- 22 Kasım 2010
- 11.110
- 19.512
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
ne kadar bir peşinat gerekiyor?
benim aklıma eşyalı ev mi tutsanız diye geldi hem borcunuz olmaz sadece kiraya gider para.
hem de baya para biriktirme imkanınız olur.
şimdilik 1+1 falan eşyalı dairede idare edemez misiniz?
Düğünden altın gelecek mi
Îki ayrı evde kirada oturdum ev aldım birikimizi peşinat yapıp
Sonra onu sattım peşinatım biraz arttı ben kirada oturdum sonra altınları ve o birikimler ile yeniden ev aldım
Istanbulda kira da ev de pahalı ama kirada oturup çevreyi öğrenmek de önemli tüm kiralık evler sizin ama evi alınca bunu satıp yenisini alayım zor oluyor beğenmezsen de yıllarca oturmak gerekebilir
düğünde takılanları peşinat yapın bence. türkiye standartlarına göre gerçekten iyi bir geliriniz var çok rahat kredi ödersiniz.15000 tl bir kira için çok çok fazla. havaya giden bir para.Herkese merhaba,
3 ekimde düğünüm var, öğretmenim. Eşimin yanına atandım geçen hafta allaha şükürler olsun. Atamam daha yeni belli olduğu için yeni ev bakabiliyoruz. (gönlümüze ve bütçemize göre bir yer bulamadık hoş daha, bakındığımız muhit pahalı) Bu zamana kadar her zaman kendi evim olsun istedim, evlendiğimde kendi evime gireceğim derdim. Kira boşa verilen para, kira ödeyeceğime ev kredimi öderim derdim. Ancak şu anda ev için gereken peşinata sahip değiliZ. İkimiz de ailelerden maddi yardım görmüyoruz. Herşeyi kendimiz yapıyoruz. Zaten benim atandığım ve ev bakındığımız muhitlerdeki evlerin fiyatları çok yüksek ve krediye uygun evler değiller. Kiralık evler de çok pahalı. 1500tl maksimum bütçe belirledik ancak inanın bir tane dahi 1500tl altında uygun içine girilir ev bulamadık. Bulduğumuz uygun fiyatlı evler de eski, oturulacak gibi değiller. Ne yapacağız hiç bilemiyorum. Çok mutsuzum. İki tane daire haberi geldi henüz çok yeni, biri 1400tl diğeri de 1500tl kira istiyormuş. Şimdi size sorum şu: Aylık gelirimiz 6000 tl civarı, benim branşım gereği özel ders imkanım veya etüt merkezinde çalışma şansım da yüksek. Ordan da ek gelirimiz olacak. Bir sene kirada otursak ve 1500tl civarı kira ödesek sizce ev peşinatı biriktirebilir miyiz? Tabii beyaz eşya taksidimiz vs de olacak. Gelirimiz fena değil ancak harcamamız da ona göre. Herkes 1-2 sene kirada otur sonra kendi evini alırsın kasma vs diyor ama kendi evimi alacak parayı nasıl biriktireceğim bir yerden nakit vs gelmeden aklım almıyor benim. Ömür boyu kiracı kalacağım gibi bir his var içimde. Uzun süre kirada oturup kendi evini alanlar, bunu nasıl yaptınız? Baz projeler var altın günü gibi oeşinatsız ev sahibi yapan, onları da düşünmüyor değilim. Bir yol gösteren büyüğümüz de yok. Fikirlerinizi bekliyorum.
bence gelen altınlarla borçlarınızı kapatmayın. onlar kenarda dursun. her ay hem borcunuzu ödeyin hem de altınlarınızın üstüne ekelyin. bahsettiğiniz yer neresi peki çok merak ettim.çok pahalı çünkübiraz gelecek ama anca borçlarımızı kapamaya yeter diye düşünüyorum...fazla bir şey geleceğini sanmam.
Herkese merhaba,
3 ekimde düğünüm var, öğretmenim. Eşimin yanına atandım geçen hafta allaha şükürler olsun. Atamam daha yeni belli olduğu için yeni ev bakabiliyoruz. (gönlümüze ve bütçemize göre bir yer bulamadık hoş daha, bakındığımız muhit pahalı) Bu zamana kadar her zaman kendi evim olsun istedim, evlendiğimde kendi evime gireceğim derdim. Kira boşa verilen para, kira ödeyeceğime ev kredimi öderim derdim. Ancak şu anda ev için gereken peşinata sahip değiliZ. İkimiz de ailelerden maddi yardım görmüyoruz. Herşeyi kendimiz yapıyoruz. Zaten benim atandığım ve ev bakındığımız muhitlerdeki evlerin fiyatları çok yüksek ve krediye uygun evler değiller. Kiralık evler de çok pahalı. 1500tl maksimum bütçe belirledik ancak inanın bir tane dahi 1500tl altında uygun içine girilir ev bulamadık. Bulduğumuz uygun fiyatlı evler de eski, oturulacak gibi değiller. Ne yapacağız hiç bilemiyorum. Çok mutsuzum. İki tane daire haberi geldi henüz çok yeni, biri 1400tl diğeri de 1500tl kira istiyormuş. Şimdi size sorum şu: Aylık gelirimiz 6000 tl civarı, benim branşım gereği özel ders imkanım veya etüt merkezinde çalışma şansım da yüksek. Ordan da ek gelirimiz olacak. Bir sene kirada otursak ve 1500tl civarı kira ödesek sizce ev peşinatı biriktirebilir miyiz? Tabii beyaz eşya taksidimiz vs de olacak. Gelirimiz fena değil ancak harcamamız da ona göre. Herkes 1-2 sene kirada otur sonra kendi evini alırsın kasma vs diyor ama kendi evimi alacak parayı nasıl biriktireceğim bir yerden nakit vs gelmeden aklım almıyor benim. Ömür boyu kiracı kalacağım gibi bir his var içimde. Uzun süre kirada oturup kendi evini alanlar, bunu nasıl yaptınız? Baz projeler var altın günü gibi oeşinatsız ev sahibi yapan, onları da düşünmüyor değilim. Bir yol gösteren büyüğümüz de yok. Fikirlerinizi bekliyorum.
Kira boşa verilen para mı? Bu lafı hayatımda ilk kez duyuyorum. 3 yıl kiralık bir evde oturdun diyelim ki, 3 yıl boyunca o evin içinde "sen" yaşarsın, elalem değil. Boşa verilen paraysa hiç para verme sokakta yat o zaman. Kira boş yere verilen paradır diye düşünürsen mutsuz olursun. Ha deyince ev alınmıyor, bak nasıl ev alsam diye kara kara düşünüyorsun. Öyle evler var ki, satın almak istesen kendini satsan alamazsın ama kirasını ödediğin sürece içinde oturabilirsin. Başını sokacak bir ev olmadan yaşayabilir misin? Yaşayamazsın. O halde kira boşa verilen paradır diye düşünmemelisin. Önce bakış açını biraz yumuşat, bu kadar olumsuz olma. Ondan sonra satın almak istediğin evi satın alabilecek duruma muhakkak gelirsin. Herkes ev almak ister ama bu kadar dar açıdan bakmamak lazım olaya. Evet kiralar pahalı olabilir ama mecbur kalırsan ne yapacaksın, oturmak zorundasın. O bakış açını değiştirmediğin sürece bu konu hakkında mutlu olamazsın.
6000 TL ile 1500 TL kirayı da çok rahat ödersin.