Ben ev sahibiyimBenim ev sahibim dedi valla geçen sene hem de daha 3 ay olmuştu taşınalı. Ben sağlam verdim masraf size ait dedi. Kombi de eski üstelik. Gerçi benimki konudaki kadar ciddi bir sorun değildi ufak bir arızası varmış 200-300'e halloldu ben de o kadar para için dil dökmedim ama masraf fazla, sorun büyük ve daha ciddi olsa konuşurdum yani. Demirbaş olduğu için zaten ev sahibi karşılamalı. Ama şu dünyada en ters düşmek istemediğim insan kimdir deseniz ev sahibi derim. Ters düşmem için gerçekten çok değecek bir sıkıntı olması lazım. Ben 4 senedir kullanıyorsam yarı yarıya kısmında ısrar eder anlaşırdım bir şekilde. Ev sahibini savunmak değil niyetim sadece bu durum nelere sıkıntı olur onu baz alıyorum. Yani bi ters düşme yüzünden evden çık deme ihtimali, yaptırmayınca arızanın büyüme ihtimali vs vs ki ben de kiracıyım zaten tarafım belli.
Benim beklentim buydu, bence siz iyi evsahibisinizBen ev sahibiyim
Kiracı kombi bozuldu derse yetkili servis gelip yapsın, bana faturayı yolla kiradan düş derim
Uzatılcak, ters düşecek birşey yok
Ben kullanırkende bozulyor birşeyler. Bazen hepsi üst üste bozuluyor, oluyor yani napalım
Kiracıykende bu tarz konularda ters düştüğüm ev sahibim olmadı.
İyimiyim değilmiyim bilmiyorum ama adil olmaya çalışıyorum.Benim beklentim buydu, bence siz iyi evsahibisiniz
Olması gereken bu zaten ya. Sen kullandın sen öde ne demek, oldu olacak sen oturuyorsun diye tapuyu da konu sahibinin üzerine versin.Ben ev sahibiyim
Kiracı kombi bozuldu derse yetkili servis gelip yapsın, bana faturayı yolla kiradan düş derim
Ben kullanırkende bozulyor birşeyler. Bazen hepsi üst üste bozuluyor, oluyor yani napalım
çok şanslı olmuyoruz maalesef ev sahipleri konusunda. kombi en az 6 senelik var yani. belki eskime kaynaklı yaşandı o arıza, nerden bilebilirim ki? ben daha 3 aylık kiracıydım. üstelik iki kere bozuldu bi ilkinde aradım aldığım cevap belli. ikincisinde aramadım bile kendim hallettim. ama daha büyük bir masraf olsaydı raporlarıyla bilmem nesiyle anlatırdım durumu. cihazın doğasında vardır yani bozulmak bu normal bişey aslında. bozulabilir her türlü. ama sonuçta onun evine ait bir şey bu. ben gidicem kombi kalacak. Bir de kombi konusunda yapılan çakallık şu. Ev sahibi kiracının tepesine çökmüyor mesela vay efendim sen kullanırken bozuldu sen ödeyeceksin vs diye. Ben karışmam ister yaptır ister yaptırma diyor. Ama kiracı ısınmak için o kombiyi tamir ettirmek zorunda kalıyor ve konu kapanıyor. Biliyorlar çünkü o kombi yanmak ve kiracı ısınmak zorunda. Bu yüzden karışmam diyorlar.Ben ev sahibiyim
Babamında kiracısı var eve ait tüm masrafları babam ödüyor. Kiradan kesiyor yani . Kombi de bozulsa tesisat da olsa. Ama bu benim babamla ilgili galiba hiç bir ev sahibini daha görmedim Ödeyen . Apartmanımiz hep kiracı ne olsa ev sahipleri siz ödeyin kim oturuyorsa onun sorumluluğu diyor. Genel de dişi dişine geçene gibi bir durum galiba.Merhaba. Ben kiracıyım, kombim Demirdöküm marka, ve evde ilk oturan benim. 4 Yılın ardından kombi inanılmaz gürültülü çalışmaya başladı, evin içinde kombi.
Servisi aradım, gelip baktılar, filtreyi temizlediler, telden minik hortum gibi bir şey, bir pis su aktı tarif edemem. Servis dediği
şu kombiyi söküp atölyeye alacağız, temizleyeceğiz, aynı gün petek temizliği yapılacak, fiyat şu şu ama öğrencisiniz madem
(yl) size 1500 olur. Onlar evdeyken ev sahibini aradım, açmadı, emlakçıyı aradım servisle görüştürdüm. ev sahibine
sormadan adım atamıyoruz, çünkü kullanıcı hatası değil, servis şunu idda etti tesisat döşenirken açıkta kalmışsa borularda toz tortu birikir.
Ben de aynı gece ev sahibine durumu anlattım, o gece imkanım yok siz ödeyin, kirada 2 ay taksitle kesin dedi.
aradan 10 gin geçti dün aradı, açıkça söylemedi ama masrafı bana yıkıyor. ben kombinin periyodik bakımını zaten
yaptırıyordum. Ben üzüldüm tavrına, sonra kıvırdı servisler çok para almak için bunu yapıyor, üzmek istemedim seni diye.
Servis üstüne basa basa kullanıcı hatası değil dedi.
Şimdi ben çıksam evi 3000 kiraya veririmiş, Eylülde zam artışında söyledi. Haklı da.
Ya korkuyorum bana ufaktan çık madem der mi? Kızım gibisin seni çok seviyorum, bu şehirde bana babanın ematisin diyen
adam, birden değişti gözümde. Hesaplar ekside zaten, çık dese ne yaparım? Eşyaları nereye koyarım, ben nereye sığınırım, kiralar uçtu gitti nasıl öderim 3000 başka eve.
Yani nerden ne yol gösterirsninz bilmiyorum ama, biraz yorum almaya geldim. teşekkür ederim.
Belirlediğiniz kira zaten kombili bir ev kirası değil mi?Bizimde kiracı öyle en ufak şeyi kesiveriyo
Arkadaş bizde kiradayız çanağımızı arızamızı kendimiz yaptırırken kullanmadığım kombinin masrafını benden kesiyor izlemediğim TV in çanağının ücretini benden kesiyor
4 yıldır kombiyle ısınırken ses soluk olmuyor masraf yapınca vay efendim ev sahibinin sorunu oluyo
Kombi bu adam sağlam verdiyse sağlam bırakmak kiracının görevidir
Hayir kullanıcı hatasi degilse asla kiracinin sorumluluğu degil.Yo o 2 taksit teklifi kendisi ilk gece teklif etti, 10 gün sonra yaptır istersen ama ben karışmam diyor alenen. Kiracının sorumluluğu diyor bu olay.
Kesinlikle ödemeyin. Servis kullanıcı hatası değil demiş, taksitle kiradan kesin.Merhaba. Ben kiracıyım, kombim Demirdöküm marka, ve evde ilk oturan benim. 4 Yılın ardından kombi inanılmaz gürültülü çalışmaya başladı, evin içinde kombi.
Servisi aradım, gelip baktılar, filtreyi temizlediler, telden minik hortum gibi bir şey, bir pis su aktı tarif edemem. Servis dediği
şu kombiyi söküp atölyeye alacağız, temizleyeceğiz, aynı gün petek temizliği yapılacak, fiyat şu şu ama öğrencisiniz madem
(yl) size 1500 olur. Onlar evdeyken ev sahibini aradım, açmadı, emlakçıyı aradım servisle görüştürdüm. ev sahibine
sormadan adım atamıyoruz, çünkü kullanıcı hatası değil, servis şunu idda etti tesisat döşenirken açıkta kalmışsa borularda toz tortu birikir.
Ben de aynı gece ev sahibine durumu anlattım, o gece imkanım yok siz ödeyin, kirada 2 ay taksitle kesin dedi.
aradan 10 gin geçti dün aradı, açıkça söylemedi ama masrafı bana yıkıyor. ben kombinin periyodik bakımını zaten
yaptırıyordum. Ben üzüldüm tavrına, sonra kıvırdı servisler çok para almak için bunu yapıyor, üzmek istemedim seni diye.
Şimdi ben çıksam evi 3000 kiraya veririmiş, Eylülde zam artışında söyledi. Haklı da.
Ya korkuyorum bana ufaktan çık madem der mi? Kızım gibisin seni çok seviyorum, bu şehirde bana babanın ematisin diyen
adam, birden değişti gözümde. Hesaplar ekside zaten, çık dese ne yaparım? Eşyaları nereye koyarım, ben nereye sığınırım, kiralar uçtu gitti nasıl öderim 3000 başka eve.
Yani nerden ne yol gösterirsninz bilmiyorum ama, biraz yorum almaya geldim. teşekkür ederim.
Servis sizi kekliyor. Kombi motor falan yakmayacak. Alıp iki gün serviste tutup getirip takacaklar. Olan sizin cebinize olacak. O yüzden kasmayın. Kendinizi de zora sokmayın ev sahibini de. Çok aklınız takılacaksa yetkili olmayan bir servis çağırın bikaç yüz lira verirsiniz bir de o bakar, içiniz rahat eder.Merhaba. Ben kiracıyım, kombim Demirdöküm marka, ve evde ilk oturan benim. 4 Yılın ardından kombi inanılmaz gürültülü çalışmaya başladı, evin içinde kombi.
Temizlik ve bakım her sene yapılması gereken bir şey evet. Bana her sene aynı adam gelir. İlk seneler sürekli onu da yapmamız lazım bunu da yapmamız lazım derdi ki benim uzatılmış garantim var beş kuruş ödemem. Kombimi aldığım firmada birkaç sene çalıştım. O yüzden servis elemanına d “yeme beni arkadaşım, ben de bu işin içinden geliyorum. Yıllık bakım ve arıza için para ödeyip garanti uzatıyorum bana kombi cahili insan muamelesi yapma lütfen” dedim. Artık saçma sapan gereksiz masraflar çıkartmaya çalışmıyor.D desafu ya ben sorundan bahsettiğin mesajı yeniden okudum da. sen bu konuyu başka bir servise daha danış bence. filtre temizlediler ses kesildi mi sorun düzeldi mi şimdilik? yani düşünüyorum da tesisat mesisat neden işin içine karıştırıldı? filtresi zaten tıkanıyor bunların bu anormal bir durum değil. sanırım filtre temizliği her sene mi 2 senede bir mi yapılması gereken bişey. üstelik cihaz da eski sayılmaz. yani yok kombiyi sökelim yok inceleyelim sana da 1500 olur falan demesi. ciddi manada arızayı tespit eder fiyatı ona göre söylersin bu böyledir. kombiyi alıp götürücez incelicez deyip daha incelemeden fiyat biçmesi saçma geldi. şu an sorunun çözüldü ise başka bir servise daha danış sor. gerçekten kandırıyor olabilirler kimsenin bilmediği konular zira.
Kombisiz ev fiyatına kombili evde oturuluyorBelirlediğiniz kira zaten kombili bir ev kirası değil mi?
Kombisiz ev ile kombili ev kiraları farklı. O konforun bedeli zaten her ay kiranıza yansıdığı için cebinize giriyor. Kimsenin babasının hayrına koymadınız sonuçta o kombiyi. 4 senedir kombi ile ısınıyorsa aslan gibi kirasını ödediği için ısınıyor. Yoksa gider sobalı ya da klimalı ev tutar.
Kombili kiralanan evin kombisini ev sahibi tabii ki sağlam verecek ki aldığı kiranın bir anlamı olsun.
Kullanmadığım dediğin kombinin parasını her ay kirada alıyorsun zaten. Ve kullanmadığım dediğin o kombi evinin demirbaşı. Söktür o zaman rahatsızsan, kiralarken Kombisiz eve göre kiraya verirsin.
Konunuzu ve aşağı yukarı yazılan yorumları vs. okudum.ben mi ödeyeyim? ya öyle mi dedniz gerçekten
zaten bi şu servisçilerin bir de ev sahiplerinin tavır ve tutumlarına hastayım ben. servis gelir şunu bunu yaptırmazsan bu patlar der. ev sahibi en ufak anlaşmazlıkta sen şimdi çıksan ben burayı bilmem kaça kiralarım diye aba altından sopa gösterir. kim kime ne geçirebiliyorsa yani. konu kombi masrafından taşınmaya nasıl geldi o da ayrı muamma. böyle bir sorunda kiracısına çıkma iması yapan adam sen kızım gibisin seviyorum dese ne olacak? benim eski ev sahibim şerefsizin önde gideniydi ama maşallah iki lafından biri, beni baban yerine koy ben baban yaşındayım, benim de kızım var vs vs idi. kimse kimsenin evladı gibi olamaz, ben kiracıyım o ev sahibi. ben değişirim o değişir. arada ticari bir ilişki var yani. öyle kombi gibi klima gibi vatandaşın hakim olmadığı konularda para koparmak çok kolay. ev sahipleri de kombi sorunlarında işin içinden çıkmanın yolunu bulmuş. yaptırmak zorunda değilsin sen bilirsin ama ben de karışmam diyor mesela. ama kiracı ısınmak için yaptırmak zorundaTemizlik ve bakım her sene yapılması gereken bir şey evet. Bana her sene aynı adam gelir. İlk seneler sürekli onu da yapmamız lazım bunu da yapmamız lazım derdi ki benim uzatılmış garantim var beş kuruş ödemem. Kombimi aldığım firmada birkaç sene çalıştım. O yüzden servis elemanına d “yeme beni arkadaşım, ben de bu işin içinden geliyorum. Yıllık bakım ve arıza için para ödeyip garanti uzatıyorum bana kombi cahili insan muamelesi yapma lütfen” dedim. Artık saçma sapan gereksiz masraflar çıkartmaya çalışmıyor.
Bu ustalar prim alarak çalışır. Hatta tesisat temizliği falan yaparsa kazandığının çoğu cebine girer. O yüzden garanti varsa garanti dışı şeyler çıkarmaya çalışırlar, karşılarında pimpirik bir insan görürlerse, konu sahibi gibi, korkuturlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?