Ev almak istiyorum ama bütçem yetmiyor

Para nasıl TL de durur ah en büyük hata. 750 bine bodrum kat bile vermezler. Kredisiz ev almanız çok zor. Ay nasıl bıraktınız TL de ya.

Suan bankadan kredi çekmek dışında yapılabilecek birsey yok ama sizde kara listedesiniz sanırım, arsa alsanız?
Arsam var üzerine tiny house yaptırdım ama gelin görün ki satışa koymuş olmama rağmen sürekli fiyat düşürüp koyuyoruz emlakçıyla kimse almıyor altı ay oldu yaz sezonu geçti gitti. Oradan da bir miktar ümitliyim ama yeniden arsa almak istemiyorum

Para TL de faizde dururken bile gelen faizleri harcamissiniz paranız yine 750 bin olarak kalmış uzerine eklemede yapmamissiniz ben şu aşamada sizin ev alacağınızı düşünmüyorum bankalara olan durumda öyle hemen 1-2 senede duzelmez kredi çekmek için şuan düzenli ödemeye başlarsanız borclarinizi en az 5 sene sonra düzelmeye başlar banka siciliniz.

Elinizde ki para çarçur olmasın istiyorsanız altına yatirin derim ama kısa vadede değil uzun bir süre orada tutmanız gerekir.

Arsa alsaniz bilemiyorum ileride para edecek bir yer almanız gerekiyor çünkü onuda şuan alsanız hemen satamazsiniz kar elde etmek için.

Borsa işine hiç girmeyin derim elinizde ki paradan da olursunuz.
Evet haklısınız teşekkür ediyorum

Kiram su an 15 bin, 70 bin gelirim var çocukların okul masrafları aylık 35 bini buluyor. Kalanla da ev geçindiriyorum
Siz tek mi bakıyorsunuz çocuklarınıza iki çocuk var galiba kalan 20 bin yetiyor mu faturalar,yeme içme, çocukların diğer masraflari babaları yardım etmiyor mu?

Gelirin yarısının okul masraflarına gitmesi çok fazla değil mi? Kira hariç kalan 20000nin nesini biriktireceksiniz zaten. Sanırım koleje gidiyor çocuğunuz, devlet okuluna alma imkanınız olmaz mı?

Kiram su an 15 bin, 70 bin gelirim var çocukların okul masrafları aylık 35 bini buluyor. Kalanla da ev geçindiriyorum
şu anda ev alsanız
kredi borç her neyse bir şekilde alsanız yani ödeyebileceğiniz tutar 15 bin yani? kiraya verdiğiniz kadarını ancak verebilirsiniz diye anladım.

e maalesef 15 bin taksitle birşey ödeyemezsiniz ki?

70 bin gelire 15 bin kira çok normal
kalan 20 binin yetmeyip (mutfak, üst baş, faturalar, tatil vs hepsi 20 binle çok zor çocuklar denildiğine göre en az 2 çocukla), arada faizdeki paradan tırtıklamak da normal.

ya çocuklar özele gitmeyecek ya gelirinizi arttıracaksınız, başka türlü şu şartlarda ev alamazsınız. zamanında alsaydınız kredinin taksitleri şimdi çerez parası kalırdı ama şu anda bu mümkün değil.

elinizdeki parayı değerlendirmeye çalışın, bir şekilde ya tasarrufa ya gelir arttırmaya uğraşın ve bekleyin.

cok ilginc hayatimda hic faizden kazanan gormedim. bir arkadasim yaklasik 6 sene 2017 - 2023 seneler arasi ne kazandiysa annesine verdi annesi de ustune katip tl faize koydu. o kiza da hep derdim altin doviz al diye. hic de bakmazdi hesabinda ne var vs. en son 2023te vize basvurusunda göstermek için parayi kendi hesabina aldi, şok oldu. "7 yilda biriktirdigimle araba alirim" diye heveslerdeydi bankadaki parayla pesinatini anca alabilirdi.
o yuzden tlden kazanan gorunce sasirdim.
Bize hep döviz al bilmem ne dediler ama dayım hep döviz alır mesela karşılaştırınca kafa kafaya gittiğini gördük ama açık ara altın önde kazanç olarak hep daha fazla kazandırıyor.yatırım tavsiyesi değil tabi ben demeyimlerimi paylaştım🤷🏻‍♀️

Geçen yıl yilbasi gibi 100 dolar ile bir çeyrek aynı fiyatti. Biz alırken ya çeyrek ya dolar alalim demiştik ordan hatırlıyorum. Ama şimdi arayı iyice acti altin Shadylady Shadylady

Geçen yıl yilbasi gibi 100 dolar ile bir çeyrek aynı fiyatti. Biz alırken ya çeyrek ya dolar alalim demiştik ordan hatırlıyorum. Ama şimdi arayı iyice acti altin Shadylady Shadylady
bende keşke altın alsaydım diyorum🙃dolar almıştım pek fark yapmadı mesela.böyle dolardı euroydu alınca sürekli gözün üstünde olması lazım.faizde öyle değil yalnız orada her ay gidip bankayla konuşup faiz bağlatmak lazım yoksa düşük bağlıyorlar otomatikte onu söylemeyi unutmuşum.

4v5 yıl önce btc çok ucuzdu . 3 5 arttirdigim ile 500tl lik 200tl lik alıp 3.15 btc yapmıştım. Sonra onu bozup 250bin tl ye bahçeli ev aldım 50bin tl de içine harcadım kredi çekip . Ozaman herkes salak muamelesi yapmıştı. Şimdi öyle bir tufana girildiki ev almak çok çok zorlaştı. Simdi herkes en akıllısını yaptın diyor. Allah herkese gönlünce ev sahibi olmayı nasip etsin .

Etrafımda kim varsa borsaya gir diyor borsadan hiç anlamam elimdeki de gider o zaman daha büyük pişmanlığım olur. Sizce paramı altına yatırsam şu an bir buçuk sene içinde faizden daha çok getirisi olur mu? Faizler de sabit kalmıyor her an düşüşe geçebiliyor uzun zamandır yüksek ama hep böyle olacak diye bir kaide de yok. Bilemedim şimdi..
Benim eşimde borsa ile ilgileniyor güzel de getiri sağlıyor ama etrafa da söylediği şey şu ev parası araba parası borç para ile borsaya girilmez. Batsada birikimim gider en kötü diyeceğiniz hiç bir tutarı borsaya sokmayın zaten genel olarak sizin pskolojiniz ile kazanıyorlar. Yani düşüyor paniği ile elinizdekini çok ucuza satabilir kısa vadede çok kazanayim diye yanlış hisselere yüksek den girip çok zarar edebilirsiniz. Hem bilmiyorum diyorsunuz hem de ihtiyaç olan bir para borsa dan uzak durun. Vadeli de çok mantıklı gelmiyor bana gün sonunda enflasyon un altında kalıyor zaten öyle olmasa banka vermez kendini zarara sokmaz . Altın yada dolar en mantıklı yatirim aracı geliyor az az üstüne biriktirin bankaların listesinden cikincada konut kredisi çekin

Merhaba arkadaşlar,
Buraya ilk defa konu açıyorum. Sizden akıl almak istiyorum ve fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var. 750 bin tl civarında birikimim var ev almak istiyorum, iki senedir param öylece bankada ziyan oldu. İki sene önce ev alabiliyorsan şu an bu rakama gülerler.. İki tane çocuğum var onlara yatırım amaçlı ve de artık kira ödememek için ev bakıyorum. Ama minimum 3 milyondan başlıyor yaşayacağım şehirdeki evler. (Rutubetli Bodrum katlar hariç tabii) Ben bu parayı iki senedir değerlendiremedim kısa zamanda 750 bin tl ile nasıl istediğim evi alabilirim. Neye yatırım yapmam gerekiyor ki param artsın, kazandıkça üstüne ekleme yapacağım 3-5 ama yine de iki üç sene beklemek istemiyorum. Fikirlerinize açığım.. ( bu arada konut kredisi çekemiyorum bankalar onay vermiyor gecikmeli ödemelerim yüzünden )
TL olarak 3 yıldır bankadamiydi ?

2 sene boyunca faize dokunmasaydınız şuanda güzel bir birikiminiz olurdu.Yorumlarda biri yazmış faiz ve altın kafa kafaya gidiyor diye ve evet doğru,altın biraz daha önde ama faizle 1,5 ay öncesine kadar neredeyse eşit gidiyorlardı altın birden uçtu.Borsa,kripto falan geçin oraları,altına yatırın.Uzun vadede en güzel yatırım altındır.Yavaş gitsede kazandırır.Altın şuanda düşmüşken acilen gidin külçe altın alın.Bankadan da altın almayın makas fiyatları çok fazla.Kasa kiralayın bankadan,fiziki altınınızı oraya koyun evinizde veya bedeninize takmayın yoksa çalınır Allah muafaza.Neyse en azından faizle yiyip içip gezmişsiniz yine havaya uçmamış o para.Ama fiziki altın alsaydınız harcayamazdınız.

Allâh korusun herşey olabilir.
Ben fizıkı altın seviyorum ama en iyisi güvenilir acıdan internet bankacılığı.
İnternet bankacılığında makas farkı 120-140 tl ve yine internet bankacılığından parayı hemen harcama ihtimalınız var.Ama fiziki altında makas farkı 40 tl bankanın kasasına koysanız kolay kolay harcayamazsınız.O yüzden en güveniliri fiziki alıp bankaya koymak.Deprem olayına karşıda yeni binada olan bir banka seçmek.

İnternet bankacılığında makas farkı 120-140 tl ve yine internet bankacılığından parayı hemen harcama ihtimalınız var.Ama fiziki altında makas farkı 40 tl bankanın kasasına koysanız kolay kolay harcayamazsınız.O yüzden en güveniliri fiziki alıp bankaya koymak.Deprem olayına karşıda yeni binada olan bir banka seçmek.
Bankaya da koyasım gelmiyor net bankacılığı sevmedım
Bakalım hayırlısı.

X