• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiradayken yatırımlık ev almak

tam tersi adalar- kartal tarafi icin zemini kötü diye konuşulduğunu duymustum. sirf bu yüzden kartaldan tasinan arkadasim var ama bilemiyorum. Benim duydugum soylenti olarak.
aslinda ben de tam tersi sey diyecektim, kartaldan alana kadar ayni fiyata nisantasidan eski ev al, bir sure kiraya verirsin zaten senin çocuğun buyuyesiye kentsel donusume falan girer cok daha degerlenir. ya da satmak isterseniz nisantasinda ev bekletmeden satılır
emlakcim iki hafta önce sunu paylasmisti,
muhit olarak nisantasi diye geciyor ama birazcık yokuslu buralar. yine de asiri guvenli ve nispeten yesil yerler. metroya vs yakin. bana da komsu sayılır:)
Eki Görüntüle 3514888
simdi baktim kaldirmis ama bu fiyata belkj benzer bir ev bulabilrsiniz, denk gelir. sanki yatirim icin olacaksa mantikli gibi geldi bana.
ayrica deprem riski haritasinda daha güvenli bir yerEki Görüntüle 3514901
tapu yok pek oralarda da ya, kat mülkiyetli ev bakıyorum satarken sıkıntı yaşamayayım diye. bir de kredi çıkması için tabii.

Bankalarla görüştünüz mü? Çünkü bildiğim kadarıyla evin belirli bir yüzdesinin üstü kredi olarak çıkmıyordu. Bu oran sıkı zamanlarda %18 kadar çekilmişti. Şimdi biraz esnedi ama yine de %70 i bulacağını sanmıyorum. Geri ödemesi de bu oranlarla 60 binde kalmaz.
en uygun akbank ilkevim kredisi var şu anda. 2, 86 mıydı neydi oran. 2milyon çekebilsek geri ödemesi 7 milyon. 10 yıl aylık 60 bin. tabii 2 milyon verecekler mi o var.

tam tersi adalar- kartal tarafi icin zemini kötü diye konuşulduğunu duymustum. sirf bu yüzden kartaldan tasinan arkadasim var ama bilemiyorum. Benim duydugum soylenti olarak.
aslinda ben de tam tersi sey diyecektim, kartaldan alana kadar ayni fiyata nisantasidan eski ev al, bir sure kiraya verirsin zaten senin çocuğun buyuyesiye kentsel donusume falan girer cok daha degerlenir. ya da satmak isterseniz nisantasinda ev bekletmeden satılır
emlakcim iki hafta önce sunu paylasmisti,
muhit olarak nisantasi diye geciyor ama birazcık yokuslu buralar. yine de asiri guvenli ve nispeten yesil yerler. metroya vs yakin. bana da komsu sayılır:)
Eki Görüntüle 3514888
simdi baktim kaldirmis ama bu fiyata belkj benzer bir ev bulabilrsiniz, denk gelir. sanki yatirim icin olacaksa mantikli gibi geldi bana.
ayrica deprem riski haritasinda daha güvenli bir yerEki Görüntüle 3514901
yalnız bu ev arsa tapulu
bu eve kredi çıkmaz ki

ha birikmiş 2.5 vardır, alır, kiraya verir. evi de 30 sene unutur , illa ki o zamana bu ev yeniden yapılanır ya yıkılır ya bişey olur. ama
mesela tekrar (oturacak) bir ev almak için satmak istedi, yine kredi çıkmayacak alıcısı hemen bulunmaz.

en uygun akbank ilkevim kredisi var şu anda. 2, 86 mıydı neydi oran. 2milyon çekebilsek geri ödemesi 7 milyon. 10 yıl aylık 60 bin. tabii 2 milyon verecekler mi o var.
Bence önce bankalarla görüşün. Kredi hesaplama sayfalarında hesaplandığı gibi olmuyor genellikle. Sigortası experi cart curtu çok oluyor öncelikle. İkincisi de pat diye karar geliyor şu kadardan fazla kimseye kredi çıkarmayın diyebiliyorlar. Sürekli krediniz hazır gelin alın diye sms ile yıllarca beni darlayan bankalar ev için kredi istediğimde en fazla 200 bin veririz ister al ister alma demişlerdi. Şimdi o politika biraz gevşedi tabi ama yine belirli sınırlar var diye biliyorum.

akşam bir konu vardı kira zammıyla alakalı şimdi bu konu karşıma çıkınca..
ev yatırım aracı değildir, kiracı da kredi taksiti borçlusu değildir:)
kiracılarla uğraşma derdine girebilecekseniz, alın tabi ama hiçbir zaman kiracıya güvenmeyin.
Walla bizim gibi bir ülkede ev almak bal gibi yatırım aracıdır

istanbulda pahalı bir semtte hatırı sayılır bir kira ödüyorum. daha taşınalı 2 ay oldu, evi çok seviyorum. site içinde, işime yürüme mesafesinde. imkanım olsa düşünmeden satın almak isteyeceğim bir ev ancak yanına yaklaşamıyoruz zira sitede emsal daireler 12 milyon civarı. aylık kazancımız iyi sayılır, yalnız gelir yüksek olunca gider de bir o kadar yüksek oluyor malum. oğlum özel okulda okuyor. özel piyano dersi alıyor, benim havuz üyeliğim var, ayda 3-4 kere muhakkak dışarda yeriz, yılda 2-3 kere tatile gideriz vs vs kısacası vazgeçmek istemediğim bazı alışkanlıklarımız ve kimileri için lüks sayılabilecek ancak benim için önemli masraflarımız var. ufak tefek birikim de yapıyoruz. lakin yaşlar hala gençken ve alım gücümüz de varken bir ev sahibi olmak istiyorum, en çok da çocuğum için. oturabileceğimiz evi almamız mümkün değil. malum istanbulda köpek bağlasan durmayacak evlere korkunç fiyatlar isteniyor. aklımda pendik yenişehir kurtköy veya tuzla gibi bölgelerden site içi 1+1 yatırımlık ev almak var. 2.5 milyon gibi bir bütçe düşünüyorum. 700 bin tl gibi nakit verebilirim. gerisi için kredi çekmem gerekecek. bankadan 2 milyon kredi çeksem geri ödemesi aylık 60 bin tl ediyor. ciddi bir rakam. bizi elbet bir miktar sarsacak, tatil, sık sık dışardan yeme, alışveriş vs gibi birtakım alışkanlıkları uzunca bir süre kısmak gerekecek. oğlum daha 1.sınıfta, her yıl hatırı sayılır bir artış olacak okul masrafında. eşim pek cesaret edemiyor. bense ilk zamanlar zorlanırız ama şu anda yüksek gelen meblağ bir süre sonra o kadar da zorlamaz, hem evi kiraya verip de bir kısmını karşılarız kredinin diyorum. zamanında krediler daha uygunken ev almamız pek mümkün olmadı çünkü eşimin geliri bu kadar iyi değildi, çocuk küçüktü, harcamalar azdı...şimdi durumumuz düzeldi ama ekonomi battı şansa....bazen diyorum ki geliri bizimkinin yarısı kadar bile olmayan insanlar kadar olamıyoruz yani aferin bize, ye iç gez nereye kadar....cidden bir cesaret bu yüklü krediyi çekmeli miyiz sizce....bir de son zamanlarda ev kredisi çekenler varsa , evin max ne kadarına kredi çıkar, 2.5 milyonluk ev için akbank ilk evim kredisi max kaç bin tl verir acaba? azcık cesarete ihtiyacımız var.

Kredi, muteahhitin eve ne kadar rayic bictigi+ belediyenin rayici bu sebeple ne kadar vergi odedigine gore degisir.

Iyi bir muteahhite denk gelirseniz 3 milyonluk ev icin 2.7 milyon gibi rakamlarda kredi cikar ama iyisine denk gelmezseniz 1 milyon bile cikmayabilir. Yani isin ozu evi bulup ekspere sokup kredilendirilebilir yuzdesini ogrenmeniz gerekir.

Ev alma fikrim da şudur, Ankara'da Cayyolu, Eryaman gibi guzel semtlerde proje konutlardan insaat firmasinin kendi finansmaniyla ev alabilirsiniz. Böylece bankayla ugrasmak yerine elden sifir faizli 60-70 ay gibi surelerde borclanirsiniz.

Mesela gecenlerde (simdi projenin adini unuttum) 59 bin sabit taksitle 60 ay odemeli 1+1 lansmani vardi Ankara'da.

Eklemeden gecemeyecegim, artik emlak ve taşıt kredilerinde sozlesmeler korkunc, eskiden faiz yukselisinden etkilenmez ama dususunden yararlanirdiniz ama simdi tam tersi yukseliste borcunuz artiyor, dusunce yerinde sayiyor, yani gireceğiniz kredinin sozlesmesini cok detayli okumalisiniz.

Ayrica yurtdisinda emlak yatırımı da dusunebilirsiniz.

Güzel yatırımlar tebrik ederim. Devren ev alırken, peşinatı ödeyip borçu devralıyorsunuz kredi çekerken 2-3 ev kredisi aynı veya yakın zamanda çekemiyorsunuz bildiğim kadarı ile. Peki devren alırken de kredi çeker gibi koşulları var mı?
Biz emlak konutlarından direk ev sahiplerinden devren satılık aldık. Geri kalan borcu öderken her yıl artış oluyor kredi gibi sabit değil ama artış oranı çok az oluyor. Devren konut alırken hiçbir şart yok. Orada da borcu devlete ödüyorsunuz kredi çekerken gerekli olan koşullar burada geçerli olmuyor. Örneğin kredi puanına falan bakılmıyor.

Yukarıda deprem konusunu yazmışlar yanlış anlamayın ama beklenen bir Marmara depremi var ben olsam bunca riske girip o şehirden ev almazdım Bursa'da bile bizde bir yazlık var denize oldukça yakın satılmıyor çünkü o bölgede sık artçı depremler var niye alsınlar ki

Biz birkaç hafta önce yatirimlik ev aldık, %20 civarında kredi çıktığı için ugrasmadik peşin ödedik.
İlk evim kredisi %80 ine kadar çıkıyormuş, emlakçı öyle dedi diye aklımda kaldı. Yalnız geri ödemeleri korkunç 😤

istanbulda pahalı bir semtte hatırı sayılır bir kira ödüyorum. daha taşınalı 2 ay oldu, evi çok seviyorum. site içinde, işime yürüme mesafesinde. imkanım olsa düşünmeden satın almak isteyeceğim bir ev ancak yanına yaklaşamıyoruz zira sitede emsal daireler 12 milyon civarı. aylık kazancımız iyi sayılır, yalnız gelir yüksek olunca gider de bir o kadar yüksek oluyor malum. oğlum özel okulda okuyor. özel piyano dersi alıyor, benim havuz üyeliğim var, ayda 3-4 kere muhakkak dışarda yeriz, yılda 2-3 kere tatile gideriz vs vs kısacası vazgeçmek istemediğim bazı alışkanlıklarımız ve kimileri için lüks sayılabilecek ancak benim için önemli masraflarımız var. ufak tefek birikim de yapıyoruz. lakin yaşlar hala gençken ve alım gücümüz de varken bir ev sahibi olmak istiyorum, en çok da çocuğum için. oturabileceğimiz evi almamız mümkün değil. malum istanbulda köpek bağlasan durmayacak evlere korkunç fiyatlar isteniyor. aklımda pendik yenişehir kurtköy veya tuzla gibi bölgelerden site içi 1+1 yatırımlık ev almak var. 2.5 milyon gibi bir bütçe düşünüyorum. 700 bin tl gibi nakit verebilirim. gerisi için kredi çekmem gerekecek. bankadan 2 milyon kredi çeksem geri ödemesi aylık 60 bin tl ediyor. ciddi bir rakam. bizi elbet bir miktar sarsacak, tatil, sık sık dışardan yeme, alışveriş vs gibi birtakım alışkanlıkları uzunca bir süre kısmak gerekecek. oğlum daha 1.sınıfta, her yıl hatırı sayılır bir artış olacak okul masrafında. eşim pek cesaret edemiyor. bense ilk zamanlar zorlanırız ama şu anda yüksek gelen meblağ bir süre sonra o kadar da zorlamaz, hem evi kiraya verip de bir kısmını karşılarız kredinin diyorum. zamanında krediler daha uygunken ev almamız pek mümkün olmadı çünkü eşimin geliri bu kadar iyi değildi, çocuk küçüktü, harcamalar azdı...şimdi durumumuz düzeldi ama ekonomi battı şansa....bazen diyorum ki geliri bizimkinin yarısı kadar bile olmayan insanlar kadar olamıyoruz yani aferin bize, ye iç gez nereye kadar....cidden bir cesaret bu yüklü krediyi çekmeli miyiz sizce....bir de son zamanlarda ev kredisi çekenler varsa , evin max ne kadarına kredi çıkar, 2.5 milyonluk ev için akbank ilk evim kredisi max kaç bin tl verir acaba? azcık cesarete ihtiyacımız var.
Mert Basaran i belki bilirsiniz, kendisi yatirim danismani. Onun y.tube da videosunu izledim, soyledikleri bana cok mantikli geldi. Yatirimlik 1+1 alin Universite yakininda hem 4 senede bir yeni kiraci gelir ve daha yuksek kiraya verirsiniz dedi yada fabrika yakinindan 1+1 daire alin demisti. Zaten oralarda 1+1 lerin bile kiralari yüksek oluyor bildigim kadariyla zaten kendiside bu sebeple tavsiye etti. Hayirlisi olsun hakkinizda.

(Başka konuya yazmıştım, aşağıya kopyalıyorum. Bilgilerin tamamı başka evi olmayıp ilk evini alacaklar için. Halilazırda evi olanlar için kredi oranları farklı )

Evin enerji sınıfına göre kredi çıkıyor.
(sıfır olmayan ev için konuşuyorum ) :

1 miyon TL’nin altında olan konutlar için enerji sınıfına bakılmadan değerin yüzde 90’ı kadar,

Konut değeri 1 milyon TL ile 2 milyon TL arasında olan konutlar için:
A sınıfında değerin yüzde 70’i,
B sınıfında değerin yüzde 65’i
diğer sınıflarda ise değerin yüzde 60’ı kadar kredi veriyorlar.

2 - 5 milyon TL arası değer biçilen konutlar için bu oran sırasıyla, % 60, 55, 50.

Satın alınacak evin enerji sınıfını, bankanın gönderdiği eksperin raporuyla öğrendik.

Biz de yakın zamanda söylediğiniz tutarda bir ev alacağız. şuan taksit ödüyoruz şu el birliği sistemi finans kuruluşlarından birine. 3 ay sonra parayı alacağız. Konuyu takipteyim.

Kiralar zaman içerisinde çok düşük kalıyor. Kiracı ile uğraşmak da gerçekten sinir harbi. Karı koca doktor çift, ev satılmış, yeni ev sahibine “ev benim” diyor. Herkeste bir ego, bir hadsizlik. Ben kiraya vermek için ev almak fikrini hiç desteklemiyorum. Ama derseniz ki evi alalım, ev değerlenecek. Ona okay.

muhakkak alın, başta zorlanırsınız sonra alıştıkça rahata erersiniz. asla zaman kaybetmeyin derim

ev kredilerinin faizleri ne kadar bilmiyorum ama bir cesaratle ya Allah ya bismillah diyip ev alımı yapmıştık harcamalarınızı minumama indirin çoçuğun harcamaları hariç cesaret edip girin yoksa bu fiyatlar katlandıkça katlanacak alamazsınız cidden hazır içinizde istek varsa hemen dalın bodoslama eşiniz ne diyor ?

Bunun yerine elinizdeki para ile kucuk sehirlerde imar yakininda arsa almayi dusunmezmisiniz?

Istanbuldan mulk alma fikri bence cokta iyi degil
Insaat firmalarinin kampanyalarini da dusunebilirsiniz

Bazı alışkanlıklarınızdan ödün vermeden ev almanız mümkün gözükmüyor, çocuğun okul taksidi ve masrafları yaşı büyüdükçe büyüyecek ve iyice zor bir hale gelecek, eğer daha yüksek maaşlı bir işe geçme ihtimaliniz yoksa ev alma sürecini hızlandırmalısınız çünkü gün geçtikçe daha da zorlaşıyor, İstanbul’da 1+1 ev için 700 bin çok az kredi çekmek için, bence biraz daha para biriktirin en azından 1,5 milyon sonra üzerine kredi çekersiniz

Back
X