Kira sözleşmesi hakkında

Onu ödedik geçen yıl girerken.simdi altı ayda bir ödemeniz gerekiyordu diyor.kontrati yenilememekle tehdit ediyor.
Nereye yenilemiyor ya. Ev sahipleri bitti emlakçılar çıktı şimdi. Siz iptal etmek istemediğiniz sürece 10 yıla kdar kontrat yenileme diye bir şey yok zaten. 1 yıldan sonra otomatik olarak yenilenir. Şikayet edin ve muhatap olmayın bir daha.

Emlakçıyı şikayet edin. Hem de hiç beklemeden şikayet edin. Kontratı da tekrar yapmak gibi bir şey yok, ev sahibi bitiminden 1 ay önce ihtar çekmediği sürece aynen yenilenir. Hepsini geçtim, emlakçıyı şikayet edin x10 o derece. Emlakçının iyisi de var kötüsü de ama bu kadar rezilini hiç duymadım görmedim. Ev sahibinin haberi olduğunu da sanmıyorum.

Bizi de güncelleyin lütfen.

dolandırmak istiyor öyle bir dünya yok deseydin ev sahibiyle hiç görüşmediniz mi hiç ? 5 yıl çıkaramıyor kontratta %25 zamlı olarak ödenir millete bak çarpacak adam arıyor

Nastasya flipovna avukatla görüşebildiniz mi?
Görüştüm burada söylenenlerin aynısını söyledi.emlakçıyla muhataplık geçen yıl bitti dedi. Ama ev sahibi sorun çıkarıyor. Emlakçıya parayı vermek zorundasınız diyor, avukatla görüştüğümü anlatmaya çalışıyorum, "şimdi de bu çıktı, kiracılar avukatların arkasına sığınıyor" diyor.cümle konusturmamaya çalışıyor. İletişime tamamen kapalı.şu noktada kışı geçireceğim ama yazın başka bir eve çıkmayı planlıyorum. Uzun vadede bunlarla zor çünkü.

aslında böyleleri ile direkt avukatı görüştürmek lazım
mesela avukat arayacak ev sahibini
diyecek ki ben x'in avukatıyım, müvekkilimden şunu şunu talep etmişsiniz
kanunlara göre bu yasaldır şu yasal değildir
yasal haklarımız şudur bilmem ne
yani ortada bi hukuksuzluk olduğunu direkt avukatın anlatması lazım böylelerine
avukatla muhatap oldukları an etekleri tutuşuyor hepsinin merak etmeyin

Ev sahibi kendi ödemesi gereken parayı size ödetiyor. Adamın emlak işini yapıyor,.iş verenin siz değilsiniz. Herkes dolandırıcı oldu.

Zaten beklemeyecekmiş yazın çıkmamı, dava açacağını söylüyor.şimdi çıkmamı istiyor. Mecbur mahkemelik olacak gibi görünüyoruz. Taahhütname imzalamadık ama emlakçı elinde böyle bir belge olduğunu söylüyor.her şey ilginçleşti.

Sizde emlakçının size yazdıklarını kullanarak karşı dava açın, ev sahibinin emlakçı parasını size ödetmeye çalıştığını belgeleyen yazışmalar varsa onları da ekleyin, ev sahibiyle emlakçı işbirliği yaptı bizi dolandırmaya çalışıyor deyin.
Yaptıkları hem kanunsuz hem ayıp, insanlar iyice vicdan merhamet yoksunu oldu.

Aynen, ev sahibi de bunu demeye getirdi.ben emlakçıyla anlaştım, kiracıyla uğraşmak istemiyorum parasını ödemem lazım diyor.

Terbiyesiz insanlar. İse o aldığına göre o verecek siz değil.

Bizim bir tanıdık direk avukat tuttu. Hiçbir kiracıyla görüşmüyor. Ama avukatın parasını kendisi veriyor. Kiracı neden versin? Emlakçı ve ev sahibi halletsin. Olmadı avukat arasın. İnsanı keriz yerine koyuyorlar.

O kadar haklısınız ki insan kendini aşağılanmışta hissediyor böyle bir durumda. Emlakçıyla yazışmalar var ama ev sahibiyle telefonda konuştuk. Bir yıl içinde iki defa zam yaptı yüzde seksen oranında kirası arttı ve yine de huzur falan bırakmadı kışın ortasında. Tutturdu altı ayda bir bir ev kirası komisyon vermezseniz çıkın diye. Biz bir taahhütname falan imzalamadık ama emlakçı elimde belge var diyor ama belgeyi göstermiyor, eşim de ya imzalanacakların arasında benim dikkatim dağılmış imzalamışsam diye düşünüyor. Her halükarda o komisyonu tekrar asla vermeyeceğim. Siz de biz de avukatla halledelim işimizi dedim en son. Bu sabah eşime tekrar bir görüşebilir miyiz diye mesaj atmış, eşim daha görüşmedi ama ne diyecek inanın bilmiyorum ki zaten tüm tüm söylenecekler söylendi aslında.

Adam bir de sinirleniyor telefonda, iletişime o kadar kapalı ki biz durumu izah etmeye çalışıyoruz, "sabah sabah sinirimi bozdunuz" diyor. Ben kiracıyla uğraşmam, o emlakçıyla anlaşmam var onunla halledin işinizi ama ben ona para vermek zorundayım diyor. Çok güzel iş gerçekten. Emlakçı onun için çalışıyor ama ücretini ben ödüyorum.

Saçmalamasın ne alaka
Hangi emlakçı ile çalışan ev sahibi emlakçısına 6 ayda bir komisyon ödüyormuş ?
o halde kim emlakçıyla iş yapar.
Hangi salak ev sahibi ?

İşte o ödemek zorunda. Hiçbir kiracı bunu kabul etmez ki. Hem kira hem emlakçı maaşı versin. Anlaşma yapmasaymiş. Sözleşmeniz var,bir şey yapamazlar. Anca can sıkarlar.

Arkadaşlar emlakçı bugün yine aramış eşimi. "ev sahibiyle görüştüm, tamam yaza kadar kalın ben de komisyondan vazgeçtim ama ev sahibi tekrar kira kontratı imzalamanızı istiyor" diyormuş. eşim de başımız ağrımasın imzalayalım gitsin diyor, kontrat kendiliğinden yenilenen bir şey olduğuna göre bu adamın ısrarının içinde başka bir şey mi var? Sizce tekrar kontrat imzalatmaktaki ısrarcılığının sebebi nedir. Sizler ne önerirsiniz? Tekrar konrat imzalayalım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…