- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
-
- Konu Sahibi kimliksizkedi
Bir de evin tamamını kredi olarak vermiyordu bankalar. Belli bir peşinatın olması gerekiyor bi yüzdesi vardı ama hatırlayamadım.
Babanız neyin kafasını yaşıyor memur maaşıyla 400.000 TL kredi çekemezsiniz.Ayrıca bankalar evin hepsine kredi vermezler peşinat da gerekiyor.Bir de evin satılmasına izin vermiyormuş o da ayrı bir komedi.400.000 ev 430.000 faiz evet ev 830.000 tlye geliyor
allah babanın da hayırlısını versinBabanız neyin kafasını yaşıyor memur maaşıyla 400.000 TL kredi çekemezsiniz.Ayrıca bankalar evin hepsine kredi vermezler peşinat da gerekiyor.Bir de evin satılmasına izin vermiyormuş o da ayrı bir komedi.
1+1 de 5 kişi nasıl yaşıyorsunuz ranza koysanız sığmaz anlamadım ? Daha eski ama geniş evler var imkan yoksa öyle evlere çıkınHerkese iyi günler, yaklasik 2 3 aydir atama surecini bekliyordum buraya da yazmistim,Allaha şükürler olsun atandim atanınca ailemle daha iyi bir kiralik eve geçeriz diye hayal ediyordum 5 kisiyiz ve yasadigimiz ev 1+1 artik bir kitap bile alamiyorum cunku koyucak yer kalmadi bu konuyu konuştuğumuzda babam kiralik eve cikmanin mantiksiz oldugunu ( paranin cope gidecegini dusunuyor) onun yerine 400.000 tl kredi çekip satilik ev almamiz daha iyi olur dedi. Bana gore de bu mantiksiz geliyor cunku yaklasik 430.000 tl de faiz ödeyeceğiz ( 10 sene icerisinde her ay 6.500 verecegiz) ekstra banka masraflari da var ben de faize giden para cop degil mi dedim. Maasimin hepsini vermeyecegimi soyledim o da maasimi vermeyecegim dedigimi sanmis kirildi biraz ben de tekrar ettim "hepsini" diyerek annemle babamin maasi toplami yaklasik olarak 6 milyar onlarin maasi krediye gidecek geriye kalan her gideri ben ödeyeceğim tabi ev senin olur dedi babam. Ancak kardeslerimin okul taksidi,faturalar diger giderleri benim maasim karşılarmi o bile meçhul ev de oyle ahim sahim degil sizce kiralik eve cikmak mi daha mantikli yoksa babamin dedigi gibi mi yapmaliyim onu da cok kirdim sanirim sessizlesti birden ama bana o kadar faiz odemek cok sacma geliyor (benim maasim yaklasik 5.000)
Ne anne babalar var ömür boyu ağır engelli çocuklarına bakıyorlar sırtlarında taşıyorlar gerekirse.Bu konuda ki aile ise evladına genç yaşta dağ gibi yük yüklemek peşinde.kendi evini satamazmış üstüne yeni ev alınasıymış hem de günümüz memur maaşı şartlarında pahalı bir ev.konu sahibi ödeyecekmiş bir sinemaya tiyatroya gitmeyi bile düşünemeyecekmiş ağır maddi yükten.evden işe işten eve geçecek koskoca bir 10 yıla prangalı mahkum edilecekmiş.olmasın kimse böyle anne baba olacaksaçocuğu okuttuk ödesin geri mantığında sanırım.
çok sinirlendim konuya.
ana baba normalde çocuk maaşı ile kavrulsun der.
çok ayıp ya bu tavırları.
neyse zaten bu maaşlarla o krediyi banka vermez.
kusura bakmasın o zaman kiraya çıkın üstünü de babanız eklesin.Babam satilmasina izin vermiyor
kendi 40 yılda 1+1 alabilmiş eski o da ama yeni atanmış kızından lüks sayılabilecek ev bekliyor.buna ancak gülerimmmm.kusura bakmasın o zaman kiraya çıkın üstünü de babanız eklesin.
o kadar okuttuk biraz biz yiyelim mantığı işte apacık....kendi 40 yılda 1+1 alabilmiş eski o da ama yeni atanmış kızından lüks sayılabilecek ev bekliyor.buna ancak gülerimmmm.
yapmasınlar çocuk 1 den fazla bakamayacaklarsa.okutmak zorunda herkes çocuğunu kusura bakmasınlar.kolej özel okul zorunlu değil ama devletin okullarında yemeğiyle servisiyle kursuyla giyimiyle malzemesiyle okutmak zorundalarrrrrrro kadar okuttuk biraz biz yiyelim mantığı işte apacık....
o değilde şimdiye kadar nasıl sığıyorlardı da şimdi birden bire ne oldu...