Kirada oturduktan sonra kendi evine geçenler

ben ev almayı 10 sene falan daha düşünmüyorum mesela
hele istanbulda olsam aslaaa almam derdim sanırım
ev sahibinin 1 evi kiracının 1000 evi demişşler :)

Almak istediğin daireye göre değişiyor peşinat miktarı. Krediye uygun bir ev için bankalar %75 ine kadar kredi veriyor. Yani evin %25 ini peşinat olarak bulmak zorundayız. Benim çalıştığım muhit ve çevresindeki evler pahalı, yani 400bin tl den başlıyor orta halli evler ve bina yaşları yüksek. Eski evler. Yeniler ise 600 bin tl civarı ve daha fazla. Daha uygun fiyatlı evler ise uzak muhitlerde, ulaşım vs sorun olacak. Yeni atandığım okuldan çok ters bir yerde oturmak istemiyorum. İstanbul dayız malum, trafik büyük sorun olabiliyor.

1+1 eşyalı evler var çevrede, zaten yeni açılan bir üni olduğu için çevrede fiyatlar bu kadar yksek kiralık evlerin.fakat yeni evleneceğim için buna sıcak bakmıyorum ben. zaten önceden yurtta kaldım, eski görev yerimde tek başıma 1+0 tek göz eşyalı evde kaldım. Bilemiyorum...
kavacıkta mı oturuyorsunuz :) anlattıklarınız pek bi tanıdık geldi

merhaba
istanbul'da oturmuyorum ama oturduğum şehirde de kiralar uçmuş vaziyette, ev fiyatları da öyle.
1200 lira kira veriyorum ben, 170 site aidatı, merkezi sistem ısınma ve sıcak su, kışın özellikle bir de onların parası var.
ev almaya niyetlenmiştim ciddi ciddi, merkezde özellikle eşimin işine yakın olsun istedim, bi tane beğendim ev 320 bin, baya büyük ama 3+1 172 m2'di. zaten merkezde evler uçmuş.
peşinat sadece düğün takılarımız var, başka da birikim yok, o da 25 bin taş çatlasa eder.
düğünü ve eşyaları kendimiz yaptığımız için borçlar anca bitti, kredi çekmiştik, hoş hala bitmedi aslında, eşimle ikimizin öğrenim ve harç kredisi var iki ayda bir 2200 lira, 2017 aralıkta bitecek.
sürekli ekstra bişey çıkıyor, kredi çekince hesapladım çektiğinin iki katını ödüyorsun neredeyse ve 10 yıl üzerinden hesapladım, sürekli borç sıkıntısı ve borca gelemiyorum.
bir de hazır çoluk çocuk yokken gezelim modu da ağır gelmeye başladı bende, sanırım biraz daha ev alma fikrinden uzaklaştım, öncelikli olarak birikim yapacağız galiba.

merhaba
istanbul'da oturmuyorum ama oturduğum şehirde de kiralar uçmuş vaziyette, ev fiyatları da öyle.
1200 lira kira veriyorum ben, 170 site aidatı, merkezi sistem ısınma ve sıcak su, kışın özellikle bir de onların parası var.
ev almaya niyetlenmiştim ciddi ciddi, merkezde özellikle eşimin işine yakın olsun istedim, bi tane beğendim ev 320 bin, baya büyük ama 3+1 172 m2'di. zaten merkezde evler uçmuş.
peşinat sadece düğün takılarımız var, başka da birikim yok, o da 25 bin taş çatlasa eder.
düğünü ve eşyaları kendimiz yaptığımız için borçlar anca bitti, kredi çekmiştik, hoş hala bitmedi aslında, eşimle ikimizin öğrenim ve harç kredisi var iki ayda bir 2200 lira, 2017 aralıkta bitecek.
sürekli ekstra bişey çıkıyor, kredi çekince hesapladım çektiğinin iki katını ödüyorsun neredeyse ve 10 yıl üzerinden hesapladım, sürekli borç sıkıntısı ve borca gelemiyorum.
bir de hazır çoluk çocuk yokken gezelim modu da ağır gelmeye başladı bende, sanırım biraz daha ev alma fikrinden uzaklaştım, öncelikli olarak birikim yapacağız galiba.
bencede canım çok isabetli bir karar olur.çok doğru düşünmüşsün ev almak borçla krediyle çok zor iki katını ödemekten se birikim yapmak daha doğru

merhaba

heh bahsetmeyi unutmuşum, benim de hem lisans hem yüksek lisans kredi borcum var bu ay başlayacak :KK43: oof of...

Karı koca 6-7 bin tl maaş orta direk maaşı artık, 400 600 binlik evlere bakmanız pek akıl karı değil. Peşinat bile yok, faiziyle uçuk rakamlara ulaşıyor. Olmaz, bence başka semtlerden bakmalısınız

X