Kiracı derdi

Yavrusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
1.179
2.653
38
Merhaba. Bir evimiz var 1 seneden uzun süredir kirada. Karı koca oturuyorlar. İlk aylarda düzenli kira ödeyen kiracımiz işten ayrıldı ve kirayı önce eksik yatırmaya başladı sonra da hiç yatırmamaya başladı. Önce konuştu işten ayrıldığını çok zor durumda olduğunu ve mutlaka ödeyeceğini belirtti. Biz de insanlık hali dedik 2 3 ay musade ettik. Sonra telefonlara cikmamaya başladı. 8 ay kadar ödemedi ulaşamadık haber aldığımız insanlar işi olmadığını söyledi. Gerçekten zor durumdaydı. Sonra işe girdigini duyduk adam yine ödemedi. Tam mahkeme icra vs ise girişti korona çıktı. İşin kötüsü kira sözleşmesi kadın ile yapıldı o da çalışmıyor. Başlarda insanlık etmek istedim fakat kadının çalışmadan evde oturup kira olmadan bedava yaşaması zoruma gidiyor ben kendim iş arıyorum çocuğuma daha iyi bir gelecek sunmak için şu an durumum o kira olmadan idare edebilecek düzeyde ancak cok da iyi degil neden bedava oturtayim insaf yani. Ustelik bilinçli yapıldığını düşünmeye başladım keşke başta adam ile sözleşme yapsaydık düşünemedik güvendik. Bu arada eşim avukat fakat basta ilk ödeyemediği zamanlarda işlem yapmak istedi ben engel oldum adamların tepesine binmeyelim biz de kiraciyiz insanlik hali başımıza gelebilirdi diye. O yüzden birbirimize girdik tabi bilgi vermiyor sadece işimizin zor olduğunu söylüyor. Adliye acılinca icraya başvuracak tabi ama benim merak ettiğim evden çıkarabilir miyiz birşey elde edebilir miyiz malum artık kiracıyi cıkarmak çok zor ve ilk ödemediği zaman işlem yapmadığımiz için işimiz daha da zormuş sanırım. Başına gelen bilgisi olan var mı ? Eşime de birşey diyemiyorum adam emekleriyle aldı evi benim yüzümden kira alamiyor.

Bir yakinimin Basina geldi Ilk bir sene duzenli odedi Hatta bir yilin kirasini topluca verdi. Sonra aksatmaya en son da hic odememeye basladi. Onlarin sureci uzun oldu bir bes Sene filan ugrastilar oyle cikarabildiler.

Aslında 8 ay musade etmedik direk olarak ama sonucu öyle oldu. 3 ay eksik ödedi 3 aya yakın ise giremedim arıyorum dedi sonraki ay borç aldım dedi eksik ödedi derken iletişimi kesti başladık islemlere ama geç oldu tabi. Eşim ceza veriyor bana bilgi vermiyor zor olacağını söylüyor. Benim derdim satip farklı bir ev almak çünkü kiraya verirken zorlaniyoruz o yüzden arastiriyorum ne zaman yoluma girer diye

ne zor isler ya bizde kiraciyiz su donemde bile zorlansakda odedik geciktirmedik isi yoktuer cikartilmistir anlasilirda ise girdigi halde neden odemiyor ki bide iletisimde kurmuyor yani ayip
Evet insan gibi davransaydi keşke. Kadında da akıl yok sigortalı bir işe girdiği anda maasini tam alamacak belki bildiginden çalışmıyor esinin basına bir iş gelse ya da sorun çıkarsa ortada kalacak geleceğini düşünmüyor demek.

Eşiniz avukatmış aslında işiniz kolay ama şunu söyleyim biz 4 yıl kira alamadık evet tam 4 yıl.. mahkemeler malesef kiracılardan yana. Mahkeme uzadida uzadi.. 3 4 tane avukat değiştirdik. (Gerci yine bu kadar uzamazdida avukatları hep tehdit etmişler abisi mayfyaymis avukatlarda korktu heralde) Ilk basta dukkani kapatti, babam ayni sizin gibi idare edelim dedi ama 3 ay hadi 5 ay idare et sonuçta babamin oğlu değil neden bedavaya otursun. Sonuncu avukatimiz baya bir dişli çıktı ve sonunda davayi kazandik ama evden cikarken evi mahvetmişler. Parkeleri bile sökmüşler. Malesef evi tamamen tadilat yaptirmak zorunda kaldik. Bütün kira parasini aldik ama 4 yılda bizi mahvettiler.

İnşallah o kadar uzamaz. İyilik yaramıyor bazen gerçekten

Insanlik etmişsiniz ama hak etmemişler. Ordan gelecek kiraya muhtaç da olabilirdiniz. Vicdanen rahatsız olacağınız bir durum yok ortada
Ne gerekiyorsa yapın. Yasal olarak en iyisini eşiniz bilir zaten

Eşiniz zaten avukat.bizlerden kat kat bilgilisiniz

Artık şu dönemde ev alıp içine kiracı koymak büyük risk.biz de cok dertliyiz.ya evi darmaduman ediyor ya kira ödemiyor bizim kiracılar.

Bu saatten sonra en azından memur kiraci şartı koyun benim fikrim.

Sabırlar diliyorum. Türkiyedeki kiracilardan çektiklerimizi buraya yazsam roman olur. Siz insanlık etseniz iyice yoldan çıkanlar oluyor. Insanlar nasıl rahat uyuyor bilmiyorum. Siz yasal işlemleri başlatın. Zira Türkiyede bu işlerde uzun sürüyor

Esin zaten avukatsa daha ne diye burada zaman harcıyorsun reis
Çektir iki ihtar ver mahkemeye yolla
Gerekeni yapacak tabiki sadece kizdigi için bana bilgi vermiyor. Ben evi bir an önce satıp üzerine kredi ile daha yeni bir ev almak istediğim için tecrübelerden yararlanarak ne kadar süreceğini kestirmeye calisiyorum.

Haklısınız sağlam tecrübe oldu biraz insafsızlık olsa da başka yol kalmıyor insana.

Gerekeni yapacak tabiki sadece kizdigi için bana bilgi vermiyor. Ben evi bir an önce satıp üzerine kredi ile daha yeni bir ev almak istediğim için tecrübelerden yararlanarak ne kadar süreceğini kestirmeye calisiyorum.
Kontrat ne zaman doluyor kaç yıllık yaptın?

Cok zor is..allah helal sut emmis insanlarla karsilastirsin.maalesef pek cok kiraci ev sahibini zengin saniyor.oysa bizlerde her ay o odemeleri bekliyoruz.hele su donem

eşiniz daha iyi bilir ama ihtar çekilmeden öyle pat diye dava açılmıyor benim bildiğim kadarıyla.
ayrıca mahkemeler, bu konudan bağımsız her konuda, gayet uzun sürüyor. o arada da oturmaya devam eder.
mahkeme sonuçlanıp evden çıkarmak için gidileceği zamanda bir gece apar topar eve zarar vererek taşınır.
en azından bir camınız kırılır falan.
üzgünüm ama genelde bu tip kiracıların olayı bu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…