Kişisel tarihime bir not düşmek istedim

gündüz kahvaltı ile akşam yemeği arasında 5 SAAT aç kalıyorum.
akşam 7- 8 den sonra ağzıma lokma bile sürmüyorum.
öğün saatlerinde canımın istediği herşeyden az biraz yiyorum.

sanırım bu düzeni ömür boyu uygulayabilirim.
regl dönemleri birazcık kural ihlalleri olacaktır. Esneklik iyidir. Katı kurallar her zaman patlamaya hazır bomba etkisi yapar...

bu son regl dönemi gözlemlerim :

canım ne çekiyorsa yicem. o tadı almadan rahat etmiyorum çünkü, o tadı bulacağım diye başka şeylerden gereksiz kalori alıyorum.
tadında bırakmayı başarabilirsem süper olacak. nefsimi köreltecek kadar canımın istediği herşeyden yicem.gün içinde 5 saat açlık süresinde sıkıntı yok, pek acıkmıyorum.Evde oturuyorum zaten, çok enerji gerektiren bir durumum yok.

akşam 7- 8 den sonra yemek yememe durumuna yıllardır kilolarımla başım dertte olduğu için alışığım zaten.hiç zor olmuyor...

oruçtu. bayramdı, regliydi derken fırtınalı bir dönemi kazasız belasız atlatmışım çok şükür.
Az kaçamak, bol hareket; sonuç sıfır kilo artışı..

Tebrik ederim bu haberi bekliyordum :) :KK9:

Belki daha önce de sordum ama boyun kaçtı acaba? 53,5 kulağıma çok hoş geldi de :) demekki isteyince olabiliyormuş bunu da görmüş olduk :) çok da aman aman kısmadın. yani canın çektiyse "abartmamak" şartıyla yedin. tek kural bu oldu. ama eskiden olsa bu ramazan ve bayram boyunca 3 kilo kesin almıştın değil mi? işte hayat tarzı olacak şey bu. dondurmanı da yedin, tatlını da. ölümüne bir dikkat ediş değildi. hemen kilolarımı verip senin dönemine girmek istiyorum ben de en kısa zamanda:)

Tebrik ederim bu haberi bekliyordum :) :KK9:

Belki daha önce de sordum ama boyun kaçtı acaba? 53,5 kulağıma çok hoş geldi de :) demekki isteyince olabiliyormuş bunu da görmüş olduk :) çok da aman aman kısmadın. yani canın çektiyse "abartmamak" şartıyla yedin. tek kural bu oldu. ama eskiden olsa bu ramazan ve bayram boyunca 3 kilo kesin almıştın değil mi? işte hayat tarzı olacak şey bu. dondurmanı da yedin, tatlını da. ölümüne bir dikkat ediş değildi. hemen kilolarımı verip senin dönemine girmek istiyorum ben de en kısa zamanda:)

çok teşekkür ederim.Kesinlikle önceden olsa çlışmadığım evde olduğum 1 haftalık dönemlerde bile sürekli atıştırmaktan henem 1- 2 kilo alırdım.
Boyum 1.60.
Fiziğim güzel oldu ama sıkılaşmam lazım,sıkıntım bu.

çok teşekkür ederim.Kesinlikle önceden olsa çlışmadığım evde olduğum 1 haftalık dönemlerde bile sürekli atıştırmaktan henem 1- 2 kilo alırdım.
Boyum 1.60.
Fiziğim güzel oldu ama sıkılaşmam lazım,sıkıntım bu.

sıkılaşma için spor şart malesef :) zayıflama için gerek duyulmasa bile sıkı bir vücut için spor elzem

10- 10.45
1 yumurta
1,5 kk peynir
5 minincik zeytin
Yarım dilim çavdar ekmeği
domates,salatalık,kapya,1 avuç kabak çekirdeği.çayyyyyyyyyyyy

16-17
1 yemek tabağı salata, 1 kase sade makarna, yarım kase haşlanmış tavuk eti. 1 kase ev yoğurdu(yarısı sudur)

bu son öğünüm olacaktı ama; 6 da kitap okurken dayanamadım uyudum.8 de uyandım.Sokakta çcuklar ve komşularla oturduk.
kupa limonlu yeşil çay, 1 avuçkabak çekirdeği yedim.
11de 1, 5 kase ev yoğurdu ,2 yaprak marul yedim.
Kilo almaktan korkmasam güzel bir çay demler,yanında ekmek arası domates peynir yerdim.sabahı dört gözle bekliyorum.

Bugünkü hatam akşamüstü uyumak oldu.saat 1 hala hiçuykum yok.
Sabah erken kalkma zorunluluğu olmayınca,gece oturmaları da uzuyor.Genelde uzun sure evde kalınca bir kaç kilo alıyorum,işe başlayınca azcık dikkat edip hemen veriyorum.Okul zamanı erkenden akşam yemeğini yiyip erkenden yatınca gece gece yemiyorum.Çalışınca ister istemez çok düzenli oluyorsun.
Neyse zaten 18 gün tatilimiz kalmış.Pek birşey kalmadı.

1. hava çok sıcak. en sevdiğim spor dışarda yürüyüş,sıcaktan dışarı çıkamıyorum,parktaki spor aletlerini de seviyorum ve aynı nedenle yapamıyorum.
2. 2 tane küçük çocukla hiç bir yere çıkamıyorum.
3.Evime çok yakın spor salonu yok.
4.yüzmeyi bilmiyorum ve gidebileceğim uygun yakınlıkta bir yer yok.,
5.oruç
6.evde yapılacak çok egzersiz var ama üşeniyorum.Ayrıca apartmanda hoplamalı zıplamalı egzersizleri yapamam.Gündüz ben müsait olmam, olsamda yapamam.Komşular şikayet eder hemen. Akşam zaten olmaz,yapılmaz. Ama müstakil evde yaşasaydım akaşam çocuklar uyuyunca yarım saat 1 saat arsı hiç üşenmez yapardım. Spor yapmayı seviyorum.bunun yerine bu yaz akşamlarımı internetin başında pinekleyerek geçirdim.Buradaki spor yapanları okuyarak motive olmaya çalıştım ama hiç bir işe yaramadı.Sadece fikir edindim.30 günlük sıkılaşma programlarından birini aksatmadan uygulayabilirim gibime geldi.
7.evde bisiklet yada koşu bandı gibi bir aracım olsaydı kesinlikle yapardım.Dışarı çıkamayınca hareketsizlik beni çok rahatsız etti.ev içinde kullanabileceğim bir spor aletinin eksikliğini çok hissettim.Kışa almayı düşünüyordum zaten, kararımın doğruluğunu iyice anladım. Hem evde olsa eşimde kullanır,o sinyalleri aldım kendisinden. Çocuklarda evde spor yapıldığını görerek büyürler,olumlu örnek olmuş oluruz.Çocuklar bizden ne görürse onu yapırorlar . Çocukken bizde anne babalarımızdan görerek örnek alsaydık, şimdi totomuzu kaldırmaya bu kadar üşenmezdik.

Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar.
HİÇTE YABANA ATILMAYACAK ,SIKI BAHANELERİM VARMIŞ.
kENDİMİ NASIL MOTİVE EDİYORUM AMA :))))))))))))

Geçen yılımı fazlalıklarımdan kurtulmaya ayırmıştım.
Bu yılımda vücudmu sıkılaştırma ve şekillendirmeye ayıracağım.

dün akşamüzeri ailece parka gittik.planımızı 3 gün fire vererek uygulayabildik. voleybol sahasının içinde 12-13 tur kadar hafif tempoda koştuk. spor aletlerinde de 15- 20 dakika kadar çalıştık.Yarım saat koşup yürüecektik ama çocuklar parkta oynamak isteyince ancak bu kadar oldu.bunada şükür.eve gelince hepimiz duş aldık.saat 10 a gelmeden herkes uyudu.Spor sonrası yorgunluk beni kesinlikle çok mutlu ediyor.Bu yorgunluğun verdiği mutluluk duygusunu özlemişim. BİR KEZ DAHA ANLADIM ; BEN SPOR YAPMAYI GERÇEKTEN SEVİYORUM....

53.5tim pazartesi sabahı.
dün akşamüstü dalından 4-5 tane incir yedim ve dün geceden beri bağırsaklarım tertemiz oldu.Sanırım bunun etkisiyle bu rakamı gördüm.
Yoksa oturduğum yerden yağ yakacak halim yok.
Pazartesi sabah ki tartı sonuçlarını esas alıyorum normalde ama her pazartesi baskül milimi milimine 53,5 gösterince doğruluğundan şüphelenmeye başlamıştım.
Neyse üç aşağı beş yukarı kilomu koruyabiliyorum.Demekki doğru yoldayım.Amacımda buydu zaten.

bu akşamüstüde ailece parka gittik
20 dakika koşmuşumdur.
20 dakika kadarda spor aletlerinde çalışmışımdır.
Allah bereket versin, çok iyi bence.Daha dune kadar evde kös kös oturuyorduk.
Haftada 3 gün rutin olarak spor yapabilsek super olacak ama elimizden geldiğikadar yapalım bakalım...

küçük oğlum öğlen 3 te uyudu.7de uyandı.Uykudan yeni kalkınca hemen kendine gelemiyor.Eşim ve büyük oğlum tam evden çıkıyorlardı.küçüğü çok ağlayınca babası dayanamdı,onu teseeli ederken zaman geçti.Parka gidip spor yapmak yalan oldu tabii.Çocuklara soz vermiş bulunduk diye dışarı çıktık caddede 1 tur gidip geri döndük.10 dakika anca yürümüşüzdür.

Sabah hafif bir kahvaltı yaptım,çünkü öğlen komşumla sözleştik bollllllll tereyağlı kaşarlı kuymak yapıp bir güzel yiyecektik.İki öğün arası 4 saati biraz geçti.5 e tamamlayamadım olmadı neyse.Yanında yeşil salata yedik.akşamı da yeşil salata yiyerek geçiştirecektim
ama ..................
komşumla yarından itibaren 6 gün oruç tutucaz,ara vermeyeceğiz.
KITLIK PSİKOLOJİSİNE GİRDİM.........
akşam öğünümü 5 saat kuralına uymak için 20.30 da yiyecektim.Ailece parka gideceğiz diye 10-15dk. one çektim.
Hiç aç değildim.Diyet modunda olsam hiç birşey yemeden,yarın akşamki iftara kadar durabiliRdim.Gerçekten toktum çünkü.Kuymak çok tok tutuyor.
Neyse, yiyesim yoktu ama ilerleyen saatlerde daha çok acıkırım diye önlem amacıyla elimde 3 yaprak marul,domates ve salatalık yedim birer tane.1 avuçta sarı üzüm yedim.Pek şekerli değildi.Yanında da 1 dilim tb.ekmeği yedim.Dün fırından almıştım,yiyemedim gözüm kaldı.Nasılsa parkta koşucam diye yedim.
spor planı yatınca yediklerim yanıma kar kaldı:=)))
buzlukta dondurma vardı,2 gündür duruyordu,şeytan dürttü onuda yedim.240 kalori , yuhhhhhhhhhhh....
akşam çocuklara makrna yapmıştım,onunda azcık(!) tadına baktım......

KITLIKTAN ÇIKMIŞ GİBİ YEDİM YANİİİİİİİİİİİİ.
AÇ GÖZÜMÜ DOYURAMADIM BUGÜN.
bu tarz doymak bilmeden yemeler psikolojik kökenliymiş.... bana arasıra oluyor böyle.... keyfim çok yerinde olsada olabiliyor......
bugünü bitirdik artık.sahur niyetine akşam yedim.sahurda kalkar,suyumu içer niyet ederim.
pazrtesi tartılma günüm, sonucu merak ediyorum şimdiden ......

kişisel tarihine çok seyrek not düşüyosun artık :) neden acaba? eskiden yediklerini yazıyodun, hatalarını yazıp özeleştiri yapıyodun. kilo koruyuşunu ilgiyle takip etmekteyim bilgin olsun :KK66:

kişisel tarihine çok seyrek not düşüyosun artık :) neden acaba? eskiden yediklerini yazıyodun, hatalarını yazıp özeleştiri yapıyodun. kilo koruyuşunu ilgiyle takip etmekteyim bilgin olsun :KK66:

canım cumartesiden beri oruç tutuyorum.Pazar gününe kadar tutacağım inşallah.1. neden bu.
ikincisi evde 24 saat bilgisayar yok,eşim işe giderken götürüyor,akşam getiriyor.Çocuklarla her zaman fırsatım olmuyor.
birde oruç tuttuğum için yatana kadar dolapta soğuk içecek,yoğurt ne bulursam yiyorum.düzenli beslenmediğim için yazmıyorum.burdan kötü örnek olmak istemiyorum açıkcası.
oruçlu olduğum için akşamüstü spora da gidemiyoruz.
Bu haftada böyle geçsin bakalım...

canım cumartesiden beri oruç tutuyorum.Pazar gününe kadar tutacağım inşallah.1. neden bu.
ikincisi evde 24 saat bilgisayar yok,eşim işe giderken götürüyor,akşam getiriyor.Çocuklarla her zaman fırsatım olmuyor.
birde oruç tuttuğum için yatana kadar dolapta soğuk içecek,yoğurt ne bulursam yiyorum.düzenli beslenmediğim için yazmıyorum.burdan kötü örnek olmak istemiyorum açıkcası.
oruçlu olduğum için akşamüstü spora da gidemiyoruz.
Bu haftada böyle geçsin bakalım...

hımmm şimdi anlaşıldı sessizliğin nedeni :) allah kabul etsin kolay gelsin canım :KK66:

52.8

8 günlük orucun sonucu - 700. wc yok, olsaydı - 1kilo olurdu.
yağ kaybı değil ama yata yata yağ yakılmıyor sonuçta.su kaybı.haftaya tartıldığımda daha güvenilir sonuç alacağım.

Sabah kahvaltısını ve güne çayla başlamayı çok özlemiştim. birde simiti.Özlem giderdim tabiki.
2.öğünümde de karbonhidratsız durmadım.
yarını minimum karbonhidratla kapatmayı düşünüyorum.

iki gündür güzel besleniyorum.Öğün arasını 5 saat bırakıp sofrada doyana kadar yemek Karatayı bana sevdiren en önemli kural oldu.
Sevdiren ve yaşam boyu sürdürülebilir olmasını sağlayan...
Yinede orucun etkisi geçtikten sonraki kilomu merak ediyorum.
Bu hareketsizlikle almasam yeterli ........

dün tarhana hamuru hazırlamakla geçti. buzluğada kış için birşeyler koydum.2 kere markete gidip geldim.Çok yoğun ve yorucu geçti.Akşamüstü canım hiç parka gitmek istemedi.
bugünde dip köşe, kapı pencere güzel bir temizlik yaptım.dünde sürekli tarhana hamurunu yoğurup durmuştum.kollarım bayağı ağrıyor. akşam parka gitsek mi diye düşündüm ama gözüm yemedi.
Yarın ev gezmesine gideceğim.
perşembe tarhanamı kurtmakla geçer.
cuma hasta ziyareti ve pazar alışverişi.Aktif sporun yerini tutmaz ama hiç yoktan iyidir..
park sporu en erken cumartesi olur ancak... İnşallah....

X