atmayı düşünüyorum. Önerisi olan vs var mı? Şuan ağlamak üzereyim.. Yazdıklarımı okuyan obez sanır beni, lakin 24 yaşında 1.70 boyunda 65 kiloyum ve bacaklarım bir manken kadar ince.. Sanki 65 i de göbeğimde şeker hastası olduğu için :) bana yardım edin

sahurumu yaptım.Çok mutluyum.2 gündür sadece kendim için çay demlemeye üşeniyordum. Bugün bir güzel çayımla hasret giderdim.Tahin pekmezi sofraya koymadım.Dayanamayıp yerdim yoksa. Oysaki çocuklar için besleyici olsun diye almıştım.Büyük oğlum ağzına bile sürmedi.Küçüğüde çok aç olursa azcık yiyor. Neyse bitsinde bir daha eve barka sokmam.Beni yoldan çıkarıyor çünkü....
Kuruyemişi biraz fazla kaçırdım.Aslında 1 çay bardağıydı ama çok geldi.Tabağımda peynirin yanına gelmiş, peynir bulaşmıştı.Geri paketine koyamazdım yedim.Bu kendimi kandırmak için güzel bir bahane tabiiki.Doyunca bırakmayı öğrenemedim bir türlü. Aman tabakta kalmasın.Kim öğrettiyse bize bunları.Kalsn tabakta nolucakki. Sonra yersin.Bozulacak birşey değildi sonuçta.Neyse, olan oldu artık.Önümüzdeki maçlara bakıcaz.
SONUÇ OLARAK MUTLUYUM.
2 dilim ekmeği samazsak güzel beslendim.
oruç tutuyorum diye kendimde bol ekmek yeme hakkı görüyorum.Nasıl bir psikolojiyse artık. Evde hep beyaz ekemek oluyor.Yarın gidip kendime sağlıklı bir ekmek alayım bari.Ramazan bitene kadar 1 dilimle sınırlayamayacağım anlaşıldı.
Aslında oruç tutmasamda 2 öğün besleniyordum.Sadece 17 saatlik açlık süresi gündüz değilde,gece oluyordu.gece Yaklaşık 14-15 saat aç kalıyordum. Tek fark bu bence.Neyse arada bünyeyi şaşırtmak lazım...

Çok mutlu oldum senin adına :) Allah bozmasın diyorum öncelikle.. Ben biraz önce dukanı terketmiş biri olarak ne kadar mutsuz olduğumu söylemek isterim. Normalde adet döneminde bile tatlı çekmezken canım, insanları profiterol olarak görmeye başladım. Artık dayanılmaz bir hal aldı ve bıraktım.
Yarın herşey dahil sistemde bir otele gidiyorum. Aslında bana daha iyi gelir gibi geldi. sonuçta açık büfe kocaman bir salata meze ve zeytinyağlı kısmı var.. Et tavuk balık salata ve sebzeler yeterince güzel. Kitabını aldım ama okumadan kaybettim o yüzden soruyorum; meyve, tatlı, ekmek kısmı için nasıl hareket etmeliyiz? Tatilde bol bol yüzme sansım olduğunu da varsayıyoruz tabi. Zaten ne zaman yüzmeyi bıraktım o zaman aldım kiloları.. ay bir de şöyle bir durum var bilmiyorum aranızda kullananınız oldu mu ama adet geciktirici içiyorum suan.. Şişlik kilo alımı vs herkes birşey diyor.. Ama içmek zorundaydım.. O ödemi de maydonoz ve yeşil çayla atmayı düşünüyorum. Önerisi olan vs var mı? Şuan ağlamak üzereyim.. Yazdıklarımı okuyan obez sanır beni, lakin 24 yaşında 1.70 boyunda 65 kiloyum ve bacaklarım bir manken kadar ince.. Sanki 65 i de göbeğimde şeker hastası olduğu için :) bana yardım edin

Şeker hastasıysan Karaty tam senlik.Herşey dahil otele gidiyorsan kilo almadım diye sevinmeye bak.Orada halihazırdaki kilonu koruman yeter bence.Adet gecktirici kullanan biriyle hiç konuşmadım ama vücudun doğal dengesini bozmak külliyen yanlış bence.Bozuyorsan sonuçlarınıda göze almışsındır zaten.
Boşver,tatilin tadını çıkar.Zaten ne kadar kalacaksın ki.Senede 5- 10 gün birşey.Dinlen, moral topla.Kilo işi kolay.
Otelde tatlı bölümüne hiç yaklaşma,hatta bakma bile.Dukanzede olarak senin için iyi olmaz.salata ve etlere gitsin elin.meyve günde 1 tane yiyebilirsin.sabah yada öğlen.Akşama kalmasın.Ekmek ve hamur hiç tüketme.
5 kilo versen yeterli olur bence senin için.Tatilden dönünce 1 ayda halledersin zaten.
Bol bol yüzeceksin zaten........

5-6 tane kapya biber dolması.Küçüktü.Yarısının içini oğlum yedi.1 kase yogurt.
Avuçiçi kadar fırından yeni çıkmış pide. Kim hayır diyebilirki.Neyseki ramazanın bitmesine az kaldı.Son pidelerimiz....
içine 2 domates ve yarım kk peynir koyydum. Bu haftaki domateslerim çok lezzetliPazarda 2 ayrı tezgahtan aldım.İkiside super.Tam tarla domatesi çıkmış artık.
Buraya kadar hepsi güzedi.
Oğlum yerken tahin pekmezden bir banım aldım ve canım çayla birlikte bana bana yemek istedi. Ve çok çekirdek istedim.markete gidip bir koşu alıp geldim.Çayımı evden çıkmadan demlemiştim zaten.
tv karşısına oturdum.1 çay bardağı kadar çekirdek ydim.tahin pekmez 4-5 yemek kaşığı kadar yemişimdir.Bandırdığım pidelerde 1 el uzunluğunda vardır.çay sefasını sahurda yapsam çok iyi olacaktı ama olan oldu artık..... bu tahin pekmezi bir an once evden yok etmeli ama nasıl........ Bir daha hayatta almam.Çocuklarda sevmedi zaten.Oyunla,ödülle zar zor yediriyorum.
Bugün yine her zamanki hatamı yaptım.Oysa dün kendime burda ne güzel söz vermiştim.
SALATA YAPMADIM......
Akşamüstü çocukları parka götürdük.Tam eve girince ezan okunmaya başladı.Salata yapacağımı unuttum.Marulu dün yıkayıp buzdolabına koymuştum.2 dakkada yapardım aslında ama gerçekten unuttum.Zaten bir sürü yemeğim vardı.
Dün Sabah 6 da uyumuştum.10.30 da kalktım.Direk mutfağa girdim.Dünkü boşalan tencereler yıkanacak duruyordu.İlk önce onları yıkadım.sonra 2 saat yemek yaptım.Karışık dolma yaptım.25 tane.Dolmadan artan kabak ve patlıcan içlerini soğan sarımsak ve domatesle kavurup kendime bir tabaklık uyduruk bi yemek yaptım.Çok düzel olmuştu.İftarda bir çatalla tadına baktım.Yarın yicem.
Çünkü biber dolması çok yemek istedim. bütün gün mis gibi kokup durdu.
Dolapta geçen hafta komşumun köyden getirip verdiği uzuuuuuuuuuun bi kabak vardı.Halka halka doğratıp kızarttım.1 dolu tabak oldu.Benden başkası ağzına sürmez.Ben seviyorum zaten yerim.
Haftasonu eşimin aldığı 1kilo yufkadan birini ayırdım.Fırın tepsime çok geliyor. 2 adet gözleme yaptım,yufka el açması çok büyüktü.Oğluşlarım bayıla bayıla yediler.Anne ve babasına çekmişler. İkiside hamurişini çok seviyor.Hele minik oğlum elinde geze geze kuru ekmek yemeye bayılıyor.Bizhiç kuru ekemek yemeyiz aslında ama neyse.
mutfaktan 2 satte çıkamadım yani.Ama iyi geldi.
Bu akaşam iftarda mantı yiyessiim vardı.Haftasonu misafirden artmıştı.Soğuk soğuk yemeyi planlamıştım ama dün midem çok rahatsız olunca bugün çok yüklenmeye korktum açıkcası.Karpuz bir çatal alırım diye düşünüyordum ama canım hiiiiiiiiiiiç istemedi.Dün gece çok şişirmişti beni.......
Bu sahurda da kendime ceza veriyorum.Bol bol yediğim pide , en kötüsüde tahin pekmez için.Tahin resmen vıcık vıcık yağ.Pekmez saf şeker zaten.Daha ne olsun. Tadı çok güzeldi ama, hele kavrulmuş susam kokusu süper.....Sahur yapmicam.Kalkarım.Su içerim.Niyet ederim.Ezan dinlerim,sonrada yatarım.
Biraz midem dinlensin. Oruç tutmanın en büyük faydalarından biri.
Zaten doğru dürüst acıkmıyorum bile.Sıcaktan dilim damağım çok kuruyor sadece.Eskiden oruç tutarken karnım guruldardı.Şimdi hiç guruldamıyor.10 aydır diyet modunda yaşamamın faydası.
Artık ömür boyu dikkat etme ve kilo koruma modunda yaşayacağım.
Birde kendimde şunu fark etim, sofradan hafif kalkıyorsam çok mutlu oluyorum.Şişmiş ağırlaşmış bir vaziyette kalkıyorsam kendimi hiç sevmiyorum.Midemde beni sevmiyor.Onu çok yoruyorum çünkü.
saat 10 dan beri bilgisayar başındayım ama millete laf yetiştirmekten kendime ancak sıra geldi.Nasılsa çalışmıyorum.Tatil falan gitme şansımda yok. Bari evde yayımanın tadını çıkarayım değil mi ama :))))))))))

20 saatlik açlık ve susuzluğun sonucu yanıltıcı bir ağırlık olduğunu bilsemde baskülde bu rakamları görmek yinede mutlu etti beni.
Kadın millet işte....
Yata yata yağ yakacak halim yoktu sonuçta........
Ramazandaki tartı sonuçlarını pek önemsemiyorum.Asıl Ramazan bitip, bir iki gün sonar vücut kendi rutinine dönünce ak koyun kara koyun belli olacak.....

X