- 14 Temmuz 2011
- 2.855
- 9.835
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yani kiracı epey bir süre daha oturacak aslında o da çok mağdur olmuyor.Kontrat yaparsak bir yıl daha oturur sonrası için ihtar süresi eklenir sanırım çok bildiğim şeyler değil ben en geç 7 8 ay sonra çıkmasını istiyorum
Arkadaşınız ihtar çekti miDaha birkaç ay önce arkadaşımın başına geldi.
Almadan evvel medeni gözüken kiracının içinden şirret biri çıktı. Evden çıkmam ne yaparsanız yapın dedi. Çok mağdur etti insanları. Hala çıkmadı hatta
Ama evin özellikleri iyiymiş,kaçırmak da kötü olabilir.
Sözlü beyana güvenmeyin, yazılı beyan isteyin ve direkt ihtar çekin alırsanız.
Annemin planına göre de eğer çıkmazlarsa evi tekrar satmak ama şuan alabilecekken almış olmak
Çok komik gelecek ama sanırım korkuyorum insanlarla uğraşmaktan iş çekişmeye giderse diye. Millet kiracısını ev sahibini dövüyor tenhada kıstırıp. Fazla paranoyakta olabilirim :)
Kiracıyla ev almamak mı tövbe ben ev aldım kiraci icindeydi ev sahibi hic kiracidan bahsetmedi parayı ödediğimiz anda dediki siz kiracıyı çıkaramazsınız dedi ş...refsiz 8 ay ne çektik annemden emdigim süt burnumdan geldi ginede siz bilirsiniz ben asla ve asla artık kiracı olan eve asla almamMerhaba eminim bu aralar kiracı ev sahibi konuları çok açılıyordur banada yorum yapabilir misiniz?
Elime miras olarak güzel bir para geçti (dedemden)
Bu parayı da değeri ölmeden yatırım yapmak istiyorum üstüne kredi çekerek memurum
İstanbulda yaşıyorum malum buralarda uygun ev bulabilmek çok zor kartalda oturuyorum
Yakında evleneceğim hem işimize hemde kendi ailelerimize yakın istediğim için sadece bu bölgeden bakıyoruz. Alabileceğim ev neredeyse yok gibi araştırmadığım sokak kalmadı. Tesadüfi bir komşumuz evini satıyormuş öğrendik yurt dışına gideceği için ve evin fiyatını acil olduğı için emsalden 400 bin kadar uygun veriyor şuan. Ev 5 senelik site içinde. Ama kiracı var. İiçindeki kiracı hiç olumsuz konuşmuyor aldığınız zaman (6 ay süreymiş sanırım yasal süre) bu sürede çıkarız dediler. Bizimde düğünümüz seneye yaza zaten. O sürede kira güncellemesini de kabul ediyorlar hatta. Çıkana kadar istediğinizi veririz dediler. Beni düşündüren şimdi acaba bilerek iyi davranıyorlarda ya sonra çıkmazlarsa? Annem geç kalmadan ev fiyatları yükselmeden al eğer seneye kadar çıkmazlarsa satarsınız diyor.
Eğer bu evi almazsam diğer evler içinde arabamı satmak zorunda kalacağım ki bu beni inanılmaz üzer arabamı çok seviyorum ve hayatımı kolaylaştırıyor bilmiyorum sizce annemi dinleyip alıyım mı? Baktığınızda çok ciddi bir kar yapmış olacağım. Ev bu arada yeni bina 5 senelik site içinde sitenin %90 ı memur nezih ve merkezi çevresi çok fazla gelişmiş bankalar marketler okullar hastane ve metroya 5 dk. Çok uzattım ama yardımcı olur musunuz? Belki daha iyi fikirlerde edinirim diye size yazmak istedim
Bir avukata danışmadan yeni sözleşme yapmasın bence, çünkü yeni sözleşme yaparsa yeni kiracı statüsüne geçer kiracı ve ihtiyaçtan çıkarma haricinde, ki bunun da bir sürü şartı şurtu var, 10seneden önce kiracıyı çıkaramaz..Evi alırsanız, kiracı ile yeni ev sahibi olarak yeni sözleşme yapın.
1 ay içinde çekmeniz gerekiyor.Eger çekmesini kiracıyı kabul etmiş sayılırsınız 10 sene cikartamazsinBir avukata danışmakta da yarar var alır almaz mı çekeceğiz bir süresi var mı bunları hiç bilmiyorum
Hiç düşünmeyin alın biran önce gerçekten büyük bir fırsat bu kirayla krediyi ödersinizŞuan benim elimde krediyle birlikte toplam 2800 var eğer bu evi almazsa çevredeki boş evlerden birini alırsam (ki yok boş ev) 400 bin eksideyim arabamı satmam gerekiyor alabilmek için. Seneyi bekleyeyim elimdekini dövize yatırayım dersem seneye belkide hiç alamam birde kredi oranları düşerse ev fiyatları yükselecek diyende var