• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

ben sadece bezelye ve barbunya attım şimdilik bir iki poşette kırmızı eriklerden attım
ama daha atıcam kışın meyva suyu yapıyorum iyi oluyor taze fasulye filanda atıcam vişne istiyordm ama geç kaldım sanırım :26:

peki o şekilde salataya konabiliyormu sulanmıyormu ben kışın domates almam yazında her kahvaltıda yemekte eksik etmem
kışın sadece dondurucuya koyduğum dolmabiberlere kapak yapmak için alırım domatesi eğer öyle güzel oluyorsa birazda ben atıyım
kaynatıp kavanozlara koyuyorum sosluk ama domateste isteniyor
Yok canım salata için kullanılmaz ama yemekler için çok iyi oluyor:31:Yani hiç denemedim kokusu bolmuyor ,pek dağılmıyorda ama denemek lazım:44:

Bende bu yıl için şimdilik dondurucuya yaprak ve bezelye attım. Vişne, çilek , kayısı reçeli yaptım. Yarında koruk eksisi yapıp kavanozlara koyarım.

merhaba kızlar çok güzel bi konu tebrikler:46:
bende müsait olduğumda neler attığımı yazıcam inş.
yanlız bişeysormak istiyorum .bu ürünlerin hepsibuzluğamı atılıyor derin dondurucuyamı atılıyor.
aradaki fark nedir acil cevap bekliyoruuuum.buarada 5buzdolabı poşeti vişne attım ama gözüm doymadı .geçtii daha bulamazmıyım.

buarada ramazan gelmeden
fasülye
barbunya
et köfte
mantı
et suyu
haşlanmış et
yaprak sarma

atmıştım ama biçogunu yedik:56::56:
accık kaldı .
bide meyve suyu namına ne varsa koymak istiyoruuum.ama işte buzdolabının buzluğuna koyulurmu bilmiyorum???:44:

6a00d83451e9a369e2012875662c35970c-800wi

Buzdolabı Böreği:
Malzemeler:

• 4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
  • 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş
Ayrıca:

• 3 yufka
Üzerine:

• 1 parça tereyağı
  • arzuya göre kaşar peynir rendesi
  • pul biber
Hazırlanması:

1. Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
  2. Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
  3. Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)
kaynak:portakalagaci.com
tarif cok hosuma gıttı de bazı yerlerı anlayamadfım. dondurucudan cıkarınca hemen kesılecek mı zor olmıyor mu? bır de kestıkten sonra yatırarak tepsıye dızıyoruz heralde peynırler falan akmıyor mu? uzerine yumurta falan surmuyor musun pişirirken kuru olmuyor mu? çok sordum ama yapmak ıstedım çok güzel görunuyor, ellerine sağlık.

kızlar ben de gecende taze fasülye almıstım. gecen yıldan unuttum nasıl yapacagımı. soğan,domatesle kavurdum ama yağda koydum. bır hafta falan oldu. ne kadar dayanır yaa,yağı koymamam gerekırdı unutmusum:(

kızlar ben de gecende taze fasülye almıstım. gecen yıldan unuttum nasıl yapacagımı. soğan,domatesle kavurdum ama yağda koydum. bır hafta falan oldu. ne kadar dayanır yaa,yağı koymamam gerekırdı unutmusum:(

bne hep yağ koyuyorum ama ben sadece domatesle kavuruyorum soğan koymuyorum

O kadar çok püf noktası öğrendim ki yazdıklarınızdan, herkese gerçekten çok teşekkür ederim. Yeni evli sayılırım ve derin dondurucuda ne nasıl saklanır, hiç bir bilgim yoktu. İnanılmaz gaza geldim, sadece pırasa ve vişnem vardı dondurucuda. Şimdi neredeyse ne bulsam atıyorum.

Biraz kabak rendeledim, çok az yağda kavurdum, mezelik, çıkarınca biraz sarımsaklı yoğurt, ceviz içi ve dereotu,
Kabak doğrayıp domatesle kavurdum, yemeklik,
Biberleri ince ince doğrayıp azar azar poşetledim,
Bezelyeleri ayıklayıp poşetledim.

Şimdi domates, patlıcan , kırmızı biber, barbunya, bamya, dolmalık biber alıp dondurucuya atmak istiyorum. kışın o kadar tatsız buluyorum ki, kesinlikle sağlam bir stok oluşturmam lazım.

Gelelim en komiğine, ben tam anlamıyla karpuz hastasıyım, ama öyle böyle değil. Hani hamileler aş ererler ya, hamileymiş gibi her daim karpuza aş eriyorum. Önemli olan kışın o tadı yakalamak olduğu için çocukken severek yediğim mey-buz lar gibi, karpuzun suyunu çıkarıp, küçük kaplarda donduruyorum. Sonra onları buzdolabı poşetine koyuyorum. Dondurucuda bir de bunlar var, eşim çok gülüyor ama ben yine de karpuz suyu da depoladım.

taze fasulye, barbunya, börülce, patlıcan, kırmızı biber, bamya, domates, dereotu, maydanoz, dolmalık biber, yaz turşusu... kaç saattir uğraşıyorum. bitti ama ben de bittim.

ben sadece bezelye ve barbunya attım şimdilik bir iki poşette kırmızı eriklerden attım
ama daha atıcam kışın meyva suyu yapıyorum iyi oluyor taze fasulye filanda atıcam vişne istiyordm ama geç kaldım sanırım :26:

erikleri nasıl koydunuz çıkarınca çözdürüp mü kullanıyorsunuz

kabakları rendeleyip yağda kavurunca tüm kış birşey olmadan saklanabiliyor mu sulanmaz mı acaba

birde patlıcan ve kırmızı biber için erken galiba daha ağustos sonu ucuzluyor kırmızı biber ben beklemedeyim şimdilik ama kabak mantıklı sulanmazsa çok da severim mezesini yapabilirim

yani derin dondurucuya koymadan önce bir hazırlık yapıyomusun yoksa aldığın gibi koçanını ayıklayıp poşetleyip koyuyomusun ? ben daha önce fasulye koyarken sıcak suya bastırıp çıkarıp soğuttuktan sonra koyuyodum geçen sene sadece yıkayıp koydum tadı çok kötüydü arkadaşlar değişik bir işlem yapan varsa yazsın lütfen

Benim düdüklü tencerenin süzgeci var onun içine sebzeleri buharda pişirme özelliği var bir aparatı ile 1 kesme şeker ile buharda pişiriyorum çiğ olarak yıkadığım fasülyeyi sonra normal konserve gibi oluyor zaten ;)

kızlar soruma cvp yazmadınız tekrar dile getiricem.bütün bu kışlıklarınızı buzdolabının buzluğuna sıgdırıyomusunuz yoksa derin dondurucu difriz dediklerinimi kullanıyosunuz

kızlar soruma cvp yazmadınız tekrar dile getiricem.bütün bu kışlıklarınızı buzdolabının buzluğuna sıgdırıyomusunuz yoksa derin dondurucu difriz dediklerinimi kullanıyosunuz

biz 2 kişi olduğumuz için o kadar çok sorun olmuyor. ayrıca deepfreez yok bende, buzdolabının üst kısmındaki deepfreezi kullanıyorum. onu da aldığı kadar dolduruyorum. maalesef sığdırmak biraz zor oluyor ama poşetlere koyup yassı bir şekilde yerleştirdiğim ve hiç hava bırakmamaya çalıştığım için sığıyorlar bir şekilde. ama ileride geniş bir mutfağım olursa ilk alacağım şey bir derin dondurucu.

Son düzenleme:
Back
X