Kiracı derdi

Malıyla rezil edilmek bir nevi. Bu aşırı pozitif ayrımcılığı neye borcluyuz acaba yargı sürecinde. Baskın olan kazaniyor yine ne anladım bu işten.

Kanunlar kiracıdan yana oluyor ve kiracı art niyetli birisi ise bunu sonuna kadar kullanıyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Bizim bi tanıdık vardı o anlatmıştı kiradalarmış ev sahibi sırf çıksınlar evden artık diye kış günü ben pencereleri yaptıracam demiş dirlik vermemiş kiracıya. Tabi bunlar da çıkmak zorunda kalmış

Prosedür aynı da başta yapsaydiniz Corona olmadığından iyi olurdu hem de bu kadar kaybınız olmazdı
Şimdi ihtar çekilecek sonra dava açılacak sonra tahliye kararı icraya verilecek eşyaları goturmezlerse 6 ay yed i emin depo ücreti vs adamın gözünde buyumustur. Tabii hepsinde de beklenmesi gereken süreler vs.

Yasalar ev sahibine düşman gibi resmen

Bu eşyalar neden yedi emin depoya konuluyor? Yani neden ev sahibi evi boşaltmayan kiracıya eşyalarını geri vermek zorunda? Kiracı kendi bırakmış belki.

Yani eşiniz avukat en iyi o bilir siz haklısınız tabii ki benim bildiğim en kötü ihtarla 6 ay sonra çıkarabiliyorsunuz

eski ev sahibimin basina gelmis, bir suru de evde masraf cikarip cikmis kiraci,
yine de kurtulduguma sukrediyorum derdi anlatirken.

Siz d emuhtemelen bir sey alamazsiniz da, en kisa surede cikartabilirsiniz umarim.

Malıyla rezil edilmek bir nevi. Bu aşırı pozitif ayrımcılığı neye borcluyuz acaba yargı sürecinde. Baskın olan kazaniyor yine ne anladım bu işten.
Kanun kiracıyı koruyor.
Annemin komşusunun kiracısı mesela bunu iş edinmiş kendine. Geliyorlar bir süre kira ödeniyor sonra ödemeler kesiliyor. Aidat da ödenmiyor. Evsahibi hemen tahliye davası açamıyor, önce ihtar çekiyor, sonra dava açılıyof. Davaların büyük şehirlerde özellikle sonuçlanması bir yılı buluyormuş. Kiracı da bunu iyi bildiğinden dava devam ederken de oturuyor. Bir kaç ay sonra çıkıyor başka bir muhitte başka bir ev buluyor. O da dava açana kadar orda da oturuyor. Annemin komşusu çok soruşturdu yeni evsahiplerini, onların da başını yakmasın diye. Ama komple muhiti değiştirmişler bulamadı. Sadece kira zararı değil aidatı da geçiriyorlar tabiri caizse

Sevgili yavrusum,
Yorumlarınızda okudum eşiniz avukat mış işlemleri zaten iyi bilir ve gerçekleştirir ancak süreç için ben yine de size yazayım.

Sürecin normale dönmesi ile birlikte notere gidip ihtar çekersiniz. İhtarın karşı tarafa tebliğ edilmesinden itibaren 30 gün içerisinde birikmiş kiralarını ödemek durumundalar.
Eğer ki ödemezler ise haciz ve tahliye talepli (13 örnek) İCRA takibi başlatacaksınız. Bu takip ile hem birikmiş kira borçlarını hem de taşınmazın tahliyesini istersiniz.
Borçluya bir ödeme emri çıkarılacak. Ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün bekleyeceksiniz borçlu itiraz etse de etmese de. 30 günün sonunda İCRA hukuk mahkemesinde tahliye davası açılacak.
Büyük şehirde misiniz bilmiyorum ama eğer öyle iseniz en iyi ihtimal 3 ay sürer tahliye davası küçük şehirlerde daha kısa olur muhtemelen. Çıkan tahliye kararını açmış olduğunuz takip dosyasının bulunduğu İCRA dairesine ibraz edip kiracınızın evinizden İCRA marifetiyle çıkarılmasını talep edeceksiniz.
Tüm masraflar size ait olmak üzere (harç, araç ücreti, gerekir ise çilingir, hamal, nakliye yediemin depo ücreti) memurla birlikte tahliyeye gidilecek.
Borçlu evde olursa çilingir depo Vs ye çok gerek olmaz.

Bir de size naçizane tavsiyem özel sektör çalışanı kiracı ile anlaşacak iseniz eşlerden diğerini de kontrata kefil Vs yapmanız.
Ve eğer şansınız var ise memur kiracı bulmanız. Ayrıca bir daha tahliye taahhütnamesi De yapın mutlaka.
Sevgilerle

Parası mı yok acaba ödeyemiyor mu? Bende de bir huy var borcum olan parayı veremezsem aç kalır birikim yapar yine veririm. Borcu kalmaz kimsenin içim içimi yer. O değil biz de kiracıyız.eşim askeri personel ilk evlendiğimizde görev yeri belli olmadığı için ailesinin oturduğu şehirden ev tuttuk. Eşyaları yerleştirdik. 2 ay kadar sonra başka yere gitti eşim. Ev taşınamayack bir yer. Gittiği yere çok yakın stüdyo daire tuttuk eşyalı el mecbur. Bir kaç ay için. Ev taşıyamadık çünkü burdan da başka yere gidebilir belli olmuyor işleri. Eşyalarımın olduğu evde oturmuyoruz sanki depo gibi kullanıyoruz. Ben bazen gidiyorum. Kadın oturmadığımız yıpratmadığımız tertemiz eşyalarla duran eve ihtiyacı olmadığı halde bu yıl zam yaptı. Hayır çocuğumuz da yok dağıtsın yaramazlık yapsın. Evde de durmuyorum. Kiraya verdiğim parayı kızına veriyormuş her ay o da gidip kıyafet makyaj malzemesi alıyormuş. Zam niye yapıyorsun. Mis gibi oturmuyorz işte yıpranmıyorr evin para da veriyoruz zam niye. Üstelik kıyafet ve makyaj malzemesi için. Çok sinir oldum

Esimin amcasinin oğlu oturuyordu 13yıllik evliyiz 13 yıldir taze sıfir daireye oturdular kpden yüz buldular, birsey diyemiyordu esim ancak gectigimiz yıl tekrardan bebegimiz olsun diye tedaviye basladık bir araba parası harcadık ne kira geldi ne bisey 13 yil bedavadan oturdular

esimin canina tak etti avukat ile notere gidip dilekçe yazdılar mahkemeye verdi resmi olunca belge ellerine ulasti tutuştular evden paşa paşa çıktilar baska kiraci var simdi virüsten dolayı 1-2 ay bizde kira almadık Allah iyi ve merhametli insanlarla karsilastirsin

Kp ağzıni açip bisey diyemedi çünkü esim son derece sinirliydi ben köpek gibi calışırken onların bedava oturmasıni istemiyorum dedi annesine

Cok kötü bir durum. Malijls rezil olma vakasi. Böyle adil olmuyor yasalar beni yine sasirtti

İşte o nedenle kamu çalışanı kiracıya veriyoruz ödemezse kuruma gidilip konuşuluyor rezil olacağını bildiginden ödüyor memutsa icra vs kolay oluyor

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Büyük şehirdeyiz sanırım uzayacak biraz ama en azından satış işi kafamda netleşti. Teşekkür ederim tekrar

Parası yoktu isten çıkmıştı zaten musade ettik. Eşim benim israrim ile kabul etti işlem yapmadı. Ama şu an çalışıyor. Bir de şu var çok uzun süre çalışmasa bile haline üzülürüm ama ben ne yapabilirim o kadar zengin değilim. 2 ucu pis degnek iste

Evet. Dediğim gibi bazı insanlar çok duyarsızlar. Borçları varken bile habire gırtlak yapabiliyorlar. Benim boğazımdan geçmez onların geçiyor demek ki. Bence kiracınıza bu ay ya kirayı ödemelerini ya da 1 ay içinde evi boşaltmalarını söyle. Zora koşarlarsa dava açarsınız

Insanlık etmişsiniz ama iyi niyetiniz suistimal edilmiş. Eşinizin üzerinize bu kadar gelmeye hakkı yok diye düşünüyorum şahsen. Siz zaten yeteri kadar pişman olmuşsunuz. Taman her sey oldu yapacak bisey yok bundan sonraki durum şu, aşamalar bunlar diye açık açık anlatması gerekir size.

Büyüklerimizin "acıma yetime ... diye başlayan özlü sözü vardır; siz de tam olarak o durumu yaşamışsınız.

Sizin evde oturmamaniz ev sahibini ilgilendirmez sonuçta size kiraya vermis ne yaptığınız sizi ilgilendirir. Onun kira parasıyla ne yaptığı da sizi ilgilendirmez. Zam yapmak da sözleşmede yazar zaten. Hakkı olan şeyi bile çok görmek de degisikmis yani.

Naçizane tavsiyeniz bir sürü özel sektör çalışanını zor durumda ve zan altında bırakıyor. Daha akli selim tavsiye SGK dökümü isteyin son 2-3 yıldır geliri düzenli ise sorun olmaz. Bankalar da bu şekilde kendilerini garanti altına alıyorlar.

Sözleşme yok akrabamız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…