Kiracının tesisat sorunlu kombi masrafı üstlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yorumlarınızdan apaçık belli.Valla ben ben fiyatının yarisina tertemiz evimi yepyeni kiraya vermişsem, 5 sene de o kullanmissa yari yarıya öderim masrafı.Yok kabul etmiyorsa zaten esimle didisiyorum çıksın kiracı yeni bir kiracıya verelim diye .Cunku ben de kiracıyim bana kimse az zam yapmıyor, eve yaptığım masrafın haddi hesqbi yok ,ev sahibinin haberi bile yok.O yuzden isime gelir o çıksın ben kombiyi yaptırırım evi de ederinden kiraya veririm herkes mutlu olur

Filtreleri kendiniz temizlerseniz cihaz garantiden çıkar. Garanti yaptırmıyorsanız sorun yok.

Eca kombi piyasadaki en kötü kombilerden biridir, üzgünüm ama öyle hem de denilecek bir durum yok.

Evin sigortasi yokmu, sigorta sirketleri yilda bir kez kombi arizasi kombi bakimi vs ucretsiz yapiyorlar.
Ev sahibine sorun sigorta varsa policeye baksin.
Eger policede varsa yaptirdiginiz yerden faturasini isteyin sigorta sirketine verecegiz diyerek.

Birincisi kiracının bunu size sormak, sizinle anlaşmak gibi bir yükümlülüğü yok. Faturayı size yollar, kirayı da eksik gönderir olur biter.

İkincisi öyle eften püften sebeple kirasını ödeyen kanunda belirtilen kadar zam yapan kiracıyı çıkarma şansınız yok.

Üçüncüsü kiracı değil ev sahibiyim.

Çok üsten bakan bir tavrınız var burda olay benim kiracı mı ev sahibi mi olduğum değil ben sadece doğrusu neyse onu konuşuyorum neyse siz beni kiracı bilmeye devam edin. Madem eviniz bu kadar değerli ve sizde kiradasını o zaman çok kıymetli evinizi kiraya vermeyin siz oturun hanımefendi? Çünkü kimse sizin eviniz yeni diye ödemek zorunda olmadığı masrafları ödemek zorunda değil. Hayır evin eski ya da yeni olmasının kombiyle alakasınıda anlamadım. Eski olsa da kiracınıza ödetirdiniz bence tavrınızdan bu çok açık.Demirbaşsa ev sahibi karşılar bunun bencesi sencesi yok,evinizin yeni ya da eski olmasından bağımsız bir konu bu. Kiracınız olmak istemezdim gerçekten.

Ben size yazmadım aslinda.5 yılımız doldu, sözleşmemiz var ben bir kac ay sonra sozlesme dolduğunda çıkarmaktan bahsediyorum.Evi ederinden verirsem benim de zoruma gitmez ,sorun bu.Soylemekten de kastim ben su an kirada oturuyorum ev sahibine hic belirtmeden hallettiklerimden bahsediyorum.Ha düşsem düşerim ama karşılıklı iyi niyet meselesi ,ev sahibinden memnunum o da benden karşılıklı olarak herkes birşeylerden feragat ediyor.Yoksa kombiyi yaptirmadin cik olayi değil, ama ben yıllardır zarar ederek evimi kirada tutuyorsam karşı tarafta boyle didiklerse benim onu tutmam icin bir sebep yok.Not:Benim boyle bir sorunum yok ,sadece fikrimi belirttim

Kiracim siz olsanız kesin oyle yapardım

Kullanici hatalarini kiracı oder, ben hem kiraciyim hem ev sahibiyim gecen ay saglam biraktigim kombiye tazyikli su verip muslugu tam kapatmadiklari icin kombi surekli su alip bosaltim yapmis ve ariza cikarmis bu ev sahibinin hatasi degil, kendimde saglam aldigim ben giderken ev sahibine kalacak olan musluk basi nasil oldu bilmiyorum elimde kaldi buda benim hatam ödedik.
Ama servis kullanici hatasi degil diyorsa elektronik aletler bozulur ve yapacak bir sey yok.
Suan kiradaki evde kullandigim firin fazla isininca kendini kapatiyor bu benim hatam degil mesela makina bozuk tamirati beni baglamaz.
Kullanici hatali seyler kiraciyi baglar, makinenin beyninde, kurulurken olusan parca hatasinda vs kiraciya dusmez ödemek.

Son düzenleme:
Beş senesi dolsa da kiracıyı çıkartamazsınız. En fazla kira tespit davası açabilirsiniz.

Karşılıklı iyi niyetle ticari ilişki yürümez. Birinin niyeti bozulursa diğer taraf mağdur olur. Doğru olan karşılıklı kanunlara uyarak ticari ilişki yürütmektir.

1 yılı geçtikten sonra çıkan arızaları kiracı yaptırmalı diye biliyorum ama doğru da olmayabilir bilemedim..

Hayir kiracı ile sozlesmemizin detayında kontrat doluyor ,tam detayi bilmiyorum ama kirada devam edip etmeyeceği yenileniyor.Aslinda ayni şeyi söylüyoruz sanirim benim burda asil zoruma giden ,evin değerinin altında verilmesi.Esim bu konuda fazla vicdan yapiyor.Ben de kendi sıkıntılarım ve ödemelerim olduğu icin kiranin artmasını istiyorum.Yoksa kira piyasaya uygun olsa tabiki yuzde yüz sorumluluk benim

Bizde asansör kullanmadiğımız halde neden aidatınıda ödüyoruzki o zaman ev sahibine söyleyelimde o ödesin
Diyorumki bizde asansör ücreti vs ödedik hanımefendi kiracı olmamıza rağmen yıllık bakımıydı ek masrafıydı karşıladık diyorum yani
Demek istediğim bizden ne istenmişse biz yaptık uyguna oturduğumuz için yani
Bende diyorumki eğer piyasa şartlarında uyguna oturuluyorsa ufak tefek şeylerede car car ev sahibi aranmamalı bu benim görüşümdü bundan sonra öyle olmayacak sanırsam
Kaldıki bizim kiracı rüzgardan yayın gitse bizi arıyor diyorum yani
Konu sahibeside yarı yarıya ödemeyi kabul edebilir tamamı ev sahibine ait olduğunu düşünmüyorum miktar fazla ama piyasadan daha düşük miktara oturuluyorsa 100 lira 200 lira için kimse kimseyi rahatsız etmemeli
Nasılki temiz aldığımız duvarı temiz teslim etmek zorundayız bize düşen bişeydir
oda aynı şekilde kullandığı mala sahip çıkmalı

Canım ben evsahibiyim kombi evin demirbaşı o evin eşyası kullanısıcı sensin sadece bu nedenle tamiri bakımı ev sahibine aittir,
Nasıl ki binada gider patlar her daire para öder kiracı olan da ev sahibini arar söyler aynı durum .
Hakkını aramalısın maalesef evet isterse 5 bine de kiraya verir suriyeliler 10 aile yaşayıp ödüyor bu kadar vicdansız insanlara rabbim merhamet versin, hİdayet versin görsen de ev sahibinin binası vardır kesin paraya ihtiyacı bile yoktur..

Kontratın dolması birşey ifade etmiyor biliyorsunuz değil mi?

Sizin kanunlardan hiç haberiniz yok ama ben aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım. Önceki mesajlarımı okuyun, buna da cevap olur. Sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz çünkü.

Kontratın dolması birşey ifade etmiyor biliyorsunuz değil mi?
Hayir anlatamadım tam ismini bilmiyorum ama kontrat dışında kiracının evde devam edip etmemesi ile ilgili başka bir sözleşme var ,yıllık yapiyoruz Çünkü evi satma durumumuz var ,olası bir durumda sıkıntı yaşamamak için. Yani bu sözleşme dolduğunda yenisini imzLamazsak yasal olarak çıkarabiliriz.Ben bu süre dolduğunda kiracı ile yollarımızı ayırmak istiyorum

Tahliye sözleşmeniz mi var? Onunla bile kiracı çıkmak istemezse çıkarmanız bir sene sürer.

Tahliye sözleşmeniz mi var? Onunla bile kiracı çıkmak istemezse çıkarmanız bir sene sürer.
Inanin tam bilmiyorum detayını esim olsa soracaktım. Ama su var bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık zaten.Kiracimizla bastan konuştuk, evi satmayı arzu etmiyoruz ama olurda maddi olarak bir dara düşersek satmamiz gerekebilir.Bu sebeple evde devam edip etmeyecegimizi karşılıklı olarak yıllık taahhüt ediyoruz.Sözlesmenin detayını esim biliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…