Martta bitti. Başka bir belge yok. Buradan anlaşıldığı üzere icra ve mahkeme durumu göze alınırsa 1 sene içerisinde hallolursa sevineceğim. Geçmiş kirayı almak mümkün olmayacak ancak evden cikarabilecegiz gibi duruyor.
Sevgili yavrusum,
Yorumlarınızda okudum eşiniz avukat mış işlemleri zaten iyi bilir ve gerçekleştirir ancak süreç için ben yine de size yazayım.
Sürecin normale dönmesi ile birlikte notere gidip ihtar çekersiniz. İhtarın karşı tarafa tebliğ edilmesinden itibaren 30 gün içerisinde birikmiş kiralarını ödemek durumundalar.
Eğer ki ödemezler ise haciz ve tahliye talepli (13 örnek) İCRA takibi başlatacaksınız. Bu takip ile hem birikmiş kira borçlarını hem de taşınmazın tahliyesini istersiniz.
Borçluya bir ödeme emri çıkarılacak. Ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün bekleyeceksiniz borçlu itiraz etse de etmese de. 30 günün sonunda İCRA hukuk mahkemesinde tahliye davası açılacak.
Büyük şehirde misiniz bilmiyorum ama eğer öyle iseniz en iyi ihtimal 3 ay sürer tahliye davası küçük şehirlerde daha kısa olur muhtemelen. Çıkan tahliye kararını açmış olduğunuz takip dosyasının bulunduğu İCRA dairesine ibraz edip kiracınızın evinizden İCRA marifetiyle çıkarılmasını talep edeceksiniz.
Tüm masraflar size ait olmak üzere (harç, araç ücreti, gerekir ise çilingir, hamal, nakliye yediemin depo ücreti) memurla birlikte tahliyeye gidilecek.
Borçlu evde olursa çilingir depo Vs ye çok gerek olmaz.
Bir de size naçizane tavsiyem özel sektör çalışanı kiracı ile anlaşacak iseniz eşlerden diğerini de kontrata kefil Vs yapmanız.
Ve eğer şansınız var ise memur kiracı bulmanız. Ayrıca bir daha tahliye taahhütnamesi De yapın mutlaka.
Sevgilerle