Yanisi yok ben kendi fikrimi söyledim, eski ev eski kombi olsa yüzde 100 ev sahibi ödemeli ama bu durumda bence yarı yarıya olmalı, bu benim fikrim.Dedigim gibi her ev sahibi de zengin değil
Kış günü kombi bozulursa biterim ben, ben şu an bozkırın ortasındayım, kar yağdı yağacak.Ben yaptırmam.
Yaptırmıyorsa da bozulunca kendi bileceği iş.
Kullanıcı hatası değil ki sana kalsın.
İçimi sıkan da bu ya zaten.Kombi evin demirbaşı
Nasıl taşınırken kapıları söküp almıyorsa kiracı kombiyide alıp gitmediğine göre ev sahibi yaptıracak tabiki
Kombinin kullanıcı hatası nasıl olabilirki, basarsın açar, basarsın kapanır.
Ev sahibiniz bunun lafını yapıp bak çıkarırım haaa ya getiriryorsa yakın zamanda sizi çıkarmayı düşünüyordur zaten. Baba gibimi görürsünüz yoksa 40 kat yabancımı bilmem ama çıkın derse naparsınız onu düşünmeye başlayın
Evet moral bozuyor böyle şeyler ama cihaz yani bu bozulabilir elbet. Eğer yarı yarıya için razı gelirse öp başına koy yani dört senedir sen kullanıyorsun ben karışmam da diyebilir.Ona sizin tanıdığınız ucuz servis varsa siz getirin baktırın dedim.
Ya uzlaşırım da 750 lira benim aylık masrafımın yarısı, ne yapayım ne edeyim valla huzursuzum
Ama ben tesisat borularının içini açıp kum dökmedim, filtreden tortu çıktı. Bence ev alıp kiraya veren bunları göğüslenmeli. Her ay tıkır kiramı öderim, ev mis gibi ne sandalye sürterim parkede, ne damacana koyarım akıp sızar şişer diye, güneş gelen parkeye bilen çarşaf serdim, girdiğim gibi sıfır ev olsun diye hep diken üstündeyimYanisi yok ben kendi fikrimi söyledim, eski ev eski kombi olsa yüzde 100 ev sahibi ödemeli ama bu durumda bence yarı yarıya olmalı, bu benim fikrim.Dedigim gibi her ev sahibi de zengin değil
Servis bana kullanıcı hatası değil dedi ya, içime oturdu isteEvet moral bozuyor böyle şeyler ama cihaz yani bu bozulabilir elbet. Eğer yarı yarıya için razı gelirse öp başına koy yani dört senedir sen kullanıyorsun ben karışmam da diyebilir.
Şimdi böyle zorunlu giderleri ya ev sahibi yapar ya da kiradan keser. Sizinki kiradan kesmeyi teklif etmiş neden yanaşmadınız anlayamadım.Merhaba. Ben kiracıyım, kombim Demirdöküm marka, ve evde ilk oturan benim. 4 Yılın ardından kombi inanılmaz gürültülü çalışmaya başladı, evin içinde kombi.
Servisi aradım, gelip baktılar, filtreyi temizlediler, telden minik hortum gibi bir şey, bir pis su aktı tarif edemem. Servis dediği
şu kombiyi söküp atölyeye alacağız, temizleyeceğiz, aynı gün petek temizliği yapılacak, fiyat şu şu ama öğrencisiniz madem
(yl) size 1500 olur. Onlar evdeyken ev sahibini aradım, açmadı, emlakçıyı aradım servisle görüştürdüm. ev sahibine
sormadan adım atamıyoruz, çünkü kullanıcı hatası değil, servis şunu idda etti tesisat döşenirken açıkta kalmışsa borularda toz tortu birikir.
Ben de aynı gece ev sahibine durumu anlattım, o gece imkanım yok siz ödeyin, kirada 2 ay taksitle kesin dedi.
aradan 10 gin geçti dün aradı, açıkça söylemedi ama masrafı bana yıkıyor. ben kombinin periyodik bakımını zaten
yaptırıyordum. Ben üzüldüm tavrına, sonra kıvırdı servisler çok para almak için bunu yapıyor, üzmek istemedim seni diye.
Servis üstüne basa basa kullanıcı hatası değil dedi.
Şimdi ben çıksam evi 3000 kiraya veririmiş, Eylülde zam artışında söyledi. Haklı da.
Ya korkuyorum bana ufaktan çık madem der mi? Kızım gibisin seni çok seviyorum, bu şehirde bana babanın ematisin diyen
adam, birden değişti gözümde. Hesaplar ekside zaten, çık dese ne yaparım? Eşyaları nereye koyarım, ben nereye sığınırım, kiralar uçtu gitti nasıl öderim 3000 başka eve.
Yani nerden ne yol gösterirsninz bilmiyorum ama, biraz yorum almaya geldim. teşekkür ederim.
Valla o zaman bunlari ev sahibinede söyleyin ve muhtemelen kendinize de baska bir ev bakın, çünkü sadece siz kullanmissiniz.Ben sadece kendi fikrimi söyledim ,Ama ben tesisat borularının içini açıp kum dökmedim, filtreden tortu çıktı. Bence ev alıp kiraya veren bunları göğüslenmeli. Her ay tıkır kiramı öderim, ev mis gibi ne sandalye sürterim parkede, ne damacana koyarım akıp sızar şişer diye, güneş gelen parkeye bilen çarşaf serdim, girdiğim gibi sıfır ev olsun diye hep diken üstündeyim
Yaw ev sahibi öyle birşeyi demeye hakkı yokEvet moral bozuyor böyle şeyler ama cihaz yani bu bozulabilir elbet. Eğer yarı yarıya için razı gelirse öp başına koy yani dört senedir sen kullanıyorsun ben karışmam da diyebilir.
Şimdi böyle zorunlu giderleri ya ev sahibi yapar ya da kirada
Ama burda kullanici hatası değil ki sorun ama dediğim gibi ben kendi şartlarıma gore düşünüyorum. Ben ev sahibiyim tamam ama zengin değilim, piyasanın cok altinda su an kira ücreti ,esim özellikle yüksek zam yapmıyor. Belki ev sıfır olmasa ,kombi sıfır olmasa başka türlü düşünülebilir ama ben her şeyi sıfır verdiğim için hepsini karşılamak zoruma gider.Muhtemelen ev sahibiniz de ayni şeyi düşünüyordur.Mesela bu sene benim ev sahibim 500 lira zam yaptı gene de Allah razı olsun dedim,çünkü daha fazla yapsa çıkmak zorunda olsam 500 zamlı haline asla bulamam.Ama esim bizim kiracıya 75 lira zam yaptı eveO yüzden herkes olaya kendi açısından bakıyor
Siz ne kadar kira alıyorsunuz? Ev sahibi olarak ateşli bir savunucusunuzValla o zaman bunlari ev sahibinede söyleyin ve muhtemelen kendinize de baska bir ev bakın, çünkü sadece siz kullanmissiniz.Ben sadece kendi fikrimi söyledim ,
Ters konuşmaman iyi olmuş bence ne olursa olsun kendi çizgini bozma. Kombi yüzünden çık demez sana yani hangi salak yaptırılmayan kombi için kiracısından olur, başkasına kiralarken kombiyi zaten yaptırmak zorunda. Saçma olur o bakımdan sana çık demesi. Aslında ev sahibine ait olması lazım ama bunu uygulayan çok az insan var. O yüzden dedim anlaşma yoluna git diye. Başka bir servise gösterme şansın var mı? Adamların dediğine göre daha da geç kalırsan masraf artabilir bu defa ev sahibi hiç karışmaz bence sen yaptırmadın ondan oldu der hepten sana kalır.Ama daha ne söyleyeyim öyle naif konuştum ki kafası atar çık o zaman der diye, hem korkuyorum hem üzülüyorum. Kombinin gözünün içine bakıyorum, tamir videoları izliyorum elimden gelir bunlar diye. Nedir yani nedir bilmiyorum
Ben ona bile basmıyorum, yazın burda değilim kışın gelir gaz vanasını açarım şarteli kaldırım, ama her kış petek temizliği hep yapılır, zaten aksi halde ben fazla gaz faturası öderimKombi nasıl kullanıcı hatası olur ki zaten. Elektronik düğmesine basıyorsun açılıyor. Kapı musluk olsa anlayacağım hor kullanılmış diyeceğim .
BEn ev sahibine dedim bundan sonraki servisi siz tayin diyeTers konuşmaman iyi olmuş bence ne olursa olsun kendi çizgini bozma. Kombi yüzünden çık demez sana yani hangi salak yaptırılmayan kombi için kiracısından olur, başkasına kiralarken kombiyi zaten yaptırmak zorunda. Saçma olur o bakımdan sana çık demesi. Aslında ev sahibine ait olması lazım ama bunu uygulayan çok az insan var. O yüzden dedim anlaşma yoluna git diye. Başka bir servise gösterme şansın var mı? Adamların dediğine göre daha da geç kalırsan masraf artabilir bu defa ev sahibi hiç karışmaz bence sen yaptırmadın ondan oldu der hepten sana kalır.
Adama kiradan düşün demiş işte.Kış günü kombi bozulursa biterim ben, ben şu an bozkırın ortasındayım, kar yağdı yağacak.
Yemin ederim param olsa onunla muhattap olmadan yaptırım, ama yok bu son 2 beni inanılmaz sarstı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?