Kiracı olan evi satın alır mıydınız?

Ev sahibiyle anlaştık yarın veya sonraki gün tapudan arayacaklar. İnşallah doğru birşey yapıyorumdur. Kiracı çıkmazsa diye korkuyorum. Halbuki güle oynaya olmam gerekirdi notere danıştık kiracıyla yeni herhangi bir sözleşme yapmadan ihtar çekmek gerekiyormuş yoksa ileride ihtiyaçtan aldığımı ve oturacağımı belgeleyemezmişim. Bakalım süreç ne olacak…

İki sene çöker en fazla diyip geçemiyorum bu işin birde kira yönü var ya onu da ödemezse? Şuan için kiracı gayet ılımlı ama tedirginliğimi atamıyorum nedense

Bu kiracı da çıkacağım bizden korkup evi almamazlık yapmayın engel olmak istemem dedi ancak ülkede normal hiçbirşey kalmadığı için çok korkuyorum en fazla satarsın diyor annem ama ev satmakta kolay değil sonuçta şu dönemde

başka eviniz yoksa protesto ile kolay cikarirsiniz

Geçen sene Aralık ayında içinde kiracısı olan evi satın aldık arada emlakçı vardı emlakçıyla gittik önce kira sözleşmesi yaptık sonra da tahliye taahhütnamesi imzaladık 2 ay yasal süreç var satın alındıktan sonra yani 2 ay çıkaramıyorsunuz sonrasında kışa denk geliyor diye biz Nisan gibi yaptık sözleşmeyi zaten sözünde durdu ve çıktı muhakkak tahliye taahhütnamesi yapın kira sözleşmesini de mesela biz 4 ay yaptık siz ne zaman çıksınlar istiyorsanız o kadar aylık yapın

Evi alıp ihtar çekerseniz ama adam kötü niyetli olup çıkmazsa biraz uzun sürer ama sonunda mutlaka çıkar çünkü ihtiyaç sebebiyle ihtar çekmiş olacaksınız.ben olsam alırdım ama acil oturumluk alacaksanız boş bulmaya çalışın.

Bence alın neye karar verdiniz bilmiyorum ama maalesef mülteci akını varken bu evler düşmeyecek. Ben site çok istiyordum içimde de kaldı sizin ki gibi Sahibi yurt dışında biri satacaktı 400/500 bin daha uyguna kiracı hem 3000 veriyor hemde çıkmayacağını yasal yolla çıkarılacağını söyleyince nasip olmadı. Sizin ki çıkacağım diyormuş ki yasal süreyi de başlatırsınız. Biz kötü tecrübe yaşayınca normal boş bir apartman dairesi alıp eylülde taşındık. İçinde kiracı ile uğraşmamak için. Benim de ev sahibim satışa çıkarmıştı daha rahat satsın diye alelacele bulduğumuza konmuş gibi olduk herkes kötü niyetli değil zaten olan da belli ediyor

8 ay normal bir süre abartmayın. Şu an davalar 3 yıla kadar uzuyor. Sizin probleminiz sürece hazırlıklı olmamak olmuş. Evde kiracı olduğunu bilseniz fiyat kırılsa güle oynaya beklerdiniz.

Avukatla götürün süreci. Emlakçıların beraber çalıştıkları avukatlar oluyor bir danışın öyle biri varsa size adım adım yol göstersin. Korkacak bir şey yok.

Böyle mühim ve hukuki bilgi gerektiren bir konuyu ,buradan kaynağı belli olmayan yerlerden gelişi güzel bilgi sahibi olmaya çalışmak yerine , bi arama motorundan mesela Google gibi …”Kiracı ev satın almak “gibi bi içerik yazarak doğru kaynaklara ulaşabilir ve bilgilerin birbirlerine uyumlarını en azından teyit edebilirdiniz..

Neyse ki başarabilmişsiniz

aldın aldın almazsan 2 katına çıkar ve havada kaparlar olsun kiracisi ne olacak bi yerden de kullanırsın gelen kirayı

Evet 6 aylık tahliye tahattütnameli sözleşmeyi kabul etti kiracı sorun çıkarmıyor gibi görünüyor

50 değil 100 değil,muadillerinden 400 bin aşağı olması beni kıllandırdı.
Ne açıdan? Sebebini yazmıştım acil yurtdısına çıkması gerekiyor o sebeple veriyor çünkü 3 milyondan yukarı ilandayken satamadı ilana bakmaya bile gelen olmamış diğer gayrimenkullerini de indirip sattı adam

Evet 6 aylık tahliye tahattütnameli sözleşmeyi kabul etti kiracı sorun çıkarmıyor gibi görünüyor
Hayırlı uğurlu olsun, siz yine de evin tapusunu üzerinize alınca noterden ihtarnameyi çekin zira evi satın aldığınızdan itibaren eski ev sahibiyle kiracı arasındaki sözleşmeyi de devralmış sayılıyorsunuz dolayıyla ev satılsa da kiracının hakları devam ediyor, ev sahibi kiracıdan depozito almış mı almamış mı ne kadar almış bu tip bilgileri de atlamayın çünkü kiracı çıkarken depozitosunu isteyecektir.

Siz tapuyu alıp sözleşme yapmadan önce hemen ihtar çekin , taahhütname sözleşme ile aynı gün olunca geçersiz diye biliyorum bunları güzelce bir araştırın notere değil usul bilen bir avukata danışın hayırlı olsun

Diğerlerini de bu şekilde sattıysa anlarım ama yurtdışına çıkış 400 bin indirim için mantıklı bir gerekçe gibi gelmedi.Müşterisi çıkınca gelip işlemleri yapmak zor değil.Ama siz bana bakmayın,ben genel olarak şüpheci bi insanım zaten.

evi al bence.
başka çıkar yol yok gibi duruyor.
kiraci çıkmazsa evi satarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…