Kişisel tarihime bir not düşmek istedim

bugün artık toplama günü.
Tabakların dibinde kalan artık yemekleri yicem
1 kabak dolma
2 kepçe patlıcan kabak içi kavurma (dünkü dolma içlerinden uydurduğum yemek)
1 kase mantı
1 kase buğdaylı yogurt çorbası ( komşuma uğramıştım.Çorbayı yeni pişiriyordu, çok güzel koktu deyince akşama veririm dedi.Sıcak sıcak getirdi sağolsun.
Çocuklara verdiği erik hoşafındanda yüzsüzlük yapıp ben istedim.Canım çekti, napayım.
1-2 dilim karpuz ve bir parça peynir yemeyide planladım, tabii midem kötü olmazsa....

Birde canım aşırı derecede çay istiyor ama bakalım.Midemde yer kalmayacak.Belki yemekten 2 saat sonar falan hala aşırı çay isteğim olursa yaparım.
Bugünü çok hafif ve rahat geçirdim. Dün kendime ceza vermekle iyi yapmışım.Bu yöntemi ihtiyaç durumunda sık sık uygulayacağım....
Oruçta en çok istediğim şey bol suyla ağzımı çalkalamak.... Dilim damağım yapış yapış...Neyse son 10 dakika.........

1 yemek tabağı marul salatası (3-4 gündür dolapta yıkanmış vaziyette bekliyordu.Ziyan olmasına gönlüm el vermedi.Bugün markete gittim.Yeni göbek gelmişti.Köklerinden süt damlıyordu.Dayanamdım aldı tabiii.Önümüzdeki günlerde bol bol salata yiyeceğim.NE güzel.
1 tabak soğuk karpuz,yarım armut,yarım şeftali,1 mürdüm eriği,1 kase siyah üzüm (pazara çıktım ve bol bol meyve aldım
1 kase barbunya
1 TABAK BULGUR PİLAVI... ( Geçen pazar misafirlere fırnnda pişirdiğim tavuğun suyunu buzluğa koymuştum. Pilavı yalnıza o suyla yaptım.diyet yapan birine gore azcık yağlıydı ama baharatları çok güzel kokuyordu.Tadına bakmak için 2-3 kaşık alınca arkası çorap söküğü gibi geldi. Canım çok istedi,dayanamadım,1 dolu tabak yemişimdir.PİŞMAN DEĞİLİM.YİE OLSA YİNE YERİM.....
Evde çocuk olmasa yapmazdım.Eşimin pilvla fzla arası yok.Çocuklar pirinç pilavını çok seviyorlar aslında ama bulguruda severek yiyorlar.Pirinci nadir yediklerinden olsa gerek daha iştahlı yiyorlar.Bu aralar karışık dolmayı çok severek yiyorlar.Bende sık sık yapıyorum.Evdeki pirinç tükenince her seferinde bir daha mutfağıma pirinç sokmayacaağım diyorum ama BU KARARLIĞIM FAZLA UZUN SÜRMÜYOR.Dolmayı evde herkes çok severek yiyor, bulgurla pek güzel olmuyor gibi.Yapsam yenir ama en çok sevdikleri şeyi ağız tadıyla yesinler istiyorum. Damak zevkide önemli bence.
Güya ramazan bitene kadar ağzıma bulgur sürmeyecaktim...Noooooooooldu...
burdan şu dersi çıkarıyoruz.... Hayır diyemeyeceğin yiyecekleri evde bulumdurmayacaksın. bitti.Pğirinç pilavına o kadar zaafım yok ama bulguru çok seviyorum.Sağlıklı ve süt yapıyor diye bol bol yiyincede bana bol bolkilo olarak geri dönmüştü.
Yemekten sonar 2-3 kupa kadar limonlu yeşil çay içtim. 1 avuç çekirdek ve 3 tane badem yedim.
Çekirdek paketinde çok azcık kaldı ama bilerek bıraktım.Diyetisyen Serap hep söylüyor. İŞTAH KONTROLÜ ANTRENMAN GEREKTİRİR.
HİÇ BİR ZAMAN BİR PAKET YİYECEĞİ BİR OTURUŞTA YEMEYİN.hER ZAMAN GERİD BİRAZ BIRAKIN.BUNU SÜREKLİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN.
Bulgur pilavınıda hiç yemeyeceğim diye kendime söz vrmiş olmasam muhtemelen biraz daha yerdim.Çünkü sofrada 1 tabak daha vardı ve burnumun dibinde mis gibi kokuyordu.Onu tırtıklamaktan geri kalmadım zaten.
Bugün beslenme yönünden mutlu değilim çünkü sofradan kalktığımdan beri kendimi şiş ve çok rahatsız hissediyorum.
Midem iyice küçülmüş bunu anladım.Eskiden bundan daha fazla yiyordum ama midem bu kadar rahatsız olmuyordu.Ama eskiden böyle 1 saatlik zaman dilimine sıkıştırmıyordum.

uzman değilim ama benim kişisel görüşüm; kendi tecrübelerimden yola çıkarak en sağlıklısı az az, mideyi yormadan yemek.Özelliklede kronik hazımsızlık şikayeti olanlar için.Diyetisyenler bunun için diyet kişiye özeldir diyorlar.
Bugün çok şişim.Sahur yapmasam iyi olacak.Sahura kadar bol bol su içerim.Midemde biraz dinlenmiş olur.Sofraya oturunca hafif yemeyi beceremiyorum. DİYETİN EN ZOR SAFHASINDAYIM.... 2- 3 AYDIR KİLOMU KORUYORUM. Bugün sağlık ocağında tartıldım.
53,5 çıktım En son tartıldığıma gör gram oynamamışım. amacım da bu zaten...

Bugün mutfakta çok çalıştım.bu yüzdende kendimi mutlu hissediyorum.Erik kaynatıp çocuklara meyve suyu hazırladım.Hazır meyve suyu çok almamaya çalışıyorum ama pastörize süt ne kadar faydalı ki.Kahvaltıda çocukların içeceği olması gerekiyor sonuçta. Çok ince eleyip sık dokursan bir yere varamıyorsun.En doğalı köydü ama bizim köyde herşey çarşıdan satın alınıyor. Tarladan çıkanların da eski lezzeti yok zaten.
Neyse bugün birazda taze fasulye almıştım ocakta azcık öldürüp buzluğa attım.Barbunyaları pişirdim.Marketten ve pazardan aldıklarımı üzelce yıkadım,dolaba yerleştirdim.Ufak tefek işlerim kaldı.Onlarıda yarın hallederim.Ayakta durmaktan yoruldum çünkü.

bu akşam iftardan sonar karşı komşumda çay içecektik.Büyük oğlumu bir türlü uyutamadığım için gidemedim.Oğlum uyuduğundaysa onlar çayı bitirmişlerdi.Yeşil çayla idare etmeye karar verdim.Yağ yaktırıyormuşya.Aktardan alalı 10 ay olmuştur.Aklıma estikçe ara sıra içiyorum.Poşet yeşil çaylardan daha içilesi bir tadı var.Limonla ancak içebiliyorum.Bağırsaklarımı çlıştırsın diye sıcak ve bol limonlu 2-3 kupa kadar içtim ama beni kesmedi.
Sahur yapmam kararımda şu an itibariyle vazgeçtim.
Kendime güzeeeeeeeeelll bir çay demleyeceğim. peynir ve domates salatalık yemek istiyorum.Belki yumurtada haşlarım. Bakalım.
midemdeki şişkinlik hisside gitti zaten.Hiç hareket etmediğim halde, nasıl gitti bende anlamadım.
Gece gece oturunca aklıma yemek düştü, uyumuş olsaydım aklıma gelmezdi. Ama gündüz çok uyuduğum için bu saatte ayakta olmam normal.
gündüz uykumdada rüyamada sevdiğim bir kaç yemeği gördüm. Şaşırdım kendime. Açlık aklıma bile gelmiyor çünkü. Susuzluk birazcık zorluyor.o da korktuğum kadar olmadı.Evde oturuyorum sonuçta. o yüzden bu kadar rahatım.
Bekle beni çayyyyyy, geliyorum.......

Çayımı içtim doya doya.Yeni aldığım cam çaydanlığımla, hani şu reklamlardaki tavşan kanı rengini gore gore.
1 kk peynir, 1 haşalnmış yumurta,domates,salatalık,14 minminnacık zeytin.2 yemek kaşığı kaymak,yarım dilim beyaz ekmek, 3 badem.3 tam ceviz eşliğnde hafif geçirmeye çalıştım.
Suyla aram hep iyi oldu zaten. İftardan sonar toplam 3 litreye yakın içmişimdir.

1 kase zeytinyağlı barbunya,
3-4 kıvırcık,yarım domates, 1 salatalık (salata yapmaya üşendim.bunları öylesine yedim.
2-3 kaşık az yağda kızrmış kabak, 5 kaşık ev yoğurdu
1 kase siyah üzüm, 1 ısırık elma
Üstüne çay ve 1 avuç kabak çekirdeği
Yemek sıasunda ve sonrasında 3 bardak su içmişimdir.
5 - 6 bardakta kendi yaptığım az şekerli erik hoşafından içtim.Soğuk soğuk çok iyi geldi.

Dün iftardan sonar bir hata yaptım. Sanırım hiç su içmedim.Yemek boyunca 1 yada 2 bardak içmişimdir.Karpuz ve meyve çok yediğim için susamadım galiba.Birde internette çok oyalandım. Su içmediğimi fark ettiğimde ezana 1 saat vardı.1,5 litre suyu sıksık içerek tükettim.Sanırım kesmedi.Suyu zaman yayarak yavaş yavaş için derler hep.
Bugün boğazım her günkünden daha çok kurudu.Akşamüzeri de iyice sabrım tükendi, asabileştim.
o yüzden bugün hoşafa saldırdım.
birde özel günüm yaklaştı, o yüzdende saldırmış olabilirim.

2 kepçe barbunya,zeytinyağlı
domates,salatalık, kapya (birer tane)
12 minicik zeytin, yarım kk.peynir(bir ara yemesm mi dedim ama peynire hayır diyemiyorum. Yumurta haşlamadın mesela.Çeşidim çoktu. Zaten barbunyada protein.Aynı hesap oldu.
5-6 yaprak kıvırcık ( yıkadım sofraya koydum.Gözümün önünde olunca çatur çutur yedim.tam göbeğiydi,tazecikti.
1 hurma
2 taze kayısı
4 çubuk kraker
1 fındık kadar biscolata (dün çocuklar yerken gözüm kalmıştı .Kendime saklmıştım bir tane onu yedim.Dün yemeyi unutmuşum.)
3 badem
2 minik tam ceviz (iştah kontrolü adına tabağımdakinin hepsini yemedim.
5-6 siyah üzüm
2 küçük dilim su böreği (Komşum getirdi, biraz kuru olmuştu.Birini yiyip bıraksam iyiydi ama uzun zamandır yiyesim vrdı,resmen gözüm döndü.
Şkerparede vardı , bir çatal aldım.6/ 1 ini yemiş oldum. Zaten ben çok baygınişerbetli tatlıları sevmiyorum.Kendim yaparsam şekerini hep biraz azltarak koyarım.
KURAL 1 :tadını beğenmediğin yiyeceği bitirmeye çalışma. MİDE ÇÖPLÜK DEĞİL .
Kural 2: Porsiyonları küçük tut.
Ramazan münasebetiyle kendime her gün ödül veriyorum.Ödülü hak edecek ne yaptıysam. 18 saat aç kalıyorum, ben bu yiyecekleri hakettim psikolojisine girdim. Oruç tutuyorum diye ağır iş de yapmıyorum. Sabaha kadar buralarda oyulanıp,3-4 saat uyuyup 10 gibi uyanıp, çocukların karnını doyurup, biraz ortalığı toparlayıp , yemek yapıp 3-4 gibi vurup kafayı yatıyorum.
Ramazandan sonar en üst düzeyde dikkat moduna, hatta diyetteyim moduna gireceğim.Yoksa sonradan toparlamam zor olacak gibi görünüyor.
Hatta belki kendimi motive etmek için 1-2 kilo verme gibi bir hedef belirleyebilirim.
ALTIN KURAL: BÜTÜN KADINLARIN DAİMA VERİLECEK BİR KAÇ KİLO FAZLASI VARDIR / OLMALIDIR.
Kilo konrolünü sağlar, zihni daima kilo savaşında tetikte tutar....

Birde iftardan sonar 1 tane elma yedim.Yazmayı unutmuşum.
dünkü hatamı yapmadım. iftardan sahura kadar sürekli su içtim.4 litreyi bulmuştur. Zaten erik hoşafıda susattı.
Günün değerlendirmesine gelirsek ; 2.dilim su böreğini yediğim için pişmanım.Bundan sonar daha kontrollü olacağım.
o kadar çok haşaf içmemeliydim.Azda katsam,bayağı tatlıydı sonuçta.Çocuklar severek içtiklerine gore :))))))
amaaaaaaaaaan faydalı nasılsa boşver bir şey olmaz diyerek tabağımdaki cevizleri yemediğim için ve yumurtayıda diyete uygun ama gerek yok,nasılsa barbunya var,boşuna fazla kalori almayayım diye zihnimde kendimi ikna ederek menüme ekleyip eklememe savaşında galip geldiğim için kendimi kocaman alkışlıyorum ve alnıödan öpüyorum.
bEN BU KİLO KORUMA İŞİNİNDE ÜSTESİNDEN GELECEĞİM... BİLİYORUM.....

SON OLARAK,BU GECE KADİR GECESİ.
ALLAH HERKESİN DUALARINI KABUL ETSİN.......

maaşalah yine iyi yemişim.
Yazrken yorum kattığım için dikkatim dağıldı biraz ama geri dönüp okuyunca bi semerim kalmış yani.
Dikkat etme modunda olmasam daha neler yicektim acaba ?
Zavallı midem, yıllrca pis boğazımdan neler çekti ?

Ben bunları yarın akşama ancak eritirim zaten...

maaşalah yine iyi yemişim.
Yazrken yorum kattığım için dikkatim dağıldı biraz ama geri dönüp okuyunca bi semerim kalmış yani.
Dikkat etme modunda olmasam daha neler yicektim acaba ?
Zavallı midem, yıllrca pis boğazımdan neler çekti ?

Ben bunları yarın akşama ancak eritirim zaten...

:)) bence tek fazlalık 2. su böreği. bir tek onun vicdan azabını çek çekeceksen :KK66: bir de hemen yiyip yatmıyosun sanırım ki en doğru olanı. ben öyle yapsam karabasan görürüm zati :)

1 kepçe yıldız şehriyeli yoğurtlu çorba
2 kepçe barbunya
2 yemek tabağı kadar marul salatası
2 kaşık kadar kabak
çay- 1 çay tabağı kabak çekirdeği, 1 tane yulaflı bisküvi,1 şeftali.1kase üzüm
4-5 fındık
Mutfağa gidip geldikçe ağzıma attığım 1 tabak kadar karpuz (gözümün önünde durmasın yemeyeyim diye sofraya koymadım ama yine dayanamdım.Susuzluk hissimi azlttı biraz.
saat 12 ye doğru : 1 kornetin dibinde azcık bırakana kadar yedim. 2 avuş siyah üzüm,1 yulaflı bisküvi,1 kase yogurt

Bu gece oturmaları bana çok pahalıya patlayacak.Neyse son 3 gün..

1,5 avuçiçim kadar Erzurum ketesi (iftardan sonar komşumla birlikte yaptık.Hiç yememiştim.Sırf ondan yicem diye kalkıp sahur yaptım.hiç aç değildim. Yatarken 1,5 kase yoğura 1 avuç siyah üzüm atıp yemiştim.iftardada ağır beslenmedim.Üstüne bir güzel çayımıda içtim.bu yüzden ilk anda çay yapmmayayım bol bol su içeyim dedim snra dayanamadım azcık çay yaptım 4-5 bardak içtim.
1domates,1 salatalık, 1kapya,yarm kk.peynir,10 minik zeytin.9-10 kabak çekirdeği

hafif yemey çalıştım.
kaç gündür kahvaltıda çocuklara sucuklu yumurta yapıyorum.bizim buralarda yerel bir işletme yapıyor.Herkes çok methetmişti.Merakımdan aldım.Normalde bu tür şeyleri en güvenilir markalardan alırım.Bunada pek şans vermedim.Fiyatı en pahalılardan 2- 3lira kadar ucuz olunca vıcık vıcık yağlıdır, maliyeti o şekilde düşürüyorlardır,et yerine yağ satıyorlardır diye düşündüm ama azcık yağlı.Kendi yağıyl a pişiriyorum,tavayı zar zor yağlıyor.
Bildiğin et yani.Sahura üşenmeyeyim kendimede yapayım diyorum ama gece gece uğraşmak istemiyorum.
Biraz saklayayım olmazsa,sonunu bayram sabahı hep birlikte yeriz. beğenmezsem bir daha almam,beğenirsem alırım...
Yemekten sonar midem yandı,hemen yatmak istemedim.
Normalde hemen yatıp uykumualıp gündüz biraz dip köşe temizlik yapmayı planlamıştım ama olamadı....
Neyse işlerimi bir şekilde hallederim.eşimin yemeği var, çocuklara yogurt çorbası yapıcam sadece,Kendimde bol salata yicem.Bugünde elim dolaptaki göbeğe gitti ama sonar geri bıraktım İçim o kadar yanıyorduki, bol bol soğuk karpuz ve cacık yedim.Çay içesimde vardı. 2 tanede zeytinyağlı dolma yedim. Salataya yer kalmayacağı belliydi yani.bu gün bolca yerim artık.

Hayatımın bu son 10 ayında ( yani kilo verme ve korumaya çalışma sürecinde ) şu gerçeği fark ettim.
Ben salatayı ana yemeğin yanında bir yardımcı yemek sanmışım yıllar boyunca..Olsada olur olmasa da.Misafir varsa mutlaka yapardım ama kendimize sadece balık varsa ; o da nadiren yapardım.
Asıl nedeni eşimin salata yememei. Özel bir nedeni yok,pek sevmiyor. Oyemeyince bende sırf kendim için yapmaya üşeniyorum.
Ama diyet yaparken akşam yada öğlen sık sık salata yediğim için fark ettim ki salata aqslında kendi başına insanı doyuruyor.
Evet verdiğim kiloları geri alma nedenlerimden biride buymuş.Diyet yaparken sık sık salata yemek, zayıflayınca salata yapmaya üşenmek...
Bundan sonar bu hataya bir daha düşmem.
Zaten sırf dolapta bulunsun; alıncada ziyan olmasın diye mecburen yapar yerim diye salata malzemelerini dolaptan eksik etmiyorum.İşe yarıyor gerçektende.Elimin altında olunca sık sık yapar oldum.Kendime yetecek kadar yapıyorum.Çoğu zamanda salatayla doyuyorum.

Diğer sebzelerin de hakkını yememek lazım tabiiki.
Diyet boyunca kendime sevdiğim ( zaten tüm sebzeleri hep sevmişimdir) tüm sebzeleri tadıyla tuzuyla pişirdim.Eşim ve çocuklarada yiyecekleri yemekleri yaptım.Çalışırken zor oluyor ama geceden hazırlayıp ertesi gün yiyecek şekilde ayarladım.Kilo vermekte zorlanmadım yani.Ağız tadıyla 17 kilodan 8 ayda kurtuldum gitti...
İnşallah bir daha hiç geri gelmezler......

son 10 gün aralıksız oruç tuttum. Bunada şükür....
Peynir yedim çok mutluyum.Kahvaltıyı beklemekle beklememek arasında gidip geldim ve peynir özlemim galip geldi.Son 2 gecedir sahur yapmamış,dolayısıyla peynir de yememiştim.Yoğurt yedim protein olsun diye ama peynir lezzetinin eksikliğini 2 gün boyunca sürekli hissettim.
Bazen büyük marketlere gittiğimde buzdolabının başına geçiyorum ve bütün peynir çeşitlerini alıp hepsinin tadına bakmayı hayal ediyorum.Mümkün değil tabii,100 çeşit peynir oluyor.
Geçen yaz memlekette eltim peynir yaparken iyice gözlemledim ve dönüşte kendi peynirimi sütü sirkeyle kestirerek yapmaya başladım. (yaşadığım yeri hiç sevmiyorum.nefret ediyorum diyemem ama seviyorum da diyemem.Alıştım mı dersem alıştım. Tecavüz kaçınılmazdı zevk almaya baktım...
Buranın benim için 2 artısı var : 1 . yazın bayağı serin.evler serin en azından.Gece bayağı serin.Sıcaktan uyuyamama söz konusu değil.havası tam benlik yani.ne çok sıcak,ne çok soğuk. 2. side Günlük inek sütü bulabiliyorum, yoğurdumu, peynirimi kendim yapıyorum. doğal beslenmeyi seviyorum.)
Neyse ... kendim7-8 ay boyunca peynir yaptım ama sonuçta hazır peynirlerle büyüdük ve damağım zamanla o lezzeti aramaya başladı.
Son günlerdeki favorim Bahçıvan beyaz peynir. Beyaz peynir her halukarda vazgeçilmezimdir zaten.Sağolsun Karatay Hoca korkmadan , kalori hesabı yapmadan peynir yemeyi kazıdı beynimize.
2. favorimde sütaş süzme peynir ama o çok yağlı.Bahçıvan daha hafif.

Birde bu gece kabak çekirdeği yerken yiyemedim bıraktım,çok tuzluydu içimi yaktı.Paketin dibi daha tuzlu olabilir.
Bu alışkanlığımı seviyorum.Tuzla pek aram yok.Babamda tansiyon olduğu için haliyle bizde az tuzlu yemeye alıştık.çok super olmuş bence.
Kaç gündür gündüzleri susuzluktan yanıp kavrulmamın sebebi bu kabak çekirdeği olabilir.Her zamanki gibi iş işten geçince fark ettim.Hiç bir işe yaramadı ama neyse..
Eskiden olsa bitsin, tabakta kalmasın diye yerdim. KİLO KORUYAMAMAMIN ANA NEDENİ....
Bugün çekirdek tabağını önümden ittim. Oruç oruç yüzde yüz iradeli olamayabilirdim.
BU DAVRANIŞIM İÇİN KENDİMİ KOCAMAN ALKIŞLIYORUM....
İlk sayfamdada yazmıştım.Artık daha bilinçliyim.
bEN BU KİLO KORUMA İŞİNİ BAŞARACAĞIM.....

Bayramı kayınvalidemin yanında geçireceğim.
Kayın validemde şeker var.Şeker hastası diye yazmak istenedim.Kulağa hiç hoş gelmiyor.Zaten aşırı bir durumu yok.Az az inip çıkıyor.İlaçlarla dengede tutuyor.İğne falan yapmıyor,çok şükür...
Üzücü bir durum tabiki ama benim için olumlu yanları oluyor.
Evde olmayınca tatlılara karşı koyamama durumu ortadan kalkıyor.Bizde canı çekmesin diye onundurumuna uygun besleniyoruz.
eşimde şimdiden kendine dikkat ediyor.Tatlı hiç sevmez zaten.bu durumda benim için super.

Kayınvalidem diyebetli ama kaynım gurme ...
Ve bunlar birlikte yaşıyorlar.Gerisini siz düşünün artık.
yolu düştükçe bu özel lezzeten senede birkaç kez alır ve denk gelirse bende doya doya hiç vicdan muhasebesi yapmadan yerim.Zaten topu topu senede 1 kez yemişimdir....
Hastalığımın eli kulağında ve dolapta ne kadar meyve varsa gidip gelip yedim kesmedi beni.güya yerken üzerlerine tarçın dökecektim,aklıma bile gelmedi.
Canım aşırı derecede dondurma istiyor.Bu satte imkansız......
Ve ben o dondurmayı yiyene kadar sürekli o tadı başka şeylerde arayacağım.
En iyisi en kısa zamanda yemek.Yoksa başka şeylerden bir sürü gereksiz kalori alıyorum......

sabah 9-10
1yumurta,1,5 kk peynir.14 zeytin,domates,salatalık,kapya
15- 16.30
2 kase mercimek çorbası, yarım kase hazır yoğurt,4 dilim börek( 1 dilimde aynı,oturup 1 tepsiyi yesende aynı.pisboğazlık işte,başka bir şey değil:KK43:((((((((( sonu pişmanlık,mutsuzluk ve mide ağrısı. börek sıcaktı mideme oturdu.
1 kupa siyah çay

Kendi evimde olsam bu son öğünüm olurdu.ağzıma bir lokma bile atmazdım,erkenden 10 -11 gibi yatardım.Ama yatılı misafirlikteyim.Kendi düzenim gibi olmuyor.

20.00 bir cornet ( kaç gündür canım istiyordu,iyi oldu.
22.00 1 kakaolu bisküvi, 2 çorba kaşığı irmik tatlısı (çocuklarla beraber yeriz diye tatlı yaptım.tadına baktım sadece.)
1 kase yoğurt, 1 minik salatalık (çok acıkmıştım)
Bugün aşırı yedim diye korka korka yazdım.Kndimi çok şiş hissediyorum.Ama korkacak bir şey yokmuş.Sadece böreği 1 dilimden fazla yememeliydim.
Neyse bir an önce hastalansamda, şu pisboğazlığım geçse artık. Kendime sinir olmaya başaldım.

2 gündür yanındayız ve gözlemliyorum sürekli. herşeyden azcık yiyor ve doyuyor.Eskiden beri böyleymiş.
(Ben çocukken bile pisboğazdım)BU DURUM ONUN YAŞAM BİÇİMİ.
YANİ BİZİM SAHİP OLMAK İÇİN KENDİMİZİ PARALADIĞIMIZ DURUM.
oda başka şeyler için kendini paralıyor.Kısacası herkesin bir sıkıntısı var. napalım, sağlığımız yerinde olsunda,gerisi halledilir nasılsa.

bu arada evde tatlı matlı yok.Benim için çok iyi oldu. olduda ne oldu. Sütlü irmik tatlısı yaptım.altına kakaolu bisküvi koydum.
irmik tatalısı bayağı şekersiz olmuş.Ölçmeden yapınca ayarlayamadım.soğuyunca şeker tadı hepten gider.Bakalım benim çocuklar yiyecek mi.bu evde büyükler hiç tatlı yemez diyebilirim.
Tadını beğenmezsem bende yemem.
ARTIK TADINI BEĞENMEDİĞİM YİYECEKLERİ ZİYAN OLMASIN DİYE YEMEK YOK!
MİDEM ÇÖPLÜK DEĞİL.......

nihayet sabah hastalandım.
kahvaltım:
2 halka sucuk, 1yumurta,2 kk peynir,domates,salatalık,kapya,maydanoz,2 dilim çavdar ekmeği
5 tane eti tam kakaolu bisküvi. 1 kase kakaolu irmik tatlısı.( korktuğum kadar şekersiz değil,bence tam tadında.Ben tam şekerli tatlıları sevmem zaten.diyet bisküvilerin şekeri bana çok yerinde gelir. Çocuklarda yediler, sevdiler. onlar sevince bende mutlu oluyorum haliyle.)
Bu son kaçamak.2-3 gün karbonhidrat almayacağım.Pazartesi yada en geç salı sabahı tartılacağım.

KİLO VERİNCE YAĞ HÜCRELERİMİZ KAYBOLMUYOR SADECE ÇAPI KÜÇÜLÜYOR.
HER AN BÜYÜMEYE HAZIRLAR, TETİKTE BEKLİYORLAR.
ONA GÖRE ÖMÜR BOYU DİKKATTTTTTTTTTTTTTTTTTT.

11 e doğru kahvaltım bitti.
16 da bir kornet yedim.dışardaydım,çok sıcaktı,içim yanıyordu.
en azından öğün arasında 5 saat dayandım.Saat 8.30 a kadar az az birşeyler yedim.kaçamağım 2 tam kakaolu bisküvi ve 4yemek kaşığı sütlü irmik tatlısı oldu.Olmasa iyiydi ama nihayet bitti.
YARIN 0 KAÇAMAK....

X