kısaca aile olamadık..

Eşinin veya ailesinin her ne ise onların ait olduğu inanç dinimize ait bir mezhep değil.bunu bir kabul edelim.
Bunun dışında sana tavsiyem ben kolay kolay bunu söylemem ama bence gitmelisin.iliskiden ,evden ,o kucuk yerden...
Erkeğin parayı ağzına alması beni oldum olası igrendirir.yani neresinden tutarsanız tutun güzel bir sey yok bu ilişkide.
Zamanı boşa harcama

Canım senin de ailenin ihtiyaçları vardır illa ki ne bileyim kardeşinin araba peşinatı mesela, biraz kredi çekip göndersene aynı eşinin yaptığı gibi? Nasıl davraniyorsa öyle karşılık almadan anlamıyor bazıları...

benim maaşım kendime ait yol parası, kıyafet gibi kişisel masrafları harcadıktan sonra hesapta kalıyor. ikimizin ortak parası olarak kalıyor hesapta yani..

benim ailem almazki.. yani teklif bile edemem ben aileme..benim ailemin hiçbir mal varlığı yok Babamın dünya kadar borcu var Evi asgari ücret kadar parayla döndermeye çalışıyorlar. Ona rağmen almazlar Çok acil bir şey olursa da altından kalkamayacakları bir durum gelirse başlarına ailem önce eşimi karşısına alır Onun rızasını alır sonra benden para alır.

Yaşınızı yazmismiydiniz? 6 yil evliliklerin oturması, iki esin birbirinin yaşam tarzlarını öğrenmesi ve en önemlisi saygı duyması için makul bir süre. Bu süre içinde esiniz inanciniza saygı duymayi, değerlerinize hakaret etmemeyi ve edilmesine karşı durmayı ogrenebilmeliydi. Bence 6 yılda olmayan şeyler bir daha olmuyor. Çocuğunuz da yok sanırım. Ayrilmaniz önünüze bakmanız daha hayırlı olacak gibi. Bundan 10 yıl sonra geriye baktığınızda tükenmiş bir kadın, mutsuz bir yuvada büyüyen çocuklar gördüğünüzde çok pişman olursunuz. Evli bir insanım. Evliliklerde sabretmenin sonunda selameti getirdiğini de inanırım ama sizin sonunuz mutlu son değil kardeşim.

6 yıllık evli değilim. 2 yıllık evliyim Eşimle tanışalı 6 yıl oldu

Ayrıca bosanma olayında tayininiz hemen çıkıyor diye biliyorum. Memleketinize gidersiniz kendinize kısa sürede bir hayat kurarsinız. Ne icon devam edeceksiniz ki zaten

6 yıllık evli değilim. 2 yıllık evliyim Eşimle tanışalı 6 yıl oldu

Yanlış anlamışım pardon. Olsun İki yıl da az değil ben 3 buçuk yıllık evliyim kocam da ailesini de tanırım. Yorumum hala geçerli ve adınıza çok çok üzüldüm. Allah çıkış kapısı göstersin

Ayrıca bosanma olayında tayininiz hemen çıkıyor diye biliyorum. Memleketinize gidersiniz kendinize kısa sürede bir hayat kurarsinız. Ne icon devam edeceksiniz ki zaten
hemen çıkmıyor.. ancak can güvenliğinizi tehdit eden bir durum olduğunda özür grubu tayinlerine başvurabiliyorsunuz Onun bile bir süresi var

Allah yardımcın olsun düzelmeyecek gibi değil eğer sorunlar sadece bunlarsa ama iki tarafin da elini taşın altına sokması gerekiyor.cinsellik olağanüstü bir durum yoksa evliliğin temeli mutlaka tedavi gormelisin, ki bence sizin problemlerinizin temelinde bu yatıyor. Onu hallettikten sonra resti çekerdim senin yerinde olsam Haziran'da isterdim tayini kurtarmak istiyorsa gelecektir zaten. çünkü sen sözünü tutmuş oluyorsun artık.anlasilamadigin yerlerde rest ve kısas bana daha kısa çözüm yolu gibi geliyor. o yüzden sen de ailene gönder demiştim illa onlar kullansın değil ne bileyim senin adına birikim bile yapabilirler mesela maksat aynısını yaşatmak koca kisine, nasıl hissettiğini anlasın diye.

Ha bir de son olarak, lütfen her seyin duzeldiginden kesinlikle emin olmadan çocuk yapma

ilk adımınız tayin istemek olmalı..
eşinize verdiği sözü hatırlatın, gerekirse sadece kendinizin tayin isteyeceğinizi ve eğer gelmezse ondan da vazgeçebileceğinizi söyleyin...
dik durun, kendinize güvenin...
bu evlilikte mutluluk pek göremedim..

Simdilik icin sadece " cocugu ertelyin" demeye geldim. Ben bi cikis yolu bulamadim problemler icin. Belki diger arkadaslar daha yardimci olurlar.

Bence hazir ortada cocuk falan da yokken boşan gitsin. Verdigi sozlerin hicbirini tutmamis birinden bahsediyoruz. Doz verip de sozunde durmayan adamdan hayir gelmez. Hakliya hakli diyemeyen biri diyorsunuz. Tiksindirici bir ozellik.
Ayrica ben kadinarin illa cuzdanlarimiz bir olcak, ortak hesabimiz olacak diye tutturmalarini anlamiyorum. Sonra bosaninca erkekler o paralari iç ediyor, kadinlar kalakaliyor oyle. Bosanacak diye evini arabasini ailesinin ustune yapaan erkekk hic duymadiniz sanki. Bunlarin hepsi ayni mok. Birak kendi maasiyla evin giderlerini karsilasin. Siz de kendi maasinizi atin bir koseye biriktirin. Zaten evliliginiziin sonu iyi gorunmuyor. Ilerde o para size lazim olur.

Simdilik icin sadece " cocugu ertelyin" demeye geldim. Ben bi cikis yolu bulamadim problemler icin. Belki diger arkadaslar daha yardimci olurlar.
sonuç ne olursa olsun ister evli kalayım ister boşanayım insanlara dair inancımı yitirdim artık. Çocuk ise sanırım hiçbir zaman düşünmeyeceğim

iyi güzel söylüyorsunuz da ben maaşımı sizin dediğiniz gibi biriktirsem de boşanınca mahkeme ikiye bölüyor.

benim maaşım kendime ait yol parası, kıyafet gibi kişisel masrafları harcadıktan sonra hesapta kalıyor. ikimizin ortak parası olarak kalıyor hesapta yani..
Anladim canim.
Esinin maasindan artan parasinin gittigi yer belirsizmis. Madem ortak hesap onun da uc bes kurus koymasi gerekirdi.
Bana ekonomik sömūrū gibi geldi adaletsizlik var bu durumda.
Mezhep farkindan dolayi sorunlar olmasi normal.
Ama ailesinin sizin inanciniza saygi gostermesi gerekirdi. Sizin uzulup kirilacaginizi hesap ederek dusunceli olmalari gerekirdi konusmalarinda tavirlarinda vs.
Esinizin de uyarmasi gerekirdi tabiki sicagi sicagina.
Cinsel sorununuz da varmis.
Halledilmesi gereken cok sey var ama cozumleri imkansiz degil.
Yani aşilmayacak seyler degil ustesnden gelebilirsiniz.
Genel olarak siz haklisiniz anlattiklariniza gore.
Kimseyi birseye zorlamamissiniz anlasarak bu yola girmissiniz.
Yolda engeller cikmasi normal tabiki
ama dedigim gibi bunlar aşilmasi imkansiz engeller degil yeter ki birbirinizden vazgecmeyin.
Biraz anlayis biraz iletisim..
Umarim hersey daha iyi olur.

Evin kira fatura ve mutfak masrafı dışında zaten ne masrafı var ki eşim sadece bunu üstlendi diyorsunuz ben mi yanlış okuyorum? Bu durumda halen paranın kalanını naptığını sorgulamanız abes. Olaylara bariz sadece kendi tarafınızdan bakıyorsunuz.

Çok benzer durumlardayız. Karşımdaki insanlar kötü değil ancak uyuşamıyoruz işte. Başka bir nedeni yok. Sizin için de aynısı geçerli. Ne yazık ki farklı dünyaların insanları dedikleri şey doğru. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeyenlerdenseniz, karşınızdakini de sizin gibi sanmanız normal. İnsan kandırılmış hissediyor. Hayattaki şansı elinden alınmış. Üstelik kıymet verdiği biri yapmış bunu. Sonsuz ihtimal arasında en yanlışını seçmiş, bunu yaparken kendi sevdiklerini kırmış. Durumunuzu çok iyi anlıyorum. Ne yazık ki boşanmanın bile çözüm olduğuna inanmıyorum. Sanki o da bizi mutsuz edecek bir seçenek gibi geliyor. Eğer taşınma ihtimaliniz varsa, ki bu bizden önce zaten sizin aklınıza gelmiştir, bence taşının. Belki evliliğinizi kurtarmak için bunu şart koşmalısınız. Siz eşiniz için gitmişsiniz. Şimdi sıra onda. Göze alabiliyorsa ilişkiniz bir şansı daha hak ediyor demektir.Yok diyorsa ve Ayrıldığınızda uzun vadede daha mutlu olacağınıza inanıyorsanız ayrılmak daha makul olur o zaman.

hayır Eşim sadece bunları üstlendi demiyorum. Bunları üstlendiği doğrudur. Ama benim eşim özel derlerle toplam 4.000 civarı maaş alan biri
kira:500
faturalar: 200
mutfak: en büyük alışverişimiz 500

diyeceksinizki bunun dışında masraf yok mu... tabiki var.. hepsini kalem kalem hesap ediyorum zaten. Aylık en kötü ihtimal 1000 lira nereye harcandığı belirsiz bir para oluyor. En üst sınırdan harcadığımızda bile

sorun o da değil.. Sorun benimle birlik olmaması.. Bundan kaçması.. İşin para hesabını bir köşeye bırakalım.. neden bundan kaçar bir insan? neden giden parayı açıklayamaz? şuraya harcadım diyemez?
parası giderlere yetmiyorsa ben ona destek olmalıyım.. giden paranın nereye gittiğinden haberim olmalı.. Evlilikte böyle olması gerekmez mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…