- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.152
Malıyla rezil edilmek bir nevi. Bu aşırı pozitif ayrımcılığı neye borcluyuz acaba yargı sürecinde. Baskın olan kazaniyor yine ne anladım bu işten.İhtar çektiler o ara ödeme yaptı sonra yine ödeme yapmadı yine ihtar derken mahkemeye verdiler mahkeme kiracının evi boşaltması kararını aldı. O ara bir de yeni ev bulma taşınma masraflarını da karşılamalarını istedi. Baya karmaşıktı o süre. Sonra bunların yaptığı tüm masrafı karşı taraf ödedi. Ama Baya uzun sürdü. Malıyla rezil olmak böyle bir şey işte.
Yani eşiniz avukat en iyi o bilir siz haklısınız tabii ki benim bildiğim en kötü ihtarla 6 ay sonra çıkarabiliyorsunuzMerhaba. Bir evimiz var 1 seneden uzun süredir kirada. Karı koca oturuyorlar. İlk aylarda düzenli kira ödeyen kiracımiz işten ayrıldı ve kirayı önce eksik yatırmaya başladı sonra da hiç yatırmamaya başladı. Önce konuştu işten ayrıldığını çok zor durumda olduğunu ve mutlaka ödeyeceğini belirtti. Biz de insanlık hali dedik 2 3 ay musade ettik. Sonra telefonlara cikmamaya başladı. 8 ay kadar ödemedi ulaşamadık haber aldığımız insanlar işi olmadığını söyledi. Gerçekten zor durumdaydı. Sonra işe girdigini duyduk adam yine ödemedi. Tam mahkeme icra vs ise girişti korona çıktı. İşin kötüsü kira sözleşmesi kadın ile yapıldı o da çalışmıyor. Başlarda insanlık etmek istedim fakat kadının çalışmadan evde oturup kira olmadan bedava yaşaması zoruma gidiyor ben kendim iş arıyorum çocuğuma daha iyi bir gelecek sunmak için şu an durumum o kira olmadan idare edebilecek düzeyde ancak cok da iyi degil neden bedava oturtayim insaf yani. Ustelik bilinçli yapıldığını düşünmeye başladım keşke başta adam ile sözleşme yapsaydık düşünemedik güvendik. Bu arada eşim avukat fakat basta ilk ödeyemediği zamanlarda işlem yapmak istedi ben engel oldum adamların tepesine binmeyelim biz de kiraciyiz insanlik hali başımıza gelebilirdi diye. O yüzden birbirimize girdik tabi bilgi vermiyor sadece işimizin zor olduğunu söylüyor. Adliye acılinca icraya başvuracak tabi ama benim merak ettiğim evden çıkarabilir miyiz birşey elde edebilir miyiz malum artık kiracıyi cıkarmak çok zor ve ilk ödemediği zaman işlem yapmadığımiz için işimiz daha da zormuş sanırım. Başına gelen bilgisi olan var mı ? Eşime de birşey diyemiyorum adam emekleriyle aldı evi benim yüzümden kira alamiyor.
Kanun kiracıyı koruyor.Malıyla rezil edilmek bir nevi. Bu aşırı pozitif ayrımcılığı neye borcluyuz acaba yargı sürecinde. Baskın olan kazaniyor yine ne anladım bu işten.
Martta bitti. Başka bir belge yok. Buradan anlaşıldığı üzere icra ve mahkeme durumu göze alınırsa 1 sene içerisinde hallolursa sevineceğim. Geçmiş kirayı almak mümkün olmayacak ancak evden cikarabilecegiz gibi duruyor.
Parası mı yok acaba ödeyemiyor mu? Bende de bir huy var borcum olan parayı veremezsem aç kalır birikim yapar yine veririm. Borcu kalmaz kimsenin içim içimi yer. O değil biz de kiracıyız.eşim askeri personel ilk evlendiğimizde görev yeri belli olmadığı için ailesinin oturduğu şehirden ev tuttuk. Eşyaları yerleştirdik. 2 ay kadar sonra başka yere gitti eşim. Ev taşınamayack bir yer. Gittiği yere çok yakın stüdyo daire tuttuk eşyalı el mecbur. Bir kaç ay için. Ev taşıyamadık çünkü burdan da başka yere gidebilir belli olmuyor işleri. Eşyalarımın olduğu evde oturmuyoruz sanki depo gibi kullanıyoruz. Ben bazen gidiyorum. Kadın oturmadığımız yıpratmadığımız tertemiz eşyalarla duran eve ihtiyacı olmadığı halde bu yıl zam yaptı. Hayır çocuğumuz da yok dağıtsın yaramazlık yapsın. Evde de durmuyorum. Kiraya verdiğim parayı kızına veriyormuş her ay o da gidip kıyafet makyaj malzemesi alıyormuş. Zam niye yapıyorsun. Mis gibi oturmuyorz işte yıpranmıyorr evin para da veriyoruz zam niye. Üstelik kıyafet ve makyaj malzemesi için. Çok sinir oldumMerhaba. Bir evimiz var 1 seneden uzun süredir kirada. Karı koca oturuyorlar. İlk aylarda düzenli kira ödeyen kiracımiz işten ayrıldı ve kirayı önce eksik yatırmaya başladı sonra da hiç yatırmamaya başladı. Önce konuştu işten ayrıldığını çok zor durumda olduğunu ve mutlaka ödeyeceğini belirtti. Biz de insanlık hali dedik 2 3 ay musade ettik. Sonra telefonlara cikmamaya başladı. 8 ay kadar ödemedi ulaşamadık haber aldığımız insanlar işi olmadığını söyledi. Gerçekten zor durumdaydı. Sonra işe girdigini duyduk adam yine ödemedi. Tam mahkeme icra vs ise girişti korona çıktı. İşin kötüsü kira sözleşmesi kadın ile yapıldı o da çalışmıyor. Başlarda insanlık etmek istedim fakat kadının çalışmadan evde oturup kira olmadan bedava yaşaması zoruma gidiyor ben kendim iş arıyorum çocuğuma daha iyi bir gelecek sunmak için şu an durumum o kira olmadan idare edebilecek düzeyde ancak cok da iyi degil neden bedava oturtayim insaf yani. Ustelik bilinçli yapıldığını düşünmeye başladım keşke başta adam ile sözleşme yapsaydık düşünemedik güvendik. Bu arada eşim avukat fakat basta ilk ödeyemediği zamanlarda işlem yapmak istedi ben engel oldum adamların tepesine binmeyelim biz de kiraciyiz insanlik hali başımıza gelebilirdi diye. O yüzden birbirimize girdik tabi bilgi vermiyor sadece işimizin zor olduğunu söylüyor. Adliye acılinca icraya başvuracak tabi ama benim merak ettiğim evden çıkarabilir miyiz birşey elde edebilir miyiz malum artık kiracıyi cıkarmak çok zor ve ilk ödemediği zaman işlem yapmadığımiz için işimiz daha da zormuş sanırım. Başına gelen bilgisi olan var mı ? Eşime de birşey diyemiyorum adam emekleriyle aldı evi benim yüzümden kira alamiyor.
Cok kötü bir durum. Malijls rezil olma vakasi. Böyle adil olmuyor yasalar beni yine sasirttiKanun kiracıyı koruyor.
Annemin komşusunun kiracısı mesela bunu iş edinmiş kendine. Geliyorlar bir süre kira ödeniyor sonra ödemeler kesiliyor. Aidat da ödenmiyor. Evsahibi hemen tahliye davası açamıyor, önce ihtar çekiyor, sonra dava açılıyof. Davaların büyük şehirlerde özellikle sonuçlanması bir yılı buluyormuş. Kiracı da bunu iyi bildiğinden dava devam ederken de oturuyor. Bir kaç ay sonra çıkıyor başka bir muhitte başka bir ev buluyor. O da dava açana kadar orda da oturuyor. Annemin komşusu çok soruşturdu yeni evsahiplerini, onların da başını yakmasın diye. Ama komple muhiti değiştirmişler bulamadı. Sadece kira zararı değil aidatı da geçiriyorlar tabiri caizse
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Büyük şehirdeyiz sanırım uzayacak biraz ama en azından satış işi kafamda netleşti. Teşekkür ederim tekrarSevgili yavrusum,
Yorumlarınızda okudum eşiniz avukat mış işlemleri zaten iyi bilir ve gerçekleştirir ancak süreç için ben yine de size yazayım.
Sürecin normale dönmesi ile birlikte notere gidip ihtar çekersiniz. İhtarın karşı tarafa tebliğ edilmesinden itibaren 30 gün içerisinde birikmiş kiralarını ödemek durumundalar.
Eğer ki ödemezler ise haciz ve tahliye talepli (13 örnek) İCRA takibi başlatacaksınız. Bu takip ile hem birikmiş kira borçlarını hem de taşınmazın tahliyesini istersiniz.
Borçluya bir ödeme emri çıkarılacak. Ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün bekleyeceksiniz borçlu itiraz etse de etmese de. 30 günün sonunda İCRA hukuk mahkemesinde tahliye davası açılacak.
Büyük şehirde misiniz bilmiyorum ama eğer öyle iseniz en iyi ihtimal 3 ay sürer tahliye davası küçük şehirlerde daha kısa olur muhtemelen. Çıkan tahliye kararını açmış olduğunuz takip dosyasının bulunduğu İCRA dairesine ibraz edip kiracınızın evinizden İCRA marifetiyle çıkarılmasını talep edeceksiniz.
Tüm masraflar size ait olmak üzere (harç, araç ücreti, gerekir ise çilingir, hamal, nakliye yediemin depo ücreti) memurla birlikte tahliyeye gidilecek.
Borçlu evde olursa çilingir depo Vs ye çok gerek olmaz.
Bir de size naçizane tavsiyem özel sektör çalışanı kiracı ile anlaşacak iseniz eşlerden diğerini de kontrata kefil Vs yapmanız.
Ve eğer şansınız var ise memur kiracı bulmanız. Ayrıca bir daha tahliye taahhütnamesi De yapın mutlaka.
Sevgilerle
Parası yoktu isten çıkmıştı zaten musade ettik. Eşim benim israrim ile kabul etti işlem yapmadı. Ama şu an çalışıyor. Bir de şu var çok uzun süre çalışmasa bile haline üzülürüm ama ben ne yapabilirim o kadar zengin değilim. 2 ucu pis degnek isteParası mı yok acaba ödeyemiyor mu? Bende de bir huy var borcum olan parayı veremezsem aç kalır birikim yapar yine veririm. Borcu kalmaz kimsenin içim içimi yer. O değil biz de kiracıyız.eşim askeri personel ilk evlendiğimizde görev yeri belli olmadığı için ailesinin oturduğu şehirden ev tuttuk. Eşyaları yerleştirdik. 2 ay kadar sonra başka yere gitti eşim. Ev taşınamayack bir yer. Gittiği yere çok yakın stüdyo daire tuttuk eşyalı el mecbur. Bir kaç ay için. Ev taşıyamadık çünkü burdan da başka yere gidebilir belli olmuyor işleri. Eşyalarımın olduğu evde oturmuyoruz sanki depo gibi kullanıyoruz. Ben bazen gidiyorum. Kadın oturmadığımız yıpratmadığımız tertemiz eşyalarla duran eve ihtiyacı olmadığı halde bu yıl zam yaptı. Hayır çocuğumuz da yok dağıtsın yaramazlık yapsın. Evde de durmuyorum. Kiraya verdiğim parayı kızına veriyormuş her ay o da gidip kıyafet makyaj malzemesi alıyormuş. Zam niye yapıyorsun. Mis gibi oturmuyorz işte yıpranmıyorr evin para da veriyoruz zam niye. Üstelik kıyafet ve makyaj malzemesi için. Çok sinir oldum
Evet. Dediğim gibi bazı insanlar çok duyarsızlar. Borçları varken bile habire gırtlak yapabiliyorlar. Benim boğazımdan geçmez onların geçiyor demek ki. Bence kiracınıza bu ay ya kirayı ödemelerini ya da 1 ay içinde evi boşaltmalarını söyle. Zora koşarlarsa dava açarsınızParası yoktu isten çıkmıştı zaten musade ettik. Eşim benim israrim ile kabul etti işlem yapmadı. Ama şu an çalışıyor. Bir de şu var çok uzun süre çalışmasa bile haline üzülürüm ama ben ne yapabilirim o kadar zengin değilim. 2 ucu pis degnek iste
Aslında 8 ay musade etmedik direk olarak ama sonucu öyle oldu. 3 ay eksik ödedi 3 aya yakın ise giremedim arıyorum dedi sonraki ay borç aldım dedi eksik ödedi derken iletişimi kesti başladık islemlere ama geç oldu tabi. Eşim ceza veriyor bana bilgi vermiyor zor olacağını söylüyor. Benim derdim satip farklı bir ev almak çünkü kiraya verirken zorlaniyoruz o yüzden arastiriyorum ne zaman yoluma girer diye
Sizin evde oturmamaniz ev sahibini ilgilendirmez sonuçta size kiraya vermis ne yaptığınız sizi ilgilendirir. Onun kira parasıyla ne yaptığı da sizi ilgilendirmez. Zam yapmak da sözleşmede yazar zaten. Hakkı olan şeyi bile çok görmek de degisikmis yani.Evet. Dediğim gibi bazı insanlar çok duyarsızlar. Borçları varken bile habire gırtlak yapabiliyorlar. Benim boğazımdan geçmez onların geçiyor demek ki. Bence kiracınıza bu ay ya kirayı ödemelerini ya da 1 ay içinde evi boşaltmalarını söyle. Zora koşarlarsa dava açarsınız
Naçizane tavsiyeniz bir sürü özel sektör çalışanını zor durumda ve zan altında bırakıyor. Daha akli selim tavsiye SGK dökümü isteyin son 2-3 yıldır geliri düzenli ise sorun olmaz. Bankalar da bu şekilde kendilerini garanti altına alıyorlar.Sevgili yavrusum,
Yorumlarınızda okudum eşiniz avukat mış işlemleri zaten iyi bilir ve gerçekleştirir ancak süreç için ben yine de size yazayım.
Sürecin normale dönmesi ile birlikte notere gidip ihtar çekersiniz. İhtarın karşı tarafa tebliğ edilmesinden itibaren 30 gün içerisinde birikmiş kiralarını ödemek durumundalar.
Eğer ki ödemezler ise haciz ve tahliye talepli (13 örnek) İCRA takibi başlatacaksınız. Bu takip ile hem birikmiş kira borçlarını hem de taşınmazın tahliyesini istersiniz.
Borçluya bir ödeme emri çıkarılacak. Ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün bekleyeceksiniz borçlu itiraz etse de etmese de. 30 günün sonunda İCRA hukuk mahkemesinde tahliye davası açılacak.
Büyük şehirde misiniz bilmiyorum ama eğer öyle iseniz en iyi ihtimal 3 ay sürer tahliye davası küçük şehirlerde daha kısa olur muhtemelen. Çıkan tahliye kararını açmış olduğunuz takip dosyasının bulunduğu İCRA dairesine ibraz edip kiracınızın evinizden İCRA marifetiyle çıkarılmasını talep edeceksiniz.
Tüm masraflar size ait olmak üzere (harç, araç ücreti, gerekir ise çilingir, hamal, nakliye yediemin depo ücreti) memurla birlikte tahliyeye gidilecek.
Borçlu evde olursa çilingir depo Vs ye çok gerek olmaz.
Bir de size naçizane tavsiyem özel sektör çalışanı kiracı ile anlaşacak iseniz eşlerden diğerini de kontrata kefil Vs yapmanız.
Ve eğer şansınız var ise memur kiracı bulmanız. Ayrıca bir daha tahliye taahhütnamesi De yapın mutlaka.
Sevgilerle
Sözleşme yok akrabamız.Sizin evde oturmamaniz ev sahibini ilgilendirmez sonuçta size kiraya vermis ne yaptığınız sizi ilgilendirir. Onun kira parasıyla ne yaptığı da sizi ilgilendirmez. Zam yapmak da sözleşmede yazar zaten. Hakkı olan şeyi bile çok görmek de degisikmis yani.