- 16 Aralık 2010
- 4.912
- 520
- 398
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.501
kızlar soruma cvp yazmadınız tekrar dile getiricem.bütün bu kışlıklarınızı buzdolabının buzluğuna sıgdırıyomusunuz yoksa derin dondurucu difriz dediklerinimi kullanıyosunuz
Patlıcanları nasıl saklıyorsunuz arkadaşlar direk atıyor musunuz buzluğa yoksa kavuruyor musunuz?
Bi de barbunyayı çiğ olarak atsam buzluğa olur mu?
erikleri yıkıyorum poşetliyim atıyorum buzluğa ben komposto için atıyorum oyüzden çıkarıp tencereye koyup su dolduruyorum kaynatıyorum doğal meyva suyu oluyor içine birazda şeftali atınca daha lezzetli oluyorerikleri nasıl koydunuz çıkarınca çözdürüp mü kullanıyorsunuz
kabakları rendeleyip yağda kavurunca tüm kış birşey olmadan saklanabiliyor mu sulanmaz mı acaba
birde patlıcan ve kırmızı biber için erken galiba daha ağustos sonu ucuzluyor kırmızı biber ben beklemedeyim şimdilik ama kabak mantıklı sulanmazsa çok da severim mezesini yapabilirim
ben difrizim yok buzdolabımın difrizini dolduruyorum sadece dolduğu kadar yapıyorum yetiyor bir kış çok kalabalık değilizkızlar soruma cvp yazmadınız tekrar dile getiricem.bütün bu kışlıklarınızı buzdolabının buzluğuna sıgdırıyomusunuz yoksa derin dondurucu difriz dediklerinimi kullanıyosunuz
barbunya zmanı geçti mi arkadaşlar?
Bende dolabıma sıgdıramıyorum. Bırde burda yazdıklarınızda koymak istiyorum ama nasıl sıgdırcam bilmiyorum. Derin dondurucu şartbiz 2 kişi olduğumuz için o kadar çok sorun olmuyor. ayrıca deepfreez yok bende, buzdolabının üst kısmındaki deepfreezi kullanıyorum. onu da aldığı kadar dolduruyorum. maalesef sığdırmak biraz zor oluyor ama poşetlere koyup yassı bir şekilde yerleştirdiğim ve hiç hava bırakmamaya çalıştığım için sığıyorlar bir şekilde. ama ileride geniş bir mutfağım olursa ilk alacağım şey bir derin dondurucu.
Küçük modellerımı yoksa büyükmü bende kışa kadar alsam ıyı olacak burada sizden ogrendıklerımı yapmak ve yazmak ısıtıyorumderin dondurucu kullanıyorum bn yoksa mümkün değil sığmaz
erikleri yıkıyorum poşetliyim atıyorum buzluğa ben komposto için atıyorum oyüzden çıkarıp tencereye koyup su dolduruyorum kaynatıyorum doğal meyva suyu oluyor içine birazda şeftali atınca daha lezzetli oluyor
ben difrizim yok buzdolabımın difrizini dolduruyorum sadece dolduğu kadar yapıyorum yetiyor bir kış çok kalabalık değiliz
az önce geçti sokaktan 3 kilosu onlira diye hala var
kabakları nasıl saklıcaz dondurucuda
eğer rendeleyip biraz sotelersek sulanmaz mı
ben geçen yıllar şoklayıp koymuştum
sonra çıkarttığımda çok geç pişti ve tadı değişmişti sevmedim yemeklik ayırmayı düşünmüyorum ama kabak yemeğini çok severim
şoklama yöntemi yerine soteleyip domatesle bu şekil koysak daha mı iyi olurdu acaba
Bende dolabıma sıgdıramıyorum. Bırde burda yazdıklarınızda koymak istiyorum ama nasıl sıgdırcam bilmiyorum. Derin dondurucu şart
Küçük modellerımı yoksa büyükmü bende kışa kadar alsam ıyı olacak burada sizden ogrendıklerımı yapmak ve yazmak ısıtıyorum
Bızde 3 kişiyız ama yetmıyor herseyi evde yapıp oğluna yedirmek istiyorum sanırım Buda masraf acacak kocişin başına
merhaba arkadaşlar bende bu sene ilk defa bişiler atıcam dondurucuya hatta dün gece vişne yıkayıp kurutup poşetledim patlıcan közledim fırında doğrayıp poşetledim birde evde çok şeftali vardı kabuklarını soyup küp küp doğrayıp poşetledim bunu ilk defa deneyeceğim kışın komposto yaparım diye düşündüm umarım doğru yapmışımdır bizim bahçemiz var aslında ufakta olsa domates biber patlıcan dolmalık biber kendimiz yetiştiriyoruz daha doğrusu kayınpederim uğraşıyo biz yiyoruzdaha önce patlıcan közleyip atmadım umarım oda güzel olur birde sivri ve çarli biberleri nasıl koyuyosunuz çiğdenmi doğrayıp atıyosunuz yoksa kızartmakmı gerekiyo domateslerimiz henüz tam kızarmadı onları konserve yapmayı düşünüyorum ilk defa deniyeceğim onuda daha önce poşetleyip dondurucuya atıyodum ama bu sene konserve istiyorum bunuda nasıl yaptığınızı yazarmısınız lütfen dolma biber topladım dün akşam az evvel burda okuyunca bu akşam eve gidip onlarıda temizleyip atıcam dondurucuya
benmki çekmeceli olandan cnm hatta yeni aldım bende 6 çekmeceli diğerlerine göre daha kullanışlı didye düşündüğüm için bundan aldım
Selam kızlar,
Bende ufak ufak başladım kış hazırlıkları yapmaya. İlk defa yapıyorum. Araştırmadan sormadan fasülyeyi kavururken az tuz ve yağ koydum. Çok değil ama 2,5 kiloya 1 çay bardağı kadar. Çabuk mu bozulur ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?