valla insan yaşadığı yeri güzelleştirmeli. evini sevmediğin zaman içinde huzurun da olmuyor. benimseyemiyorsun. biz de kiracıyız, ev alma ihtimali de ufukta yok. boya badananın kiradan düşüldüğüne hiç şahit olmadım. uzun süreli oturacaksanız, kiranızı düzenli ödüyorsanız, sorunsuz bir kiracıysanız zaten pek öyle çık denmez. e bu durumda boya badana gibi çok da aman aman masrafı olmayan, 2-3 senede bir olan bir şeyi de yaptırmayacak mısınız yani? kime ne bundan.
bir önceki evime geçici olarak taşınmıştım. 1 seneden az otururum diyordum. eve ne halı aldık ne bişey. tv bile almamıştık. hatta o kadar suyunu çıkardık ki damlatan musluğu bile yaptırması için ev sahibine söylemedik nasıl olsa çıkıcaz diye. ama hiç sevmedim, benimsemedim orayı. dışarıdan eve gitmek istemezdi canım. zaten gürültü sorunu vardı taşındık. kira peşin ödendiği için anahtarı boşaltınca hemen teslim etmedik. ama olan yine bize oldu, o damlatan musluk yüzünden apartmanı su bastı
biz musluk için haber vermiş olsaydık veya anahtarı hemen çıkar çıkmaz teslim etmiş olsaydık hiç başımız ağrımayacaktı. boş evi su basmış oldu ama eğer içinde eşyalarımız olsaydı inanılmaz mağdur olacaktık. sabaha karşı basmış çünkü, patlamış borusu. düşün ki sabahtan akşama kadar iştesin ve sen evde yokken su basıyor. olmayacak şey değil. ama ev sahibi kötü bir insandı, çok paragözdü. depozitoyu zaten iade alma şansımız hiç yoktu. sırf bu yüzden tertemiz duvarını batırmıştım
ev sahibiyle sorunluyduk zaten. bana patlayan borunun masrafını ve zarar gören diğer evlerin masrafını kitlemeye kalktı. tabi ben adama hiç söylemedim bu musluk damlatıyordu falan diye. dedim senin borunu ben patlatmadım, tesisatın eskiyse ben napayım? neymiş efendim ben evde olsam hemen müdahale edermişim, evde yokmuşum ilgilenmemişim ama evde olsam yok vanayı kapatırmışım bilmem ne. ben ne zaman evde olup olmayacağımı sana mı sorucam? dedim. baktım aşırı ısrar ediyor, dedim sen zaten depozitoyu vermeyeceksin, sen öyle bir insansın. al o depozitonun içinden karşıla, gerisine karışmam benim sorunum değil dedim. bu hala şey diyor zemin katın eşyaları zarar gördü vs. git mahkemeye ver benden alabiliyorsan al masrafların bedelini, git uğraş dedim. verdim anahtarını gittim. normalde hiç böyle bir insan değilim ama kimse kimseyi kızdırmasın.
şu an oturduğumuz evde mesela bizden önceki kiracı evin bozulan vs şeylerine hiç ellememiş maşallah. hayır şimdi kaç kişi atıyorum odadaki ampulun duyu bozuldu diye kiradan düşüyor? taşındığımızda getirdim bir elektrikçi, bozuk ne varsa tamir ettirdim. yahu adam çalmayan zili tamir ettirmemiş zili. zilsiz nasıl oturdu? ki ev sahibi de tüm apartmana baksın diye elektrikçi getirdiğinde ben zaten taşınıcam bahanesiyle izin vermemiş eve girilip yapılmasına. ev sahibi ben elektrikçi getiricem falan diyordu, ben hiç onu beklemeden yaptırdım 100 liralık şey için kimsenin keyfini bekleyemem. geçen kombinin doldurma musluğunu bozdum maalesef, usta getirip yaptırdım. gelmişken bakım da yaptı. sonuçta ben kullanıyorum, bakım yapılmayınca da çalışıyor ama bakım yapınca performansı iyileşiyor bu da faturama yansıyor. insan evini güzelleştirmeli.