Kiracı derdi

Sozleşmeniz otamatikmen tekrar uzadı ama 1 yıl sonra sözleşme yine uzuyor 1 yıllık.

Bilmiyorum eşim gereken islemleri yapar ama çok kısa zamanda çıkaramıyorsunuz sanırım artık hukuk kiracıyı daha çok koruyor
Kiracıyı koruyan hukuk tamam da merak ettiğim şu ortada sözleşme yok bir şey yok sizin evinizde oturuyor öyle

Kiracıyı koruyan hukuk tamam da merak ettiğim şu ortada sözleşme yok bir şey yok sizin evinizde oturuyor öyle
Kira sözleşmesi mart ayında dolmuş ama şuan 1 yıllık uzamış oldu otamatikmen tekrar sözleşme yapmalarına gerek yok çünkü karşılıklı fesih vs yok

Eşiniz avukatmış o daha iyi biliyordur prosedürü, kac ay gecerse gecsin ihtar çekip ödenmezse tahliye isteminde bulunabilirsiniz diye biliyorum.
Kiracı olarak ben de ev sahipleriyle sorunlar yaşıyorum bina demirbaşı icin bile bin türlü bahane duyuyorum kapris cekiyorum, evden çık bile dedi. Bu sebepten bir çok hukuki yazi okudum, ihtar çekmeniz yeterli, ihtar sonrası bir aylık süresi var tahliye için.
Sonrasinda icraya verilebilir diye biliyorum, sozlesmenin kimin üzerine oldugu önemli değil sonuçta sözleşme denilen sey iki tarafi baglayan imzali bir taahhütnamedir. Ve orada neyin altina imza atildiysa yükümlülüklerini yerine getirmek zorundalar.

Babamın eski kiracısı aylarca çıkmadı. İhtar çektik umursamadı, tahliye davası açıldı. İşinin de uzmanıymış meğer davanın çabuk sonuçlanmayacağını da biliyormuş. Dava açıldıktan sonra da aylarca kaldı. Hatta kıştı babam aidatı öde git yeter ki davamı çekicem dedi. En azından aidatı kurtaralım dedik ama kıi bitince taşındı. Adamın öyle çok borçlusu var ki icradan da sonuç çıkmadı tabii.
Babam 8 ay kira alamadı 4 ayda aidatı ödemedi. Kıştı bi de 6 bine yakın da apartmana ödedi taksit taksit. O günden sonra evi de sattı artık uğraşmam diyor.

Kesinlikle.
Biz ilk evlendiğimizde iyi muhitte ev tuttuk.ev sahibimiz neler yaşadıysa işini sağlam tutuyordu. 1000tlydi ev o zaman, 1000 euro depozito aldı. Çok kızmıştık önce hatta eşim senet imzalasak dedi kadın asla olmaz dedi. Senet kağıt parçası siz çekseniz gitseniz ne işe yarar dedi.
Çıkcağımız zaman da parayı emlakçıyşa beraber gelip vereceklerini söyledi. Geldi tek tek tüm kapılar, yer döşemesi, sifondan gidere kontrol etti. Hasar bulamayınca verdi geri. Hasar olsa oradan kesecekti.
Bu zamanda evsahibi olmak cidden dert

Biz de aynı durumdayız aidat bile ödememiş yeni haberimiz oldu. Eşime mahcup oldum ister istemez çünkü zamanında işlem yapmasına engel oldum şimdi isı zorlaştı o yüzden zaten bana bilgi vermiyor zamanında beni dinleseydin böyle olmazdi diye. Yorum yapan herkese teşekkür ederim hızlı işlem yapilamayacagini öğrendim en azından.

Babamın aile dostunun kiracısı aynı dediğiniz gibi yapmış. Çıkarken de tüm odalardaki elektrik panolarını, lambaları alçıyla kapayıp boyamış. Geliyorlar ve bulamıyorlar elektrikle ilgili hiç bir yeri. Tesisatçı çağırıp duvarları dele dele yıka yıka buluyorlar. Hem duvar hem elektrikçiye para ödemiş adamcağız

Benim babam da kiracıdan çok çekti, epey kira, ve faturaları ödemeden oturdu, sonradan çıktı sırra kadem bastı da kurtulduk, halen 5000-6000 lira gibi babama borçlu, ama biz çıktığına bile şükrettik adamın, o derece bizi bunalttı. En azından ödemeyip bize yıktığı faturalardan kurtulduk

Ben de memurum diye ev sahibi bir gün geçse hemen nerede kiram diyor ki haftasonu eft yapılamıyor malum.
Artı memursun nasilsa kazaniyorsun deyip.evin eksiklerini de karsilamak.istemiyorlar kime.ne kazandigim paradan
Kontrat ne zaman doluyor kaç yıllık yaptın?
Kontrat dolduktan sonra herhangi bir islem.yapilmadiysa otomatik olarak 1 sene daha uzar ve 1 yillik süreli kontrat, süresiz kontrata dönüşür.
Cok zor is..allah helal sut emmis insanlarla karsilastirsin.maalesef pek cok kiraci ev sahibini zengin saniyor.oysa bizlerde her ay o odemeleri bekliyoruz.hele su donem
Ah ah bende durum tam tersi, nasilsa memursun deyip paramin hesabini yapan ev sahiplerine denk geldim
Kira kontratinin kimin üzerine oldugu önemli değil ama hukuki islemlerde tabii ki islemler kadinin bilgileri üzerinden yapılır.
Benim de kontrat ev sahibi olarak muhatap.oldugum kişinin karısının üzerine ama ben adamla iletisimdeyim. Hatta sanırım baskasiyla da ortakmis bu ev ama orasi beni baglamaz ben kimle.sozlesme yaptıysam muhatabim odur, sizde de kadın ve aynı evde kim oturuyorsa muhatabiniz onlardir.
Yatırım amaçlı ev alıp kiraya vermek bence de yanlış şayet ev alirsam oturmak icin alırım yoksa arsa alirim daha iyi, durdugu yerde degeri artar akmaz kokmaz geliri olmasa da gideri de olmaz.
Bu arada benim de kombi bozuldu ev sahibi ilgilenmiyor usta çağırdım ücreti kiradan düştüm benden izinsiz islem yapamazsin kiradan düşemezsin, sozlesme bitince uzatmayi düşünmüyorum dedi. Ben de kombi için çözüm bulun dedim ses yok, en son da evden cikmayi düşünmüyorum dedim. Yani demem o ki, bazi kiracilar ev sahibini dolandirma derdinde, bazi ev sahipleri de kiraci kirasini tam yatirsin ama evle.ilgili.sorunlari da yansıtmasın cebinden ödesin istiyor. 7 senelik tecrübem bu yönde.

esiniz avukat tahliye karari cikartip bi memurla gidip tahliye edebilir。okadar basitli defalarca tahliyeye gittim muhattap olmasa bile cilingirle yine eder yine eder。karardi kesinlesmeydi ilk gittiinde verdiginiz sure ve sonrasi 1 ayda biter

Bir tanıdugım da başına geldi yıllar önce içinde kiracısı olan bir evi satın aldı, kendisi oturacaktı ama kiracıya sözleşmesi dolunca cıkmasını istedi kış günü hemen ev filan bulamaz diye hatırladıgım kadarı ile 6 ay filan oturnuştur belki, evden cıktılar anahtarı sanırım kapı komşuya teslim etmişler çünkü tanıdıgım o zaman farklı yerdeydi.

Tanıdıgım anahtarı teslim aldıgında bir görse, lambalar, prizler, parkeler parcalanmış, kapı mutfak dolabı resmen mahvedip çıkmışlar.

yaratıcı kötülük resmen

Bir yakinimin Basina geldi Ilk bir sene duzenli odedi Hatta bir yilin kirasini topluca verdi. Sonra aksatmaya en son da hic odememeye basladi. Onlarin sureci uzun oldu bir bes Sene filan ugrastilar oyle cikarabildiler.
Nasıl ya uzun süre bedava mi oturdular. Eee sonra yaptirim olmadi mi? İnsan malıyla rezil edilir mi yahu nasıl iş bu. Hukuksal olarak sonuç alamadın eve gittin konuşmaya her şey olabilir Allah korusun karşı tarafın hareketleriyle birlikte. Böyle bir şeyi aklım almadı

İhtar çektiler o ara ödeme yaptı sonra yine ödeme yapmadı yine ihtar derken mahkemeye verdiler mahkeme kiracının evi boşaltması kararını aldı. O ara bir de yeni ev bulma taşınma masraflarını da karşılamalarını istedi. Baya karmaşıktı o süre. Sonra bunların yaptığı tüm masrafı karşı taraf ödedi. Ama Baya uzun sürdü. Malıyla rezil olmak böyle bir şey işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…