O kadar çok püf noktası öğrendim ki yazdıklarınızdan, herkese gerçekten çok teşekkür ederim. Yeni evli sayılırım ve derin dondurucuda ne nasıl saklanır, hiç bir bilgim yoktu. İnanılmaz gaza geldim, sadece pırasa ve vişnem vardı dondurucuda. Şimdi neredeyse ne bulsam atıyorum.
Biraz kabak rendeledim, çok az yağda kavurdum, mezelik, çıkarınca biraz sarımsaklı yoğurt, ceviz içi ve dereotu,
Kabak doğrayıp domatesle kavurdum, yemeklik,
Biberleri ince ince doğrayıp azar azar poşetledim,
Bezelyeleri ayıklayıp poşetledim.
Şimdi domates, patlıcan , kırmızı biber, barbunya, bamya, dolmalık biber alıp dondurucuya atmak istiyorum. kışın o kadar tatsız buluyorum ki, kesinlikle sağlam bir stok oluşturmam lazım.
Gelelim en komiğine, ben tam anlamıyla karpuz hastasıyım, ama öyle böyle değil. Hani hamileler aş ererler ya, hamileymiş gibi her daim karpuza aş eriyorum. Önemli olan kışın o tadı yakalamak olduğu için çocukken severek yediğim mey-buz lar gibi, karpuzun suyunu çıkarıp, küçük kaplarda donduruyorum. Sonra onları buzdolabı poşetine koyuyorum. Dondurucuda bir de bunlar var, eşim çok gülüyor ama ben yine de karpuz suyu da depoladım.