Kiracı derdi

eşiniz daha iyi bilir ama ihtar çekilmeden öyle pat diye dava açılmıyor benim bildiğim kadarıyla.
ayrıca mahkemeler, bu konudan bağımsız her konuda, gayet uzun sürüyor. o arada da oturmaya devam eder.
mahkeme sonuçlanıp evden çıkarmak için gidileceği zamanda bir gece apar topar eve zarar vererek taşınır.
en azından bir camınız kırılır falan.
üzgünüm ama genelde bu tip kiracıların olayı bu oluyor.
Evet icra yoluyla falan da alacağımizi sanmıyorum eşyalarını toplayıp kacirir zaten. Parayı şu an alamasam da hep peşinde olacak en azından o iyi. Ben bir an önce çıksın satayım kurtulayim derdindeyim

Neyi bekliyorsunuz peki kontratta dolmuş yeni sözleşmede yok ?
Çok hızlı cikarilamiyor yine de zaten korona dolayısı ile sekteye uğradı. Çıkmazsa dava acilmasi gerek kim bilir ne kadar yoğun olacak mahkemeler ve ne kadar sürecek sonuç almak.

Çok hızlı cikarilamiyor yine de zaten korona dolayısı ile sekteye uğradı. Çıkmazsa dava acilmasi gerek kim bilir ne kadar yoğun olacak mahkemeler ve ne kadar sürecek sonuç almak.
Kontratsız olunca rahatca kalinmiyorda eşin bizden kat be kat bilgili içini ferah tut hiç bisey olmasa bile herşey iki ihtara bakar

Evet icra yoluyla falan da alacağımizi sanmıyorum eşyalarını toplayıp kacirir zaten. Parayı şu an alamasam da hep peşinde olacak en azından o iyi. Ben bir an önce çıksın satayım kurtulayim derdindeyim

bizimde kiracımız oldu, hiç sıkıntı yaşamadık ama anlıyorum, ödemeseler bizim için de zor ve üzücü olurdu.
sizi eleştireceğim tek yazınız, karısının çalışmamasına yönelik söylemleriniz. kadının çalışmaması, sebebini asla bilemeyeceğiniz için sizi ilgilendirmez bana göre. o nedenle bu detayı özellikle belirtmeniz bana anlamsız geldi.

bizimde kiracımız oldu, hiç sıkıntı yaşamadık ama anlıyorum, ödemeseler bizim için de zor ve üzücü olurdu.
sizi eleştireceğim tek yazınız, karısının çalışmamasına yönelik söylemleriniz. kadının çalışmaması, sebebini asla bilemeyeceğiniz için sizi ilgilendirmez bana göre. o nedenle bu detayı özellikle belirtmeniz bana anlamsız geldi.
Sozlesme kadının üzerine olduğu için elestiriyorum. Cunku bana göre iyi niyette olsalardı kim calisiyorsa onun üzerine yapılırdı. Madem esinin maaşı yetmiyor kiraya o zaman ya kendisi de çalışıp kirayı ödemeli ya da ölçüsüne göre bir eve çıkmalı. Ben onun rahatı ve evde oturabilmesi için çalışıyorum bu durumda.

Gerekeni yapacak tabiki sadece kizdigi için bana bilgi vermiyor. Ben evi bir an önce satıp üzerine kredi ile daha yeni bir ev almak istediğim için tecrübelerden yararlanarak ne kadar süreceğini kestirmeye calisiyorum.
Olduğundan biraz daha düşük fiyata verin çabuk satılır ,evi alsnda çıkartır zaten yada o uğraşır.benim kiracida mutfak tezgahına zarar vermiş kirayida aksatmaya başlamıştı Allah tan kendi şehri terkediyormus hicbirseye bskmadik verdik kaporasini gitti,evin varsa sorunun da varmış bende eşime sat diyorum satmiyor herkes i kendimiz gibi sanıyoruz ,sizede Allah kolaylık versin

Sozlesme kadının üzerine olduğu için elestiriyorum. Cunku bana göre iyi niyette olsalardı kim calisiyorsa onun üzerine yapılırdı. Madem esinin maaşı yetmiyor kiraya o zaman ya kendisi de çalışıp kirayı ödemeli ya da ölçüsüne göre bir eve çıkmalı. Ben onun rahatı ve evde oturabilmesi için çalışıyorum bu durumda.

yok anlamadınız ne demek istediğimi :) kadının çalışmaması aslında çalış-a-maması olabilir. siz doğal olarak paranızı almadığınız için kadının mükemmel düzenini, rahatını bozmamak için keyifli yaşadığını düşünüyorsunuz. siz de haklısınız ama genelde başkalarının yaptıklarının veya yapmadıklarının bizim sandığımızdan çok farklı nedenleri oluyor.

neyse, çok uzattım. sadece şartları tam bilip bilmeden başka insanlar için böyle keskin yargılarda bulunup suç yüklemeyi doğru bulmuyorum. bu benim görüşüm. nacizane tavsiyem de bir daha kiraya verecek olursanız herhangi bir malınızı daha sert sözleşmeler yapmanız. mesela 2 kişinin çalışıyor olması şartını koşabilirsiniz. hatta belli meslek gruplarını da seçebilirsiniz.

misal şöyle diyim, erkek arkadaşım çok büyük bir firmada IT müdürü, ev aradığımız bölgede pilottan başkasına kiraya vermeyiz dediler. siz de bu gibi koşullar ileri sürebilirsiniz.

başa dönersem de elbette paranızı almak hakkınız.

Olduğundan biraz daha düşük fiyata verin çabuk satılır ,evi alsnda çıkartır zaten yada o uğraşır.benim kiracida mutfak tezgahına zarar vermiş kirayida aksatmaya başlamıştı Allah tan kendi şehri terkediyormus hicbirseye bskmadik verdik kaporasini gitti,evin varsa sorunun da varmış bende eşime sat diyorum satmiyor herkes i kendimiz gibi sanıyoruz ,sizede Allah kolaylık versin
Amin cok teşekkür ederim

yok anlamadınız ne demek istediğimi :) kadının çalışmaması aslında çalış-a-maması olabilir. siz doğal olarak paranızı almadığınız için kadının mükemmel düzenini, rahatını bozmamak için keyifli yaşadığını düşünüyorsunuz. siz de haklısınız ama genelde başkalarının yaptıklarının veya yapmadıklarının bizim sandığımızdan çok farklı nedenleri oluyor.

neyse, çok uzattım. sadece şartları tam bilip bilmeden başka insanlar için böyle keskin yargılarda bulunup suç yüklemeyi doğru bulmuyorum. bu benim görüşüm. nacizane tavsiyem de bir daha kiraya verecek olursanız herhangi bir malınızı daha sert sözleşmeler yapmanız. mesela 2 kişinin çalışıyor olması şartını koşabilirsiniz. hatta belli meslek gruplarını da seçebilirsiniz.

misal şöyle diyim, erkek arkadaşım çok büyük bir firmada IT müdürü, ev aradığımız bölgede pilottan başkasına kiraya vermeyiz dediler. siz de bu gibi koşullar ileri sürebilirsiniz.

başa dönersem de elbette paranızı almak hakkınız.
Tabi haklısınız ama o durumda arayıp insan yerine koyarak mazeretim var kusura bakmayın durumum bu deseydi biz de anlayış gosterirdik ulaşılmak istemediler inşallah çözeriz durumu teşekkür ederim

Kira sözleşmeniz ne zaman sona eriyor?
Aranızda imzalanan bir tahliye taahhütname var mı?
Martta bitti. Başka bir belge yok. Buradan anlaşıldığı üzere icra ve mahkeme durumu göze alınırsa 1 sene içerisinde hallolursa sevineceğim. Geçmiş kirayı almak mümkün olmayacak ancak evden cikarabilecegiz gibi duruyor.

Yatırım için, kira geliri için ev almanın çok mantıksız olduğuna karar verdim bir süredir.
Kiracıyla , yıpranan evle , evin tutulması boşaltılması,kaporası aidatı vesairesiyle uğraşmak çok sıkıntılı. 2017 de bir ev aldım. Ev almayıp altın alsam daha karlıydım. Çok pişmanım. Kombi bozuldu kiracı girdi çıktı.
Şimdi de işi bozuldu 3 aydır kira almıyorum
Zekatımıza saydım.
İnşallah satacağım şu ortalık bir düzelsin.
Oturacağın evi alıp bir daha da ev almayı aklından geçirmemek lazımmış. Bana göre değilmiş.

Malesef mahkemeler kiracılardan yana arkadaşım kiracısına 5 yılın sonunda ne avukatlar ne icralar neler yaşadı nakliye masrafını verdi ustune, kira ödemeyen kiracısına para verdi evden çıksında evi satabilsin diye kısır döngü ev sahibi birşey yapamıyor

Ben işsiz kaldığımda 1 yıl boyunca kiramı aksatmadan verdim. Eve kendi evim gibi baktım. Evden çıkarken de yerime birini buldum. İnsanlar nasıl böyle vurdumduymaz oluyor hayret ediyorum.

Şunu merak ettim mülk sizin sözleşme martta dolmuş evde oturabileceklerine dair kanıtları da yok yani polis zoruyla çıkarın pislik yapın çöktü evime gitmiyor diyin olmuyor mu yani o zaman ben önüme gelen kiralık evin kapısını açtırayım yerleşeyim sözleşme bitmiş sonuçta

Şunu merak ettim mülk sizin sözleşme martta dolmuş evde oturabileceklerine dair kanıtları da yok yani polis zoruyla çıkarın pislik yapın çöktü evime gitmiyor diyin olmuyor mu yani o zaman ben önüme gelen kiralık evin kapısını açtırayım yerleşeyim sözleşme bitmiş sonuçta
Bilmiyorum eşim gereken islemleri yapar ama çok kısa zamanda çıkaramıyorsunuz sanırım artık hukuk kiracıyı daha çok koruyor

Bizimde evimiz kirada sirf bu sebepten ogretmene verdik.isten cikarilma durumu yada baska konular olmasin diye.cok sukur 3 yildir hep öduyor sizin esiniz avukat burdaki uyelerden daha iyi biliyodur.kiraciyi korkutun avukat oldugunuzu biliyorsa cekinir boyle yapamaz

X