- 10 Kasım 2020
- 7.888
- 65.664
-
- Konu Sahibi kimliksizkedi
Yapmayın Oturdugunuz evin içini yaptırın güzelce....400.000 ev 430.000 faiz evet ev 830.000 tlye geliyor
Hayır baba kişisi zamanında kendisi 1+1 in daha iyisini alsaymis madem faizle krediyleBabanız istiyor ki hem ayranım dökülmesin hem tatsız şeyler yaşanmasınO kadar faiz ve krediyle senelerce doğrulamazsınız. Mümkünse herkes bir ev almalı taraftarıyım ama örneğin daire satılır, birikim vardır, üstüne konulur, olmadı insani bir tutar da kredi çekilir vs ama sizin durumunuzda mantıklı durmuyor.
4 bin lira krediyle ev yok yengeçAnnen baban daha gencecik insanlar.
Eğer onları evden atma planin yoksa (Allah gecinden versin) ama vefat edince o ev sana gelecek demektir.
En büyük çocuk yeni atandiysa kirklarin sonu, ellililerin basindadir. Allah ömür versin ama otuz kırk yıl sonra,o artık çürümüş evden sana ne hayır gelir ki???
Anca kentsel dönüşüm falan filan ayağına bir şekilde yıkılırsa para getirir .
Yatırım mı yani bu?
Bence en mantıklı olan
Şimdiki evi kiraya verin, daha ucuz bir ev satın alın
Kiradan bin lira gelse, annen bin lira, baban bin lira,sen bin lira ... Aylık 4bin ödemeli bir kredi çekin
Her ay bin lira da verirsin yani,o evde yaşıyorsun sonuçta:)
Sakın 6.500 lük krediye ortak olma. Çoook pişman olursun
Yani madem yok, o zaman yapacak şey yok:)4 bin lira krediyle ev yok yengeç
çünkü peşinatları yok 150-200 bin peşinat olacak ki 230 filan da kredi çekecekler o zaman kredi taksiti 4bin olur.
o da ancak 400 bin civarında evin olduğu anadolu kentlerinde olur...
250 bin krediye 10 yıllık taksiti 4500 filan oluyor. 4 bin ödemek için 220-230 filan çekebilirsin ancak.
başkasının oturacağı evi almak için 10 yılını ipotek etmenin nesi mantıklı?kurban seçilmiş konu sahibi.ha kendi 1+1 ev alır oraya oturur kredisini öder o başkaAlinmis alinmistir. Herseyin degeri hergun artiyor. Satin almak uzun vadede daha mantikli.
400.000 ev 430.000 faiz evet ev 830.000 tlye geliyor
Kira daha mantıklı sizde ilerde aşık olup evleneceksiniz 5-6 yıl süren belki daha fazla, maaş anlamında bağlılık sıkıntılı olur bence.Herkese iyi günler, yaklasik 2 3 aydir atama surecini bekliyordum buraya da yazmistim,Allaha şükürler olsun atandim atanınca ailemle daha iyi bir kiralik eve geçeriz diye hayal ediyordum 5 kisiyiz ve yasadigimiz ev 1+1 artik bir kitap bile alamiyorum cunku koyucak yer kalmadi bu konuyu konuştuğumuzda babam kiralik eve cikmanin mantiksiz oldugunu ( paranin cope gidecegini dusunuyor) onun yerine 400.000 tl kredi çekip satilik ev almamiz daha iyi olur dedi. Bana gore de bu mantiksiz geliyor cunku yaklasik 430.000 tl de faiz ödeyeceğiz ( 10 sene icerisinde her ay 6.500 verecegiz) ekstra banka masraflari da var ben de faize giden para cop degil mi dedim. Maasimin hepsini vermeyecegimi soyledim o da maasimi vermeyecegim dedigimi sanmis kirildi biraz ben de tekrar ettim "hepsini" diyerek annemle babamin maasi toplami yaklasik olarak 6 milyar onlarin maasi krediye gidecek geriye kalan her gideri ben ödeyeceğim tabi ev senin olur dedi babam. Ancak kardeslerimin okul taksidi,faturalar diger giderleri benim maasim karşılarmi o bile meçhul ev de oyle ahim sahim degil sizce kiralik eve cikmak mi daha mantikli yoksa babamin dedigi gibi mi yapmaliyim onu da cok kirdim sanirim sessizlesti birden ama bana o kadar faiz odemek cok sacma geliyor (benim maasim yaklasik 5.000)