• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısaca aile olamadık..

Benim bildiğim nişan ve düğün takıları yeni evli çifte bi yardım olsun diye takılır. Siz nişanda takılanları aileniz alınca ses çıkarmazsanız, dugundekileri de erkek tarafı alınca ses çıkarmaya hakkınız olmaz malesef. Yanlış yapmışsınız.
Inanç konusu değişmez. Ben değişeni hiç görmedim. Herşey olur da, inanç konusu olmaz, bence boşuna bu konuda huzursuzluk yaşamayın
benim nişan takılarını ailem almadı.. yazdığımı okumadan yazıyorsunuz. Onları biz aldık

siz hiç anlamamışsınız beni.. Ben ondan ne yapmasını bekliyorum? mesela babası evime gelip başörtülüler cahil insanlar dediği zaman "baba nasıl söylersin böyle bir şey" demesini bekliyorum Onu da söyleyemedi mi onlar gittikten sonra "canım babamın kusuruna bakma Ben öyle düşünmüyorum" demesini bekliyorum. Babası kuran kurslarından iğrenerek bahsettiği zaman bir şeyler söylemesini.. Sizde olduğu gibi tavırları siyasi değil.. Tavırları dini yaşayan insanları aşağılayıcı tarzda.. Dinden iğrenerek bahseder tarzda insanlar.. keşke sizin anlattığınız gibi bir ortam olsaydı.. ben de haklı olduklarında onlara katılırdım Şüpheniz olmasın.. Ben onlardan dini bir vecibe yapmalarını bekleyemem Beni de ilgilendirmez. Eşimden de sadece söz verdiğini yapmasını beklerim Okuyup öğrenirim dedi ya o samimiyetle yaklaşmasını beklerim Beraber bir şeyleri aşmayı beklerim Ondan da daha ötesini beklemem.. Yaptığı ibadetin çetelesini tutacak değilim. Umarın anlatabiliyorumdur.

Napacağınızı siz daha iyi bilirsiniz ama ailesinden uzaklaşmadan çocuk fln düşünmezdim ben olsam.. Çok saygısız insanlarmış o konulara girmeyelim tartışmayalım diye düşünür başkası olsa, ama onlar özellikle konu açıp iğneliyolarmış gerçekten ben sinir oldum burdan..

Keşke dünya görüşünüz bir olan biriyle evlenseydiniz. Eşinizin verdiği sözlere değil davranışlarına baksaydınız evlenirken. Sizin için hassas olan konular, eşiniz olacak kişinin de hassas konuları olması lazım. Cümle devrik oldu umarım anlatabilmişimdir. Para mevzusundan haklısınız. Düğünde takılan herşey size takıldı, siz çocuk musunuz ki sizin takılarınızı eşinizin ailesi alıyor ve size vermiyor. Şaka gibi. Kimin malını kime vermiyorsun? Öğretmen olmuşsunuz kendi paranıza bakamayacak mısınız yani. Neyse para mevzularında eşinizi tamamen suçlu buluyorum. Ama sizinde onun memleketine gitmeniz yanlıştı. Ben yapamazdım şahsen, çünkü büyük şehirlere alışkınken küçücük bi köyde, ailenizden uzak ama karşı tarafın ailesiyle dip dibe. Bilmiyorum büyük cesaret. Son olarak tavsiyem zaten mutlu değilsiniz doğal olarak eşinizde "söz vermiş" madem artık ilk fırsatta tayin isteyin bence ikinizin ailesinden de uzak bir yere gidin veya eşin kabul ederse senin ailenin bulunduğu şehre gidin. Bu işler uzun sürmeyecekse vajinismus için orada tedavi olursunuz, eğer uzun sürerse bilmiyorum orada yaşamaya ve evliliğinizi sürdürmeye kararlıysanız o zaman orada tedavi olun.

Eşinizle bu konularda Konuşmayı illa ki denemişsinizdir peki ne tepki aldınız?

Bence ona kesin ve net bir şekilde tayin istediğinizi orada zorlandığınızı daha gelişmiş biryerde yasamak istediğinizi söyleyin böylece aileden uzaklaşınca sorunlar da hafifleyecek emin olun fakat eşiniz bunu kabul eder mi ? Onun evlilikten mutsuz oldupu taraflar var mı ? Bunları konuşmalısınız

Benim eşimde beni büyük şehirden köylerine götürmüştü oda tayin aldırdı ama ben çalışmıyordum bizimkisi görücü usulü idi evlenmemizin hemen akabinde anne oldum eşim bende 15 yaş büyüktü daha doğrusu eski eşim ben 18 çocuğun doğumunda ciddi bir kas hastalığına tututldum vs vs uzun lafın kısası olamadı olamadı olduramadım tek tarafın mücadelesi ile olmadı çocuk 13 yaşına geldi herşeyi idrak etti ayrılmamı istedi ve bende o zaman hiç vakit kaybetmeden ayrıldım sonrası yaşadıklarımı hiç anlatmayayım sayfalar yetmez tek diyeceğim balık baştan kokar hiç ilerletme karşı tarafında istemesi de lazım sizin istediklerinizi.şimdi oglum üniversite okuyor ve biz ikimiz çok mutluyuz ❤️

Eşinizle bu konularda Konuşmayı illa ki denemişsinizdir peki ne tepki aldınız?

Bence ona kesin ve net bir şekilde tayin istediğinizi orada zorlandığınızı daha gelişmiş biryerde yasamak istediğinizi söyleyin böylece aileden uzaklaşınca sorunlar da hafifleyecek emin olun fakat eşiniz bunu kabul eder mi ? Onun evlilikten mutsuz oldupu taraflar var mı ? Bunları konuşmalısınız
zaten ben kendim bu yıl sonunda tayin iisteyeceğim Kabul eder mi bilmem Ama sorunları kabul etmediği sürece doğruyu yanlışı göremediği sürece kabul etse ne olur etmese ne olur onu da bilmiyorum.. eşimle konuşmayı defalarca denedim olmadı kavga ettim olmadı mesajla anlatmaya çalıştım.. benim eşim haklıya haklı diyemeyen bir insan Sadece bunu anladım

Keşke dünya görüşünüz bir olan biriyle evlenseydiniz. Eşinizin verdiği sözlere değil davranışlarına baksaydınız evlenirken. Sizin için hassas olan konular, eşiniz olacak kişinin de hassas konuları olması lazım. Cümle devrik oldu umarım anlatabilmişimdir. Para mevzusundan haklısınız. Düğünde takılan herşey size takıldı, siz çocuk musunuz ki sizin takılarınızı eşinizin ailesi alıyor ve size vermiyor. Şaka gibi. Kimin malını kime vermiyorsun? Öğretmen olmuşsunuz kendi paranıza bakamayacak mısınız yani. Neyse para mevzularında eşinizi tamamen suçlu buluyorum. Ama sizinde onun memleketine gitmeniz yanlıştı. Ben yapamazdım şahsen, çünkü büyük şehirlere alışkınken küçücük bi köyde, ailenizden uzak ama karşı tarafın ailesiyle dip dibe. Bilmiyorum büyük cesaret. Son olarak tavsiyem zaten mutlu değilsiniz doğal olarak eşinizde "söz vermiş" madem artık ilk fırsatta tayin isteyin bence ikinizin ailesinden de uzak bir yere gidin veya eşin kabul ederse senin ailenin bulunduğu şehre gidin. Bu işler uzun sürmeyecekse vajinismus için orada tedavi olursunuz, eğer uzun sürerse bilmiyorum orada yaşamaya ve evliliğinizi sürdürmeye kararlıysanız o zaman orada tedavi olun.
benim ailemin bulunduğu yere hayatta gelmez.. ben ortak bir yere karar verelim dediğiimde bile bunu benim isteğim olarak gören bir adam..

zaten ben kendim bu yıl sonunda tayin iisteyeceğim Kabul eder mi bilmem Ama sorunları kabul etmediği sürece doğruyu yanlışı göremediği sürece kabul etse ne olur etmese ne olur onu da bilmiyorum.. eşimle konuşmayı defalarca denedim olmadı kavga ettim olmadı mesajla anlatmaya çalıştım.. benim eşim haklıya haklı diyemeyen bir insan Sadece bunu anladım
Seni duymazdan geliyor sanırım ya da haksız çıkmak istemıyor.

Bir şekilde ikna etmelisiniz bu Evliliği kurtarmak istiyor mısınız yoksa ayrılmak mı istiyorsunuz ?

Seni duymazdan geliyor sanırım ya da haksız çıkmak istemıyor.

Bir şekilde ikna etmelisiniz bu Evliliği kurtarmak istiyor mısınız yoksa ayrılmak mı istiyorsunuz ?
kimse ayrılmak için evlenmez.. sadece her şey düzelsin iyi bir aile olalım.. eşim bana duyarlı olsun istiyorum..ama artık umudum kalmadı :(

benim ailemin bulunduğu yere hayatta gelmez.. ben ortak bir yere karar verelim dediğiimde bile bunu benim isteğim olarak gören bir adam..
Ama söz vermiş? Mutlu olmazsan başka bir yere gidelim demiş. Siz gerçekten bu yazıları okutun eşinize. Sözünde durması lazım, yoksa adamın kendine saygısı kalmayacak.

Ama söz vermiş? Mutlu olmazsan başka bir yere gidelim demiş. Siz gerçekten bu yazıları okutun eşinize. Sözünde durması lazım, yoksa adamın kendine saygısı kalmayacak.
öyle ama zaten diğer sözlerini de tutmadı :( sen benimle gel ben seninle okurum öğrenirim sözlerini de tutmadı Aksine çevresine ezdirdi. hiç ummayacağım durumlara düşürdü.. sözünü önemseyen biri bunları da yapmazdı.. :(

Bu konuyu okuyan bekar kızlarda ders alsınlar. Şahsen evleneceğim adam benim önemsediğim konulara pek önem vermiyorsa ama ileriye dair sözler veriyorsa direkt uzaklaşırdım. Benim hassas olduğum konularda ben olsam da olmasam da karşı tarafın da hassas olması gerekiyor. Onunla uyum yakalayacağımıza inanmam için. Din olsun ahlak olsun kalite olsun şevkat olsun her neyse konu. Belki abartı gelebilir ama gerçekten şu ileriye yönelik söz veren kişilerden hazetmiyorum. Canım ben pek ayrıl demek istemiyorum çünkü kurtarılır bence sizin evliliğiniz ama eşinin azıcık sağduyulu olması lazım ve oradan uzaklaşıp kendinizin artık bir aile olabilmesi lazım.

öyle ama zaten diğer sözlerini de tutmadı :KK43: sen benimle gel ben seninle okurum öğrenirim sözlerini de tutmadı Aksine çevresine ezdirdi. hiç ummayacağım durumlara düşürdü.. sözünü önemseyen biri bunları da yapmazdı.. :KK43:
Peki sen verdiğin sözleri tutmuyorsun diyince ne tepki veriyor? Dalga mı geçiyor yoksa utanıyor mu_?

kimse ayrılmak için evlenmez.. sadece her şey düzelsin iyi bir aile olalım.. eşim bana duyarlı olsun istiyorum..ama artık umudum kalmadı :KK43:
Bunun için tek çözüm yolu o bölgeden kaçış eğer bunu tek basına yapamayacaksan aileni araya sok gerekirse

Bu konuyu okuyan bekar kızlarda ders alsınlar. Şahsen evleneceğim adam benim önemsediğim konulara pek önem vermiyorsa ama ileriye dair sözler veriyorsa direkt uzaklaşırdım. Benim hassas olduğum konularda ben olsam da olmasam da karşı tarafın da hassas olması gerekiyor. Onunla uyum yakalayacağımıza inanmam için. Din olsun ahlak olsun kalite olsun şevkat olsun her neyse konu. Belki abartı gelebilir ama gerçekten şu ileriye yönelik söz veren kişilerden hazetmiyorum. Canım ben pek ayrıl demek istemiyorum çünkü kurtarılır bence sizin evliliğiniz ama eşinin azıcık sağduyulu olması lazım ve oradan uzaklaşıp kendinizin artık bir aile olabilmesi lazım.
inşallah...ben evlenmeden önce sadece eşiimi tanıdım.. benim eşim dini konuları küçümseyen bir insan değildi.. beni tanıştırdığı arkadaşları dindar kişilerdi.. seni tanıdığım için şükrettim namaz kıldım demişti. Çok iyi tartıp biçemedim Karşıma böyle şeylerin çıkacağını ise hiç düşünmedim. Zaten tanıştıktan kısa zaman sonra ben doğuya gittim. Telefonda görüştük hep.. Sandım ki sevince her şey güzel olur..Ben onu herkese karşı korudum. Arkasından bile tek szö ettirmedim Ailem istemediğinde hep korudum Sandım ki bu kadar şeyi görüyor o da bana o oranda değer verir sandım Umarım birilerine durumum ders olur

Aile olamamışken ve çocuk yokken ve de bu sıkıntılar varken ne yapman gerektiğini biliyorsundur.

Peki sen verdiğin sözleri tutmuyorsun diyince ne tepki veriyor? Dalga mı geçiyor yoksa utanıyor mu_?
benim de tutmadığımı söylüyor. Mesela vajinamus var ya Ben evlilik için söz vermişim ama vajinamus olarak tutmamışım..
ya da sen hiç burada mutlu olmaya çalışmadın ki hep şikayet ettin diyor. Onun için benim verdiğim mutsuz olursan gideriz sözü geçersiz diyor.
bunun gibi..

benim de tutmadığımı söylüyor. Mesela vajinamus var ya Ben evlilik için söz vermişim ama vajinamus olarak tutmamışım..
ya da sen hiç burada mutlu olmaya çalışmadın ki hep şikayet ettin diyor. Onun için benim verdiğim mutsuz olursan gideriz sözü geçersiz diyor.
bunun gibi..
Ama vajinusmus keyfi olarak olduğun bir şey değil ki bi rahatsızlık bu. Hep şikayet ettin çünkü mutsuzdun. Resmen kendi lehine döndürmeye çalışıyor durumu. Kendini kandırır ancak bu şekilde. Eğer illa tayin istemeyip hayatımızın sonunu kadar burada yaşayacağız diye tutturursa bence daha radikal kararlar al. Bu şekilde sevginiz de kalmaz zaten.

Ama vajinusmus keyfi olarak olduğun bir şey değil ki bi rahatsızlık bu. Hep şikayet ettin çünkü mutsuzdun. Resmen kendi lehine döndürmeye çalışıyor durumu. Kendini kandırır ancak bu şekilde. Eğer illa tayin istemeyip hayatımızın sonunu kadar burada yaşayacağız diye tutturursa bence daha radikal kararlar al. Bu şekilde sevginiz de kalmaz zaten.
yok.. asla yapamam dediğim şeyi yaptım.. durumu aileme anlattım.. benim tayin hakkım bu yıl sonunda olacak.. hiç düşünmeden isteyecem tayinimi.. psikolojim bozuldu burada..bu insanlarla..
kendisinin gelmesini bile istemiyorum Sadece yapılanları hataları anlıyorsa gelsin Yok anlamıyorsa aynı sorunları ilerleyen yıllarda bana tekrar yaşatacaksa onun bile anlamı yok artık

Bana yorum yaparsanız sevinirim.. Yazdıklarınızı eşime okutmayı düşünüyorum
Hangi bir sorunumu anlatayım bilemiyorum.. Öncelikle eşim de ben de öğretmeniz.
Ben eşimle 6 yıl önce tanıştım.. Çok da sevdim.. Aramızda mezhep farkı vardı.. 4 yıl evlenemedik. Ailemi zor ikna ettim. Bu süre içinde ailemle çok sorunlar yaşadım. Çok yıprandım. Eşim ailemi ikna etmek için sözler verdi. "Ben ailemden dine dair bir şey görmedim ama krblk ile okurum öğrenirim Ben de sonuçta Allah'a inanıyorum " dedi. Bana da aynı şekilde sözler verdi..
Eşimin ailesi çok küçük bir yerde yaşıyor. Küçücük bir ilçe Doğru düzgün bir dükkanı bulunmadığı bir yer. Benden oraya tayin isteyip gitmezi istedi. Eğer ben seninle bir şeyler yapacaksam ailem de krblk oğlumuzu kendine çevirdi dememeleri için gidip benim memleketimde 1-2 yıl yaşayalım, mutlu olmazsan tayin isteriz dedi. Ben hiç o kadar küçük bir yerde yaşamamama rağmen o benim için fedakarlık yapacaksa ben de onun için yapmalıyım, hem mutsuz olursam gideceğiz diye söz veriyor diye kabul ettim.
Nişanımı, nikahımı ve kınamı ben kendi memleketimde yaptım. Masraflarını ailem karşıladı.Çok büyük çapta olmadı ama nişan ve kına için mekan kirası , yemek, evde misafirlerin ağırlanması gibi 3 sefer ayrı ayrı masraflar çıktı Harcanan miktarla rahatlıkla yemekli bir düğün yapılırdı. Toplanan takıları da ailem eşime borçlarınızı ödersiniz diye verdi.
Düğün eşimin memleketinde oldu. Masraflarını ailesi karşıladı. İçkili bir düğün yaptılar. Düğünde yakın akrabaların taktığı bilezik dışında bize hiçbir takıyı vermediler. Kaynanam düğünde altınları ve paraları kendi topladı. Bize miktarını bile söylemediler. Sadece eşime borçlara verdiklerini söylediler ancak aynı anda eşimin abisine toplu para gönderdiler.
Ev eşyalarına gelince eşimin babası 20 bin vermişti. Benim ailem de kız tarafına düşen eşyalar ve eşimin memleketinde bazı şeyleri bulamadığımız için kendi memleketimden aldığım eşyalar için 10 bin para harcadı. Bu miktarın içinde çeyiz masrafı yoktur. Onlar bekarken alınmıştı. Paramızın yetmediği şeyler içinse ailemin verdiği nişanda ve kınada takılan altınları bozdurup aldık. Ama bunlara rağmen masraflar neredeyse ailelere eşit düşmesine rağmen herşeyi onlar yapmış oldu ve kendilerinde düğündeki altın ve paralara el koyma hakkını görebildiler. En acı olan da eşimin de öyle düşünüyor olması.
Eşimle aynı maaşı alıyoruz. Defalarcaa paramızı ortak hesapta toplayalım, ikimizin birbirinden haberi olsun dememe rağmen kabul etmedi.. Köy gibi bir yerde yaşıyoruz.. Sosyal hayatımız sıfır.. temel ihtiyaçlar dışında bir şeye para vermiyoruz. Masraflarımızı en üst limitten hesapladığımda bile eşimin maaşından en az 1000- 1500 lira artması lazım ama ben o para nereye gidiyor hiç bilemedim. Benimle ekonomik olarak bir ortaklığa gitmedi. Evin kira- fatura- mutfak masrafını aldı ama gerisi ne oluyor açıklayamadı. Eşimin ailesi adına bana hiç söylemeden kredi çektiğini de öğrendim. Ama o kredi bittikten sonra bile pişman olmadı. Beni önemsemedi. Her kavgada içinde 100 lirası olmamasına rağmen benim maaşıma da göz dikti.
Buraya geldikten sonra çok sıkıntı yaşadım. Bambaşka yapıda insanlar ve küçük yer olduğu için insanlar kendini geliştirmemiş . Normalde bile ortamımı arkadaşlarımı seçerken seçici davranan ben yapayalnız kaldım. Eşimin ailesinden kaynaklı kendi ailemde hiç görmediğim baskılar oldu. Yok niye oraya gitmedin yok şuraya da gidin yok niye gelmiyorsun gibi.. Aramızda mezhep farkı var demiştim. Ne zaman eşimin ailesine gitsem İslamla ilgili cami,kuran,kuran kursu, ezan, ramazan davulu, başörtüsü gibi benim için kutsal olan değerler ailesi tarafından aşağılandı dalga geçildi. Eşim hiçbir şekilde önüne geçmedi ve geçmeye çalışmadı. Benim ailemse 4 yıl istememesine rağmen eşime yönelik en ufak bir dokundurma, dalga geçme, aşağılama gibi davranışta bulunmadı. Son derece saygılı davrandılar.
Eşim bana ve aileme ben seninle okurum öğrenirim, ben de Allah'a inanıyorum gibi sözler vermesine rağmen bu konuda hiç samimi davranmadı. Beraber benimle oruç tuttu sadece Ama ne söylemleriyle ne davranışlarıyla samimi oldu.
Eşim mutsuz olursan gideriz demesine rağmen tayin istemedi. Öğretmenlere tayin 3 yılda bir veriliyor. Benim de tayin hakkım olmadığı için isteyemedim.
Bir diğer sorun ise vajinamus.... Ben 6 yılda ruhen ve bedenen bittim. Eşim de hiçbir sözünü tutup bana samimi davranmadığı için doktora gitmedim
Hiçbir açıdan aile olamadık.....
Merhaba.
Ben bir noktaya takildim evin kira mutfak fatura giderlerini esim karsiliyor demissiniz.
Kalan para nereye gidiyor bilmiyorum demissiniz ayrica.
Kucuk yer oldigundan sosyal hayat da yokmus harcama da olmaz o zaman bu giderlerin disinda.
Benim anlamadigim ikinizin de maasi yok mu?
Esiniz tum giderleri karsiladigina gore sizin maasiniz nereye gidiyor?
Buraya takildim:)

Back