- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.481
Yok canım salata için kullanılmaz ama yemekler için çok iyi oluyorpeki o şekilde salataya konabiliyormu sulanmıyormu ben kışın domates almam yazında her kahvaltıda yemekte eksik etmem
kışın sadece dondurucuya koyduğum dolmabiberlere kapak yapmak için alırım domatesi eğer öyle güzel oluyorsa birazda ben atıyım
kaynatıp kavanozlara koyuyorum sosluk ama domateste isteniyor
arkadaşlar bezelye zamanı geçti mi ? geç mi kaldım ?
geçti maalesef
tarif cok hosuma gıttı de bazı yerlerı anlayamadfım. dondurucudan cıkarınca hemen kesılecek mı zor olmıyor mu? bır de kestıkten sonra yatırarak tepsıye dızıyoruz heralde peynırler falan akmıyor mu? uzerine yumurta falan surmuyor musun pişirirken kuru olmuyor mu? çok sordum ama yapmak ıstedım çok güzel görunuyor, ellerine sağlık.
Buzdolabı Böreği:
Malzemeler:
Ayrıca:
- 4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
- 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş
Üzerine:
- 3 yufka
Hazırlanması:
- 1 parça tereyağı
- arzuya göre kaşar peynir rendesi
- pul biber
kaynak
- Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
- Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
- Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)
ortakalagaci.com
kızlar ben de gecende taze fasülye almıstım. gecen yıldan unuttum nasıl yapacagımı. soğan,domatesle kavurdum ama yağda koydum. bır hafta falan oldu. ne kadar dayanır yaa,yağı koymamam gerekırdı unutmusum
ben sadece bezelye ve barbunya attım şimdilik bir iki poşette kırmızı eriklerden attım
ama daha atıcam kışın meyva suyu yapıyorum iyi oluyor taze fasulye filanda atıcam vişne istiyordm ama geç kaldım sanırım :26:
yani derin dondurucuya koymadan önce bir hazırlık yapıyomusun yoksa aldığın gibi koçanını ayıklayıp poşetleyip koyuyomusun ? ben daha önce fasulye koyarken sıcak suya bastırıp çıkarıp soğuttuktan sonra koyuyodum geçen sene sadece yıkayıp koydum tadı çok kötüydü arkadaşlar değişik bir işlem yapan varsa yazsın lütfen
barbunya zmanı geçti mi arkadaşlar?
kızlar soruma cvp yazmadınız tekrar dile getiricem.bütün bu kışlıklarınızı buzdolabının buzluğuna sıgdırıyomusunuz yoksa derin dondurucu difriz dediklerinimi kullanıyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?