- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Herkese merhaba,
3 ekimde düğünüm var, öğretmenim. Eşimin yanına atandım geçen hafta allaha şükürler olsun. Atamam daha yeni belli olduğu için yeni ev bakabiliyoruz. (gönlümüze ve bütçemize göre bir yer bulamadık hoş daha, bakındığımız muhit pahalı) Bu zamana kadar her zaman kendi evim olsun istedim, evlendiğimde kendi evime gireceğim derdim. Kira boşa verilen para, kira ödeyeceğime ev kredimi öderim derdim. Ancak şu anda ev için gereken peşinata sahip değiliZ. İkimiz de ailelerden maddi yardım görmüyoruz. Herşeyi kendimiz yapıyoruz. Zaten benim atandığım ve ev bakındığımız muhitlerdeki evlerin fiyatları çok yüksek ve krediye uygun evler değiller. Kiralık evler de çok pahalı. 1500tl maksimum bütçe belirledik ancak inanın bir tane dahi 1500tl altında uygun içine girilir ev bulamadık. Bulduğumuz uygun fiyatlı evler de eski, oturulacak gibi değiller. Ne yapacağız hiç bilemiyorum. Çok mutsuzum. İki tane daire haberi geldi henüz çok yeni, biri 1400tl diğeri de 1500tl kira istiyormuş. Şimdi size sorum şu: Aylık gelirimiz 6000 tl civarı, benim branşım gereği özel ders imkanım veya etüt merkezinde çalışma şansım da yüksek. Ordan da ek gelirimiz olacak. Bir sene kirada otursak ve 1500tl civarı kira ödesek sizce ev peşinatı biriktirebilir miyiz? Tabii beyaz eşya taksidimiz vs de olacak. Gelirimiz fena değil ancak harcamamız da ona göre. Herkes 1-2 sene kirada otur sonra kendi evini alırsın kasma vs diyor ama kendi evimi alacak parayı nasıl biriktireceğim bir yerden nakit vs gelmeden aklım almıyor benim. Ömür boyu kiracı kalacağım gibi bir his var içimde. Uzun süre kirada oturup kendi evini alanlar, bunu nasıl yaptınız? Baz projeler var altın günü gibi oeşinatsız ev sahibi yapan, onları da düşünmüyor değilim. Bir yol gösteren büyüğümüz de yok. Fikirlerinizi bekliyorum.
Herkese merhaba,
3 ekimde düğünüm var, öğretmenim. Eşimin yanına atandım geçen hafta allaha şükürler olsun. Atamam daha yeni belli olduğu için yeni ev bakabiliyoruz. (gönlümüze ve bütçemize göre bir yer bulamadık hoş daha, bakındığımız muhit pahalı) Bu zamana kadar her zaman kendi evim olsun istedim, evlendiğimde kendi evime gireceğim derdim. Kira boşa verilen para, kira ödeyeceğime ev kredimi öderim derdim. Ancak şu anda ev için gereken peşinata sahip değiliZ. İkimiz de ailelerden maddi yardım görmüyoruz. Herşeyi kendimiz yapıyoruz. Zaten benim atandığım ve ev bakındığımız muhitlerdeki evlerin fiyatları çok yüksek ve krediye uygun evler değiller. Kiralık evler de çok pahalı. 1500tl maksimum bütçe belirledik ancak inanın bir tane dahi 1500tl altında uygun içine girilir ev bulamadık. Bulduğumuz uygun fiyatlı evler de eski, oturulacak gibi değiller. Ne yapacağız hiç bilemiyorum. Çok mutsuzum. İki tane daire haberi geldi henüz çok yeni, biri 1400tl diğeri de 1500tl kira istiyormuş. Şimdi size sorum şu: Aylık gelirimiz 6000 tl civarı, benim branşım gereği özel ders imkanım veya etüt merkezinde çalışma şansım da yüksek. Ordan da ek gelirimiz olacak. Bir sene kirada otursak ve 1500tl civarı kira ödesek sizce ev peşinatı biriktirebilir miyiz? Tabii beyaz eşya taksidimiz vs de olacak. Gelirimiz fena değil ancak harcamamız da ona göre. Herkes 1-2 sene kirada otur sonra kendi evini alırsın kasma vs diyor ama kendi evimi alacak parayı nasıl biriktireceğim bir yerden nakit vs gelmeden aklım almıyor benim. Ömür boyu kiracı kalacağım gibi bir his var içimde. Uzun süre kirada oturup kendi evini alanlar, bunu nasıl yaptınız? Baz projeler var altın günü gibi oeşinatsız ev sahibi yapan, onları da düşünmüyor değilim. Bir yol gösteren büyüğümüz de yok. Fikirlerinizi bekliyorum.
Ay bizim buraya atandiniz galiba.bizim muhiti anlattığınizi zannettim suan.Almak istediğin daireye göre değişiyor peşinat miktarı. Krediye uygun bir ev için bankalar %75 ine kadar kredi veriyor. Yani evin %25 ini peşinat olarak bulmak zorundayız. Benim çalıştığım muhit ve çevresindeki evler pahalı, yani 400bin tl den başlıyor orta halli evler ve bina yaşları yüksek. Eski evler. Yeniler ise 600 bin tl civarı ve daha fazla. Daha uygun fiyatlı evler ise uzak muhitlerde, ulaşım vs sorun olacak. Yeni atandığım okuldan çok ters bir yerde oturmak istemiyorum. İstanbul dayız malum, trafik büyük sorun olabiliyor.
1+1 eşyalı evler var çevrede, zaten yeni açılan bir üni olduğu için çevrede fiyatlar bu kadar yksek kiralık evlerin.fakat yeni evleneceğim için buna sıcak bakmıyorum ben. zaten önceden yurtta kaldım, eski görev yerimde tek başıma 1+0 tek göz eşyalı evde kaldım. Bilemiyorum...
Biz de hiç peşinat vermeden aldık evimizi hatta evin değeri 115 bin liraydı , biz 130bin çektik bankadan :) alım satım , tapu masrafını da ordan ödedik . Eksper yardımcı oldu bize de sağolsun , evşn değeri yüksek gösterildi. 2 buçuk yıl oldu alalı. O zaman kiramız 500 tl idi, ödediğimiz ev taksidi 1700 lira. Gelirimiz iyi allaha şükür ama birikim yapamıyoruz biz, o yetenek bahşedilmemiş bize maalesef :)
Bahsedilen ev fiyatları çok yüksek , biz 115 bin e sıfır daire aldık , 3+1 , ara kat , evin bir cephesi sitenin yüzme havuzuna bakıyor, yeşillik - deniz manzarası var, diğer cephesi sitenin oyun parkına. Tam merkezde değil ama araba ile 10 dk merkeze . Şuan taş çatlasın 200 bin eder fiyatı. Turistik bir ilçe , trafik yok , ev fiyatları uygun , belki böyle bir yerden alsanız evinizi ?
Hoş gerçi ben 1 yıldır evimden uzak, dünyanın bir ucunda yurt dışında yaşıyorum o da ayrı bir konu :)
Almak istediğin daireye göre değişiyor peşinat miktarı. Krediye uygun bir ev için bankalar %75 ine kadar kredi veriyor. Yani evin %25 ini peşinat olarak bulmak zorundayız. Benim çalıştığım muhit ve çevresindeki evler pahalı, yani 400bin tl den başlıyor orta halli evler ve bina yaşları yüksek. Eski evler. Yeniler ise 600 bin tl civarı ve daha fazla. Daha uygun fiyatlı evler ise uzak muhitlerde, ulaşım vs sorun olacak. Yeni atandığım okuldan çok ters bir yerde oturmak istemiyorum. İstanbul dayız malum, trafik büyük sorun olabiliyor.
1+1 eşyalı evler var çevrede, zaten yeni açılan bir üni olduğu için çevrede fiyatlar bu kadar yksek kiralık evlerin.fakat yeni evleneceğim için buna sıcak bakmıyorum ben. zaten önceden yurtta kaldım, eski görev yerimde tek başıma 1+0 tek göz eşyalı evde kaldım. Bilemiyorum...
ahh arkadaşlar, bahsetiğiniz gibi 120 bine 150 bine evler nerde istanbulda? beylikdüzü gibi semtlerde toplu konutların ve projelerin olduğu yerlerde bu şekilde uygun evler bulunabiliyor. tamamına kredi çıkarılabiliyor ve aylık ödemesi de 2bin tl civarında oluyor. ancak benim atandığım semt şehrin diğer bir ucu öyle diyeyim size. bu fiyatlara ev bulmak da imkansız, fiyatlar 4-5 katı.
bu arada okuluma yakın çevrede 900 tl ye 1+1 bulduk. sıfır binadaymış daha hiç oturulmamış. ptesi gidip bakacağız, pazarlık da yapmaya çalıacağız ama bu fiyatta bir yer bulduğumuza sevindik resmen. bir haftadır atandığımdan beri depresyondayız resmen...umarım kümes gibi bir yer değildir.işin kötüsü ev sahiplerinin hepsi tok satıcı olmuş. zamanında öğretmene devlet memuruna ev vermek isterdi herkes. ben memurum, eşimin iyi bir işi var ve yeni evlenecek çiftiz. ideal kiracı adayı olduğumuzu sanırdım ama pazarlıkta hiç etkili olmadı valla bunlar...biz tutmazsak aynı evi 4-5 öğrenciye verecek nasılsa...
Kira fiyatlarını görünce bir an acaba Gaziantep mi dedim ama değilmiş
Sen Ayıntapımızı beğenmez misin, işte sonucu bu olur.Antep'ten tayinim çıktı buraya. yağmurdan kaçarken doluya tutulduk