Kiracının tesisat sorunlu kombi masrafı üstlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanun açık. Demirbaşların tamiratı ev sahibine aittir. Bu sizin ne kadar uygun kiraya verdiğinize göre değişmez.

kiralar uygun ise o farklı bir durum. hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben izmirdeyim. ev kiraları uçmuş vaziyette. bizde kombisiz ev ile kombili ev fiyatı arasında ciddi farklar var.
kombi bozuldu daha 3 aylık kiracıydım. aradım ev sahibini söyledim masrafı karşılayacak mısınız dedim. hayır ben sağlam verdim, kullanan sizsiniz size ait dedi. evin kirası 1400. daha dün akşam zam geldi bir sene doldu 1700 oldu izmirin göbeğindeyiz. ben tamam dedim kendim karşıladım çok büyük bir miktar değildi. sonra bi daha bozuldu yine kendim karşıladım söylemedim ev sahibine. ama benim yerimde başkası olsa sifon bozulsa arar zira kira düşük değil. bana her ay kiradaki evimden 1700 gelse mutlu olurum ama sizinki gibi 1100, 600 gibi kiralar mutlu etmez. uyguna oturunca durum farklı ama bizim gibi olunca bahsettiğim gibi oluyor maalesef. adam dün 300 lira zam yaptı, senelik 3000 küsür yapıyor bi hesap yaptım şu an en dandik ev 1500 lira, komisyonu, depozitosu, nakliye masrafı + psikolojik etkileri derken taşınmanın bana maliyeti 10.000 + sıkıntı stres olacağı için zammı kabul ettik zaten beklentimiz o miktardı. seneye allah kerim bilemiyorum.

Son düzenleme:
Kanun açık. Demirbaşların tamiratı ev sahibine aittir. Bu sizin ne kadar uygun kiraya verdiğinize göre değişmez.
Yok gerçekten öyle kanundan ziyade insanlık kalmamış
Aslında verecen 2500e he o zaman herşeyi kendin yaptır
Ama insanlık yaptığımız için bu haldeyiz gerçekten
Tabi kombi bozulsa yenisi alınır ama onun dışındakilerde ev kiracıya aittir diye düşünüyorum
kimseyede yok yeni evli yok çocuklu diye acımamak gerektiğini öğrendik

Ben de sizinle ayni fikirdeyim . Kombimiz ses yapiyordu, kombici temizledi ses kesildi sorun yok .
Dolandiranlari da var. Artik kimseye güvenemiyoruz

Sizin düşüncenize göre değişmiyor işte kanunlar. Kanun bu. İşinize gelmiyorsa evinizi kiraya vermeyeceksiniz.

Evdeki musluk vs kiracıya aittir tabi ki. Bizim musluk patladı cebimizden verdik çünkü ben kullanıyorum. Ama kombidir vs böyle büyük eşyalar demirbaşı giriyor. Mesela binanın dış megafon sistemi değişti kiradan kestim. Çünkü taşınırken goturmucem. Otoparka işlem yaptılar onu da kestik. Ben de uyguna oturuyorum ama bunlar demirbaş olan şeyler. Uydu falan taktiracaksan kendin ödersin binanin ortaksa bizimki gibi kiradan dusuluyor onlar.

Ben ona bile basmıyorum, yazın burda değilim kışın gelir gaz vanasını açarım şarteli kaldırım, ama her kış petek temizliği hep yapılır, zaten aksi halde ben fazla gaz faturası öderim
bak canım öyle kimse kafasına göre kiracıyı çıkaramaz kiracıların hakları ev sahiplerinden çok daha fazla. kira kontratı yaparken tahliye şartnamesi yapmadıysanız sana çık dese bile noterden tahliye talebi gönderse bile 1 yıldan önce sonuç alamaz.. öyle kapıya polis dayayım eşyaları attırayım gibi bir mevzu söz konusu dahi değil.. seni çık diye taciz etse bile sen haklısın..

kombilerde bakım masrafı kiracıya ana makinedeki arızalar ev sahibine aittir.. ana makineyi de sen yaptıracaksan çıkarken kombiyi sırtlan götür madem..

ilk başta kiradan düş demiş mi demiş.. vicdansızlık olmasın 2 taksitte değil de 5 taksitte düşersin kiradan bunu da parayı gönderirken açıklamaya yazarsın, servisten de faturasını alırsın elinde tutarsın bu kadar basit..

kafanı bu kadar yorma artık..

bişey sorucam araya girmiş gibi olacağım ama. bizim de kiramız güncellendi. ev sahibinin kendi imzası değil babasının imzası vardı sözleşmede. ama baba yaşlı, evle de oğlu ilgilendiği için yeni sözleşme göndereceğim ölüm var kalım var sonuçta, benim imzamın olduğu sözleşmeyi aileme bırakırım siz de imzalarsınız falan dedi. tamam dedik. siz yazınca aklıma düştü şu an. bu adam sözleşme içinde tahliye şartnamesi de yollarsa napalım? imzalamayalım mı? bu konuda ne yapmak gerekir? şu an içime düşen kurttan ibaret bu arada bu konu.

tahliye şartnamesi sadece belli şartlarda kiracının çıkmayı taahhüt ettiği durumlar için alınır benim bildiğim..
yani evi kiralarken bazı ev sahipleri bir sonraki yıl kiracıyı rahatça çıkarıp çıkaramayacağına karar verebilmek için bunu istiyorlar.. ama çoğunlukla pek alınan bir şey değil..
böyle bir şeyi talep edeceklerini sanmıyorum ama talep ederlerse de konuşun kabul etmeyin derim..

Bu tarz masraflar ev sahibinindir.

Ama bizim de kiracimiz uzun donemdir oturuyor ve kendisine zam yapmiyoruz.
O yuzden o da her turlu masrafi kendisi karsilamaya basladi, bizim talebimiz olmamasina ragmen.
Hatta sonradan haberimiz olan bazi harcamalarini duyunca arayip kiradan dus dedik, yok dedi, ben hallettim.

Acikcasi su an bulundugu muhite gore yari yariya az oduyor sanirim, o da bunu bildigi icin bu sekilde bir onlem aliyor.
Bizim kendisini cikarmak gibi bir niyetimiz yok, yani biz ona iyilik yapiyoruz, o da bu sekilde bize yapmis oluyor karsiligini.

Siz de artik buna gore kararinizi verin. Ama illa ev sahibi odesin derseniz, odemeli tabii ki.

teşekkürler şimdi araştırdım biraz da, üzerinde tarih belirtilmeli ve kira sözleşmesi ile aynı tarihte imzalanmış olmamalıymış. yani ev sahibinin nolur nolmaz çıkarmak istediğimde kolaylık olsun düşüncesiyle yapabileceği bir şeye de benzemiyor. örneklerine baktım zaten kabul edilecek bişey de değil. biz düzgün kiracılarız kirayı hiç aksatmadık ve talep ettiği zammı itirazsız kabul ettik mesela dün bir senemiz dolu. bunu bizden istemek için nedeni yok. isterse hayırdır diye konunun peşinde düşmemi pek tercih edecek birine benzemiyor.

Yooo veririm istersem 3000ede veririm
Ne kadara kiraya vereceğinizi konuşmuyoruz yalnız şu an. Tabi ki istediğiniz miktarda kira isteyebilirsiniz. Bu kirayı vermeyi göze alan da tutar evinizi. Ama kira miktarı ile demirbaşların tamiratının ev sahibine ait olduğu konuları birbiri ile bağlantılı değil.

Bizimde dış zil değişmişti kiradayken biz az bir miktar diye verdik zaten o tip şeyler sık sık bozulan şeyler
Kanunlarda çok harikaymış gibi
Kanundada apartmanın tamamı asansör ücreti ödüyor kullananda kullanmayanda
Bu mantığa göre 1. Ve giriş katlar ödemesin kalanı ödesin o zaman yani
Ne alaka herkes kullandığını sağlam bırakmak adına bişeyler yapmak zorundadır
Ben bakımını yapıp vermişsem kendiside ilk sene sorunsuz kullanmışsa kalanı ona aittir bana göre bize göre
Bizde kiracıyız böyle düşünüyoruz yani
Bu benim görüşüm

Yanisi yok ben kendi fikrimi söyledim, eski ev eski kombi olsa yüzde 100 ev sahibi ödemeli ama bu durumda bence yarı yarıya olmalı, bu benim fikrim.Dedigim gibi her ev sahibi de zengin değil
Ev sahibi olduğunuz için çok yanlı yaklaşıyorsunuz olaya kombi sonuçta demirbaştır ev ister sıfır olsun ister eski olsun sonuçta giderken kombiyi yanımda götürmeyeceğime göre? Ve kullanıcı hatası değilse ev sahibi ödemelirdir.

Siz de kiracı olarak yanlı yaklasiyorsunuz o zaman ,ben kendi fikrimi söyledim, uzatmanın gereği yok.Kendi evimle ilgili boyle bir sorunum yok olursa da o zaman düşünürüm.

Verdiğiniz örnek de bizim söylediklerimizi doğruluyor yalnız

Asansör apartmanın demirbaşıdır, kullanan da kullanmayan da öder bakım ücretini. demirbaş olduğu için bakımı kiracı, tamiratı ev sahibi öder.

Aynı mantıkla kombi demirbaştır. Bakımını kiracı, tamiratını ev sahibi üstlenir.

Son düzenleme:
Servisler ektra Ücret için böyle şeyler yapabilir sonuçta bi arıza yok sadece sesli çalışıyor bir süre sonra zaten sesli çalışması normal çünkü kiralık evlerede çok çok iyi kombiler takılmıyor siyah su 6 ayda bir filtre temizliğini yapmazsanız en iyi kombide bile çıkar ben kendim öğrendim filtre temizliğini sık sık yapıyorum bi arızası yoksa sadece ses için tamir ettirmek istiyorsanız masrafını siz karşılamalısınız kar-zarar hesabını düşünüp öyle karar verin bence gerek yok öyle bir masrafa sesin kesileceğini sanmıyorum servise sesin kesileceğine dair garanti verip vermeyeceğini sorun birde 3bin çok fazla değilmi ya daha geçtiğimiz ay kiralık bir evimiz için 5 bine kombi aldık hemde e.c.a

Siz de kiracı olarak yanlı yaklasiyorsunuz o zaman ,ben kendi fikrimi söyledim, uzatmanın gereği yok.Kendi evimle ilgili boyle bir sorunum yok olursa da o zaman düşünürüm.
Öncelike benim kiracı mı ev sahibi mi olduğu mu nereden anladınız? Uzatılacak bir şey yok zaten olay gayet açık kombi demirbaş olduğuna göre ve kiracı giderken götüremeyeceğine göre ev sahibi karşılamalıdır.kullanıcı hatası olursa başka.iyi o zaman insanlar elin evine bakım yapıp yapıp gitsin ev sahipleride sefasını sürsün ne kadar hakkaniyetli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…