Kiracı olan evi satın alır mıydınız?

Darlamayın demekten kastım; bilerek mi iyi davranıyorlar demişsiniz yani iyi davranmaları sizde şüphe uyandırmış bu sebeple darlayabilirsiniz. Adamlar daha ne diyebilirdi ki size ? Üstelik kira zammını da teklif etmişler. Umarım sıkıntı çıkmaz ben sizin de zorluk yaşamanızı istemem. Ve bu fırsatı da kaçırmanızı da istemem.

Ben aynı evde yıllardır kiracıyım.
Aklımıza hic satılacagı gelmemisti.
Ama bi b planımız olmak zorunda.
Hayat bu ,ev sahibi evini satabilir,kendisi oturabilir.
Yasal sureyi bildirirsiniz tmm.
Fahis kiralara nekadar karsıysam,ev sahibini bezdirmeye de karsıyım.

Bir kez yüzyüze geldik karşılıklı taleplerimizi ilettik o kadar. Bunlar benim kişisel kaygılarım. Karşıntarafa hissettirmemeye çalışırım ki koz olarak kullanmasın

Kesinlikle katılıyorum zaten kira konusunda da emsal miktar konuşmadık yazık insanlar (bende dahil) gece gündüz çalışıyoruz 18 20 bin vermek asla kolay değil. Ben o konuda yardımcı oldum onlarda umarım sözlerinde durarak olurlar

Şu an piyasada satılık evlerin çoğu içinde kiracı bulunan evler. Çünkü kiracıyı çıkartmak minimum iki sene sürüyor. Avukatım ve bazı müvekkillerim davaların uzaması sebebiyle mağduriyet yaşadığı için evlerini ederinden oldukça düşük bir miktara satıp kurtuluyolar. O yüzden temkinli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Ayrıca altı ay içinde çıkmaları gerekmiyor, altı ay sizin gereksinim sebebiyle tahliye davası aça bilmeniz için beklemeniz gereken minimum süre.

Evi alırsanız bir ay dolmadan yeni sözleşme imzalamaniz gerekiyor yoksa eski kontrat geçerli olur, avukatın söylemi bu şekilde.
Ayrıca sözleşme ile birlikte tahliye taahhütnamesi de imzalatin.(Örneğin bir yıl sonrası için)

8 ay normal bir süre abartmayın. Şu an davalar 3 yıla kadar uzuyor. Sizin probleminiz sürece hazırlıklı olmamak olmuş. Evde kiracı olduğunu bilseniz fiyat kırılsa güle oynaya beklerdiniz.
Benim ne yaşadığı mı nerden biliyorsunki böyle yazmışsın insan olana tabikide normal evimi sattim bu evi aldim kiracinin iki evi olmasına ragmen pislik yapıp cıkmadı fiyatını da kırsaydılarda bekleme diye bir inkanım yoktu cünku sattıgım evin sahibi beni evden cıkardı kendinisi bisey sanıpta burda bisey yazmayin bilip bilmeden lütfen

Sizin ne yaşadığınızın önemi yok. sizi tanımıyorum. Ama ev alırken kiracının çıkmama ihtimalini düşünmeniz lazım. 8 ay sokakta kalacak noktaya geldiyseniz içinde kiracı olan evi almayacaksınız. Kanun belli. İyi çıkmış yine ya 3 sene çıkmasaydı?

Al geç diyorum. Kiracıya noterden ihtarname çekersiniz. Mecburen çıkacaktır. Mutlaka yasal haklarınızı bilerek devam edin. Evi kaçırmayın bu devirde.

Eklentiler

• IMG_20231027_000530.jpg
    214,1 KB · Görüntüleme: 45
A alyevav
Sanırım bundan bahsetti avukat
Evet dava açmak için 6 ay bekliyorsunuz, ki ev sahibini dava açmaya sevk etmek kiracı açısından daha karlı olduğundan akıllı bir kiracı ise dava aç diyecektir. Açılan dava da 2 senede sürecektir.
Not: eski ev sahibinin aldığı tahliye taahhüdü, eski sözleşmeye dayalı varsa tahliye sebepleri saklıdır.

Al geç diyorum. Kiracıya noterden ihtarname çekersiniz. Mecburen çıkacaktır. Mutlaka yasal haklarınızı bilerek devam edin. Evi kaçırmayın bu devirde.

ihtarname çekinceçıkmak zorundaMI

Yeni ev sahibini 1 ay içinde ihtar çekerek tahliye edebiliyormus.Konu sahibi 1 ay içinde bunu yapabilir

Yeni malik bir ay içerisinde ihtarname göndermelidir bu doğru. Fakat ihtarname göndermesi kiracının tahliye edeceği anlamına gelmiyor. İhtarname göndermek ileride açılacak olan davanın bir ön koşulu sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…