Boş daire bulamadım bulduklarıma da maddi gücüm yetmedi maalesef aylardır artık stresten bunaldımBence alın neye karar verdiniz bilmiyorum ama maalesef mülteci akını varken bu evler düşmeyecek. Ben site çok istiyordum içimde de kaldı sizin ki gibi Sahibi yurt dışında biri satacaktı 400/500 bin daha uyguna kiracı hem 3000 veriyor hemde çıkmayacağını yasal yolla çıkarılacağını söyleyince nasip olmadı. Sizin ki çıkacağım diyormuş ki yasal süreyi de başlatırsınız. Biz kötü tecrübe yaşayınca normal boş bir apartman dairesi alıp eylülde taşındık. İçinde kiracı ile uğraşmamak için. Benim de ev sahibim satışa çıkarmıştı daha rahat satsın diye alelacele bulduğumuza konmuş gibi olduk herkes kötü niyetli değil zaten olan da belli ediyor
Hızla artan fiyatlardan sonra seneye belki alamazdımaldın aldın almazsan 2 katına çıkar ve havada kaparlar olsun kiracisi ne olacak bi yerden de kullanırsın gelen kirayı
Biz tapudan günü aldık yarın veya cuma muhtemelen ararlar satışı yaparız satan kişi kira sözleşmesini ve depozitoyu bana verdi kiracıyla da konuştuk sözleşmeyi kabul etti umarım sorunsuz ilerler herşeyiyleHayırlı uğurlu olsun, siz yine de evin tapusunu üzerinize alınca noterden ihtarnameyi çekin zira evi satın aldığınızdan itibaren eski ev sahibiyle kiracı arasındaki sözleşmeyi de devralmış sayılıyorsunuz dolayıyla ev satılsa da kiracının hakları devam ediyor, ev sahibi kiracıdan depozito almış mı almamış mı ne kadar almış bu tip bilgileri de atlamayın çünkü kiracı çıkarken depozitosunu isteyecektir.
Emsallere göre çok iyi ekspertiz de üç milyon küsür değer biçtiFiyat çok çok iyiyse alırım.
Kiracıya yasal olarak ihtar çekeceğimi sonrasında tahliye tahattütlü sözleşme yapacağımızı söyledim okeyledik. Büyük ihtimalle kendi evi bitip taşınacakmış sanırım öyle birşey söylediSiz tapuyu alıp sözleşme yapmadan önce hemen ihtar çekin , taahhütname sözleşme ile aynı gün olunca geçersiz diye biliyorum bunları güzelce bir araştırın notere değil usul bilen bir avukata danışın hayırlı olsun
Vizeye başvururken hesabında belli bir miktar para olduğunu belgelemek zorundaymş detaylarını bilemem ama evde hiçbir sıkıntı yok sürekli daire satılan bir sitede değilDiğerlerini de bu şekilde sattıysa anlarım ama yurtdışına çıkış 400 bin indirim için mantıklı bir gerekçe gibi gelmedi.Müşterisi çıkınca gelip işlemleri yapmak zor değil.Ama siz bana bakmayın,ben genel olarak şüpheci bi insanım zaten.
En son ki planım bu yönde Allah utandırmasın inşallahevi al bence.
başka çıkar yol yok gibi duruyor.
kiraci çıkmazsa evi satarsın
Gönlünüzce olsun herşey ama bir sene varmış düğününüze kiracı çıkacağım demişken inş hakkınızda hayırlısı olur evet evler satılmıyor ama ısrarla fiyat yükseltmeye devam ediyorlar enflasyon düşmedikçe kira da olmak çok daha zorBoş daire bulamadım bulduklarıma da maddi gücüm yetmedi maalesef aylardır artık stresten bunaldım
Bundan sonra da ev fiyatları düşmezdi diye beklemek istemiyorum açıkçasıGönlünüzce olsun herşey ama bir sene varmış düğününüze kiracı çıkacağım demişken inş hakkınızda hayırlısı olur evet evler satılmıyor ama ısrarla fiyat yükseltmeye devam ediyorlar enflasyon düşmedikçe kira da olmak çok daha zor
uçuyo valla inşallah hayırlısıysa olurHızla artan fiyatlardan sonra seneye belki alamazdım
Merhaba eminim bu aralar kiracı ev sahibi konuları çok açılıyordur banada yorum yapabilir misiniz?
Elime miras olarak güzel bir para geçti (dedemden)
Bu parayı da değeri ölmeden yatırım yapmak istiyorum üstüne kredi çekerek memurum
İstanbulda yaşıyorum malum buralarda uygun ev bulabilmek çok zor kartalda oturuyorum
Yakında evleneceğim hem işimize hemde kendi ailelerimize yakın istediğim için sadece bu bölgeden bakıyoruz. Alabileceğim ev neredeyse yok gibi araştırmadığım sokak kalmadı. Tesadüfi bir komşumuz evini satıyormuş öğrendik yurt dışına gideceği için ve evin fiyatını acil olduğı için emsalden 400 bin kadar uygun veriyor şuan. Ev 5 senelik site içinde. Ama kiracı var. İiçindeki kiracı hiç olumsuz konuşmuyor aldığınız zaman (6 ay süreymiş sanırım yasal süre) bu sürede çıkarız dediler. Bizimde düğünümüz seneye yaza zaten. O sürede kira güncellemesini de kabul ediyorlar hatta. Çıkana kadar istediğinizi veririz dediler. Beni düşündüren şimdi acaba bilerek iyi davranıyorlarda ya sonra çıkmazlarsa? Annem geç kalmadan ev fiyatları yükselmeden al eğer seneye kadar çıkmazlarsa satarsınız diyor.
Eğer bu evi almazsam diğer evler içinde arabamı satmak zorunda kalacağım ki bu beni inanılmaz üzer arabamı çok seviyorum ve hayatımı kolaylaştırıyor bilmiyorum sizce annemi dinleyip alıyım mı? Baktığınızda çok ciddi bir kar yapmış olacağım. Ev bu arada yeni bina 5 senelik site içinde sitenin %90 ı memur nezih ve merkezi çevresi çok fazla gelişmiş bankalar marketler okullar hastane ve metroya 5 dk. Çok uzattım ama yardımcı olur musunuz? Belki daha iyi fikirlerde edinirim diye size yazmak istedim
Merhaba neredeydi bu söylediğiniz evBence alın neye karar verdiniz bilmiyorum ama maalesef mülteci akını varken bu evler düşmeyecek. Ben site çok istiyordum içimde de kaldı sizin ki gibi Sahibi yurt dışında biri satacaktı 400/500 bin daha uyguna kiracı hem 3000 veriyor hemde çıkmayacağını yasal yolla çıkarılacağını söyleyince nasip olmadı. Sizin ki çıkacağım diyormuş ki yasal süreyi de başlatırsınız. Biz kötü tecrübe yaşayınca normal boş bir apartman dairesi alıp eylülde taşındık. İçinde kiracı ile uğraşmamak için. Benim de ev sahibim satışa çıkarmıştı daha rahat satsın diye alelacele bulduğumuza konmuş gibi olduk herkes kötü niyetli değil zaten olan da belli ediyor
Yahu biraz da kiracının halinden anlamak lazım. Kiracı öyle korkunç olaylar duymuştur ki 6 ay sonra çıkmaya razı gelmistir. Bence evi alın ve insanları da darlamayınMerhaba eminim bu aralar kiracı ev sahibi konuları çok açılıyordur banada yorum yapabilir misiniz?
Elime miras olarak güzel bir para geçti (dedemden)
Bu parayı da değeri ölmeden yatırım yapmak istiyorum üstüne kredi çekerek memurum
İstanbulda yaşıyorum malum buralarda uygun ev bulabilmek çok zor kartalda oturuyorum
Yakında evleneceğim hem işimize hemde kendi ailelerimize yakın istediğim için sadece bu bölgeden bakıyoruz. Alabileceğim ev neredeyse yok gibi araştırmadığım sokak kalmadı. Tesadüfi bir komşumuz evini satıyormuş öğrendik yurt dışına gideceği için ve evin fiyatını acil olduğı için emsalden 400 bin kadar uygun veriyor şuan. Ev 5 senelik site içinde. Ama kiracı var. İiçindeki kiracı hiç olumsuz konuşmuyor aldığınız zaman (6 ay süreymiş sanırım yasal süre) bu sürede çıkarız dediler. Bizimde düğünümüz seneye yaza zaten. O sürede kira güncellemesini de kabul ediyorlar hatta. Çıkana kadar istediğinizi veririz dediler. Beni düşündüren şimdi acaba bilerek iyi davranıyorlarda ya sonra çıkmazlarsa? Annem geç kalmadan ev fiyatları yükselmeden al eğer seneye kadar çıkmazlarsa satarsınız diyor.
Eğer bu evi almazsam diğer evler içinde arabamı satmak zorunda kalacağım ki bu beni inanılmaz üzer arabamı çok seviyorum ve hayatımı kolaylaştırıyor bilmiyorum sizce annemi dinleyip alıyım mı? Baktığınızda çok ciddi bir kar yapmış olacağım. Ev bu arada yeni bina 5 senelik site içinde sitenin %90 ı memur nezih ve merkezi çevresi çok fazla gelişmiş bankalar marketler okullar hastane ve metroya 5 dk. Çok uzattım ama yardımcı olur musunuz? Belki daha iyi fikirlerde edinirim diye size yazmak istedim
Darladığım kanısına nereden vardınız?Yahu biraz da kiracının halinden anlamak lazım. Kiracı öyle korkunç olaylar duymuştur ki 6 ay sonra çıkmaya razı gelmistir. Bence evi alın ve insanları da darlamayın
Kartalda semt buradan yazmıyımMerhaba neredeydi bu söylediğiniz ev
Saçma sapan hikayeler duymaktan bende de oluşmuş durumda ne diyim paranla rezil olmakta var bu memlekette tabi nasip diyelim artkBi örnek var yakınımda kiracılı ev aldı. Ne evden çıkarabiliyor ne kendi başka eve çıkabiliyor. Kendi ev sahibi çık demiş ortada kaldı.
Aldığı evin kiracısı istediğini yap istediğin yere şikayet et demiş.
Şimdi de psikiyatriye gitti arkadaş bu süreçte kaygı bozukluğu oluştuğundan
Sozlesme hiç yapmayın ,yaparsanız siz zararlı çıkabilirsiniz tapuyu aldığınız an noterden ihtarname çekmeniz yeterli kendinizin oturacağına dair .Kiracıya yasal olarak ihtar çekeceğimi sonrasında tahliye tahattütlü sözleşme yapacağımızı söyledim okeyledik. Büyük ihtimalle kendi evi bitip taşınacakmış sanırım öyle birşey söyledi
İhtarı aldığım gün çekeceğim ama tahliye tahaddüdü de daha garanti olurmuş öyle dediler o gün noterden sorduğumuzda. Sözleşme dediğim bu yani şu kadar zamana kadar oturup çıkacağım anlamına geliyormuş. Bilmiyorum yarın başka bir notere veya avukata da sorarım sorun değil. Bana en geç 8 aya çıksa yeterli zaten. Yarın çıksın mağdur olsun gibi bi niyetim yokSozlesme hiç yapmayın ,yaparsanız siz zararlı çıkabilirsiniz tapuyu aldığınız an noterden ihtarname çekmeniz yeterli kendinizin oturacağına dair .
Bende zamanında kiracı oldum üniversite okurken ev sahibi evi sattım dediği hafta çıktım. gerçekten keşke başka seçeneğim olsaydı ve orayı alsaydım çok daha mutlu hissederdim şu anda. Yukarıda biri darlamayın insanları demiş haklıyken suçlu hissettirilmek bh olsa gerek. İnsanların düzenini bozuyormuşum gibi hissediyorum şuanKiracıyım evimiz satıldı,alan icini gezmemis bile .Resimlerine bakıp aldı.Yatırımlık aldı.
Biz ev almayı düsünüyoruz dedik ,ev sahibine haber verdik.
1-2 ay icinde cıkarsak magdur olmasın diye.
Kiracı cıkmassa diye ev almamazlık yapmam ben olsam.
Cıkmayıp napcak cökecek hali yok eve sonucta.