Öncelike benim kiracı mı ev sahibi mi olduğu mu nereden anladınız? Uzatılacak bir şey yok zaten olay gayet açık kombi demirbaş olduğuna göre ve kiracı giderken götüremeyeceğine göre ev sahibi karşılamalıdır.kullanıcı hatası olursa başka.iyi o zaman insanlar elin evine bakım yapıp yapıp gitsin ev sahipleride sefasını sürsün ne kadar hakkaniyetli.
Filtreleri kendiniz temizlerseniz cihaz garantiden çıkar. Garanti yaptırmıyorsanız sorun yok.Servisler ektra Ücret için böyle şeyler yapabilir sonuçta bi arıza yok sadece sesli çalışıyor bir süre sonra zaten sesli çalışması normal çünkü kiralık evlerede çok çok iyi kombiler takılmıyor siyah su 6 ayda bir filtre temizliğini yapmazsanız en iyi kombide bile çıkar ben kendim öğrendim filtre temizliğini sık sık yapıyorum bi arızası yoksa sadece ses için tamir ettirmek istiyorsanız masrafını siz karşılamalısınız kar-zarar hesabını düşünüp öyle karar verin bence gerek yok öyle bir masrafa sesin kesileceğini sanmıyorum servise sesin kesileceğine dair garanti verip vermeyeceğini sorun birde 3bin çok fazla değilmi ya daha geçtiğimiz ay kiralık bir evimiz için 5 bine kombi aldık hemde e.c.a
Birincisi kiracının bunu size sormak, sizinle anlaşmak gibi bir yükümlülüğü yok. Faturayı size yollar, kirayı da eksik gönderir olur biter.yorumlarınızdan apaçık belli.Valla ben ben fiyatının yarisina tertemiz evimi yepyeni kiraya vermişsem, 5 sene de o kullanmissa yari yarıya öderim masrafı.Yok kabul etmiyorsa zaten esimle didisiyorum çıksın kiracı yeni bir kiracıya verelim diye .Cunku ben de kiracıyim bana kimse az zam yapmıyor, eve yaptığım masrafın haddi hesqbi yok ,ev sahibinin haberi bile yok.O yuzden isime gelir o çıksın ben kombiyi yaptırırım evi de ederinden kiraya veririm herkes mutlu olur
Çok üsten bakan bir tavrınız var burda olay benim kiracı mı ev sahibi mi olduğum değil ben sadece doğrusu neyse onu konuşuyorum neyse siz beni kiracı bilmeye devam edin. Madem eviniz bu kadar değerli ve sizde kiradasını o zaman çok kıymetli evinizi kiraya vermeyin siz oturun hanımefendi? Çünkü kimse sizin eviniz yeni diye ödemek zorunda olmadığı masrafları ödemek zorunda değil. Hayır evin eski ya da yeni olmasının kombiyle alakasınıda anlamadım. Eski olsa da kiracınıza ödetirdiniz bence tavrınızdan bu çok açık.Demirbaşsa ev sahibi karşılar bunun bencesi sencesi yok,evinizin yeni ya da eski olmasından bağımsız bir konu bu. Kiracınız olmak istemezdim gerçekten.yorumlarınızdan apaçık belli.Valla ben ben fiyatının yarisina tertemiz evimi yepyeni kiraya vermişsem, 5 sene de o kullanmissa yari yarıya öderim masrafı.Yok kabul etmiyorsa zaten esimle didisiyorum çıksın kiracı yeni bir kiracıya verelim diye .Cunku ben de kiracıyim bana kimse az zam yapmıyor, eve yaptığım masrafın haddi hesqbi yok ,ev sahibinin haberi bile yok.O yuzden isime gelir o çıksın ben kombiyi yaptırırım evi de ederinden kiraya veririm herkes mutlu olur
Ben size yazmadım aslinda.5 yılımız doldu, sözleşmemiz var ben bir kac ay sonra sozlesme dolduğunda çıkarmaktan bahsediyorum.Evi ederinden verirsem benim de zoruma gitmez ,sorun bu.Soylemekten de kastim ben su an kirada oturuyorum ev sahibine hic belirtmeden hallettiklerimden bahsediyorum.Ha düşsem düşerim ama karşılıklı iyi niyet meselesi ,ev sahibinden memnunum o da benden karşılıklı olarak herkes birşeylerden feragat ediyor.Yoksa kombiyi yaptirmadin cik olayi değil, ama ben yıllardır zarar ederek evimi kirada tutuyorsam karşı tarafta boyle didiklerse benim onu tutmam icin bir sebep yok.Not:Benim boyle bir sorunum yok ,sadece fikrimi belirttimBirincisi kiracının bunu size sormak, sizinle anlaşmak gibi bir yükümlülüğü yok. Faturayı size yollar, kirayı da eksik gönderir olur biter.
İkincisi öyle eften püften sebeple kirasını ödeyen kanunda belirtilen kadar zam yapan kiracıyı çıkarma şansınız yok.
Üçüncüsü kiracı değil ev sahibiyim.
Kiracim siz olsanız kesin oyle yapardımÇok üsten bakan bir tavrınız var burda olay benim kiracı mı ev sahibi mi olduğum değil ben sadece doğrusu neyse onu konuşuyorum neyse siz beni kiracı bilmeye devam edin. Madem eviniz bu kadar değerli ve sizde kiradasını o zaman çok kıymetli evinizi kiraya vermeyin siz oturun hanımefendi? Çünkü kimse sizin eviniz yeni diye ödemek zorunda olmadığı masrafları ödemek zorunda değil. Hayır evin eski ya da yeni olmasının kombiyle alakasınıda anlamadım. Eski olsa da kiracınıza ödetirdiniz bence tavrınızdan bu çok açık.Demirbaşsa ev sahibi karşılar bunun bencesi sencesi yok,evinizin yeni ya da eski olmasından bağımsız bir konu bu. Kiracınız olmak istemezdim gerçekten.
Kullanici hatalarini kiracı oder, ben hem kiraciyim hem ev sahibiyim gecen ay saglam biraktigim kombiye tazyikli su verip muslugu tam kapatmadiklari icin kombi surekli su alip bosaltim yapmis ve ariza cikarmis bu ev sahibinin hatasi degil, kendimde saglam aldigim ben giderken ev sahibine kalacak olan musluk basi nasil oldu bilmiyorum elimde kaldi buda benim hatam ödedik.Bizimde dış zil değişmişti kiradayken biz az bir miktar diye verdik zaten o tip şeyler sık sık bozulan şeyler
Kanunlarda çok harikaymış gibi
Kanundada apartmanın tamamı asansör ücreti ödüyor kullananda kullanmayanda
Bu mantığa göre 1. Ve giriş katlar ödemesin kalanı ödesin o zaman yani
Ne alaka herkes kullandığını sağlam bırakmak adına bişeyler yapmak zorundadır
Ben bakımını yapıp vermişsem kendiside ilk sene sorunsuz kullanmışsa kalanı ona aittir bana göre bize göre
Bizde kiracıyız böyle düşünüyoruz yani
Bu benim görüşüm
Beş senesi dolsa da kiracıyı çıkartamazsınız. En fazla kira tespit davası açabilirsiniz.Ben size yazmadım aslinda.5 yılımız doldu, sözleşmemiz var ben bir kac ay sonra sozlesme dolduğunda çıkarmaktan bahsediyorum.Evi ederinden verirsem benim de zoruma gitmez ,sorun bu.Soylemekten de kastim ben su an kirada oturuyorum ev sahibine hic belirtmeden hallettiklerimden bahsediyorum.Ha düşsem düşerim ama karşılıklı iyi niyet meselesi ,ev sahibinden memnunum o da benden karşılıklı olarak herkes birşeylerden feragat ediyor.Yoksa kombiyi yaptirmadin cik olayi değil, ama ben yıllardır zarar ederek evimi kirada tutuyorsam karşı tarafta boyle didiklerse benim onu tutmam icin bir sebep yok.Not:Benim boyle bir sorunum yok ,sadece fikrimi belirttim
İyi ki değilim o zaman :)Kiracim siz olsanız kesin oyle yapardım
Hayir kiracı ile sozlesmemizin detayında kontrat doluyor ,tam detayi bilmiyorum ama kirada devam edip etmeyeceği yenileniyor.Aslinda ayni şeyi söylüyoruz sanirim benim burda asil zoruma giden ,evin değerinin altında verilmesi.Esim bu konuda fazla vicdan yapiyor.Ben de kendi sıkıntılarım ve ödemelerim olduğu icin kiranin artmasını istiyorum.Yoksa kira piyasaya uygun olsa tabiki yuzde yüz sorumluluk benimBeş senesi dolsa da kiracıyı çıkartamazsınız. En fazla kira tespit davası açabilirsiniz.
Karşılıklı iyi niyetle ticari ilişki yürümez. Birinin niyeti bozulursa diğer taraf mağdur olur. Doğru olan karşılıklı kanunlara uyarak ticari ilişki yürütmektir.
Bizde asansör kullanmadiğımız halde neden aidatınıda ödüyoruzki o zaman ev sahibine söyleyelimde o ödesinVerdiğiniz örnek de bizim söylediklerimizi doğruluyor yalnız
Asansör apartmanın demirbaşıdır, kullanan da kullanmayan da öder bakım ücretini. demirbaş olduğu için bakımı kiracı, tamiratı ev sahibi öder.
Aynı mantıkla kombi demirbaştır. Bakımını kiracı, tamiratını ev sahibi üstlenir.
Canım ben evsahibiyim kombi evin demirbaşı o evin eşyası kullanısıcı sensin sadece bu nedenle tamiri bakımı ev sahibine aittir,Merhaba. Ben kiracıyım, kombim Demirdöküm marka, ve evde ilk oturan benim. 4 Yılın ardından kombi inanılmaz gürültülü çalışmaya başladı, evin içinde kombi.
Servisi aradım, gelip baktılar, filtreyi temizlediler, telden minik hortum gibi bir şey, bir pis su aktı tarif edemem. Servis dediği
şu kombiyi söküp atölyeye alacağız, temizleyeceğiz, aynı gün petek temizliği yapılacak, fiyat şu şu ama öğrencisiniz madem
(yl) size 1500 olur. Onlar evdeyken ev sahibini aradım, açmadı, emlakçıyı aradım servisle görüştürdüm. ev sahibine
sormadan adım atamıyoruz, çünkü kullanıcı hatası değil, servis şunu idda etti tesisat döşenirken açıkta kalmışsa borularda toz tortu birikir.
Ben de aynı gece ev sahibine durumu anlattım, o gece imkanım yok siz ödeyin, kirada 2 ay taksitle kesin dedi.
aradan 10 gin geçti dün aradı, açıkça söylemedi ama masrafı bana yıkıyor. ben kombinin periyodik bakımını zaten
yaptırıyordum. Ben üzüldüm tavrına, sonra kıvırdı servisler çok para almak için bunu yapıyor, üzmek istemedim seni diye.
Servis üstüne basa basa kullanıcı hatası değil dedi.
Şimdi ben çıksam evi 3000 kiraya veririmiş, Eylülde zam artışında söyledi. Haklı da.
Ya korkuyorum bana ufaktan çık madem der mi? Kızım gibisin seni çok seviyorum, bu şehirde bana babanın ematisin diyen
adam, birden değişti gözümde. Hesaplar ekside zaten, çık dese ne yaparım? Eşyaları nereye koyarım, ben nereye sığınırım, kiralar uçtu gitti nasıl öderim 3000 başka eve.
Yani nerden ne yol gösterirsninz bilmiyorum ama, biraz yorum almaya geldim. teşekkür ederim.
Kontratın dolması birşey ifade etmiyor biliyorsunuz değil mi?Hayir kiracı ile sozlesmemizin detayında kontrat doluyor ,tam detayi bilmiyorum ama kirada devam edip etmeyeceği yenileniyor.Aslinda ayni şeyi söylüyoruz sanirim benim burda asil zoruma giden ,evin değerinin altında verilmesi.Esim bu konuda fazla vicdan yapiyor.Ben de kendi sıkıntılarım ve ödemelerim olduğu icin kiranin artmasını istiyorum.Yoksa kira piyasaya uygun olsa tabiki yuzde yüz sorumluluk benim
Sizin kanunlardan hiç haberiniz yok ama ben aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım. Önceki mesajlarımı okuyun, buna da cevap olur. Sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz çünkü.Bizde asansör kullanmadiğımız halde neden aidatınıda ödüyoruzki o zaman ev sahibine söyleyelimde o ödesin
Diyorumki bizde asansör ücreti vs ödedik hanımefendi kiracı olmamıza rağmen yıllık bakımıydı ek masrafıydı karşıladık diyorum yani
Demek istediğim bizden ne istenmişse biz yaptık uyguna oturduğumuz için yani
Bende diyorumki eğer piyasa şartlarında uyguna oturuluyorsa ufak tefek şeylerede car car ev sahibi aranmamalı bu benim görüşümdü bundan sonra öyle olmayacak sanırsam
Kaldıki bizim kiracı rüzgardan yayın gitse bizi arıyor diyorum yani
Konu sahibeside yarı yarıya ödemeyi kabul edebilir tamamı ev sahibine ait olduğunu düşünmüyorum miktar fazla ama piyasadan daha düşük miktara oturuluyorsa 100 lira 200 lira için kimse kimseyi rahatsız etmemeli
Nasılki temiz aldığımız duvarı temiz teslim etmek zorundayız bize düşen bişeydir
oda aynı şekilde kullandığı mala sahip çıkmalı
Hayir anlatamadım tam ismini bilmiyorum ama kontrat dışında kiracının evde devam edip etmemesi ile ilgili başka bir sözleşme var ,yıllık yapiyoruz Çünkü evi satma durumumuz var ,olası bir durumda sıkıntı yaşamamak için. Yani bu sözleşme dolduğunda yenisini imzLamazsak yasal olarak çıkarabiliriz.Ben bu süre dolduğunda kiracı ile yollarımızı ayırmak istiyorumKontratın dolması birşey ifade etmiyor biliyorsunuz değil mi?
Tahliye sözleşmeniz mi var? Onunla bile kiracı çıkmak istemezse çıkarmanız bir sene sürer.Hayir anlatamadım tam ismini bilmiyorum ama kontrat dışında kiracının evde devam edip etmemesi ile ilgili başka bir sözleşme var ,yıllık yapiyoruz Çünkü evi satma durumumuz var ,olası bir durumda sıkıntı yaşamamak için. Yani bu sözleşme dolduğunda yenisini imzLamazsak yasal olarak çıkarabiliriz.Ben bu süre dolduğunda kiracı ile yollarımızı ayırmak istiyorum
Şu zamanda en çok ihtiyacımız olan şey insanlıkSizin kanunlardan hiç haberiniz yok ama ben aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım. Önceki mesajlarımı okuyun, buna da cevap olur. Sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz çünkü.
Inanin tam bilmiyorum detayını esim olsa soracaktım. Ama su var bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık zaten.Kiracimizla bastan konuştuk, evi satmayı arzu etmiyoruz ama olurda maddi olarak bir dara düşersek satmamiz gerekebilir.Bu sebeple evde devam edip etmeyecegimizi karşılıklı olarak yıllık taahhüt ediyoruz.Sözlesmenin detayını esim biliyorTahliye sözleşmeniz mi var? Onunla bile kiracı çıkmak istemezse çıkarmanız bir sene sürer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?