- 12 Mayıs 2019
- 1.418
- 2.553
-
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
İnternet bankaciliginda ödeme türünü kira diye secip aciklamaya da mutlaka yazin ornegin ocak ayı kira bedeli diye.Yazmıyordu biz okuduk iyice.bir kaç ay önce de yatırılan para için Kira yazmayın yatirirken demişti biz reddetmiştir.ona da kızdı sanırım
En gec 1 ay önce evden cikmaniz icin gecerli bir gerekceyle ihtar cekmeliydi ocak ayina girdik artik sizin sozlesmeniz otomatik uzar yenisini imzalamak zorunda değilsinizGelmedi kontrat bu ay bitiyor.
Bu ay doluyor kontrat.ev sahibini birkaç kez aradık evle ilgili konularda emlakçıyla konuşun dedi.biz de emlakçıyı da aramadık artık sadece kirayı yatırıyoruz.Kontrat otomatik yenilenir diyin siz de.
1 sene ne zaman doluyor?
Ayrica emlakci muhatabiniz degil artik kirayi ev sahibine göndermiyor musunuz?
Bu arada ben de emlakci aracılığıyla kiraladim bir sey oldugunda ona da danisiyorum ama bana gercekten cok destek.oldu parasını alip.kenara cekilmedi. Bayramda seyranda yazar eder
Sizin eve girerken yaptığınız kontrat yasa’da 10 yıl geçerliOnu ödedik geçen yıl girerken.simdi altı ayda bir ödemeniz gerekiyordu diyor.kontrati yenilememekle tehdit ediyor.
Hayır yoktu bir yıl içinde yüzde seksenlik bir artış yaptılar.onlar söyledi biz hiç itiraz etmeden istedikleri kiradan yatırmaya devam ettik.sözleşmede artış oranı ile ilgili bir madde var mı?
Hayır yoktu bir yıl içinde yüzde seksenlik bir artış yaptılar.onlar söyledi biz hiç itiraz etmeden istedikleri kiradan yatırmaya devam ettik.
Evet yılda iki defa zam yapıyor ev sahibi.Nasıl yani 1 yıl dolmadan 2. Zam mı yapacaksınız
Evet yılda iki defa zam yapıyor ev sahibi.
Aslında kabul etmedik baştan girerken söylenmedi biz de sorun çıkmasın ev konusunda diye tamam dedik.ama şimdi emlakçı ev sahibinin çalışanıysa bile onu da bizim ödememiz talep ediliyor sanırım. Hiç değilse yaza kadar sabretselerdi ona da razıydım.şimdi çok zorda bırakıyorlar.çocukların okulları değişsin istemiyorum bu civar da çokta ev yok bu mevsimde.üstelik taşınma masrafları da devasaBuda yeni moda oldu bunu neden kabul ettiniz siz isverenmisiniz maaş zammı gibi zammı olur
Emlakci yardimci olmuyor ekstra para istiyor bizim muhatabimiz sizsiniz diyin ya da mesajla iletisim.kurun diger türlü ben emlakciyi aramam diye net olabilirsinizBu ay doluyor kontrat.ev sahibini birkaç kez aradık evle ilgili konularda emlakçıyla konuşun dedi.biz de emlakçıyı da aramadık artık sadece kirayı yatırıyoruz.
Temmuza kadar yüzde 25 gecerli. Kiranizi yuzde 25 zamli gönderir aciklamaya da yuzde 25 zamli dersiniz olur biterHayır yoktu bir yıl içinde yüzde seksenlik bir artış yaptılar.onlar söyledi biz hiç itiraz etmeden istedikleri kiradan yatırmaya devam ettik.
Bugünden sonra emlakçı ile muhatap olmamaya karar verdik zaten. Yarın bir avukatla da görüşeceğim.tesekkurler desteğiniz için.Bunun için tuketici hakem heyetine gidilebilir mi bilmiyorum.ama kontratta olmayan hic bir seyi yapmayın gerekirse emlakciya da taleplerine karsilik imzaladigimiz kontratta bu yok dersiniz bir sekilde bunu bir hukukcuya danisin
Hiç birşey yapamazlar. Benim de evim var kitada. Tahliye taahhütnamesi imzalamadiysaniz sizi 10 yıldan önce ancak 1 yıl içinde 2 defa kira geciktiriseniz ya da kendi ve birinci derece alt soyunun ihtiyacı olması durumunda çıkartabilir.Gelmedi kontrat bu ay bitiyor.