Merhabalar.. küçük bir Evimiz var,kirada. Aralık ayında kiracının 5 yılı doluyor. Kiracı tek başına yaşayan emekli ve aynı zamanda çalışan donanımlı biri. (Maaşı az, ihtiyaç sahibi biri olarak düşünmeyin diye belirtiyorum) şu ana kadar hep tefe TÜFE oranında zam yaptık. Bu arada ücretsiz izindeyim. Kira ile bebeğimin ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Aralık ayında zam yapacağız. Eşime göre yine tefe TÜFE oranında zam yapılacak. Bana göre ise kirayı emsal daireler fiyatına çekecek kadar zam yapacağız. Kocam kira nasıl olsa bana geliyor diye umursamıyor gelen rakamı bence. Evin şu anki kirası emsallerinin yarısından da az. Tamam vicdansızlık yapalım demiyorum ama emsal değer neyse 5 yıl dolunca ona göre zam yapılmaz mı? Ne dersiniz hanımlar kim haklı?
Edit: çok faydalı dönüşler aldım teşekkür ederim. Bazı mesajlar da düzenleme yapmama mecbur bıraktı.
Ev fiyatları bu kadar uçmuşken her şeyin fiyatı artmışken bence burdan tüm suç yöneticilerindir, ev sahiplerinin değil. İstanbul’da kümesler bile milyonun üstünde iken kimse artık ev alıp 3-5 kuruşa kiraya vermez. Bunun müsebbibi de ev sahipleri değildir. Gıda fiyatları arttı markettiler kötü, ev fiyatları arttı ev sahipleri kötü.. değil işte yöneticiler beceriksiz. Yakında evlerini kiraya vermek yerine boş bırakan insanları görürsem hiç şaşırmam.. her şey günlük güneşlik olsa ben bebeğime alacağım bezin, mamanın hesabını tutmak zorunda kalmasam amenna..
Edit: çok faydalı dönüşler aldım teşekkür ederim. Bazı mesajlar da düzenleme yapmama mecbur bıraktı.
Ev fiyatları bu kadar uçmuşken her şeyin fiyatı artmışken bence burdan tüm suç yöneticilerindir, ev sahiplerinin değil. İstanbul’da kümesler bile milyonun üstünde iken kimse artık ev alıp 3-5 kuruşa kiraya vermez. Bunun müsebbibi de ev sahipleri değildir. Gıda fiyatları arttı markettiler kötü, ev fiyatları arttı ev sahipleri kötü.. değil işte yöneticiler beceriksiz. Yakında evlerini kiraya vermek yerine boş bırakan insanları görürsem hiç şaşırmam.. her şey günlük güneşlik olsa ben bebeğime alacağım bezin, mamanın hesabını tutmak zorunda kalmasam amenna..
Son düzenleme: