Sozleşmeniz otamatikmen tekrar uzadı ama 1 yıl sonra sözleşme yine uzuyor 1 yıllık.Martta bitti. Başka bir belge yok. Buradan anlaşıldığı üzere icra ve mahkeme durumu göze alınırsa 1 sene içerisinde hallolursa sevineceğim. Geçmiş kirayı almak mümkün olmayacak ancak evden cikarabilecegiz gibi duruyor.
Kiracıyı koruyan hukuk tamam da merak ettiğim şu ortada sözleşme yok bir şey yok sizin evinizde oturuyor öyleBilmiyorum eşim gereken islemleri yapar ama çok kısa zamanda çıkaramıyorsunuz sanırım artık hukuk kiracıyı daha çok koruyor
Kira sözleşmesi mart ayında dolmuş ama şuan 1 yıllık uzamış oldu otamatikmen tekrar sözleşme yapmalarına gerek yok çünkü karşılıklı fesih vs yokKiracıyı koruyan hukuk tamam da merak ettiğim şu ortada sözleşme yok bir şey yok sizin evinizde oturuyor öyle
Şaka gibi yaKira sözleşmesi mart ayında dolmuş ama şuan 1 yıllık uzamış oldu otamatikmen tekrar sözleşme yapmalarına gerek yok çünkü karşılıklı fesih vs yok
Yok sanırim yani kira sözleşmesi var sadece onun süresi doldu. Eşim haziranı bekliyor mecbur işlem yapmak icinTahliye sözlesmeniz var mı ?
Kesinlikle.Eşiniz zaten avukat.bizlerden kat kat bilgilisiniz
Artık şu dönemde ev alıp içine kiracı koymak büyük risk.biz de cok dertliyiz.ya evi darmaduman ediyor ya kira ödemiyor bizim kiracılar.
Bu saatten sonra en azından memur kiraci şartı koyun benim fikrim.
Biz de aynı durumdayız aidat bile ödememiş yeni haberimiz oldu. Eşime mahcup oldum ister istemez çünkü zamanında işlem yapmasına engel oldum şimdi isı zorlaştı o yüzden zaten bana bilgi vermiyor zamanında beni dinleseydin böyle olmazdi diye. Yorum yapan herkese teşekkür ederim hızlı işlem yapilamayacagini öğrendim en azından.Babamın eski kiracısı aylarca çıkmadı. İhtar çektik umursamadı, tahliye davası açıldı. İşinin de uzmanıymış meğer davanın çabuk sonuçlanmayacağını da biliyormuş. Dava açıldıktan sonra da aylarca kaldı. Hatta kıştı babam aidatı öde git yeter ki davamı çekicem dedi. En azından aidatı kurtaralım dedik ama kıi bitince taşındı. Adamın öyle çok borçlusu var ki icradan da sonuç çıkmadı tabii.
Babam 8 ay kira alamadı 4 ayda aidatı ödemedi. Kıştı bi de 6 bine yakın da apartmana ödedi taksit taksit. O günden sonra evi de sattı artık uğraşmam diyor.
Babamın aile dostunun kiracısı aynı dediğiniz gibi yapmış. Çıkarken de tüm odalardaki elektrik panolarını, lambaları alçıyla kapayıp boyamış. Geliyorlar ve bulamıyorlar elektrikle ilgili hiç bir yeri. Tesisatçı çağırıp duvarları dele dele yıka yıka buluyorlar. Hem duvar hem elektrikçiye para ödemiş adamcağızeşiniz daha iyi bilir ama ihtar çekilmeden öyle pat diye dava açılmıyor benim bildiğim kadarıyla.
ayrıca mahkemeler, bu konudan bağımsız her konuda, gayet uzun sürüyor. o arada da oturmaya devam eder.
mahkeme sonuçlanıp evden çıkarmak için gidileceği zamanda bir gece apar topar eve zarar vererek taşınır.
en azından bir camınız kırılır falan.
üzgünüm ama genelde bu tip kiracıların olayı bu oluyor.
Ben de memurum diye ev sahibi bir gün geçse hemen nerede kiram diyor ki haftasonu eft yapılamıyor malum.Eşiniz zaten avukat.bizlerden kat kat bilgilisiniz
Artık şu dönemde ev alıp içine kiracı koymak büyük risk.biz de cok dertliyiz.ya evi darmaduman ediyor ya kira ödemiyor bizim kiracılar.
Bu saatten sonra en azından memur kiraci şartı koyun benim fikrim.
Kontrat dolduktan sonra herhangi bir islem.yapilmadiysa otomatik olarak 1 sene daha uzar ve 1 yillik süreli kontrat, süresiz kontrata dönüşür.Kontrat ne zaman doluyor kaç yıllık yaptın?
Ah ah bende durum tam tersi, nasilsa memursun deyip paramin hesabini yapan ev sahiplerine denk geldimCok zor is..allah helal sut emmis insanlarla karsilastirsin.maalesef pek cok kiraci ev sahibini zengin saniyor.oysa bizlerde her ay o odemeleri bekliyoruz.hele su donem
Kira kontratinin kimin üzerine oldugu önemli değil ama hukuki islemlerde tabii ki islemler kadinin bilgileri üzerinden yapılır.Sozlesme kadının üzerine olduğu için elestiriyorum. Cunku bana göre iyi niyette olsalardı kim calisiyorsa onun üzerine yapılırdı. Madem esinin maaşı yetmiyor kiraya o zaman ya kendisi de çalışıp kirayı ödemeli ya da ölçüsüne göre bir eve çıkmalı. Ben onun rahatı ve evde oturabilmesi için çalışıyorum bu durumda.
Yatırım amaçlı ev alıp kiraya vermek bence de yanlış şayet ev alirsam oturmak icin alırım yoksa arsa alirim daha iyi, durdugu yerde degeri artar akmaz kokmaz geliri olmasa da gideri de olmaz.Yatırım için, kira geliri için ev almanın çok mantıksız olduğuna karar verdim bir süredir.
Kiracıyla , yıpranan evle , evin tutulması boşaltılması,kaporası aidatı vesairesiyle uğraşmak çok sıkıntılı. 2017 de bir ev aldım. Ev almayıp altın alsam daha karlıydım. Çok pişmanım. Kombi bozuldu kiracı girdi çıktı.
Şimdi de işi bozuldu 3 aydır kira almıyorum
Zekatımıza saydım.
İnşallah satacağım şu ortalık bir düzelsin.
Oturacağın evi alıp bir daha da ev almayı aklından geçirmemek lazımmış. Bana göre değilmiş.
Bir tanıdugım da başına geldi yıllar önce içinde kiracısı olan bir evi satın aldı, kendisi oturacaktı ama kiracıya sözleşmesi dolunca cıkmasını istedi kış günü hemen ev filan bulamaz diye hatırladıgım kadarı ile 6 ay filan oturnuştur belki, evden cıktılar anahtarı sanırım kapı komşuya teslim etmişler çünkü tanıdıgım o zaman farklı yerdeydi.Babamın aile dostunun kiracısı aynı dediğiniz gibi yapmış. Çıkarken de tüm odalardaki elektrik panolarını, lambaları alçıyla kapayıp boyamış. Geliyorlar ve bulamıyorlar elektrikle ilgili hiç bir yeri. Tesisatçı çağırıp duvarları dele dele yıka yıka buluyorlar. Hem duvar hem elektrikçiye para ödemiş adamcağız
Babamın aile dostunun kiracısı aynı dediğiniz gibi yapmış. Çıkarken de tüm odalardaki elektrik panolarını, lambaları alçıyla kapayıp boyamış. Geliyorlar ve bulamıyorlar elektrikle ilgili hiç bir yeri. Tesisatçı çağırıp duvarları dele dele yıka yıka buluyorlar. Hem duvar hem elektrikçiye para ödemiş adamcağız
Nasıl ya uzun süre bedava mi oturdular. Eee sonra yaptirim olmadi mi? İnsan malıyla rezil edilir mi yahu nasıl iş bu. Hukuksal olarak sonuç alamadın eve gittin konuşmaya her şey olabilir Allah korusun karşı tarafın hareketleriyle birlikte. Böyle bir şeyi aklım almadıBir yakinimin Basina geldi Ilk bir sene duzenli odedi Hatta bir yilin kirasini topluca verdi. Sonra aksatmaya en son da hic odememeye basladi. Onlarin sureci uzun oldu bir bes Sene filan ugrastilar oyle cikarabildiler.
İhtar çektiler o ara ödeme yaptı sonra yine ödeme yapmadı yine ihtar derken mahkemeye verdiler mahkeme kiracının evi boşaltması kararını aldı. O ara bir de yeni ev bulma taşınma masraflarını da karşılamalarını istedi. Baya karmaşıktı o süre. Sonra bunların yaptığı tüm masrafı karşı taraf ödedi. Ama Baya uzun sürdü. Malıyla rezil olmak böyle bir şey işte.Nasıl ya uzun süre bedava mi oturdular. Eee sonra yaptirim olmadi mi? İnsan malıyla rezil edilir mi yahu nasıl iş bu. Hukuksal olarak sonuç alamadın eve gittin konuşmaya her şey olabilir Allah korusun karşı tarafın hareketleriyle birlikte. Böyle bir şeyi aklım almadı
Valla evi gasp oluyor bu bi nevi sozlesmesiz durumda. Esinize çok şaşırdım avukat olarak çok pasif kalmış bu durumdaBilmiyorum eşim gereken islemleri yapar ama çok kısa zamanda çıkaramıyorsunuz sanırım artık hukuk kiracıyı daha çok koruyor