- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.441
Konserve olarak saklanabilecek diğer tariflerimizide paylaşalım. Çalışan bayanlar için pratik olabilecek pişirilmiş yemek konservesi yapanları duydum birde kışın yenilebilecek taze meyve tadında meyve saklayanlar varmış
canım ben geçtiğimiz yıl salkatalık rendeleyip koymuştum ,amma velakin tadı çok tuhaftı
allahtan az yapmışım dedim bir daha da yapmadım ,kısaca tarif etsen nasıl koyduğunu
ayrıcabir şey daha sormak istiyorum ,sizlerinde fikirlerini almak için:26:
1 kilo bamya aldım fakat ilk kez aldığım için ayıklamayı bilmiyordum, eltime sordum nasıl ayıklanır diye
o da dedikiçok azıcık baş kısmından alıcan
bende tutup öyle yaptım ,yani minicik sap kısmı varya ordan azıcık aldım güya temizlemiş oldum
daha sonra nete baktığımda huni şeklinde temizlendiğini öğrendim
ama artık çok geç difrize atalı 3 veya 4 hafta oldu
sorum şu:bu benim zavallı bamyaları difrizden çıkardıktan sonra temizleyebilirmiyim ?
yoksa olduğu gibi pişirmemin bir sakıncası yokmu ?
cevaplarınızı bekliyorum
Kızlar benim bir sorum var muhakkak ki yazmışsınızdır bunca sayfada ama benim şuan vaktim yok okuyamayacağım sayfaları.Patlıcan ve yeşil biber aldım bol miktarda.Bunları buzlukta nasıl saklayabilirim???.Közleme kızartma hepsinden yapmak istiyorum ama közlenince sulanıyor o suyu döküp mü buzluğa koyuyoruz ne yapıyoruz bana yardım edinde yapayım şu buzluk işini.
Canım bende közlenmis kırmızı biber ve patlıcan koydum
Patlıcan top patlıcan di
Közledigimi tepsiye aldım Of'dan soguyunca poşete koyup dondurucuya attım
Pek sulanma olmadı
Olan suda tepside kaldı zaten
buzluk böreğide yapabilrsin patatesli kaşarlı çok güzel oluyor ben patlıcan sevmiyprum buzlukta tadı değişiyor gibi geliyor nedense banaPeki bu közlediğimiz ya da kızartıp sakladığımız patlıcanları buzluktan çıkardığımız zaman sulanmıyor mu??? Bir de yufka aldım sigara böreği yapıp buzluğa koyacağım ama onuda çıkarınca sulanacak.Ben hiç anlamıyorum ya bu işlerden...
1 ay durduğuda olmuştur valla hiç dikkat etmedim yapıp atıyorum aklımız agelince çıkarıyorz tadıda değişmiyor sulanmıyor zaten buzlu buzlu üstüne kaşar falan koyup sürüyosun ffırına böyle çıtır çıtır oluyor
kızlarr buzluğa balık koysam , mesela palamut , bu aydamı koymalıyım , ve ne kadar süre kalabilir buzlukta ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?