kızlarrr ilk defa bir dertle karşınızdayım
şöyle ki sorun babamın kiracısı.
şimdi en baştan anlatayım. babamın istanbulda bir evi var aile apartmanında, biz istanbulda değiliz. iki yıl önce 1300 tlye kiraya verdik, kiracıyla babam hiç görüşmedi. amcamlar görüştü, iyi birine benziyor dediler. biz burdan imzalatsınlar diye tahliye taahhütnamesi filan gönderdik ama amcamlar imzalatmamış. sözleşme de 01.01.20 de yapılmış.
asıl konu: girdiğinden beri kiracı doğru düzgün kirasını vermiyor. 2 senede babama 10 bin küsür kira borcu birikti, bir de biz ülkenin durumu belli pandemi zamanı diye bir iki ay kendimiz kira istemedik. iki senede kiraya hiç zam yapmadık. vermediği aylar devamlı kiracıyı taciz etmedik. babam aşırı yumuşak yüzlü birisi. ama babamlar ev aldı, annemin sağlık sorunları çıktı, bir de eve kiracı girecek diye doğal gaz petekleri döşenmişti ne de olsa aldığım kiradan öderim diyordu onları takside böldü derken bunların hepsi yük oldu. emekli aynı zamanda. babam da kiracıya "böyle olmuyor ne zaman çıkarsın" dediğinde çıkıcam dedi ama o günden beri ses seda yok. babam evi artık satmak istedi, oradan bir emlakçıyla görüştü. emlakçı kadını arayınca kadın "ben bu evi sattırmam, kiramı ödüyorum, kimse bu eve giremez" diye söylenince emlakçı da yanaşmadı.
daha sonra babam dedi ki evi sizin üstünüze vereyim, satışı alıp ihtar çekin daha sonra satalım evi. başka türlü olmayacak. daha sonra biz yine kiracıyı düşündük pat diye eline kağıt gitmesin dedik. eşim aradı gerçekten sesini dahi yükseltmeden "merhaba ablacım. ben bu evi alıyorum. bir aya ihtar çekeceğim, bilginiz olsun diye arıyorum" dedi ve kadın bas bas bağırmaya başladı. "senin gelip oraya kafanı kopartırım, sen kimsin, çıkmıyorum da bu saatten sonra kira da vermiyorum..(veriyormuş gibi) ne yaparsanız yapın. ister mahkemeye verin ister 10 bin tl verin çıkıp gideyim" dedi. bu şekilde telefon kapandı.
bir de bizim üstümüze vermeden, babamın kendi ev sahibi hakkıyla yapabileceği bir şey var mıdır? sözleşme süresi bitiyor, yenilenmemesi için kağıt göndereceğiz (hiç bilmiyorum bunları) ama herkes süreç uzar ve bir şekilde çıkmaz diyor. yav arkadaşlar. biz ne yapacağız bilemedik valla. pazartesi avukata danışacağız ama yine de bilgisi olan vardır başına gelen olmuştur diye yazayım dedim. gerçekten bizim evin civarında en düşük daire 3000 tl biz 1300 tlden veriyoruz, öyle herkes arttırdı biz de arttıralım kafasında değiliz. evin ederini biliyoruz yani. evin durması babama daha çok zarar oldu, satıp yeni aldığı evin kalan borcunu ödeyecek ve araba alacak. çünkü ev alırken de arabasını sattı. kadının hem 10 bin küsür borcu var, hem verdiği kira bile 10 binden fazla değil hem de 10 bin verin çıkayım diyor. ben bu işi anlamadım.