merhaba
istanbul'da oturmuyorum ama oturduğum şehirde de kiralar uçmuş vaziyette, ev fiyatları da öyle.
1200 lira kira veriyorum ben, 170 site aidatı, merkezi sistem ısınma ve sıcak su, kışın özellikle bir de onların parası var.
ev almaya niyetlenmiştim ciddi ciddi, merkezde özellikle eşimin işine yakın olsun istedim, bi tane beğendim ev 320 bin, baya büyük ama 3+1 172 m2'di. zaten merkezde evler uçmuş.
peşinat sadece düğün takılarımız var, başka da birikim yok, o da 25 bin taş çatlasa eder.
düğünü ve eşyaları kendimiz yaptığımız için borçlar anca bitti, kredi çekmiştik, hoş hala bitmedi aslında, eşimle ikimizin öğrenim ve harç kredisi var iki ayda bir 2200 lira, 2017 aralıkta bitecek.
sürekli ekstra bişey çıkıyor, kredi çekince hesapladım çektiğinin iki katını ödüyorsun neredeyse ve 10 yıl üzerinden hesapladım, sürekli borç sıkıntısı ve borca gelemiyorum.
bir de hazır çoluk çocuk yokken gezelim modu da ağır gelmeye başladı bende, sanırım biraz daha ev alma fikrinden uzaklaştım, öncelikli olarak birikim yapacağız galiba.