-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Ya kiracı çıkmasın. Kiramı düzenli ödesin yeter. Sen çık ben oturayım demem zaten yatırımlık olacak. Ev değerlenecek ben de ilerde satacağım. Oturacağım evi almam hayal şu an.kiracıyı çıkarmak dert bu ülkede. ben olsam oturmayacağım evi almam. istanbuldan hele hiç almam.
ankara olabilir. büyük şehir.
izmir olabilir, deprem açısından güvenli bölgeleri olmak şartıyla
diğer türlü zor.
Faiz Düşüşünden yararlanılmıyor mU artık ev kredilerinde?? Yazık valla bu memleketin insanına…yurt dışı yatırımı için bu bütçeyle nereyi tavsiye edersiniz?Kredi, muteahhitin eve ne kadar rayic bictigi+ belediyenin rayici bu sebeple ne kadar vergi odedigine gore degisir.
Iyi bir muteahhite denk gelirseniz 3 milyonluk ev icin 2.7 milyon gibi rakamlarda kredi cikar ama iyisine denk gelmezseniz 1 milyon bile cikmayabilir. Yani isin ozu evi bulup ekspere sokup kredilendirilebilir yuzdesini ogrenmeniz gerekir.
Ev alma fikrim da şudur, Ankara'da Cayyolu, Eryaman gibi guzel semtlerde proje konutlardan insaat firmasinin kendi finansmaniyla ev alabilirsiniz. Böylece bankayla ugrasmak yerine elden sifir faizli 60-70 ay gibi surelerde borclanirsiniz.
Mesela gecenlerde (simdi projenin adini unuttum) 59 bin sabit taksitle 60 ay odemeli 1+1 lansmani vardi Ankara'da.
Eklemeden gecemeyecegim, artik emlak ve taşıt kredilerinde sozlesmeler korkunc, eskiden faiz yukselisinden etkilenmez ama dususunden yararlanirdiniz ama simdi tam tersi yukseliste borcunuz artiyor, dusunce yerinde sayiyor, yani gireceğiniz kredinin sozlesmesini cok detayli okumalisiniz.
Ayrica yurtdisinda emlak yatırımı da dusunebilirsiniz.
Yatırımlık alacağım ev 1+1 olacak zaten. Şu anda oturacağım evi alma şansım yok dediğim gibi. Üç beş kenara atmakla birikebilecek meblağlar değilOturmayacagım evi 2+1 ve 3+1 almam ben olsam.
Hastane, uni gibi mekanlara yakın olan yerden 1+1 alırım genelden bu tip yerlerin kiracıları aile degilse kalıcı olmuyor.
Mis gibi gelir bana göre.
Kendi evimi alırdım bir de yerinizde olsam
Kiralar daha da artacak diye söyleniyor ve bunu diyenlerde genel olarak saçma sapan ekonomist ya da finansal olur yazarlığı olan kişiler degil.
Tunç hoca, Cihat dede, Mert başaran, Murathan, Emre gibi halkın ve piyasanın nabzını iyi tutan adamlar.
Tatil ve size lüks gelen kalemleri aza indirin.
Dışarıdan yemek yeme, spor aktiviteleri ve tatil işini azami düzeylere geçerseniz en azından ciddi bir ödeme ile ev sahibi olursunuz.
2+1 daha az lüks bir evde de oturabilirsiniz.
En azından kiraya ödeyeceginiz para evinizi öder.
Belli bir ülke ismi vermek istemem ama ben olsam AB'ye yeni girmis veya girmek uzere olan bir ulkeden ev alip airbnb yapardim, su ara ABD'de ev yatirimi cok revaçta ama denizasiri yatirimi takip etmek bana guvenli gelmiyor.Faiz Düşüşünden yararlanılmıyor mU artık ev kredilerinde?? Yazık valla bu memleketin insanına…yurt dışı yatırımı için bu bütçeyle nereyi tavsiye edersiniz?
kiraların neye göre daha fazla artacağını söylediler peki? yani dayanakları nedir?Oturmayacagım evi 2+1 ve 3+1 almam ben olsam.
Hastane, uni gibi mekanlara yakın olan yerden 1+1 alırım genelden bu tip yerlerin kiracıları aile degilse kalıcı olmuyor.
Mis gibi gelir bana göre.
Kendi evimi alırdım bir de yerinizde olsam
Kiralar daha da artacak diye söyleniyor ve bunu diyenlerde genel olarak saçma sapan ekonomist ya da finansal olur yazarlığı olan kişiler degil.
Tunç hoca, Cihat dede, Mert başaran, Murathan, Emre gibi halkın ve piyasanın nabzını iyi tutan adamlar.
Tatil ve size lüks gelen kalemleri aza indirin.
Dışarıdan yemek yeme, spor aktiviteleri ve tatil işini azami düzeylere geçerseniz en azından ciddi bir ödeme ile ev sahibi olursunuz.
2+1 daha az lüks bir evde de oturabilirsiniz.
En azından kiraya ödeyeceginiz para evinizi öder.
1+1 bir ev alırsanız lokasyonu da güzel olursa memurlara falan kiralayabilirsinizYa kiracı çıkmasın. Kiramı düzenli ödesin yeter. Sen çık ben oturayım demem zaten yatırımlık olacak. Ev değerlenecek ben de ilerde satacağım. Oturacağım evi almam hayal şu an.
sino uzun uzun yazmak gerekiyor.kiraların neye göre daha fazla artacağını söylediler peki? yani dayanakları nedir?
Faiz düşüşünde kredi oranları yeniden yapılandırma mevzusu bitmiş mi ?Belli bir ülke ismi vermek istemem ama ben olsam AB'ye yeni girmis veya girmek uzere olan bir ulkeden ev alip airbnb yapardim, su ara ABD'de ev yatirimi cok revaçta ama denizasiri yatirimi takip etmek bana guvenli gelmiyor.
Kredi/faiz konusunu gecen ay tasit kredisi cekmek icin bankayla gorusmeye gittigimizde öğrendim bende, şok oldum acikcasi.
ABD deki evler bir ara burdaki evlerle aynı fiyattaydi. Hatta o kadar çok TLC deki ev tadilat programlarını izledik ki, acaba bizde Teksastan falan ucuza alıp tamir ettirsek olur mu diye hayaller kurduk eşimleBelli bir ülke ismi vermek istemem ama ben olsam AB'ye yeni girmis veya girmek uzere olan bir ulkeden ev alip airbnb yapardim, su ara ABD'de ev yatirimi cok revaçta ama denizasiri yatirimi takip etmek bana guvenli gelmiyor.
Kredi/faiz konusunu gecen ay tasit kredisi cekmek icin bankayla gorusmeye gittigimizde öğrendim bende, şok oldum acikcasi.
Evet degismis bu sistem, yani ben yanlis anladigimi düşünmüyorum biz ozel bi bankada gorusmeye gittik, gittigimiz bankada önümüze uzatilan sozlesme bu sekildeydi.Faiz düşüşünde kredi oranları yeniden yapılandırma mevzusu bitmiş mi ?
Bu durum katılım bankalarında böyle okey ama diger bankalarda yapılandırma var diye biliyorum
tamam da ona bakarsan 2025'te insanların maaşlarına gelecek olan zam oranı %20 ile %30 arası olacak gibi duruyor maksimumsino uzun uzun yazmak gerekiyor.
Bugün bile kiralık ev endeks raporuna baktıgında bir ayda m2 basına ne kadar koymuş dolar tl kademe kademe yükselişe geçip faiz indirimi az biraz göz kırpınca bile fiyatlar sadece ev bazlı degil diger yatırım araçlarında da yükselmeye başlar.
Kira mevzusu için youtubede bu bahsettigim şahısların yorumları var ve baya da uzun.
Ahhahs benzer dusunceler herkeste dolaniyor zaten. O kadar ilgilenmisimki ben bu meselelerle hala onume ABD eyaletlerinde satilik kohne evler dusuyor.ABD deki evler bir ara burdaki evlerle aynı fiyattaydi. Hatta o kadar çok TLC deki ev tadilat programlarını izledik ki, acaba bizde Teksastan falan ucuza alıp tamir ettirsek olur mu diye hayaller kurduk eşimle
ABye yeni giren ülkelerde de evler çok ucuz değil sanırım. Bulgar levasi bile 19/1 oranında. Vatandaşı değilsen onunda takibi zor olur.
Sino zaten kiralık evler ülke bazında çıldırmış durumda.tamam da ona bakarsan 2025'te insanların maaşlarına gelecek olan zam oranı %20 ile %30 arası olacak gibi duruyor maksimum
ülkede milyonlarca asgari ücretli çalışan var. onun üstünde kazanan insanların da gelirleri dediğim oranlarda artacak
şu an açıklanan tüfenin yarısı kadar geliri artmış insanların bu kiraları nasıl ödeyebileceğini ve kiraların yükseleceğini düşünebiliyorlar ki?
bugün bütün yeni kiralık evlerin kirasına 100 bin yazsalar, insanlar kiralayamadıktan sonra ne anlamı kalıyor?
insanlar sahiden kiralayabilecekler mi ve bu kiraları ödeyebilecekler mi ona bakmak lazım
yoksa herkes yazar ev kirasına şişkin rakamları, onda bişey yok
bu halk genel anlamda aşırı yüksek gelir düzeyindeki insanlardan oluşmuyor
faiz indirimi olursa bu defa ev fiyatları satış açısından yükselecek, alamayan yine alamayacak yani
ben bu konularda çıkıp konuşanları artık hayatın akışına uygun ve gerçekçi bulmuyorum
bu insanlar piyasada bişeyler şişsin diye insanlar paniklesin diye konuşuyorlar. piyasanın bu kadar saçma olması ve ekonominin berbat gitmesi bu tarz çıkıp konuşan insanların çok işine yarıyor çünkü onlara malzeme çıkıyor
adamlara konuşacak konu olsun gerisi önemli değil
halkın büyük bir kısmı fahiş kiraları ödeyebilecek güçte olmayacak ve 2025 alım gücü daha az, krizi daha çok hissettiğimiz bir sene olacak.
sizce faizler ne zaman düşer?sino uzun uzun yazmak gerekiyor.
Bugün bile kiralık ev endeks raporuna baktıgında bir ayda m2 basına ne kadar koymuş dolar tl kademe kademe yükselişe geçip faiz indirimi az biraz göz kırpınca bile fiyatlar sadece ev bazlı degil diger yatırım araçlarında da yükselmeye başlar.
Kira mevzusu için youtubede bu bahsettigim şahısların yorumları var ve baya da uzun.
zaten şu anda kiralar ödenemez durumda, ben de daha nereye artacak diye düşünüyorum işteSino zaten kiralık evler ülke bazında çıldırmış durumda.
Yüzde 60 oranlı bir zam oranı ile 15 binlik evin çıkacagı bedel ucuz degil.
15 binlik olan evin bedeli 20 olunca bile bütçede sarsıcı etki yaratır.
Geçen sene de bunlar konuşuldu. Yine ödenemez durumda kiralar dendi ama ne oldu ? geçen sene 10 olan ev 15 oldu, 25 oldu.
Artış oran hızı son iki senedeki gibi olmasa da bugün zaten kiralar ödenemez duruma gelmedi mi ?
valla faiz oranları sebebiyle ticaret ile ugraşanlar aşırı stresli.sizce faizler ne zaman düşer?
anladım çok teşekkürler. mart ayında ev alma planımız var, düşerse evler uçar diye tetikte bekliyoruz biz devalla faiz oranları sebebiyle ticaret ile ugraşanlar aşırı stresli.
Kredi oranlarından dolayı esnaf çıldırmış durumda
dolar kuru hasebiyle dış ticaretle ugraşan firmalar zor durumda.
Faiz yükselimi son zamanlar hep sabit tutuluyor.
Aslında daha da yükseltilmesi gerekti ama bu sefer de çark durur korkusu var çünkü para piyasadan çekilir.
Tahminim 2025 ayı ilk çeyrekde start verilir gibi geliyor.
Kademeli şekilde gözlemlenecek.
İlk etapta 25 baz puan bir indirimle piyasa takibi yapılıp hatta diger dönem sabit bile bırakılabilir.