Kiracı olan evi satın alır mıydınız?

Varsayıyorum şimdi kendi bütçenize göre ev buldunuz seneye kadar boş bırakmıyacakdınız kiraya vericeksiniz muhtemelen ben olsam kaçırmaz alırdım ama taahhüt yapın çıkmak için hakkınızda hayırlısı olsun

Bize de kiracı çıkarım dedi sonra yan çizdi o yüzden söz uçar yazı kalır, tahliye taahhütnamesi isteyin. Bir de evi alır almaz ihtarname çekin çünkü evi aldığınız andan itibaren 30 gün içinde ihtarnamenin eline ulaşması gerekiyormuş. İhtar eline ulaştığı anda 6 aylık yasal bir süresi oluyor evi boşaltmak için.
En güzeli alım öncesinde veya aldıktan sonra zaman kaybetmeden bir uzmandan yardım alınması. Çünkü dava açmanın belli şartları var. Bir de yasalar kiracıyı korumaktan yana olduğu için ev sahibinin hak kaybına uğraması çok kolay. Bir de sakın ola kiracıyla kontrat yapmayın çünkü tüm süreç sıfırlanıyor ve en önemlisi eğer yanlış yapılırsa evi tahliye etme işi zora girebiliyor.

Kontrat yaparsak bir yıl daha oturur sonrası için ihtar süresi eklenir sanırım çok bildiğim şeyler değil ben en geç 7 8 ay sonra çıkmasını istiyorum
Yani kiracı epey bir süre daha oturacak aslında o da çok mağdur olmuyor.
Ve bu sürede belki o da iş değiştirecek ne bileyim belki evlenecek - boşanacak vs hayat bu belli olmaz ki.
Belki o da kendi evini alacak bu sürede.
Ben olsam alırdım ve ne olur ne olmaz yazılı bir şekilde şu tarihte çıkacağım gibi bir belge imzalatirdim avukata danışarak.
Ev alan pişman olmuyor bu ülkede onu söyleyeyim.

Bahsettiğinize göre büyük bir fırsat çıkmış karşınıza. Evi alın ama yasal süreleri kaçırmayın. Evi alır almaz ihtiyaç sebepli noterden ihtarname çekin. Süresini kaçırırsanız mevcut kira sözleşmesinin tarafı olursunuz. Hatta mümkünse avukatla çalışın. Biraz para harcarsınız ama kafanız rahat eder.

Siz bu evi alın, avantajları iyiymiş .İhtarinizi çekin durumunuzu anlatın net.Cikmazlarsa baska kiralik ev tutup evlenirsiniz ki o zaman en kisa sürede zaten çıkacaktır. Çünkü uzerine tek evi olup kirada oturanlar yasa gereği korumada.

Ev satıldı yeni kat maliki içerideki kiracı ile sözleşmeyi fesih etme hakkına sahiptir. Noterden bu konuyu kapsayan ihtarname çekin oradaki memur arkadaşlar yardımcı olur yazı yazılırken zaten. Kendim oturucam evlilik sebebiyle olur da oturmazsam demişsin bunu beyan edersen taşinmazi 3 yıl kiralayamazsin birine haberin olsun. Çıkan kiracı çakalsa sana dava açarsa misli ile para alır. En iyisi avukata vekaletname ver o en iyisini bilir.

Daha birkaç ay önce arkadaşımın başına geldi.
Almadan evvel medeni gözüken kiracının içinden şirret biri çıktı. Evden çıkmam ne yaparsanız yapın dedi. Çok mağdur etti insanları. Hala çıkmadı hatta 😕

Ama evin özellikleri iyiymiş,kaçırmak da kötü olabilir.
Sözlü beyana güvenmeyin, yazılı beyan isteyin ve direkt ihtar çekin alırsanız.
Arkadaşınız ihtar çekti mi

Kartala çok yakın bir bölgede oturuyorum her geçen gün değeri artıyor buralarda evlerin siz almayacaksınız bana adresi verin biz düşünelim 😄
Neyse şaka bir yana kesinlikle alın çıkmazsa çıkana kadar kiraya geçersiniz bir yıl bulursunuz ama uzun süre varmış daha zaten çıkar o zamana kadar

Annemin planına göre de eğer çıkmazlarsa evi tekrar satmak ama şuan alabilecekken almış olmak
Çok komik gelecek ama sanırım korkuyorum insanlarla uğraşmaktan iş çekişmeye giderse diye. Millet kiracısını ev sahibini dövüyor tenhada kıstırıp. Fazla paranoyakta olabilirim :)

Evet fazla paranoyaksınız. Bakın siz evi aldıktan sonra kimseyle muhatap olmayacaksınız uğraşmayacaksınız. Devlet zaten kanunları belirlemiş. Satın aldığınız gün itibariyle yasal süreci başlatacaksınız. Kimseyle diyaloğa girmeyin, özel problemleri dinlemeyin.
Satmanıza bile gerek yok evi sonrasında.
Evinize kimse sonsuza kadar çökemez.
Oturanlar mafya falan değilse kimse bir ev için başını belaya sokmaz :)

Kiracıya anlaşma yapmadan hemen ihtar çekmeniz gerekiyor diye biliyorum. 6 ay içinde boşaltmak zorunda. Ama kira sözleşmesi yaparsanız iş uzar.

Eve gidip bakıp insanlara durumdan bahsettiniz mi? Onlar içinde zor bir durum.

Merhaba eminim bu aralar kiracı ev sahibi konuları çok açılıyordur banada yorum yapabilir misiniz?
Elime miras olarak güzel bir para geçti (dedemden)
Bu parayı da değeri ölmeden yatırım yapmak istiyorum üstüne kredi çekerek memurum
İstanbulda yaşıyorum malum buralarda uygun ev bulabilmek çok zor kartalda oturuyorum
Yakında evleneceğim hem işimize hemde kendi ailelerimize yakın istediğim için sadece bu bölgeden bakıyoruz. Alabileceğim ev neredeyse yok gibi araştırmadığım sokak kalmadı. Tesadüfi bir komşumuz evini satıyormuş öğrendik yurt dışına gideceği için ve evin fiyatını acil olduğı için emsalden 400 bin kadar uygun veriyor şuan. Ev 5 senelik site içinde. Ama kiracı var. İiçindeki kiracı hiç olumsuz konuşmuyor aldığınız zaman (6 ay süreymiş sanırım yasal süre) bu sürede çıkarız dediler. Bizimde düğünümüz seneye yaza zaten. O sürede kira güncellemesini de kabul ediyorlar hatta. Çıkana kadar istediğinizi veririz dediler. Beni düşündüren şimdi acaba bilerek iyi davranıyorlarda ya sonra çıkmazlarsa? Annem geç kalmadan ev fiyatları yükselmeden al eğer seneye kadar çıkmazlarsa satarsınız diyor.

Eğer bu evi almazsam diğer evler içinde arabamı satmak zorunda kalacağım ki bu beni inanılmaz üzer arabamı çok seviyorum ve hayatımı kolaylaştırıyor bilmiyorum sizce annemi dinleyip alıyım mı? Baktığınızda çok ciddi bir kar yapmış olacağım. Ev bu arada yeni bina 5 senelik site içinde sitenin %90 ı memur nezih ve merkezi çevresi çok fazla gelişmiş bankalar marketler okullar hastane ve metroya 5 dk. Çok uzattım ama yardımcı olur musunuz? Belki daha iyi fikirlerde edinirim diye size yazmak istedim
Kiracıyla ev almamak mı tövbe ben ev aldım kiraci icindeydi ev sahibi hic kiracidan bahsetmedi parayı ödediğimiz anda dediki siz kiracıyı çıkaramazsınız dedi ş...refsiz 8 ay ne çektik annemden emdigim süt burnumdan geldi ginede siz bilirsiniz ben asla ve asla artık kiracı olan eve asla almam

aynı durumu 1 ay önce yaşadım, içinde kiracı olan evimi satıyordum ki kiracım bana kendisi ekimden sonra evini alip cikacagini söyledigi icin bende baska sehirde oldugum icin satmak istedim.
almaya niyetlenen vatandas krediler vs ciktiktan sonra kiraciya takti kafayi.
kiracim kendiside ev aradigini satilik alip kiradan cikacagini soylemesine ragmen bi muallakta kaldilar.
sonuç olarak kiraya takildiklari icin o bolgede benim evimle es deger bir evi 2 ay sonra o ucrete bulamadilar.
400 bin assagisi suan çok iyi rakam siz benim evi alacak olanlarin dustugu hataya dusmeyin 😁

Kesinlikle al,aldığın yanına kar kalır. Aldıktan sonra hemen ihtar çek,eğer 1 ay içinde ihtar çekmezsen kira sözleşmesi devam ediyor sayılır. İstediği kadar dirensin 2 sene çıkmaz en fazla,evini elinden alacak değil ya. Bu kiracıların eve çökme olayı çok enteresan gerçekten. Çöksede evine 2 sene çöker,ev senin evin. Yeni tapuyla ihtar çekmeyi unutma,ozaman 6 aya çıkacak mecbur.

Evi alırsanız, kiracı ile yeni ev sahibi olarak yeni sözleşme yapın.
Bir avukata danışmadan yeni sözleşme yapmasın bence, çünkü yeni sözleşme yaparsa yeni kiracı statüsüne geçer kiracı ve ihtiyaçtan çıkarma haricinde, ki bunun da bir sürü şartı şurtu var, 10seneden önce kiracıyı çıkaramaz..

Siz evi alın ama avukata danışın, yeni sözleşme yapmayın bence, bunun sakıncaları olabilir.. Siz evi aldıktan sonra evi boşaltması için yasal süresi 6 ay. Bunun için ona tahliye bildirimi göndermeniz gerekebilir. Boşaltmazsa tahliye davası açarsınız ama mutlaka bir avukata da danışın, doğru ilerleyin.

Asla sözlü beyana inanmayın.
Yeni kontrat yapmak iyi fikir değil çünkü o zaman o kiracı ile devam etmeyi kabul etmiş oluyorsunuz.
Evi alır almaz notere gidip eve ihtiyacınız olduğunu belirtip çıkmasını isteyin noterden kiracıya tebliğ yapılıyor. Çıkmazsa da tahliye davası açılıyor. 6 ay oturma hakkı var sonra çıkmak zorunda kiracı. Tabi bu arada siz yeni birine kiraya veremezsiniz. İstediğinizde geçip oturursunuz. 1 yıl sonra evleneceğinize göre ev 6 ay kadar boş duracak. Boş durması sorun değil kiralamanız sorun olur.
Evi alın yani

Şuan benim elimde krediyle birlikte toplam 2800 var eğer bu evi almazsa çevredeki boş evlerden birini alırsam (ki yok boş ev) 400 bin eksideyim arabamı satmam gerekiyor alabilmek için. Seneyi bekleyeyim elimdekini dövize yatırayım dersem seneye belkide hiç alamam birde kredi oranları düşerse ev fiyatları yükselecek diyende var
Hiç düşünmeyin alın biran önce gerçekten büyük bir fırsat bu kirayla krediyi ödersiniz

Sözlere kesinlikle güvenmem bir avukatla görüşüp yolu yordamı nedir iyice öğrenirdim

X